Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, madzone said:

Naravno, pogrešni i loše obučeni ljudi su druga varijabla toga što se dešava, pored gomile naoružanja koje cirkuliše.

I problem liberalnih zena srednjeg staleza koje nemaju pametnijeg posla nego da protestuju, da se osecaju kao da su neki borci za cilj. Da su ostavili ICE na miru, nista od ovoga ne bi bio problem. Ali izgleda da se cela situacija promenila, jer sad MN drzavna policija saradjuje sa ICE, I Waltz ce otvoriti pristup za ICE u zatvorima.

Sto bi rekli, Waltz dogorelo do nokata, I opet, oborili ih par youtubera. Za koje ce ovde neko reci "nebitni fringe desnicari". Bukvalno su sinoc hapsili "protestante" koji su napali ICE u hotelu. Sad I Fray da vidi posledice, koje ce mu Homan bez sumnje predstaviti. I da prakticno zatvorimo vise pricu o sanctuary cities....

@Nek grmi jako

Znam, nisam htela da te ispravljam za Fuentesa, koji je meni nerazumljiv fenomen. Cela ta grupa oko njega koji se nazivaju Grojperi, su totalni debili. Ostala je praznina na desnoj strani, koju je popunjavao Kirk, koji je bio umeren, I ove budale pokusavaju da je popune. Ali mislim da ce sada neki umereni konzervativci da se bore protiv toga.

Posted

Andjo pa ne idu te zene da smetaju ICE vec obrnuto.

33 minutes ago, Angelia said:

problem liberalnih zena srednjeg staleza koje nemaju pametnijeg posla nego da protestuju, da se osecaju kao da su neki borci za cilj.

Pa da bolje da niko ne protestuje, dok te neko tlaci.Bolje to prihvatiti na miru i dopustiti da te gaze.Nesto mi poznat mentalitet...

• Like 1
Posted (edited)
1 hour ago, Angelia said:

@Nek grmi jako

Znam, nisam htela da te ispravljam za Fuentesa, koji je meni nerazumljiv fenomen. Cela ta grupa oko njega koji se nazivaju Grojperi, su totalni debili. Ostala je praznina na desnoj strani, koju je popunjavao Kirk, koji je bio umeren, I ove budale pokusavaju da je popune. Ali mislim da ce sada neki umereni konzervativci da se bore protiv toga.

Trebalo je da mi kažete, da ne budem u tolikom autu.

I ne da sam bio u autu, nego sam napadao na porgrešan gol nesvestan postojana čitavog jednog miniuniverzuma, koji je inicirao gomile tekstova u ozbiljnim publikacijama, a ne u nekom tamo Glasu Mislođina, o paradoksu Fuentesa kao sponi njegove fizičke nebitnost i ekstremne retorike, koja stvara vakuum koji ovo more devojaka popunjava svojom projekcijom nekakvog antiheroja.

Ne znam da li sam ikada video takvu dekonstrukciju hipotetičkog nasilja kao na tim nekim ženskim profilima koje sam listao, odnosno na rastavljanje nečijeg imidža na delove i ponovno sastavljanje u oblik koji njima odgovara. 

Jer ovde zapravo nije reč o politici, već o kontraestetici. Za te devojke, Fuentes je dodatna oprema i nekakav addon za njihov lični narativ o slomljenosti. Zato ona rečenica - mogao bi da me udari i to bih osetila kao poljubac - u stvari savršeno ilustruje tu mazohističku fantaziju koja služi kao beg od poražavajuće prosečnosti.

Takođe, taj Fuentesov agresivni šovinizam deluje kao hladan tuš otrežnjenja koji, paradoksalno, pruža osećaj strukture i nekakvu supstancu devojkama koje se u svom mikrokosmosu osećaju izgubljeno i izopšteno u izolaciji ili samoizolaciji

Reč je, dakle, o preciznom prikazu kako se radikalizacija na internetu često ne dešava zbog ideologije, već kroz usamljenost, poremećaje pažnje i potrebu da se sopstveni bol zbog usamljenosti učini posebnim kroz najradikalniji mogući kontekst. I to podjednako zahvata i leve i desne, i gornje i donje, kao i one na centru...

A parasocijalne veze su mi inače omiljeni tajni sastojak koji omogućava da likovi poput Fuentesa opstanu, uprkos tome što govore stvari koje bi u stvarnom svetu naterale mnoge žene da pobegnu glavom bez obzira. Jer to je iluzija intimnosti bez rizika, odnosno jednosmeran odnos gde obožavalac ulaže emocije, vreme i energiju u osobu koja ni ne zna da obožavalac postoji.

