Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

58 minutes ago, Tex_Willer said:

Ne mogu se porediti ta 2 slucaja, ove godine ni blizu nije bilo gusto kao 2020, gde su verovatno i postojale mahinacije u korist demokrata.

spacer.png

Sa solidnim gubitkom elektoral votes i totalno pogazen sa popular votes samo treba neko da se sakrije usima, i cuti.

• Like 2

23 minutes ago, Angelia said:

Ako ja smatram da treba da zakljucavam kucu da neko ne upadne dok nisam tu, onda se ti stavovi percipiraju kao konzervativni jer se ne menjaju tokom vremena? 

Povlaciti paralelu sa pravom glasa za zene (sto je tu od pre mog rodjenja) ili ubijanjem Skota da bi se doslo do nekog konzervativizma, je besmisleno.  

Kao sto rekoh, nisam ja napustila Dems nego oni mene, I mnoge druge koji su jednako centristi, mozda malo levo ili malo desno po nekim pitanjima, ali mogli su da podrzavaju Dems. Ovo sto se desava zadnjih godina od Dems, je napad na zdrav razum.

I moze tu neko (ne ti) da tvrdi da smo izmislili menjanje pola deci (desava se) I problem sa imigracijom (veoma ocigledan), ali kad dodjemo do toga, da sudija u vrhovnom sudu nezna da kaze sta je zena....

I tako, nezavisni u nedostatku izbora glasaju za jedini preostali, svidjalo im se ili ne 

Problem je imigracija ili ilegalna imigracija? I ako je problem ilegalna imigracija zasto Musk i Melanija Trump nisu problem, a Meksikanci jesu?

28 minutes ago, Angelia said:

Ako ja smatram da treba da zakljucavam kucu da neko ne upadne dok nisam tu, onda se ti stavovi percipiraju kao konzervativni jer se ne menjaju tokom vremena?

Ne obavezno svi stavovi, naravno. Evo na primer, ja bih voleo da živimo u svetu gde granica nema, ali to je trenutno utopija, pa bih i ja podržavao da postoji efikasna kontrola iste*. Doduše, niko od kandidata nije podržavao otvorene granice na ovim izborima koliko znam. S druge strane, ne vidim nikakvu korist od masovnog lova na one koji su već ušli i njihove deportacije.

*a da u međuvremenu pokušamo da radimo i na otklanjanju uzroka zbog kojih toliko ljudi nagrće

32 minutes ago, Angelia said:

Povlaciti paralelu sa pravom glasa za zene (sto je tu od pre mog rodjenja)

Istorija se ubrzava. Ali, svakako, nije bila poenta povlačenje neke direktne paralele između stavova o pravu glasa i kontrole granica, već je poenta to da "vidite kako je bilo pre 10-20 godina" nije validan argument samo po sebi, nego treba konkretno pretresti pitanja. Negde je promena / zadržavanje stava opravdano, negde nije.

37 minutes ago, Angelia said:

ili ubijanjem Skota

Ovo je očigledno bila zajebancija, mislio sam da nema potrebe da naglašavam.

21 minutes ago, ters said:

Problem je imigracija ili ilegalna imigracija? I ako je problem ilegalna imigracija zasto Musk i Melanija Trump nisu problem, a Meksikanci jesu?

Valjda je jasno da pricam o ilegalnoj imigraciji, ili mislis da sam protiv same sebe? 🤣

BTW svaka ilegalna imigracija je problem, ono sto ti mutis ovde sa Melanijom I Muskom je ilegalni rad. Svako ko pretrci granicu, krsi zakone ove zemlje. Bio on beo, plav, zelen ili ljubicast. I bez obzira da li je dosao camcem, avionom ili peske.

Edited by Angelia

22 minutes ago, Angelia said:

Valjda je jasno da pricam o ilegalnoj imigraciji, ili mislis da sam protiv same sebe? 🤣

BTW svaka ilegalna imigracija je problem, ono sto ti mutis ovde sa Melanijom I Muskom je ilegalni rad. Svako ko pretrci granicu, krsi zakone ove zemlje. Bio on beo, plav, zelen ili ljubicast. I bez obzira da li je dosao camcem, avionom ili peske.

