Angelia Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 5 hours ago, Dzoni_m said: To moze samo u tvojoj masti. Ne postoji nijedan ozbiljan korak u tom smeru. Kad mi ti objasnis sta se desava u gradu u kojem ja zivim Several major financial institutions have recently expanded or relocated their operations to Miami, transforming the city into a burgeoning "Wall Street South". Key players include Citadel, Goldman Sachs, Blackstone, and BNP Paribas, among others. This influx is driven by factors like Miami's favorable tax environment, its strategic location, and its growing appeal as a cosmopolitan city. Here's a more detailed look at some of the prominent financial institutions that have made Miami their home: Hedge Funds & Private Equity: Citadel: Ken Griffin's Citadel, a global financial institution, and its subsidiary, Citadel Securities, relocated their headquarters to Miami in 2021. Blackstone Group: This prominent private equity firm has established operations in Miami. Icahn Enterprises: Carl Icahn moved his firm's headquarters from New York to Sunny Isles Beach, near Miami. Founders Fund: Peter Thiel's Founders Fund also opened offices in the Miami area. D1 Capital Partners and Tiger Global Management: These firms have also relocated permanently to Miami. Balyasny and Schonfeld: These hedge funds are also increasing their presence in Miami. Creo Capital: A private equity firm that relocated its headquarters from the West Coast to Miami, according to Port St. Lucie Talks. Other Financial Institutions: Goldman Sachs: The company moved part of its asset management division to the Miami region and expanded its presence with traders and sales representatives. BNP Paribas: This global bank opened a new office in Miami to support its growing Global Markets business. Virtu Financial: A financial technology firm opened a regional office in Palm Beach Gardens, close to Miami. FundKite: This fintech company moved its headquarters to Miami in 2022, according to ARC Relocation. JPMorgan: The company is doubling the size of its Miami office, according to CoStar. Bukvalno u vreme rucka u Brickellu vidis gomilu bankara koji izlaze iz nedavno izgradjenih tornjeva na rucak....
Angelia Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago @Dzoni_m prvi talas preseljenja u Miami je bio 2021 I 2022ge. Drugi talas je bio postpandemic, 2023ce i 2024te. Ja sam dlsla u drugom talasu. Imamo najavu da Amazon otvara ovde blizu mene centar sa 15,000 radnih mesta, Bezos je vec resident ovde. Citadel je jedan od najozbiljnijih igraca, jedan od najvecih svetskih hedge funds. Od moje dve banke sa kojima blisko radim (ne ukljucujem druge dve), jedna ima 2 tornja, druga ima ozbiljan proces preseljenja Iz NYC. Prvo idu asset management i traders. Miami ulaze u skolovanje radne snage. Za finansije I high tech vec vise od 5 godina. Tako da nemoj da mi govoris da je ono sto vidim svaki dan, moja masta, kad cisto sumnjam da si u Majamiju proveo bilo koje vreme osim ako nisi svratio na Miami Beach kao turista. 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 57 minutes ago, Angelia said: Tako da nemoj da mi govoris da je ono sto vidim svaki dan, moja masta, kad cisto sumnjam da si u Majamiju proveo bilo koje vreme osim ako nisi svratio na Miami Beach kao turista. Sve vise sam ubedjena da ti nista ne vidis. Plus, nije ti bar nekada bilo seljacki i prepotentno da pises ovo sto stalno pises, pogotovo za stvari koje su proverljive na internetu i nemaju veze sa lokalnim znanjem?! Sve ono gore sto si pobrojala, one kompanije... pogledaj gde su im glavna sedista. Da, Dzoni je u pravu, Majami niakda nece postati NYC, a ako se to desi ti neces biti svedok na licu mesta jer ces setati nekim drugim prostorima, gore - dole... to vec ne znam... zavisi u sta verujes, a ti bas verujes u sve sto zelis nevezano za realnost.
mrd Posted 57 minutes ago Posted 57 minutes ago 4 hours ago, Angelia said: Tako da nemoj da mi govoris da je ono sto vidim svaki dan, moja masta, kad cisto sumnjam da si u Majamiju proveo bilo koje vreme osim ako nisi svratio na Miami Beach kao turista. Nemoj da reaguješ na izjave onih koji žive u USA, ali im je doživljaj više baziran na vidi šta sam pročitala, nego na životnom iskustvu okruženja koje nemaju. Gde bre da se izađe kad su svi stranci. 😂😂😂😂😂😂
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 33 minutes ago Posted 33 minutes ago 21 minutes ago, mrd said: Nemoj da reaguješ na izjave onih koji žive u USA, ali im je doživljaj više baziran na vidi šta sam pročitala, nego na životnom iskustvu okruženja koje nemaju. Gde bre da se izađe kad su svi stranci. 😂😂😂😂😂😂 Jbg sta ces, treba znati cititati...
Recommended Posts