Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted
6 hours ago, robespierre said:

Pre bih izabrao da mi iz pištolja pucaju u šaku nego da budem glasnogovornik neke od dve zaraćene strane vašeg kulturnog rata koji je ništa drugo do koska bačena odozgo da se raja glođe, dok oni na vrhu uvećavaju svoj bankovni saldo. 

Pa o cemu mi pricamo ovde ?

Upravo si potvrdio moju tezu o bitnosti "da oni na vrhu uvecavaju svoj bankovni saldo", a sam si se prihvatio "koske kulturnog rata" tvrdeci da je woke veoma uticajna zasto sto su filmovi napravljeni pod tim uticajem i hoces da mi sada sa tobom vodimo kulturni rat.  🤔

6 hours ago, robespierre said:

Pre bih izabrao da mi iz pištolja pucaju u šaku nego da budem glasnogovornik neke od dve zaraćene strane vašeg kulturnog rata koji je ništa drugo do koska bačena odozgo da se raja glođe, dok oni na vrhu uvećavaju svoj bankovni saldo. 

Pa o cemu mi pricamo ovde ?

Upravo si potvrdio moju tezu o bitnosti "da oni na vrhu uvecavaju svoj bankovni saldo", a sam si se prihvatio "koske kulturnog rata" tvrdeci da je woke veoma uticajna zasto sto su filmovi napravljeni pod tim uticajem i hoces da mi sada sa tobom vodimo kulturni rat.  🤔

Posted
15 minutes ago, Rex said:

Nevezano za ovu diskusiju, ovo podržavam. LLM-ovi su dobri za egzaktne nauke, proračune i kodiranje, ovo društveno i objašnjavanje ljudi i slično - to nisu.

I za ovo drugo su dobri pod uslovom da onaj ko ih koristi zna i sam da uradi ono što traži od LLM u protivnom rezultati mogu biti vrlo nepredvidljivi.

• Like 4
Posted
17 minutes ago, Dragan said:

Hoces da kazes da je woke NYT presudno uticao na delovanje Cejnija, Busha, na Gvantanamo, spijunazu NSA ... da je to takoreci bio woke program ?

Hoću da kažem da prosečan Trampov glasač za Trampa glasa da bi kaznio prosečnog woke novinara NYT koji nakon što internalizuje svoj urođeni rasizam, seksizam i transfobiju i obriše sojino mleko sa hipsterskih brkova napiše seriju tekstova o tome kako Sadam razvija oružje masovnog uništenja i tako potpomogne slanje američke dece u Irak, da bi dvadeset godina kasnije na isti način od Trampa pravio Sadama. Uzgred, isti novinar je prespavao celokupnu Obaminu administraciju koja je nastavila Bušov krvavi global war on terror pir. To što su postojali ilegalni CIA centri za mučenje na teritoriji Evropske unije, tough luck, to je bila dobra Amerika, bitno je ispraviti sistemske nepravde. 

• Ha-ha 1
Posted
6 minutes ago, tomas.hokenberi said:

I za ovo drugo su dobri pod uslovom da onaj ko ih koristi zna i sam da uradi ono što traži od LLM u protivnom rezultati mogu biti vrlo nepredvidljivi.

Ja sam mislio u smislu kada se ja sa takođe prirodno naučno nepismenim drugarima raspravljam o tome šta je napon a šta struja, ili kada proveravamo da li je tačno da kada bazom neutrališeš kiselinu, proizvod su uvek voda i so. A LLM-ovi kao alat, to se slažem, treba da ih profesionalno koristi samo onaj ko zna profesiju za koju ih koristi.

Posted
7 hours ago, Dragan said:

Ah da, ekonomska pitanja nisu bitna.

Kao sto rekoh desnicari stalno guraju u prvi plan borbu o kulturi. Pitam se zasto.

WSJ je cak i Demokratsku stranku stavio u centar u odnosu na druge stranke sirom sveta.

Stavicu link kasnije ako nadjem.

Evo linka koji sam obecao. USianci nemaju pojma sta znaci levo, socijalizam, komunizam.

Samo znaju da je to ekstremno zlo (ukljucivo "socijalizam" Zapadne Evrope).

Zato su i smesni sto stalno pricaju o Demokrtaskoj Stranci kao ekstremnoj levici.

How left wing is the Democratic Party?

What Happened to America’s Political Center of Gravity?

• Like 2
Posted
50 minutes ago, Rex said:

Nevezano za ovu diskusiju, ovo podržavam. LLM-ovi su dobri za egzaktne nauke, proračune i kodiranje, ovo društveno i objašnjavanje ljudi i slično - to nisu.

Stvar je da vadi iz statistike, samo sto ja to nisam zalepila da bi skratila post na zakljucak. 

Posted
12 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Stvar je da vadi iz statistike, samo sto ja to nisam zalepila da bi skratila post na zakljucak. 

To nije pouzdano, ako ne izvuče dobre, izmisliće i sa mnogo samopouzdanja će da ti ih predstavi. Ne treba koristiti LLM-ove kao pretragu, osim Perplexity, a i to treba znati. Dakle, statistike koje iznese bi trebalo da imaju linkove, pa bismo onda mogli da vidimo da li su statistike dobro urađene.

