Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

Sto ne znaci da je Clinton bio u pravu prije 30 godina. A valjda smo trebali postati bolji ljudi i bolje drustvo tokom 30 godina.

A Trump ponavlja i mnogo drugih stvari - kao lov na ljude po ulicama i njihovo protjerivanje (dok se ne pripremi dovoljan broj "kampova"). Moja baba je pricala o izbjegavanju racija u okupiranom Beogradu, vi u Americi ih sad uzivo gledate... Neki sa uzasom, neki uz casu vina...

Edited by ters

5 minutes ago, Smrtokapa said:

Ah te demokrate, šta su tek govorili o crnicima tamo neke 1850. godine. :classic_smile:

Ni Obama nije drugačije govorio.

P. S.

Vidim da su se uzburkali redovi. Ne opravdavam ja Trumpa, ali ne treba mu pripisivati zasluge za sve. Ovo su sejali polarizaciju na dobre i loše, ali ništa nisu uradili da se zakon poštuje.

Edited by mrd
P. S.

17 minutes ago, ters said:

Sto ne znaci da je Clinton bio u pravu prije 30 godina. A valjda smo trebali postati bolji ljudi i bolje drustvo tokom 30 godina.

A Trump ponavlja i mnogo drugih stvari - kao lov na ljude po ulicama i njihovo protjerivanje (dok se ne pripremi dovoljan broj "kampova"). Moja baba je pricala o izbjegavanju racija u okupiranom Beogradu, vi u Americi ih sad uzivo gledate... Neki sa uzasom, neki uz casu vina...

Samo govori o tome da je svima odgovaralo da imaju ilegalce. Poslednji je Reagan uradio amnestiju za ilegalne immigrants koji su dugo bili u USA. Nastavak  je samo prica o tome kako cemo da in izbacimo.

Ja se secam kako je policija na celu sa vojvodom do zardjale kasike jurila mlade borce, koji nisu hteli. 

Daklem, ludilo smo dobili sada na svetskom nivou. 

• Like 1

19 minutes ago, mrd said:

Ni Obama nije drugačije govorio.

P. S.

Vidim da su se uzburkali redovi. Ne opravdavam ja Trumpa, ali ne treba mu pripisivati zasluge za sve. Ovo su sejali polarizaciju na dobre i loše, ali ništa nisu uradili da se zakon poštuje.

Da, mnogo sijanja podjela na dobro i lose tokom godina i decenija:

rasizam, nepravda i odbacivanje je lose, raznolikost, pravicnost i prihvatanje je dobro

Edited by ters
  • Like 3

2 hours ago, Klotzen said:

Carine služe da zaštite domaću proizvodnju. Ako ti nemaš tu proizvodnju a uvodiš carine jedino što ćeš dobiti je inflacija.

On tarife uvodi da bi od druge strane dobio neko prazno obecanje ili nesto sto je vec odradjeno, pa se posle hvalio kako ih je tough guy politikom naterao da pokleknu. 

Tek kad bi tarife stvarno krenule,e onda bi se uhvatio za glavu.

4 minutes ago, ras kass said:

On tarife uvodi da bi od druge strane dobio neko prazno obecanje ili nesto sto je vec odradjeno, pa se posle hvalio kako ih je tough guy politikom naterao da pokleknu. 

Tek kad bi tarife stvarno krenule,e onda bi se uhvatio za glavu.

Tarife su stupile na snagu danas - celik i aluminijum 25%. U suprotnosti sa USMAC ugovorom koji je Trump ispregovarao i potpisao u proslom mandatu. 

1 minute ago, ras kass said:

Zar nisu od marta ?!

U pravu si - potpisao je uredbu da stupaju na snagu pocetkom Marta - mislio sam na to da su ozvanicene danas, za razliku od onih prosle sedmice...

Meni je u celoj priči i dalje najfascinantnije koliko su ljudi, pa i na ovom forumu, u stanju da idu daleko samo da ne priznaju sebi i drugima da su se užasno zajebali u proceni. Mislim da će ljusko biće radije da pojede u najbukvalnijem smislu kašiku izmeta nego da prizna da se javno, pred svima, prevario. Sujeta je emocija po snazi i zanemarivanju racija u rangu sa ljubavlju i mržnjom, a često i jača.

• Like 5
  • Thanks 1

1 hour ago, ters said:

Ni Obama nije bio u pravu izgleda (a njega su zvali Deporter in Chief) a nijedan od njih nije zvan rasista. Samo je Biden odlucio da otvori granice.

I ne, sentiment se nije promenio medju ljudima, zato je US I dosta Evrope otislo u desno.

16 minutes ago, Angelia said:

I ne, sentiment se nije promenio medju ljudima, zato je US I dosta Evrope otislo u desno.

Naravno da se nije promijenio - da jeste, ne bi se sa casom vina u ruci nasladjivali ljudskom patnjom i navijali da sto vise ljudi "nalove" po ulicama, kucama, radnim mjestima...