Stvar je... da, u tom slucaju moraju da zakonski uklone trazenje azila. Do tada je sve retorika i populizam. 

10 minutes ago, Smrtokapa said:

Ne obavezno svi stavovi, naravno. Evo na primer, ja bih voleo da živimo u svetu gde granica nema, ali to je trenutno utopija, pa bih i ja podržavao da postoji efikasna kontrola iste*. Doduše, niko od kandidata nije podržavao otvorene granice na ovim izborima koliko znam. S druge strane, ne vidim nikakvu korist od masovnog lova na one koji su već ušli i njihove deportacije.

*a da u međuvremenu pokušamo da radimo i na otklanjanju uzroka zbog kojih toliko ljudi nagrće

Znamo mi zasto toliko ljudi nagrce. Cim je Biden dosao na vlast, ukinuo je sve naredbe koje su drzale ilegalnu imigraciju pod kontrolom. 10 mil je proslo, ne samo proslo, nego su ih tajnim letovima uvodili u zemlju. Ne moraju da mi kazu da su za otvorene granice, action speaks louder. 

Istorija se ubrzava. Ali, svakako, nije bila poenta povlačenje neke direktne paralele između stavova o pravu glasa i kontrole granica, već je poenta to da "vidite kako je bilo pre 10-20 godina" nije validan argument samo po sebi, nego treba konkretno pretresti pitanja. Negde je promena / zadržavanje stava opravdano, negde nije.

Nije validan argument sam po sebi, zato sam konkretno navela stav gde se vidi da nije moj stav problem. Medjutim, sta se promenilo, je da sad mene ljudi nazivaju rasistom, za veoma razuman stav. Da danas kad podrzavas slobodu govora, ispadas desnicar, nemam pojma kako se to desilo.

Ovo je očigledno bila zajebancija, mislio sam da nema potrebe da naglašavam.

Nije bilo potrebe, ali malo podriva razuman argument 

7 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Stvar je... da, u tom slucaju moraju da zakonski uklone trazenje azila. Do tada je sve retorika i populizam. 

Zasto? Imas ambasade gde zatrazis azil. Ne vidim problem, osim mozda specificno 

9 minutes ago, Angelia said:

Zasto? Imas ambasade gde zatrazis azil. Ne vidim problem, osim mozda specificno 

??

Nije to turisticka viza... Azili koji se odobravaju su oni koji se dokaze da su im zivoti ugrozeni iz nekih razloga. Ko jos ceka da mu ambasada zakaze termin ako mu je zivot ugrozen? (retoricko pitanje)

Izgleda da je vreme da se prebacimo na zabavnu stranu.

Spoiler

18623620_10154851096778918_9125043696575

Mogu li se ispovedati kod vas ?

Zao mi je, moje vreme sluzbe nije dovoljno za to ?

Edited by Dragan

1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

??

Nije to turisticka viza... Azili koji se odobravaju su oni koji se dokaze da su im zivoti ugrozeni iz nekih razloga. Ko jos ceka da mu ambasada zakaze termin ako mu je zivot ugrozen? (retoricko pitanje)

14 minutes ago, shonke said:

Azil se ne traži u ambasadi koja se nalazi u državi koja te proganja. To je besmisleno. 

Opet gluposti, ili namerno nerazumevanje. Vecini na Mexico granici nije ugrozen zivot. Kubanci su ocigledno izuzetak, sa sve camcima. Ali ako prodjes 4 zemlje gde ti zivot nije ugrozen, da preskocis US granicu, azil si mogao da zatrazis u bilo kojoj od tih zemalja. Znaci koristite argument izuzetka. Ja sam rekla, za izuzetke se naprave izuzeci. 

2 minutes ago, Angelia said:

Opet gluposti, ili namerno nerazumevanje. Vecini na Mexico granici nije ugrozen zivot. Kubanci su ocigledno izuzetak, sa sve camcima. Ali ako prodjes 4 zemlje gde ti zivot nije ugrozen, da preskocis US granicu, azil si mogao da zatrazis u bilo kojoj od tih zemalja. Znaci koristite argument izuzetka. Ja sam rekla, za izuzetke se naprave izuzeci. 