No, previše je ovo otišlo u oftopik, pa bih da stanem ovde.

• Like 1
Posted

Lol, izgleda su ubedili ubicu da 'prizna' da je ziveo sa transgender partnerom za neku razmenu, samo da dobiju rezultat koji su hteli od pocetka... Jbt kao neka Z klasa tv serije 

https://www.foxnews.com/politics/charlie-kirks-assassin-lived-transgender-partner-who-now-cooperating-fbi-sources

1 minute ago, Rex said:

To nije pouzdano, ako ne izvuče dobre, izmisliće i sa mnogo samopouzdanja će da ti ih predstavi. Ne treba koristiti LLM-ove kao pretragu, osim Perplexity, a i to treba znati. Dakle, statistike koje iznese bi trebalo da imaju linkove, pa bismo onda mogli da vidimo da li su statistike dobro urađene.

No, previše je ovo otišlo u oftopik, pa bih da stanem ovde.

Pa stavi ti linkove pored, mozes da kliknes. Pobrojao sve nekadasnje velike terorizme i koje su grupe pravila, pa pobrojao od ovog veka... od vecih ka manjem... Vecina linkova je vodila tamo gde bi svi mi trazili informaciju, tipa cato institut, CSIS... Mislim, sto pricam, svima je dostupno da postave pitanja. 

Inace, mene leci chatgpt i lekari koji dobijaju rezultate putem ai programa...

Posted

Mislim, sto da ne ako je 1775 kontinentalna vojska mogla da zauzme aerodrome... Albania, Armenia, Iraq, Iran... sve to isto... ratovi, konflikti... ko ce se bakcati sa tim sitnicama kada se zna ko je ustvari legenda 

Posted

10 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Liberalizam je nekada znacio odvojenost crkve i drzave, slobodno trzista, manji government, individualna prava. Ako ista od ovog mozes da povezes sa danasnjim konzervativcima, svaka cast na vratolomiji koju moras da izvedes... 

bukvalno sve sto danas republikanci promovisu, i medju njima mnogi konzervativci. Pa ti uopste neznas sta je program stranaka?

8 hours ago, nonick said:

Jel to pises da se ja licno radujem? Sigurno nisi to mislila, pa necu dalje o tome. 

Barem si to skontao

Umereni konzervativac?  Covek koji uzima sve zdravo za gotovo iz Biblije, barem sta se njemu bas svidja (studenti sirom sveta ga podjebavali bas skromno), propoveda protiv trans i homoseksualca, nekako ne voli obojenu kozu (ponoviti isti Black pilot vic-POV 50 puta na svim platformama je rasizam), terao bi svoju cerku da rodi dete posle silovanja. Hm... let me check my compass... aaaaa ne, ovo nije umereno.

A doneo najvece sirenje konzervatizma medju studentima...da, podjebavali ga 😀

Ponavljanje 50x pricu kako je anti-affirmative action, ustvari rasizam, nece to uciniti istinom.

Evo sta je ovaj, free speach apsolutista sve rekao, da ponovimo:

On race

If I see a Black pilot, I’m going to be like, boy, I hope he’s qualified.

– The Charlie Kirk Show, 23 January 2024

Protiv affirmative action, a ne crnaca

If you’re a WNBA, pot-smoking, Black lesbian, do you get treated better than a United States marine?

– The Charlie Kirk Show, 8 December 2022

Validno pitanje, kada su nju doveli iz Rusije, a veterana ostavili u zatvoru... 

Happening all the time in urban America, prowling Blacks go around for fun to go target white people, that’s a fact. It’s happening more and more.

– The Charlie Kirk Show, 19 May 2023

Bez kontexta

If I’m dealing with somebody in customer service who’s a moronic Black woman, I wonder is she there because of her excellence, or is she there because of affirmative action?

– The Charlie Kirk Show, 3 January 2024

Opet kritika affirmative action

If we would have said that Joy Reid and Michelle Obama and Sheila Jackson Lee and Ketanji Brown Jackson were affirmative action picks, we would have been called racists. Now they’re coming out and they’re saying it for us … You do not have the brain processing power to otherwise be taken really seriously. You had to go steal a white person’s slot to go be taken somewhat seriously.

– The Charlie Kirk Show, 13 July 2023

Isto

On gender, feminism and reproductive rights

Reject feminism. Submit to your husband, Taylor. You’re not in charge.

– Discussing news of Taylor Swift and Travis Kelce’s engagement on The Charlie Kirk Show, 26 August 2025

The answer is yes, the baby would be delivered.

– Responding to a question about whether he would support his 10-year-old daughter aborting a pregnancy conceived because of rape on the debate show Surrounded, published on 8 September 2024

We need to have a Nuremberg-style trial for every gender-affirming clinic doctor. We need it immediately.