Za te devojke, Fuentes je idealan partner jer je bezbedan, on je na ekranu i ne može da ih stvarno odbije, niti da ih stvarno povredi u fizičkom prostoru.

On nije zauzeti holivudski glumac, već je je teoretski uvek tu, u svom podrumu odakle strimuje kao nekakav barjak na koji onda one kače zastave svojih vlastitih trauma. I tu je mehanizam brutalno jasan: ja se kao žena osećam loše, odbačeno i ružno, pa kad za to dobijem potvrdu jer mi je Fuentes rekao da sam beznačajna, mi smo onda partneri u tom mom jadu.

I to stvara osećaj zajedničkog fronta. Devojke koje traže identitet u Fuentesovom svetu zaista ne traže politički program, već intenzitet. One menjaju zdravu interakciju za digitalni adrenalin koji im pruža njegov ekstremizam.

Kako sam samo ispao naivan i neobavešten kao Koštunica kad sam ga proglasio nebitnjakovićem...

Edited by Nek grmi jako
Posted
12 minutes ago, Don Dusko said:

Pa da bolje da niko ne protestuje, dok te neko tlaci.Bolje to prihvatiti na miru i dopustiti da te gaze.Nesto mi poznat mentalitet...

Dok ona licno uziva u svim pogodnostima koje su joj donele sufrazetkinje i feministkinje.. dokone zene srednjeg staleza... Jeza me podilazi od bezobrazluka i stepena ignorancije. 

• Thanks 1
Posted
29 minutes ago, Don Dusko said:

Niko ih ne tlaci, bukvalno uklanjaju kriminalce po zakonu. Idiotluk tih, generalno belih zaludnih zena je neverovatan. Idu da stite pedofile, silovatelje, ubice etc

Upali su u ICE kola (uhapseno za sada 4) I nasli naloge za hapsenje. I onda jedna od njih (jer su nasli podatke agenata) posalje pretnju agentu I porodici. 

To mi deluje onako bas empaticno. Idi pogledaj trenutni Signal leak, da sve je organizovano. Homan kaze prave bazu podataka svih uhapsenih za napade, good luck, upravo su postali Jan6ers....

I kako njima smeta ICE?

21 minutes ago, Nek grmi jako said:

Trebalo je da mi kažete, da ne budem u tolikom autu.

Bila sam zauzeta necim, pa preskocila to. Posto je dugacko objasnjenje, upravo ovo sto si ti istrazio I video.

Totalno sulud fenomen, mislim kao I Tate (koji mu se pridruzio) I jos nekoliko "nebitnih fringe desnicara". Ne mogu bas sve da pokrijem, ali upravo su uleteli u nevolju, bas ovde u mom dvoristu, zbog anti-semitizma su banovani iz skoro svih klubova iz Miami Beacha, ali nacionalni ban za lance klubova. 

A videla sam da neki ljudi na konzervativnoj strani krecu u napad, u fazonu ovo nisu nasi predstavnici. Ako te interesuje imas odlican govor Ben Shapira na zadnjem TPUSA eventu gde ih je sve prozvao. Znaci publika je bila shokirana (preskoci reklamu, covek zivi od toga 😂 nemam pojma sto je problem da ljudi moraju da se finansiraju nekako).Ne mogu da se slozim sa svim sto je rekao, ali proziva zestoko. Necu da postavljam link, ovde se svasta naziva fasizam.

Nemoj da podcenis Fuentesa, nije on glup, samo je zao.

Posted

Dobili smo profil "žena srednjeg staleža koje nemaju druga posla..."

Pravi tranpovski quite piggy post, čestitke.

Bilo bi dobro profilisati ICE ubice, nešto kao "mirni ljudi iz predgrađa, očevi, muževi i hrišćani".

To što su neobučeni i ne znaju kako da reaguju...pa nema veze, uvek ostaje stay home piggy.

• Like 1
Posted
15 minutes ago, Helena said:

Dobili smo profil "žena srednjeg staleža koje nemaju druga posla..."

Pravi tranpovski quite piggy post, čestitke.

Bilo bi dobro profilisati ICE ubice, nešto kao "mirni ljudi iz predgrađa, očevi, muževi i hrišćani".

To što su neobučeni i ne znaju kako da reaguju...pa nema veze, uvek ostaje stay home piggy.

Mislim ok, ali iz nekog razloga to jesu bele zene srednjeg staleza. Znas sta, mozda one imaju vise vremena da se bave protestima. Razumes da sam ja bela zena srednjeg staleza? Nije mi dozvoljeno da kritikujem moju demografiju?