Edited by ters

1. Najlakse je mrzeti. 
  2. Ne moze se mrznja dekretom ukinuti.
  3. Isac Newton, Akcija je jednaka reakciji. Ako se neka ideja dekretom uvede bez obrazovanja i pripreme, normalno je ocekivati kontra pritisak, istom, a mozda i jacom merom.
  4. Svi sa teritorije bivse Jugoslavije bi morali da znaju na sta je strani neprijatelj spreman, ako nemamo dovoljno domacih.
  5. Kako je lako krasti pare iz drzavnog budzeta kad se zvecka strahom. Obratiti paznju na jednokatnu pomoc od $50miliona iz takse Kalifornije. 🙂

Da ne trolujem @Baby Ima jos mnogo toga za sta je Trump kriv, a ljudi su ga izabrali, zato sto se vise plase haosa koji levicarski deo Demokratske stranke donosi, nego fasiste Trumpa. Fasiste Trupma se manje plase, zato sto ne veruju da je fasizam moguc u USA,

Vrlo je moguc, ali daj da vidimo, samo je 90 godin proslo. 🙂

26 minutes ago, ters said:

Naravno da se nije promijenio - da jeste, ne bi se sa casom vina u ruci nasladjivali ljudskom patnjom i navijali da sto vise ljudi "nalove" po ulicama, kucama, radnim mjestima...

Nasladjivali ljudskom patnjom? Neverovatno kako znate da izvrcete uloge. Ti ljudi ne bi morali da se "love" (volim tu retoriku koja u stvari stavlja sve ilegalce u poziciju zivotinje, koju ja nikad ne bih upotrebila) da u zemlju nisu usli krseci zakon. I ne bi morali da ih finansiramo, pitanje je I koliko je teskih kriminalaca ili terorista uslo, zato sto nisu hteli da idu zakonskim putem. I koliko njih je iskoriscavano I zlostavljano, jer su placali kartelima. Znas ko je kriv za to? Oni koji su im otvorili vrata.

Sta promovises? Da kad neko krsi zakone, da se sazalimo na patnju kad idu u zatvor, zato sto ce I zatvorenici patiti. Ako mi neko upadne u kucu I zauzme jednu sobu, da se sazalim I ne zovem policiju, jer imam dve sobe, pa ce on jadan patiti u zatvoru?

Promovises ne postojanje zakona.

PS elegatno zaobilazis da niko nije mislio da je Klinton ili Obama, rasista kad su radili isto, imali isti narativ.  

Edited by Angelia

@ters ima jedno prosto resenje za ilegalce koji su usli u ove 4 godine, I nemaju zakonsko pravo, da ih niko ne "lovi" I da nema patnje. Vrate se odakle su dosli. Oni koji su tu od ranije, case by case, da se pojave, saslusanje, ako nemas osnova, dovidjenja.

1 minute ago, mrd said:

Postoji ime za tako nešto. Kako beše?

Anarhija iliti haos.

Ali, znas ono o gloginjama...

7 minutes ago, Angelia said:

@ters ima jedno prosto resenje za ilegalce koji su usli u ove 4 godine, I nemaju zakonsko pravo, da ih niko ne "lovi" I da nema patnje. Vrate se odakle su dosli. Oni koji su tu od ranije, case by case, da se pojave, saslusanje, ako nemas osnova, dovidjenja.

Kada Elon Musk sam napusti USA u koju je usao navodeci lazne podatke.

5 minutes ago, mrd said:

Ali je imao papire, ovi drugi su prošli kroz tunel.

Ilegalno i podneo molbu.

Zato sto je - sta? Zato sto je beo... Tuneli, plivanje, kamioni nisu za Melaniju i Elona...

11 minutes ago, ters said:

Zato sto je - sta? Zato sto je beo... Tuneli, plivanje, kamioni nisu za Melaniju i Elona...

Nisu ni za tebe ni mene. Da li smo mi zbog toga loši ljudi?

Ulazimo u ružičastu diskusiju.

53 minutes ago, Angelia said:

Ni Obama nije bio u pravu izgleda (a njega su zvali Deporter in Chief)  ........................

Andjo, prema postovima izgleda da podrzavas Trumpa, pa mozda i Muska. Jer ,kao, oni ce smanjiti trosenje para vlade, tj. nas poreznih obveznika.

Zanimljivo, narocito kad se uporedi sa ovim tvojim postom koji sam kvotovao.

Obama je (naravno, ne licno) vracao ilegalce u Kolumbiju charter letom (letovima) koji je kostao, po letu, oko $ 200 000.

Trump je pre nekoliko dana vratio ilegalne Kolumbijce specijalnim vojnim transporterom, avionom koji se inace koristi za prevoz tenkova i slicnog - a let je nas (porezne obveznike) kostao $800 000.

Trump je nevidjeno zlo. Sam po sebi je samo matora budala i nebitno krme. No oni oko njega koji ga koriste su jos vece zlo.

22 minutes ago, mrd said:

Nisu ni za tebe ni mene. Da li smo mi zbog toga loši ljudi?

Ulazimo u ružičastu diskusiju.

Pa o tome i govorim. Podjela ilegalaca  protiv kojih se pokrecu akcije se nekako "podudara" sa bojom koze. Iz tima u Texasu sa kojim radim troje ljudi nemaju papire za boravak u USA - ostali nakon postdiplomskog studija... Filipinac i Tajvanka su otisli kuci i nece se vracati dok se situacija ne razbistri jer ne zele da ih neko maltretira (na stranu sto su u "open carry" drzavi)... A Englez sjedi i ne pomjera se jer zna da ga niko nece dirati... 

I to nema veze sa time da li smo ti  i ja losi ljudi...  

Edited by ters