Dragan Posted Friday at 11:04 PM Posted Friday at 11:04 PM Banana republika. The US administration of Donald Trump has not ruled out suspending fundamental constitutional guarantees in the fight against illegal migration. The Constitution allows for the suspension of the writ of habeas corpus in times of invasion, said Deputy Chief of Staff Stephen Miller in response to a journalist's question. Habeas corpus is a constitutional principle that guarantees protection against arbitrary arrest and deprivation of liberty. The US is now considering a possible suspension of the principle, Miller continued. "A lot depends on whether the courts do the right thing or not." ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- US President Donald Trump has fired the director of one of the world's largest libraries, the Library of Congress, because of her political stance. White House spokeswoman Karoline Leavitt justified Carla Hayden's dismissal by arguing that she advocated for diversity and displayed "inappropriate books" in the children's section. The president has the right to fire her. According to several media reports, the dismissal was made in a brief email. "On behalf of President Donald J. Trump, I inform you that your appointment as Librarian of the Library of Congress is terminated, effective immediately," it read. Hayden, who was appointed by then-President Barack Obama, was the first woman and first African American to hold the position. 2
Angelia Posted Saturday at 12:03 AM Posted Saturday at 12:03 AM https://nypost.com/2025/05/09/business/balkan-beauty-hedge-funder-banned-from-us-over-immigration-lies/ Racist 😀 koliko treba da budes glup da reklamiras na drustvenim mrezama da krsis zakon i da to kazes tipu na pasoskoj kontroli? Bilo im je specijalno bitno da je bela....
mrd Posted Saturday at 12:17 AM Posted Saturday at 12:17 AM 13 minutes ago, Angelia said: https://nypost.com/2025/05/09/business/balkan-beauty-hedge-funder-banned-from-us-over-immigration-lies/ Racist 😀 koliko treba da budes glup da reklamiras na drustvenim mrezama da krsis zakon i da to kazes tipu na pasoskoj kontroli? Bilo im je specijalno bitno da je bela.... Ja mislio Vučića uhvatili kako se kurva.
Angelia Posted Saturday at 12:49 AM Posted Saturday at 12:49 AM 29 minutes ago, mrd said: Ja mislio Vučića uhvatili kako se kurva. To bi bio fazon 😀 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Saturday at 03:10 AM Posted Saturday at 03:10 AM “Terrible things are happening outside. At any time of night and day, poor helpless people are being dragged out of their homes. They’re allowed to take only a knapsack and a little cash with them, and even then, they’re robbed of these possessions on the way. Families are torn apart; men, women and children are separated. Children come home from school to find that their parents have disappeared. Women return from shopping to find their houses sealed, their families gone. The Christians in Holland are also living in fear because their sons are being sent to Germany. Everyone is scared. Every night hundreds of planes pass over Holland on their way to German cities, to sow their bombs on German soil. Every hour hundreds, or maybe even thousands, of people are being killed in Russia and Africa. No one can keep out of the conflict, the entire world is at war, and even though the Allies are doing better, the end is nowhere in sight.” ― Anne Frank, The Diary of a Young Girl Spoiler 1 3 1
Angelia Posted Saturday at 12:52 PM Posted Saturday at 12:52 PM 9 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: “Terrible things are happening outside. At any time of night and day, poor helpless people are being dragged out of their homes. They’re allowed to take only a knapsack and a little cash with them, and even then, they’re robbed of these possessions on the way. Families are torn apart; men, women and children are separated. Children come home from school to find that their parents have disappeared. Women return from shopping to find their houses sealed, their families gone. The Christians in Holland are also living in fear because their sons are being sent to Germany. Everyone is scared. Every night hundreds of planes pass over Holland on their way to German cities, to sow their bombs on German soil. Every hour