Azil se trazi u prvoj sigurnoj zemlji u kojoj si proveo vise od 24 sata.

11 minutes ago, Angelia said:

Na njima je da dokazu, a ne ti da odredis koja je to vecina. Znaci, po zakonu imaju prvo da traze azil, nebitno da li su usli legalno ili ilegalno. Jedini nacin da se to spreci je da ukinu azile. 

Zakon je donet 1948 godine i nije od juce. Azile su dobili mnogi Evropljani koji nisu stali na prvoj granici. U Evropi su azile dobili mnogi Sirjici, koji nisu stali na prvoj granici i trazili azil.

Jednostavno je tako, pa je tako. Imas opciju A ili opciju B... biraj. Evo glasali ste za protiv imigranata, trazite od predsednika da ukine azil i onda moze da ih hvata bez problema koliko hoce. 

Ne koristimo mi nikakav argument izuzetka, nego ti koristis ideoloski argument.. 

Spoiler

Yes, people who entered the United States illegally can apply for asylum: 

Eligibility

You can apply for asylum if you are in the U.S. or at a port of entry, and you meet the following criteria: 

• You are not currently in removal proceedings 
  • You file your application within one year of arriving in the U.S. or meet an exception to that rule 
  • You meet the definition of refugee as defined by the U.S. Refugee Act of 1980 and the United Nations Refugee Protocol 

Process

You can apply for asylum with USCIS. You can expect to undergo a credible fear interview to determine if you have a valid fear of persecution in your home country. 

Exceptions

You can request an exception to the one-year filing deadline if you can show extraordinary circumstances, such as a change in your personal circumstances or a worsening political situation in your country. 

Disqualifications

• Certain factors can disqualify you from receiving asylum, including: 
  • Participating in persecution 
  • Posing a security threat 
  • Committing certain crimes 

3 hours ago, Angelia said:

Kao i svako ko u zemlji boravi i radi mimo zakona te zemlje. Melanija i Musk su imigrirali ilegalno, mada su samu granicu vjerovatno presli legalno kao posjetioci.

Edited by ters

3 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Ovo je slika i prilika desnicarenja rasirenog kod mladjih muskaraca danas. Radi se u totalnim kretenima, incelcinama izopcenim iz drustva jer su socijalno nesposobni i do jucer su u svojoj spavacoj sobi, da izvines, navlacili carapu na spolni organ i upijali red pill teorije od slicnih bolesnika tipa Andrew Tatea i sirili mizoginiji na raznim 4chanovima i slicnim opskurnim mjestima interneta dok im dolaskom Trumpa alt right ekstremisti tipa Jacka Posobiaca (koji se inace ovdje djelio kao legitiman nekakav izvor informacija, i on i njegov fasissticki profil End Wokeness) nisu dali platformu da svoju bolest i mentalne poremecaje prezentuju javnosti pa onda uz pomoc Muska (takodjer jasno socijalno poremecena osoba iako je genije za ono sto mu je primarna djelatnost) predstave kao nesto normalno i slobodu govora. Oni istinski mrze zene i opcenito sve koje su drugaciji od njih i koji ce im otvoreno reci da su poremeceni jer su kao sto rekoh nesposobni za bilo kakav vid interakcije sa zenama i opcenito bilo sta kompleksnije couch fuckinga i krive ih za svoju seksualnu isfrustriranost. Njih ne zanimaju manje takse i slicno, njih zanima iskljucivo da se svete onima koje krive za svoje frustracije, a najglasniji Trumpovi vikari su upravo takvi. Ja se iskreno nadam da ce u ovoj Trumpovoj administraciji ipak biti dovoljno normalnih i ozbiljnih ljudi koji nece dopustiti da ovakvi ekstremisti dodju u priliku lijeciti svoje frustracije. 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Tuzno 1

3 hours ago, ters said:

Musk i Melanija su ilegalni  imigranti koji su usli u SAD tako sto su preplivali Rio Grande ili u gepeku automobila, bez vize i dokumenata?

