Darko Posted Saturday at 12:14 AM Posted Saturday at 12:14 AM (edited) 2 hours ago, DameTime said: Ovo je teška generalizacija. Jedna od retkih pozitivnih stvari u USA su ovakve stipendije. Time oni koji nisu imućni, a možda nisu akademski nadareni kao drugi đaci, imaju priliku da se školuju. I koliko znam ne može baš "bukvalni debil" da dobije stipendiju na osnovu sportskih postignuća, i dalje mora da ispuni i neke uslove što se tiče ocena i proseka. Pozitivno je sada jer ih konačno plaćaju, pre toga ovo je bio slučaj: Edited Saturday at 12:15 AM by Darko 1
deez nuts. Posted yesterday at 06:35 AM Posted yesterday at 06:35 AM Cek, jel to drug Krasnov preuzeo 10% Intela? Srp i cekic se vracaju ✊
freethrow Posted yesterday at 07:38 AM Posted yesterday at 07:38 AM On 8/23/2025 at 12:14 AM, DameTime said: I koliko znam ne može baš "bukvalni debil" da dobije stipendiju na osnovu sportskih postignuća, i dalje mora da ispuni i neke uslove što se tiče ocena i proseka. D-Rose would like to have a word... Šalim se, inače se slažem, ali da, što vrhunskiji to vrhunskiji. 1
Angelia Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Vidim da ste se ispricali o US dok sam ja bila na putu....da neko ne proba da iskoristi vreme kao argument, stigla sam sinoc u Majami. Primetila sam u SR (ogranicen uzorak) da politiku u US ljudi gledaju kroz balkansku politiku. Ko je tu protiv koga. Sto nije isti nacin na koji vecina u US gleda na politiku. Bitnije je ko je guverner I kako vodi drzavu, ili ko je gradonacelnik, nego ko je na federalnom nivou. To je bitno za ekonomiju I spoljnu politiku. Mogu da prijavim da sam u zemlju usla bez da mi je neko pogledao pasos, uslikala se na onom global entry i na pasoskoj kontroli mi mahnuli da prodjem. Na izlasku bilo slicno. Videla sam samo jednu zenu koju su poslali na salter jer je greskom usla na global entry, nisu je trkeljisali, nisu trazili telefon, samo da ucitaju pasos i lupe pecat. Ustvari vise su me ispitavila na pasoskom u Svajcarskoj nego u US, sto je I normalno. Ovo je bio prvi put da sam izvan zemlje od kako je Tramp na vlasti od januara, nikakav problem kao sto ga nisam imala ni u prethodnoj administraciji ni u njegovoj prethodnoj. Moram da obnovim moj global entry, ali to je tehnicka stvar.
Smrtokapa Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Kad već gledamo kroz prizmu balkanske politike, samo da prijavim da me nije prebila policija na mrtvo ime, niti sam šikaniran na poslu zato što podržavam blokade. Znači sve je ovde u redu, ne kapiram zašto se ljudi bune. 5
Angelia Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 55 minutes ago, Smrtokapa said: Kad već gledamo kroz prizmu balkanske politike, samo da prijavim da me nije prebila policija na mrtvo ime, niti sam šikaniran na poslu zato što podržavam blokade. Znači sve je ovde u redu, ne kapiram zašto se ljudi bune. Upravo si dokazao to sto sam rekla, da gledate kroz prizmu balkana. Nije isto kad imas 100 slucajeva necega u SR I 100 slucajeva u US (100 je arbitrarni broj). Dok u SR to ukazuje na problem, u US je marginalno. Pojacavanje tih slucajeva u US kao da su sistemski problem, je samo za sirenje straha I panike. Uvek mozes da naletis na budalu, u policiji, u vlasti, na pasoskom....