hundreds, or maybe even thousands, of people are being killed in Russia and Africa. No one can keep out of the conflict, the entire world is at war, and even though the Allies are doing better, the end is nowhere in sight.” ― Anne Frank, The Diary of a Young Girl Reveal hidden contents Wow, jesi upravo uporedila deportovanje ilegalnih imigranata sa Holocaust?? Wow, znaci bukvalno sam ostala bez reci. Ne mogu uopste da ti objasnim kako bi to uticalo na ljude koji su preziveli Holocaust. Ovo je gore nego prica o genocidu u Gazi dok jos drze zive I mrtve taoce. Totalno sam u shoku za koriscenje Ane Frank, za poredjenje sa primenom zakona u USA. Ali jesam primetila da pratis fox.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Saturday at 01:35 PM Posted Saturday at 01:35 PM 38 minutes ago, Angelia said: Wow, jesi upravo uporedila deportovanje ilegalnih imigranata sa Holocaust?? Wow, znaci bukvalno sam ostala bez reci. Ne mogu uopste da ti objasnim kako bi to uticalo na ljude koji su preziveli Holocaust. Ovo je gore nego prica o genocidu u Gazi dok jos drze zive I mrtve taoce. Totalno sam u shoku za koriscenje Ane Frank, za poredjenje sa primenom zakona u USA. Ali jesam primetila da pratis fox. Nisi na zalost ostala bez reci, ti nikada ne ostajes bez reci. Ne mogu ni da zamislim sta bi ti pisala da je Bajden predsednik. Padala si u nesvest sto je neko lagao kad je kupio pistolj i sto taj nije u zatvoru... Ovo krsenje zakona ti ne smeta. Bukvalno u ustavu ti stoji da svi moraju da imaju sudski proces, ali si ti progutala ladno da su svi kriminalci koje treba baciti u zatvor u San Salvador bez sudjenja, dok ovde osudjenog krimosa branis jos pricas da radi po zakonu. Btw, sada mi je stvarno dosta, samo da te obavestim od sada si mi blokirana, ne moram ja ovo sebi da radim. 4
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Saturday at 01:43 PM Posted Saturday at 01:43 PM 🤪 Izgleda se budzet umorio od 20 pandura vija mamu sa bebom
Angelia Posted Saturday at 01:58 PM Posted Saturday at 01:58 PM 9 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Nisi na zalost ostala bez reci, ti nikada ne ostajes bez reci. Ne mogu ni da zamislim sta bi ti pisala da je Bajden predsednik. Padala si u nesvest sto je neko lagao kad je kupio pistolj i sto taj nije u zatvoru... Ovo krsenje zakona ti ne smeta. Bukvalno u ustavu ti stoji da svi moraju da imaju sudski proces, ali si ti progutala ladno da su svi kriminalci koje treba baciti u zatvor u San Salvador bez sudjenja, dok ovde osudjenog krimosa branis jos pricas da radi po zakonu. Btw, sada mi je stvarno dosta, samo da te obavestim od sada si mi blokirana, ne moram ja ovo sebi da radim. Ne lupaj, kakvo sudjenje za deportaciju ilegalnih imigranata? To ne postoji, postoji samo saslusanje, imas vizu, legalni status ili ne. Ali da ostala sam bez reci na ovo poredjenje, 6 miliona ljudi, pokusaj da se istrebi jedna zajednica, mucenih I ugusenih u koncentracionim kampovima, si uporedila sa slanjem ljudi koji su ilegalno usli u zemlju u njihove zemlje porekla. Svaka ti cast! Ja nikad nikog nisam blokirala ali hvala, mislim da u ovom slucaju imas pravo. Odvratno, stvarno, jedno je imati razlike u misljenju, ali ovo je I za mene 🤑 1
Ludi za Poli Posted Saturday at 02:01 PM Posted Saturday at 02:01 PM Pa obzirom da je tebi Trumpov plan etnickog ciscenja 2 miliona ljudi iz Gaze koji ce se sprovesti prije ili kasnije sitnica, ne znam zasto bi ti nesto ovakvo bilo odvratno. 5
Angelia Posted Saturday at 02:19 PM Posted Saturday at 02:19 PM 6 minutes ago, Ludi za Poli said: Pa obzirom da je tebi Trumpov plan etnickog ciscenja 2 miliona ljudi iz Gaze koji ce se sprovesti prije ili kasnije sitnica, ne znam zasto bi ti nesto ovakvo bilo odvratno. Ja ne podrzavam nikakvo etnicko ciscenje, ljudi u Gazi su sami birali uslove u kojim zive, niko ih nije terao da izaberu Hamas. Ako im neko ponudi drugu opciju, I ako je oni izaberu, to je na njima. Trampov predlog da se rasele u bolje uslove, iako konstruktivan, objektivno nije moguc. Niko nece da primi milione radikalizovanih ljudi. Niko ih ne tera, ponudjeno je kao opcija ako neko hoce da ih primi. Nisu prisiljeni. U proslosti smo imali vise slicnih slucajeva "etnickog ciscenja", jedan od velikih je bio proterivanje, prisilno, svih jevreja iz arapskih zemalja.