2 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Azil je za političke ili izbeglice ratnih područja. Azil se traži u zemlji porekla ili na ulasku zvanično. Ekomonski emigranti nisu izbeglice. Ljudi koji ilegalno prelaze granicu nisu azilanti ni izbeglice.

• Like 2

6 minutes ago, PorodicneVrijednosti said:

Ovo je slika i prilika desnicarenja rasirenog kod mladjih muskaraca danas. Radi se u totalnim kretenima, incelcinama izopcenim iz drustva jer su socijalno nesposobni i do jucer su u svojoj spavacoj sobi, da izvines, navlacili carapu na spolni organ i upijali red pill teorije od slicnih bolesnika tipa Andrew Tatea i sirili mizoginiji na raznim 4chanovima i slicnim opskurnim mjestima interneta dok im dolaskom Trumpa alt right ekstremisti tipa Jacka Posobiaca (koji se inace ovdje djelio kao legitiman nekakav izvor informacija, i on i njegov fasissticki profil End Wokeness) nisu dali platformu da svoju bolest i mentalne poremecaje prezentuju javnosti pa onda uz pomoc Muska (takodjer jasno socijalno poremecena osoba iako je genije za ono sto mu je primarna djelatnost) predstave kao nesto normalno i slobodu govora. Oni istinski mrze zene i opcenito sve koje su drugaciji od njih i koji ce im otvoreno reci da su poremeceni jer su kao sto rekoh nesposobni za bilo kakav vid interakcije sa zenama i opcenito bilo sta kompleksnije couch fuckinga i krive ih za svoju seksualnu isfrustriranost. Njih ne zanimaju manje takse i slicno, njih zanima iskljucivo da se svete onima koje krive za svoje frustracije, a najglasniji Trumpovi vikari su upravo takvi. Ja se iskreno nadam da ce u ovoj Trumpovoj administraciji ipak biti dovoljno normalnih i ozbiljnih ljudi koji nece dopustiti da ovakvi ekstremisti dodju u priliku lijeciti svoje frustracije. 

Jedini problem je sto ovaj nije neki rendom mladji desnicar, nego Nick Fuentes, uticajni kranji desnicar, obozavalac Hitlera, koji je veoma aktivan na drustvenim mrezama kao beli supremacy, rasista, mizoginist, antisemita koji porice holokaust... koji je pravio privatnu vecerinku sa Trampom i Kanjeom.

15 minutes ago, tomas.hokenberi said:

Azil je za političke ili izbeglice ratnih područja. Azil se traži u zemlji porekla ili na ulasku zvanično. Ekomonski emigranti nisu izbeglice. Ljudi koji ilegalno prelaze granicu nisu azilanti ni izbeglice.

Khm, 80% Kubanaca u USA nikad nisu bili politicki azilanti u stavrnom smislu kao sto ti trazis da budu i nisu trazili azil na granici, nego kad su stigli lepo sa vec tamosnjom familijom/poznanicima otisli da srede boravisne dokumente. Ako jesu bili politicki azilanti onda su i svi Afrikanci koji sada dolaze us US preko vise drzava isto politicki azilanti. Nemojmo sad sve Kubance da vratimo na Kubu.

19 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Jedini problem je sto ovaj nije neki rendom mladji desnicar, nego Nick Fuentes, uticajni kranji desnicar, obozavalac Hitlera, koji je veoma aktivan na drustvenim mrezama kao beli supremacy, rasista, mizoginist, antisemita koji porice holokaust... koji je pravio privatnu vecerinku sa Trampom i Kanjeom.

I takodjer zapamti, vecina ovih sto likuju nakon pobjede Trumpa, pogotovo ovi novopridosli, ne vide apsolutno nikakav problem u pacijentima poput tog idiota. Njima su Andrew Tate i slicni genijalci koji ce napokon stati u kraj "zenskom teroru nad muskarcima" i vratiti ih gdje im je mjesto. 

• Like 4