– The Charlie Kirk Show, 1 April 2024

Covek je bio pro-life, anti Trans za decu...sve konzistetno sa njegovim pogledima

On gun violence

I think it’s worth it to have a cost of, unfortunately, some gun deaths every single year so that we can have the second amendment to protect our other God-given rights. That is a prudent deal. It is rational.

– Event organized by TPUSA Faith, the religious arm of Kirk’s conservative group Turning Point USA, on 5 April 2023

Sve objasnio, sta ima tu da se pogresno razume?

On religion

There is no separation of church and state. It’s a fabrication, it’s a fiction, it’s not in the constitution. It’s made up by secular humanists.

– The Charlie Kirk Show, 6 July 2022

link

😀 cak I da je to rekao, nije bio u pravu, ali ima milion njegovih citata gde je komplet u pravu, ali naravno, izvor je Guardian ...

Znaci selektivno vadjenje citata, bez konteksta ili navodjenja mnogo njegovih misljenja koji govore koliko je bio umeren, je manipulacija, a ti si na nju pao.

• Ha-ha 3
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted
1 hour ago, Angelia said:

bukvalno sve sto danas republikanci promovisu, i medju njima mnogi konzervativci. Pa ti uopste neznas sta je program stranaka?

Lol, na kojoj planeti ti zivis?

Slobodno trziste sa (nezakonitim, koje se sprovode i posle odluke suda) carinama u drzavi u kojoj ne mozes da uvezes neku robu... Slobodno je kao kad gledas nebo iza resetaka.

Manji government, da promovisu dok otpustaju ljude, pa onda vracaju svoje podanike na ista mesta. (mozes da pogledas i u ovaj slucaj ubistva, otpustili su najiskusnijeg fbi agenta jer nije dovoljno lojalan (wtf?!) koji je otisao da radi na nizu poziciju u f Alabamu, da bi ga vratili sada kada im skripi pod nogama, dalje ne moram da nabrajam, nekih 150k ljudi se vrti u krug)

Da, individualna prava, samo sto vi, ti, ne vidis da se ta prava odnose na tebe, ali ne na sve u drzavi. Selektivna su, a selekcija se vrsi po gradacijama. Dogod se osecas zasticeno ces trubiti istu pricu. Pocni od uvoza softvera (Pegasus/Paragon solution, u kom su demokrate zdusno ucestvovale) koji ima mogucnost da svaki telefon hakuje na daljinu, pa i da im sluzi kao prisluskivac i kamera... pa preko pravljenja lista koji daju neodgovarajuce komentare na socijalnim mrezama i koji su za 'odstrel' pa ako treba i oduzimanje drzavljanstva, bacanje u zatvor, privodjenje na razgovor ili jednostavno huskanje rulje na kucnu adresu... 

I za kraj, odvojena drzava od crkve... ucionice, zakoni, abortusi... da ne nabrajam, dugacak je spisao opresije crkve prema stanovnistvu koje ne prati crkvena pravila... i to zakonski. 

Nesto im se program sa praksom ne slaze.... 

Ovde jedino vidim ko NISTA ne zna si ti. Bukvalno jedina od oko 30 ljudi koji su se upisali na temu. Stavila si crveni kacket na glavu i zbogom mozgu... 

• Like 4
Posted
15 hours ago, robespierre said:

ako se čita NYT (i ova tema) rekao bi čovek da je ovo što se trenutno događa u Americi mnogo gore od Čejnija i 40 Haliburtonovih krvavih milijardi

Naravno da je mnogo gore.

(Druga) invazija na Irak je lokalni događaj, ovo što se sad dešava je pokušaj nametanja jednog srednjevjekovnog, anti-naučnog, diskriminatorskog i nasilnog svjetonazora Sjedinjenim Državama, a samim tim i ostatku svijeta, tj. ostatku nas koji se ne oduševljavamo alternativama koje nude putin i Ši. 

• Like 5
Posted
9 hours ago, Helena said:

^lažu, njihov izvor nema izvor, naletela sam na to.

U međuvremenu, budući nobelovac briljira :classic_laugh:

Malo mu se pomesalo vrv je mislio Armenia.

Posted
18 hours ago, robespierre said:

Nadzorni kapitalisti silicijumske doline bi recimo bili Sergej Brin i Leri Pejdž i Mark Cukerberg, vlasnici dve korporacije koje su agresivno nametale woke naravit. Veća inkluzivnost, više bihevioralnog viška, više milijardi dolara na našim računima. 

Evo ga jos jedan nadzorni kapitalista koji agresivno namece woke narativ.

Ovi su verovatno bili woke - Cambridge Analytica: how did it turn clicks into votes?

What Did Cambridge Analytica Do During The 2016 Election?

kao i ovi - Russian interference in the 2016 United States elections

• Like 1
Posted (edited)

Mali, ali znacajan doprinos smirivanju tenzija u US.

Expose Charlie's Murderers

Jebala ih "sloboda govora", idioti kretenski

(opet moram da spomenem JDgoVanca koji je popovao Evropljanima o nedostatku iste u Evropi).

Malo o zlim vetrenjacama. Punom parom natrag u srednji vek.

Edited by Dragan