Ludi za Poli Posted Saturday at 02:27 PM Posted Saturday at 02:27 PM U ovom postu imamo vise tvrdnji koje su definicija gadosti i fasistoidne relativizacije. “prijedlog raseljavanja 2 miliona ljudi konstruktivan” - ovakve neke fiks ideje su 90ih imali neki koji danas gule dozivotne zatvore nakon haskih presuda ”milioni radikalizovanih ljudi” - direktno impliciranje da su svi ljudi u Gazi teroristi pocevsi od beba od 3 dana pa do ljudi od 80-90 godina “niko ih ne tjera, ponudjeno im je kao opcija” - ovo se opet zove jebanje u zdrav mozak i novi mladicevsko-karadzicevski moment Naravno, na kraju je jos dodan dio o strahotama koje su Jevreji prozivjeli i koje niko normalan ne spori kao valjda opravdanje za etnicko ciscenje dva miliona ljudi, sta li vec. 9
fancy Posted Saturday at 04:04 PM Posted Saturday at 04:04 PM Tramp za glavnog državnog lekara nominovao velnes influenserku Isti MO kao radikalska bagra u Srbiji. Naravno, kao i ovde, za njih će i glavu i ruku dati oni koji imaju direktnu korist od te mafijaške klike, jer bez njih su niko i ništa. 8 1
Angelia Posted Saturday at 04:31 PM Posted Saturday at 04:31 PM 1 hour ago, Ludi za Poli said: U ovom postu imamo vise tvrdnji koje su definicija gadosti i fasistoidne relativizacije. “prijedlog raseljavanja 2 miliona ljudi konstruktivan” - ovakve neke fiks ideje su 90ih imali neki koji danas gule dozivotne zatvore nakon haskih presuda ”milioni radikalizovanih ljudi” - direktno impliciranje da su svi ljudi u Gazi teroristi pocevsi od beba od 3 dana pa do ljudi od 80-90 godina “niko ih ne tjera, ponudjeno im je kao opcija” - ovo se opet zove jebanje u zdrav mozak i novi mladicevsko-karadzicevski moment Naravno, na kraju je jos dodan dio o strahotama koje su Jevreji prozivjeli i koje niko normalan ne spori kao valjda opravdanje za etnicko ciscenje dva miliona ljudi, sta li vec. Ne lupaj, namerno podmeces. I relativizujes, jer prizivas Mladica I Karadzica u pricu, gde ja kazem da je njihov izbor. Extra bezobrazno, ali ajde, kad neko iskoristi Holocaust kao poredjenje za deportovanje ilegalnih imigranata, onda je ovo nista. I ja nigde ne nazivam sve stanovnike Gaze teroristima, to da su vecinski radikalizovani pokazuju sva istrazivanja, I sve cinjenice koje vidimo. Kad pricamo o vecini, niko ne pita bebe njihovo misljenje. Ti mozes da zmuris na cinjenice, ali to je neka druga rasprava, Hamas nije strano telo koje se infiltriralo u Gazu.
Ludi za Poli Posted Saturday at 05:12 PM Posted Saturday at 05:12 PM Nista ja ne relativizujem nego ukazujem ono sto si ti napisala. Jedini ko zmiri na cinjenice ovdje si ti i jos mrtva hladna opravdavas planove etnickog ciscenja. 5
ters Posted Saturday at 05:40 PM Posted Saturday at 05:40 PM Hitler je poceo od "dobrovoljnog" odlaska Jevreja u druge zemlje, zatim im je ukinuo legalni status na koji su imali svako pravo, pa ih je deportovao na teritoriju drugih drzava gdje ih je ubijao daleko od ociju njemacke javnosti, a americka javnost nije prihvatala vijesti o logorima smrti sve do 1942. 6
DameTime Posted Saturday at 05:52 PM Posted Saturday at 05:52 PM 3 hours ago, Angelia said: Trampov predlog da se rasele u bolje uslove, iako konstruktivan, objektivno nije moguc. Podseti me, jel to onaj predlog za igradnju bjutiful Gaza rezorta, što je šifra za (pored etničkog čišćenja) i eksploataciju zemljišta? 1
Rex Posted Saturday at 09:31 PM Posted Saturday at 09:31 PM 5 hours ago, fancy said: Tramp za glavnog državnog lekara nominovao velnes influenserku Isti MO kao radikalska bagra u Srbiji. Naravno, kao i ovde, za njih će i glavu i ruku dati oni koji imaju direktnu korist od te mafijaške klike, jer bez njih su niko i ništa. Pisao sam na prošloj strani. Nekako mi je to najgore i najopasnije. Znam da nije direktan uticaj na globalnu ekonomiju, ali sejanje sumnje u nauku i medicinu, što rade ona i RFK je baš očigledno zlo i doneće banalne žrtve, čije stradanje se lako moglo sprečiti. A to da vođa najmoćnije sile u istoriji čovečanstva daje moć u ruke šarlatanima, to je poseban nivo sarkastičnog i sadističkog pakla. 5
fancy Posted Saturday at 09:41 PM Posted Saturday at 09:41 PM Na delu je direktna i potpuna demontaža najveće sile i centra demokratskog sveta. Da li po notama iz Moskve ne mogu da tvrdim ali ubitačnom kombinacijom pohlepe, sebičnosti, neznanja i orgijanja najgorih svakako. Bukvalno ćaci na steroidima. 4
ters Posted Saturday at 11:17 PM Posted Saturday at 11:17 PM (edited) 1 hour ago, fancy said: Na delu je direktna i potpuna demontaža najveće sile i centra demokratskog sveta. Da li po notama iz Moskve ne mogu da tvrdim ali ubitačnom kombinacijom pohlepe, sebičnosti, neznanja i orgijanja najgorih svakako. Bukvalno ćaci na steroidima. Da parafraziram neke glasove ovdje - treba dati vremena toj ekipi brabonjaka da urade sta su namjerili, i navijati za njihov uspjeh...Jer u suprotnom nam nije stalo do demokratije i Amerike, koja btw vise ne postoji - postala je Sjedinjanija... Edited Saturday at 11:18 PM by ters 1
Angelia Posted Saturday at 11:33 PM Posted Saturday at 11:33 PM 4 hours ago, DameTime said: Podseti me, jel to onaj predlog za igradnju bjutiful Gaza rezorta, što je šifra za (pored etničkog čišćenja) i eksploataciju zemljišta? Pa ne taj deo koji je bio cista provokacija za ME zemlje, nego ono gde je predlozio da ih neki susedi prime, da se izgrade lepa naselja, jer Gaza nije adekvatna za zivot. Bilo ko da krene da je obnavlja mora prvo da urusi tunele, a onda nijedna zgrada nece ostati na povrsini. Problem je sto niko to nece, pa ni Tramp, sa Hamasom unutra. Kreativna ideja, pogotovo sto je rekao da oni koji nisu teroristi mogu da se vrate, zato sto niko nema izvodljivu ideju, ali mislim da je objektivno I njegova neizvodljiva, jer nijedna okolna zemlja nece da im se zapati Hamas. I Egipat i Jordan su naucili lekciju, a Liban je zivi primer kako se to zavrsava. A I ko bi primio same dzihadiste, cak i da iskljucimo civile. On je samo provocirao zemlje ME da kazu da ce oni da preuzmu odgovornost, jer US nema nameru da se time bave. Realno 2.3 miliona na toj povrsini, jer se populacija povecava brzo, je neodrziva na duze staze. Pogotovo sto na osnovu zadnjih 20 godina vidimo da oni nemaju nameru da ulazu u razvoj. Nego u teroristicke napade. Experiment gde sami vladaju svojom zemljom, se zavrsio 7og oktobra. Ja pricam o prakticnim stvarima I cinjenicama, prica o imaginarnom etnickom ciscenju nema blage veze s mozgom, Gaza je etnicki cista. A exploatacija zemljista, ne zasmejavaj me, jer ljudi u Gazi trenutno exploatisu zemljiste? Osim za bacanje raketa, mislim. To salonsko levicarenje, koje drzi ljude u mizernim uslovima, I Izrael I Gazu I WB, je upravo I bio razlog zasto taj problem postoji decenijama. Neki koncenzus svetskih sila mora da se napravi ako hoce da unaprede zivote ljudi, I rese konflikt. Ali postoji adekvatna tema za taj razgovor.
Helena Posted yesterday at 02:38 AM Posted yesterday at 02:38 AM 5 hours ago, Rex said: Pisao sam na prošloj strani. Nekako mi je to najgore i najopasnije. Znam da nije direktan uticaj na globalnu ekonomiju, ali sejanje sumnje u nauku i medicinu, što rade ona i RFK je baš očigledno zlo i doneće banalne žrtve, čije stradanje se lako moglo sprečiti. A to da vođa najmoćnije sile u istoriji čovečanstva daje moć u ruke šarlatanima, to je poseban nivo sarkastičnog i sadističkog pakla. Pa prvo je vođa šarlatan, a potom, izabran je od strane šarlatana. 2
ters Posted yesterday at 04:52 AM Posted yesterday at 04:52 AM (edited) Danas vidim da su Sjedinjanci preotekle sedmice uveli policijske kontrole prije kanadske granice, za ljude koji iz Sjedinjenije prelaze u slobodan svijet... Za sada samo da bi maltretirali i zastrasivali ljude i tracili im vrijeme, ali ce uskoro poceti i sa "selekcijom" kao njihovi uzori 1940-tih godina koji su isto tako samo obavljali svoj posao, izrvsavali naredbe drzavnog vrha i postovali zakone svoje drzave. Edited yesterday at 04:56 AM by ters 3
ters Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Qatar nastavlja sa finansiranjem organizacija i pojedinaca koji rade na unistavanju zapadnog svijeta - nakon Hamasa sada su presli na Trampa kojem poklanjaju avion u vrijednosti od 500 miliona dolara. 1
Angelia Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Znaci Hamas se slozio da oslobodi Edan Alexander, taoca koji je americki gradjanin, nadam se da je decko ziv. Ali ne, nista dobro nije Tramp uradio. Qatar jeste u pregovorima da pokloni avion, ali ne zato sto finansira Trampa, nego da mu se dodvori, da im ne zabrani finansiranje univerziteta...Harvard mora da ima anti-izraelske proteste 😀 A mozda cemo znati I sutra koje je stanje u pregovorima sa Kinom.
Recommended Posts