Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

2 minutes ago, Angelia said:

Zato I kazem da treba sacekati da se vidi da li je to samo greska, ili stvarno. 

Uvek je bilo onih koji su varali sistem, I uvek se mislilo da su to male cifre. Potpuno je druga prica ako je tacno.

Nema sta da se saceka jer ovo sto je Elon izneo nije nikakav pokazatelj nicega. Kao da kazemo da se saceka da se proveri da li je ovaj moj skrinsot odozgo tacan ili je greska.

Verovatno ce epilog ovog da bude apsolutno nista, samo ce da se predje na neku drugu temu, a stotine hiljada ako ne i milioni ljudi koji nemaju pojma o cemu se radi ce na kraju da veruju da su ljudi rodjeni u 19. veku primali SS prosle godine.

• Like 2

4 minutes ago, Angelia said:

Uvek je bilo onih koji su varali sistem, I uvek se mislilo da su to male cifre. Potpuno je druga prica ako je tacno.

Ako se ispostavi da je to velika suma, onda i treba da pucaju samari. 🙂

Cinjenica je da se tome mora stati na put iako postohe formulari koji moraju da se dostave svake godine iz Mexican Przogrnci, sve moze da stigne.

58 minutes ago, Helena said:

U nesreći je teže povređena Vanja Vićentijić, negda je radila za AS.

Da pomenem i to.

...i da korigujem da je Vanja dobro, Peđa preneo ja prepiska, sad se korigovao, pa i ja.

1 hour ago, Angelia said:

Nije mi teško da pomenem opet: da se pomolimo onome čemu se inače molimo, da ti Maskovi brojevi nisu tačni i da ih neko relevantan ospori relevantnim papirima sa pečatom...

Jer ako su tačni, to je onda new ball game i gamechanger, kao kad totalitarista zguta spid i pomisli da je - bog. A ne bismo voleli da totalitaristi prepišu tu foru iz US Socijalne službe, budući da bi to značilo da mogu da rade sa svojim narodima šta ih je volja.

Zabrinjava me to što se, za sada, čuju samo glasovi tipa - Mask je budala, a još niko ozbiljan nije pokazao dokumentacija koja pobija te objavljene brojeve. kao ni bilo koju stavku koja je prethodno objavljena, poput onih neverovatnih izdataka koe je počinio USAID. Mislim, ako ne postoji 3,5 miliona ljudi starih između 140 i 150 godina koji ostvaruju zakonsko pravo za neki vid socijalne pomoći, zar je to toliko teško dokazati??!?

S druge strane, ćutanje može da se protumači kao znak odobravanja, pa ako se niko ne suprotstavi tim Maskovim brojevima sa jasnim i preciznim izveštajem nadležnih struktura, koji nedvosmisleno ukazuje i dokazuje netačnost te Maskove istrage, onda je i to neki vid konkludentne radnje koja, zapravo, govori više od svega.

Edited by Nek grmi jako

2 minutes ago, Nek grmi jako said:

Zabrinjava me to što se, za sada, čuju samo glasovi tipa - Mask je budala, a još niko ozbiljan nije pokazao dokumentacija koja pobija te objavljene brojeve.

Niko i ne mora da pobija objavljene brojeve, na onome ko ih iznosi je da dokaže njihovu valjanost i relevantnost. Burden of proof, što bi se reklo u nekadašnjim Sjedinjenim Američkim Državama. 

• Like 1

3 hours ago, Angelia said:

Nisam videla specificno PBD, iako je on izuzetno inteligentan, ne slazem se sa njim uvek, ali sam videla vesti o ovome. Posto je istraga tek na pocetku, cekam da se to sve potvrdi. Ali da, ako je tacno, ovo je najveci skandal I pronevera para u istoriji. 

Znaci zadrzavam rezervu, iako je vecina ljudi svesna korupcije, mislim da niko nije sumnjao da je na ovom nivou.

Ako ovo uspe, a iskreno receno 2016te uopste nisam verovala da je moguce, sad kad vidim ovo, vise sam na 50-50. 

Drugo, treba pogledati I novi budget na kome Kongres radi. 

Naravno, svi sad prvi put vidimo mnoge stvari, od kojih su neke pa, blago rečeno, kao iz Zone sumraka.

Nekada sam pokušavao da vizualizujem kako odgovaraju na neka pitanja oni ljudi koji su odgovorni za klasičnu proneveru, poput onih iz Socilajne službe ili likova iz Pentagona, koji godinama unazad ne mogu da prođu finansijske provere.

Recimo, ja vama dam milijardu dolara, a vi ste dužni, jer vas zakon na to obavezuje, da u određenom vremenskom periiodu podnesete izveštaj o troškovima. I kad vas pitam: na šta ste potrošili novac, vi kažete - ne znam??!?

Čekajte, pa jel to moguće?

Ali da ne bismo vizuelizovali kako to izgleda, tu su društvene mreže da nam pokažu pravo stanje stvari... Kao kad ovde često pominjani Džon Sjuart pita osobu zaduženu za troškovnik kud su se izgubile onolike paretine iz Pentagona, a ona odgovara kao montipajtonovski lik:

Ovo ne da ne izgleda dobro i ne da ne uliva nikakvo poverenje u institucije koje ne mogu da sastave običan finansijski izveštaj, nego i zaudara na strahovitu prevaru.

Edited by Nek grmi jako

Postoji izvjestaj o greskama u isplatama SSN koji je prosle godine uradila bi-partisan strucna komisija - i u tom izvjestaju je navedeno da postoji 1.5% gresaka u isplatama iz raznih razloga. 

Ogroman novac kumulativno, ali procesna tacnost na nivou 4 sigma, sto je na nivou/bolje od privatnog sektora osiguranja - i ocito je da su poduzimani koraci da se problemi identifikuju i razrijese. 

Meni je drugar pričao da je njegova ćerka koja je radila kao student 6 meseci u SAD dobijala 2020. novac kao pomoć. Ako je to takođe socijala onda je verovatno odgovor u stranim radnicima koji ostvaruju neki vid socijale.

1 hour ago, Beonegro said:

Niko i ne mora da pobija objavljene brojeve, na onome ko ih iznosi je da dokaže njihovu valjanost i relevantnost. Burden of proof, što bi se reklo u nekadašnjim Sjedinjenim Američkim Državama. 

U sadasnjim Sjedinjenim Americkim Drzavama ako se nesto objavi na X onda nije potrebno dokazivati tacnost

Edited by ters

2 minutes ago, Klotzen said:

Meni je drugar pričao da je njegova ćerka koja je radila kao student 6 meseci u SAD dobijala 2020. novac kao pomoć. Ako je to takođe socijala onda je verovatno odgovor u stranim radnicima koji ostvaruju neki vid socijale.

Ovo je mnogo pausalno. Kada je radila i kada je pocela da dobija te pare.

Pitanje je da li dobijas iz EDD, ili kako?

2 hours ago, mrd said:

Ako se ispostavi da je to velika suma, onda i treba da pucaju samari. 🙂

Cinjenica je da se tome mora stati na put iako postohe formulari koji moraju da se dostave svake godine iz Mexican Przogrnci, sve moze da stigne.

Suma je vjerovatno velika jer je rijec o 1.5% gresaka u ogromnom budzetu, ali onaj ko se nije bavio fraud detekcijom, nema pojma koliko je to dobar rezultat - u vremenu u kojem se sve moze proizvesti digitalnim putem, od identiteta pa do postojanja mjesta rodjenja (tih  meksickih Przogrnaca koji fizicki uopste ne moraju postojati, ako ih je neku unio u drzavni registar naseljenih mjesta u Meksiku).

Edited by ters