Smrtokapa Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Ne znam ko je ovde pominjao brojeve i odnose, ja nisam. Opet, kad smo već krenuli i sa tim, SAD imaju 50 puta više stanovnika od Srbije. Pretpostavljam da treba da sačekamo rezultate, to jest arbitrarnih 5000, pre nego što se aktivira dupe-glava hyperloop. 2
033zero330 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Još samo carevo novo odelo, da cirkus bude kompletan. 4
Angelia Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Ono sto se u medjuvremenu desilo je da je tuzba protiv Trampa, I presuda, odbacena na zalbu. Ona od 500 mil kako je nekako pocinio fraud za hipoteku, sto sam ja oduvek tvrdila, da tuzba nema pravne osnove. Nisu celu tuzbu odbacili, verovatno ce se I dalje zaliti, ali kazna je ukinuta. Najludja tuzba bez zrtve. Probali su da ga bankrotiraju iz politickih razloga. Ovo je NY state court vecina sudija su demokrate, I morali su da priznaju da je tuzba bila politicka. 1
Angelia Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, Smrtokapa said: Ne znam ko je ovde pominjao brojeve i odnose, ja nisam. Opet, kad smo već krenuli i sa tim, SAD imaju 50 puta više stanovnika od Srbije. Pretpostavljam da treba da sačekamo rezultate, to jest arbitrarnih 5000, pre nego što se aktivira dupe-glava hyperloop. Ali ipak pricamo o brojevima. Da, moracemo da sacekamo da to stvarno bude sistemski problem, a ne pojedinacni random ponasanje nekog sluzbenika, da bi tvrdili da je to politika vlasti. Da si trazio, uvek si mogao da nadjes neke lose slucajeve gde su sluzbenici zloupotrebili moc. Tako je 15tak slucajeva zloupotrebe ili greske policajaca pretvoreno u "sistemski rasizam" iako je uvek bilo mnogo vise zloupotrebe prema belcima. Cekam kad ce dupe-glava hyperloop da proradi I da ljudi skontaju da slusaju bajke, a ne realnost. 1
freethrow Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 3 hours ago, Angelia said: Vidim da ste se ispricali o US dok sam ja bila na putu....da neko ne proba da iskoristi vreme kao argument, stigla sam sinoc u Majami. Primetila sam u SR (ogranicen uzorak) da politiku u US ljudi gledaju kroz balkansku politiku. Ko je tu protiv koga. Sto nije isti nacin na koji vecina u US gleda na politiku. Bitnije je ko je guverner I kako vodi drzavu, ili ko je gradonacelnik, nego ko je na federalnom nivou. To je bitno za ekonomiju I spoljnu politiku. Mogu da prijavim da sam u zemlju usla bez da mi je neko pogledao pasos, uslikala se na onom global entry i na pasoskoj kontroli mi mahnuli da prodjem. Na izlasku bilo slicno. Videla sam samo jednu zenu koju su poslali na salter jer je greskom usla na global entry, nisu je trkeljisali, nisu trazili telefon, samo da ucitaju pasos i lupe pecat. Ustvari vise su me ispitavila na pasoskom u Svajcarskoj nego u US, sto je I normalno. Ovo je bio prvi put da sam izvan zemlje od kako je Tramp na vlasti od januara, nikakav problem kao sto ga nisam imala ni u prethodnoj administraciji ni u njegovoj prethodnoj. Moram da obnovim moj global entry, ali to je tehnicka stvar. Ja sam malopre prošao ulicom i prišao nekim policajcima da ih pitam odakle su i oni kažu jedan sa Povlena, a jedan sa Karaburme.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 4 hours ago, Angelia said: Bitnije je ko je guverner I kako vodi drzavu, ili ko je gradonacelnik, nego ko je na federalnom nivou. To je bitno za ekonomiju I spoljnu politiku. Od kada su garde na ulicama gradova pod federalnom upravom, sve je na federalnom nivou. Plus, lokalni nivo apsolutno nema nikakav uticaj na spoljnu politiku. 1
Angelia Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Od kada su garde na ulicama gradova pod federalnom upravom, sve je na federalnom nivou. Plus, lokalni nivo apsolutno nema nikakav uticaj na spoljnu politiku. Pa ne nema uticaj na spoljnu politiku, ima na tvoj svakodnevni zivot. A mislim garde, u par velikih gradova. Gde ti vidis gardu? Mene garda nije uznemirila 2020te u martu.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 59 minutes ago Posted 59 minutes ago 25 minutes ago, Angelia said: Pa ne nema uticaj na spoljnu politiku, ima na tvoj svakodnevni zivot. A mislim garde, u par velikih gradova. Gde ti vidis gardu? Mene garda nije uznemirila 2020te u martu. Pa ne znam sta te uznemirava, ali si bila veoma uznemirena demonstracijama u Portlandu... a i kakve veze ima sta tebe uznemirava, valjda ima veze sta se generalno desava. Ma, kome i ja pricam... u sustini uzivaj, ovaj ako pretekne do sledece godine bice dobro...
Recommended Posts