DameTime Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago 20 minutes ago, Miki28 Teoljub said: To je to. Elon slavi, Cuban cestita. Donald Trump novi/stari predsjednik SAD Može usput da čestita Putinu (koji verovatno otvara šampanjac), a i svakom desničaru na vrhu vlasti neke države, koji sa ovakvim likom na čelu USA dobijaju dodatan vetar u leđa. Kakve kampanje, kakvi bakrači, stotine miliona ljudi u Americi smatra da ovo treba da im bude predsednik. Tu sva priča počinje i završava se. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
badenac Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago 1 9 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago 3 minutes ago, DameTime said: Može usput da čestita Putinu (koji verovatno otvara šampanjac), a i svakom desničaru na vrhu vlasti neke države, koji sa ovakvim likom na čelu USA dobijaju dodatan vetar u leđa. Kakve kampanje, kakvi bakrači, stotine miliona ljudi u Americi smatra da ovo treba da im bude predsednik. Tu sva priča počinje i završava se. Za sad 66. Jutros kod mene nikog na biralistu, pada kisa, ko ce se smarati. Ne znam sta je bilo posle... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago 5 minutes ago, DameTime said: Može usput da čestita Putinu (koji verovatno otvara šampanjac), a i svakom desničaru na vrhu vlasti neke države, koji sa ovakvim likom na čelu USA dobijaju dodatan vetar u leđa. Kakve kampanje, kakvi bakrači, stotine miliona ljudi u Americi smatra da ovo treba da im bude predsednik. Tu sva priča počinje i završava se. A 60tak miliona da je ono trebalo da bude predsjednik 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago 1 hour ago, djura.net said: Verujem da ce se i u Srbiji znatna vecina probuditi sa osmehom na licu. Zasto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago Kronos iz ilegale pozdravlja ekipu sa USA topika , naravno, jednim GIFom: Prilog predstavlja lični Kronosov satav. 2 22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago 2 minutes ago, Div said: Kronos iz ilegale pozdravlja ekipu sa USA topika , naravno, jednim GIFom: Prilog predstavlja lični Kronosov satav. Malo je popravio humor u zatvoru. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago 3 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Za sad 66. Jutros kod mene nikog na biralistu, pada kisa, ko ce se smarati. Ne znam sta je bilo posle... Negde piše 130M, negde 66M, ja očigledno ne umem ovo da pratim U svakom slučaju, pored electorial vote dobiće i više glasova ukupno. Vrlo je jasan stav Amerikanaca. 2 minutes ago, JPM said: Zasto? Kako zašto, pa logično je da Vučićeva većina u Srbiji podržava Trampa. Kao što orgazmiraju na Putina. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago 1 minute ago, DameTime said: Kako zašto, pa logično je da Vučićeva većina u Srbiji podržava Trampa. Kao što orgazmiraju na Putina. U Srbiji je 14 ljudi izgubilo zivot u petak dok su cekali voz. Sama ta cinjenica je dovoljna da nema osmeha, a sanse su da je poginuo i neko "njihov". Pa ako im to nije dovoljno... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago Ne znam na koju su fore demokrate mislili da u Americi mogu da prođu s de facto Maoističkom platformom? Pa majku mu staru (i bolesnu), Better dead than red (ne mislim na partijske boje) pošalicu nisu smislili Kolja i Vasja iz nekog kolhoza... Amerika je Amerika, nije Twitter, Instagram i TikTok. Nisam se mnogo bavio ovim izborima jer mislim da bi za Ameriku najbolje bilo da obe ponuđene opcije nestanu na đubrištu istorije, ali Repsi su pokazali da su, makar i iz nužde, bliži tradicionalnom američkom duhu i sve uvrede, bes i ljutnju gubitnici bolje da usmere ka sebi i zapitaju se kako je došlo do toga da profilišu svoju politiku po šablonu popularnih trendova s društvenih mreža. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago (edited) CNN ima projekciju o bar 310 EG za Trampa... Edited 7 hours ago by Constantin Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago (edited) 4 minutes ago, fancy said: Nisam se mnogo bavio ovim izborima jer mislim da bi za Ameriku najbolje bilo da obe ponuđene opcije nestanu na đubrištu istorije, ali Repsi su pokazali da su, makar i iz nužde, bliži tradicionalnom američkom duhu i sve uvrede, bes i ljutnju gubitnici bolje da usmere ka sebi i zapitaju se kako je došlo do toga da profilišu svoju politiku po šablonu popularnih trendova s društvenih mreža. A šta mu dođe tradicionalni američki duh, promocija rasizma i fašizma? Seems legit da se iz 2024. godine vrate dva veka unazad, pošto je Kamala suviše levičarka. Ovaj rezultat najviše ima veze sa jačanjem desničarskih partija i političara sa idejom kulta ličnosti, što je trend u celom svetu. Time što je postalo trend i u USA, postaje veća opasnost za sve. Edited 7 hours ago by DameTime 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
033zero330 Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago 10 minutes ago, JPM said: Zasto? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago 3 minutes ago, fancy said: za Ameriku najbolje bilo da obe ponuđene opcije nestanu na đubrištu istorije USA je savladala tehnologiju reciklaže , iz đubrišta koristi sirovinu za proizvodnju novog predsednika. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prijatelj Mitar Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago Cestitke Tranpu i gospodji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago (edited) 44 minutes ago, fancy said: Ne znam na koju su fore demokrate mislili da u Americi mogu da prođu s de facto Maoističkom platformom? Možda je to trebalo ranije, ovako im se pojavio Tramp 2016, izvukao nezadovoljne i prebacio ih na desni tas na vagi. Tada su demokrate imale Hilari za kandidata, a ne Sandersa koji je bio alternativa, dakle centristički izbor. Bajden isto centristički. Kamala je u kampanji batalila maltene sve vouk elemente, praktično je kandidat desnog centra iz neke ovdašnje perspektive. Ali slažem se da malo manje treba da gledaju redit i tviter ovo je ionako Maskovo, a malo više populizma da ubace. Edited 6 hours ago by Smrtokapa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago Nema se sta mnogo reci - USA dobija predsjednika kojeg zasluzuje. Povratak u goru proslost, nadam se ne najmracniju. Nadao sam se da ce se desiti cudo, ali mi je bilo jasno kada su ankete bile svega par procenata u korist Harris da nema sanse za pobjedu demokrata. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted 7 hours ago Share Posted 7 hours ago 3 minutes ago, DameTime said: A šta mu dođe tradicionalni američki duh, promocija rasizma i fašizma? Ovo što si sad napisala je razlog pobede Trumpa. Dokle god se druga strana lenjo percipira kao "rasisti i fašisti" i de facto dehumanizuje, veliki slon u sobi crvene opasnosti će da uzima glas prosečnog kauboja izTeksasa kao i cice u kariranoj košulji iz nekog Michigana...koji odbijaju da im influenseri i selebritiji objašnjavaju šta je život. Na bar jednu od ovih stvari vas (koji ste bili poprilično involvirani na ovom topiku) dugo upozoravala Angelia, moram da primetim. Meni ni iz džepa ni u džep, jedino što želim je da i dalje bude jaka jedina institucija na svetu bitna za kvalitet našeg života - US Navy. 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago @033zero330 Ma ok to, ali probuditi se u Srbiji sa osmehom na licu nakon petka i ovog od sinoc... ne znam sta bih rekao za takve ljude. A to sto se desava u USA... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago 2 minutes ago, fancy said: Ovo što si sad napisala je razlog pobede Trumpa. Razlog pobede Trampa su vrednosti koje gaje oni koji su glasali za njega. Zanimljivo je šta pišeš, recimo ovo ispod može lako da se primeni na Srbiju i Vučića: 2 minutes ago, fancy said: Dokle god se druga strana SNS lenjo percipira kao "rasisti i fašisti" i de facto dehumanizuje, veliki slon u sobi crvene opasnosti će da uzima glas prosečnog kauboja izTeksasa seljaka iz Medveđe kao i cice u kariranoj košulji iz nekog Kruševca Michigana...koji odbijaju da im influenseri i selebritiji glumci, novinari i drugi obrazovani ljudi objašnjavaju šta je život. Jasno je da deo podrške Trampu ide iz tih razloga, kao što su i demokrate u Srbiji izgubile izbore jer su ignorisale srpskog seljaka. Možda je Tadiću bilo bezveze, ali Tomi Grobaru nije da pije rakiju po srpskim selima, a epilog 12 godina kasnije znamo... No ispod svega toga jesu vrednosti koje svaki glasač gaji i koje mu golica neki kandidat. Btw, glasači koji padaju u delirijum na rasističke izjave o deportaciji miliona ljudi sami govore o sebi, ne mora niko da ih "dehumanizuje". 2 minutes ago, fancy said: Meni ni iz džepa ni u džep, jedino što želim je da i dalje bude jaka jedina institucija na svetu bitna za kvalitet našeg života - US Navy. Valjda ti je jasno koji je Trampov stav prema ratu u Ukrajini? Iranske mule zajedno sa Putinom već slave na video pozivu; tako da je ovaj izbor sve samo ne nebitan. 4 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djura.net Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago 7 minutes ago, JPM said: @033zero330 Ma ok to, ali probuditi se u Srbiji sa osmehom na licu nakon petka i ovog od sinoc... ne znam sta bih rekao za takve ljude. A to sto se desava u USA... Ti kao da preskaces elementarnu logiku, i sta imas da kazes za takve ljude, kad su oni vec davno rekli sve o sebi. Americi i Amerikancima cestitke na izboru, zadovoljstvo nije samo njihovo, Orban, Fico, Vucic i (naravno Dzej) Putin vec otvaraju sampanjac, kao i ostali populisti i autokrate na planeti. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago (edited) 45 minutes ago, djura.net said: Ti kao da preskaces elementarnu logiku, i sta imas da kazes za takve ljude, kad su oni vec davno rekli sve o sebi. Americi i Amerikancima cestitke na izboru, zadovoljstvo nije samo njihovo, Orban, Fico, Vucic i (naravno Dzej) Putin vec otvaraju sampanjac, kao i ostali populisti i autokrate na planeti. Eno, Trmp najavljuje zlatno doba Amerike, pa neka, tako im i treba, što samo mi da živimo zlatno doba, nismo mi najgori Edited 6 hours ago by Div 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igor_ Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago Najveci utisak ovih izbora su ljudi koji su verovali da Tramp gubi.. Bet365 koliko god da placa analiticare, malo je😂, oni su gurali sa 1.50 kvotom na Trampa i kad su svi ostali bili "sigurni" da on gubi. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago 4 minutes ago, DameTime said: Valjda ti je jasno koji je Trampov stav prema ratu u Ukrajini? Iranske mule zajedno sa Putinom već slave na video pozivu; tako da je ovaj izbor sve samo ne nebitan. S jedne strane tako je kako je, Amerika je rekla svoje izborom Repsa, ne možeš ljude naterati na nešto što ne žele, a s druge strane političari i politika nikad nisu bili uzor u istini i doslednosti. Usput, mislim da ovde kucaš na otvorena vrata... ja nikako (da sam, recimo, u Americi) nisam Trampov glasač (do granice da možda i nisam tako daleko od mišljenja da je FSB umešao prste u njegovu popularnost) niti nesvestan šta to može da znači na globalnom nivou, ali opet... kad je Amerika zaista pravila istorijske, krucijalne zaokrete u svojoj politici..? To oko dobijanja/gubljenja izbora je najveća drama za sâme učesnike izbora njihove partije i hard core glasače (kojih u suštini i nema nešto mnogo)... ali iskreno sumnjam da će biti nekih dramatičnih promena u spoljnoj politici. Ako i bude - pa jbg, Vox populi, vox dei. Ono, za početak, da sačekamo i vidimo? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted 6 hours ago Share Posted 6 hours ago Završiću svoju kratku i radnu posetu ovom topiku sa nečim sa Tvitera što mi je poslao prijatelj, ne znam ko je u pitanju, nikad čuo za dotičnu, ali je lepo sažela: Teška srca priznajem da ni ja to bolje ne bih rekao. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts