𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Thursday at 02:43 PM Posted Thursday at 02:43 PM 1 hour ago, Angelia said: Nemam nista protiv dodatnih 2%. 70 zemalja, neko 2% neko 3% .... Andjo, ti si bukvalno postala mim Spoiler 3 1
nonick Posted Thursday at 02:43 PM Posted Thursday at 02:43 PM opa. Trump blasts Fed Chair Powell, saying his ‘termination cannot come fast enough’ 1
Beonegro Posted Thursday at 02:59 PM Posted Thursday at 02:59 PM (edited) 2 hours ago, Angelia said: Nemam nista protiv dodatnih 2%. 70 zemalja, neko 2% neko 3% .... To je MAGA mozak, strovališ berzu 6 000 milijardi u 7 ili 10 dana da bi natjerao Izrael da se odrekne 11 miliona carinskog prihoda godišnje. Takoreći uraste ti nokat, riješiš problem amputacijom noge do kuka. Pogrešne. EDIT: svaki povod je dobar da se počastimo ovom umotvorinom ludog Dubravka Matakovića Edited Thursday at 03:24 PM by Beonegro 3 7
Nek grmi jako Posted Thursday at 02:59 PM Posted Thursday at 02:59 PM (edited) @Angelia Budući da pratite priču o čoveku iz Salvadora, ko je ova žena što iskače u fidovima i kakve ona ima veze sa njim: https://www.aol.com/rachel-morin-mom-rips-sen-212704660.html Edited Thursday at 03:00 PM by Nek grmi jako
Angelia Posted Thursday at 03:01 PM Posted Thursday at 03:01 PM 17 minutes ago, nonick said: ok, nista za sada. Naravno, videcemo. Ja navijam za USA, uopste me ne interesuje da li mi se predsednik svidja ili ne. Cudno da bilo ko razmislja drugacije. 2
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Thursday at 03:42 PM Posted Thursday at 03:42 PM 39 minutes ago, Angelia said: Naravno, videcemo. Ja navijam za USA, uopste me ne interesuje da li mi se predsednik svidja ili ne. Cudno da bilo ko razmislja drugacije. Ako ti navijas za USA, onda sam ja Isus Hrist licno 2 1
Beonegro Posted Thursday at 03:53 PM Posted Thursday at 03:53 PM 8 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ako ti navijas za USA Postoji jedno jednostavno objašnjenje zašto je dotična nesposobna da prizna očigledno i istovremeno zašto ima tolike probleme sa razumijevanjem i izražavanjem na srpskom jeziku: Angelia je Melanija Trump 1 2 1
Angelia Posted Thursday at 03:58 PM Posted Thursday at 03:58 PM 58 minutes ago, Beonegro said: To je MAGA mozak, strovališ berzu 6 000 milijardi u 7 ili 10 dana da bi natjerao Izrael da se odrekne 11 miliona carinskog prihoda godišnje. Takoreći uraste ti nokat, riješiš problem amputacijom noge do kuka. Pogrešne. EDIT: svaki povod je dobar da se počastimo ovom umotvorinom ludog Dubravka Matakovića Ono kad ne skontas da pravim poentu, a ne stvarno koristim cifre 😀
Angelia Posted Thursday at 04:15 PM Posted Thursday at 04:15 PM 58 minutes ago, Nek grmi jako said: @Angelia Budući da pratite priču o čoveku iz Salvadora, ko je ova žena što iskače u fidovima i kakve ona ima veze sa njim: https://www.aol.com/rachel-morin-mom-rips-sen-212704660.html To je majka zene koju je silovao I ubio drugi ilegalni imigrant, ali skoro niko ne pominje njen slucaj. Generalno skrece paznju da niko od ovih koji traze Garsijin povratak, nju nisu ni pozvali. Izmedju ostalog za Garsiju je sad izaslo da je imao restraining order, od svoje zene 2021, jer je, po njenom opisu tukao. Ima policijski izvestaj. Pominje se (nisam potvrdila) da je 2019te dobio "stay" zato sto je tvrdio da ce "rival gang" da ga ubiju u El Salvadoru, sto bi otprilike bilo priznanje da jeste clan bande, ali kao sto rekoh, nisam videla svojim ocima.
Nek grmi jako Posted Thursday at 04:21 PM Posted Thursday at 04:21 PM (edited) 23 minutes ago, Angelia said: To je majka zene koju je silovao I ubio drugi ilegalni imigrant, ali skoro niko ne pominje njen slucaj. Generalno skrece paznju da niko od ovih koji traze Garsijin povratak, nju nisu ni pozvali. Izmedju ostalog za Garsiju je sad izaslo da je imao restraining order, od svoje zene 2021, jer je, po njenom opisu tukao. Ima policijski izvestaj. Pominje se (nisam potvrdila) da je 2019te dobio "stay" zato sto je tvrdio da ce "rival gang" da ga ubiju u El Salvadoru, sto bi otprilike bilo priznanje da jeste clan bande, ali kao sto rekoh, nisam videla svojim ocima. Ako sam vas razumeo, taj senator koga ona pominje, a koji je išao u Salvador da se vidi sa tim čovekom koji je deportovan i koji je prethodno mlatio svoju ženu, nije nikada video tu majku iz njegove države čiju je ćerku silovao i ubio neki drugi ilegalni imigrant?! Odnosno, ona hoće da kaže da se taj senator više brine nad sudbinom ilegalnog imigranta iz Salvadora nego zbog ubistva američkog državljanina u njegovoj državi?! Jel sam dobro razumeo i vas i ovaj članak koji je objavio AOL? Ispravite me ako grešim, ali to da neko otputuje u Salvador da vidi šta se dešava sa ilegalnim imigrantom, a prethodno nije posetio ili pozvao porodicu devojke koju je ubio drugi ilegalni imigrant u državi čiji je senator, potpuno je neverovatno... Kako je to moguće?! Možda zato Tramp i drži većinu u odnosu na sve deportacije svakog ilegalnog imigranta, što pokazuje CNN izveštaj. CNN zapravo izveštava o zapanjujućoj promeni: 56% Amerikanaca sada podržava Trampov plan da deportuje svih 11 miliona ilegalnih stranaca, dakle ne samo one koji imaju krimi dosije, u odnosu na 38% u 2016. Hari Enten taj plus za Trampovu agendu od skoro 20 procenata Amerikanaca u svega devet godina, naziva velikom promenom, označavajući kao još bliže usklađivanje sa Trampom. Edited Thursday at 04:40 PM by Nek grmi jako
Dragan Posted Thursday at 04:30 PM Posted Thursday at 04:30 PM (edited) 1 hour ago, Beonegro said: To je MAGA mozak, strovališ berzu 6 000 milijardi u 7 ili 10 dana da bi natjerao Izrael da se odrekne 11 miliona carinskog prihoda godišnje. Takoreći uraste ti nokat, riješiš problem amputacijom noge do kuka. Pogrešne. EDIT: svaki povod je dobar da se počastimo ovom umotvorinom ludog Dubravka Matakovića Sve ce to carine pozlatiti - i gubitke na izvozu agrarnih, vojnih,... produkata, gubitke u turizmu, Boingove gubitke, a i sa naftom ne stoje najbolje. Ili sto bi stabilni rekao. Trump lamented that the U.S. Federal Reserve had not managed to similarly cut U.S. interest rates, even though he railed that “Oil prices are down, groceries (even eggs!-LAZE) are down, and the USA is getting RICH ON TARIFFS.” 🤣 Samo jos da se docepa FED-a i sunovrat ce biti jos brzi. Edited Thursday at 04:38 PM by Dragan 3
djura.net Posted Thursday at 04:33 PM Posted Thursday at 04:33 PM Prosto covek ne zna gde vise uspeha ima Trumpova administracija, ekonomiji, unutrasnjoj ili spoljasnjoj politici, jednostavno svuda cveta cvece ovog proloca. cnn If Trump’s pledge to end the war in a day was far-fetched, the hope to secure a full truce by Easter – this weekend – also looks likely to fail. Russia has ramped up its strikes on Ukraine in recent weeks, despite Washington’s overtures to Moscow. The Center for Countering Disinformation, a Ukrainian think-tank, has pointed out that the supposed truce has done little to constrain Russia’s aggression. In the 22 days after the truce, the Russian army killed nearly 2.5 times more Ukrainians than during the same period before it was announced, the Center said in an update Tuesday. 4
mrd Posted Thursday at 04:36 PM Posted Thursday at 04:36 PM (edited) Nebitno je to sve. Samo je vazno koji stock posedujes i koliko ranije imas informaciju o novoj tarifi. 🙂 Cemu panika, informisanost je najvaznija. Ko je glasao za Trumpa, neka kusa kasu koju mu je skuvao. Lako je onima u MineFsoti, nijov minimalac ce isto da bude $20, kao i u Kaliforniji. 🙂 Njima je lepo. Edited Thursday at 04:39 PM by mrd zaboravio sliku 1
Nek grmi jako Posted Thursday at 04:51 PM Posted Thursday at 04:51 PM (edited) 19 minutes ago, mrd said: Nebitno je to sve. Samo je vazno koji stock posedujes i koliko ranije imas informaciju o novoj tarifi. 🙂 Cemu panika, informisanost je najvaznija. Ko je glasao za Trumpa, neka kusa kasu koju mu je skuvao. Lako je onima u MineFsoti, nijov minimalac ce isto da bude $20, kao i u Kaliforniji. 🙂 Njima je lepo. Nekako uvek zaboravljamo da je ovo Trampu poslednji mandat, te da ne zavisi od podrške kako bi osigurao sledeću turu u Beloj kući. Što se pak tog nečijeg sledećeg mandata tiče, izašla je zanimljiva analiza 270 to win, koja na osnovu anketa pokazuje da one budale koje su glasale za Trampa u novembru, sad čak dobijaju i pojačanje u drugim budalama koje kažu da se pridružuju tom kursu: Ko bi rekao? Imamo poplavu kataklizmičkih predviđanja, a opet ljudi kažu da će glasati - ovako?! Edited Thursday at 04:56 PM by Nek grmi jako
Angelia Posted Thursday at 06:09 PM Posted Thursday at 06:09 PM 3 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Andjo, ti si bukvalno postala mim 😀 Ja ne mogu da resavam problem tvog pojednostavljenog pogleda na komplexne sisteme, a pogotovo ne na izmisljanje stvari koje ja nikad nisam rekla. Ucitavanje nakom cije misljenje ti se ne dopada, je postao standard na forumu. 2
Beonegro Posted Thursday at 06:21 PM Posted Thursday at 06:21 PM (edited) 3 hours ago, Angelia said: Ono kad ne skontas da pravim poentu, a ne stvarno koristim cifre 😀 Prvo, pravljenje poente ne znači ništa na srpskom jeziku, a drugo, you can't make a point (say that the US will profit from the tariffs) by missing THE point (US losing much more from Trump's policies than profiting from the same policies). Edited Thursday at 07:58 PM by Beonegro 6
ters Posted Thursday at 07:25 PM Posted Thursday at 07:25 PM 6 hours ago, Angelia said: Nemam nista protiv dodatnih 2%. 70 zemalja, neko 2% neko 3% .... S tim da je tih 2% kostalo Sjadnike stotine milijade dolara, a izraelski apetit za kupovinu hummus-a proizvedenog u Delaware ili North Dakoti se nece promijeniti. 2
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Thursday at 07:36 PM Posted Thursday at 07:36 PM 3 hours ago, Beonegro said: Postoji jedno jednostavno objašnjenje zašto je dotična nesposobna da prizna očigledno i istovremeno zašto ima tolike probleme sa razumijevanjem i izražavanjem na srpskom jeziku: Angelia je Melanija Trump Postoji jos jedno (kompleksno) objasnjenje oko problema sa srpskim... prevodi Trampa 1
Angelia Posted Thursday at 07:42 PM Posted Thursday at 07:42 PM 1 hour ago, Nek grmi jako said: Ako sam vas razumeo, taj senator koga ona pominje, a koji je išao u Salvador da se vidi sa tim čovekom koji je deportovan i koji je prethodno mlatio svoju ženu, nije nikada video tu majku iz njegove države čiju je ćerku silovao i ubio neki drugi ilegalni imigrant?! Odnosno, ona hoće da kaže da se taj senator više brine nad sudbinom ilegalnog imigranta iz Salvadora nego zbog ubistva američkog državljanina u njegovoj državi?! Da to je prica, predpostavljam da I dalje misle da je taktika zastite ilegalaca popularna, a nije. Jbga izgubili su kompas, ovo je izuzetno glupo ponasanje. Ali dems su u totalnom rasulu. Stranci treba totalni remont 1 hour ago, Beonegro said: Prvo, pravljenje poente ne znači ništa na srpskom jeziku, a drugo, you can't make a point (say that the US willl profit from the tariffs) by missing THE point (US losing much more from Trump's policies than profiting from the same policies). Izgleda da godinama zivim u zabludi sta su ljudi govorili na srpskom to je izgleda poenta tvog posta 😜 a kad sam ja rekla da ce US profitirati od tarifa?
Beonegro Posted Thursday at 07:57 PM Posted Thursday at 07:57 PM 10 minutes ago, Angelia said: Izgleda da godinama zivim u zabludi sta su ljudi govorili na srpskom Nisam tvrdio da se to odnosi samo na rečeno i napisano na srpskom. 10 minutes ago, Angelia said: a kad sam ja rekla da ce US profitirati od tarifa? Evo kad: 6 hours ago, Angelia said: Nemam nista protiv dodatnih 2%. 70 zemalja, neko 2% neko 3% .... 2
Angelia Posted Thursday at 08:50 PM Posted Thursday at 08:50 PM 39 minutes ago, Beonegro said: Nisam tvrdio da se to odnosi samo na rečeno i napisano na srpskom. Nego na sta se odnosi? Mislis da ne mozes da napravis/objasnis/razumes/promasis etc poentu? I cemu uopste sluzi taj upis? Nakon sto sam ja rekla da mi je srpski zardjao....sad bi da drvis kako se ja ne izrazavam pravilno 😀 pa ja sam ti to rekla 39 minutes ago, Beonegro said: Evo kad: Gde tu pise da ce USA profitirati od tarifa? Koliko ja vidim tu pise da ce imati korist od smanjenja tarifa... ters kaze od Izraela ce imati samo 2% koji se carini ako spuste na 0%, a ja kazem "2% ovde, 3% onde nakupice se na 70 zemalja". Sta ti tu nije jasno? Ti si prestao da citas sta pise, nego samo predpostavljas sta pise 😀 ili ucitavas. Jos uvek odbijam ideju da to radis namerno. 2 1
Helena Posted Thursday at 09:04 PM Posted Thursday at 09:04 PM 6 hours ago, Nek grmi jako said: Dobar podsetnik, jer kad smo već kod US univerziteta, niko da pusti ove kadrove: Ili ove: Ako se bolje zagledamo, videćemo da ovde nema maskiranih ljudi. Zašto? Pa zato što, za razliku od Vučićevih ćacija i hamasovaca sa maskama koji šenluče po US kampusima, ovo su pravi studenti. Zato nije ni čudo što u poslednjem Rasmunsenovom izveštaju Tramp ima plus 5 apruvment u generaciji 18-29. To je svakako manji procenat nego što su u Srbiji mladi protiv Vučića, ali mladost i Srbije i Amerike je rekla ono što je imala da kaže. I tek će da ispisuju neke nove stranice istorije. Tranp jugend. OVO su ćaciji , a snimke postavlja neki Milouš Paulovik a saradnji sa MAGA SNS. 1
nonick Posted Thursday at 09:25 PM Posted Thursday at 09:25 PM 19 minutes ago, Helena said: Tranp jugend. OVO su ćaciji , a snimke postavlja neki Milouš Paulovik a saradnji sa MAGA SNS. Stoogentsi by Ters. Tranp Jugend 😄 3
ters Posted Thursday at 10:10 PM Posted Thursday at 10:10 PM (edited) 1 hour ago, Angelia said: Nego na sta se odnosi? Mislis da ne mozes da napravis/objasnis/razumes/promasis etc poentu? I cemu uopste sluzi taj upis? Nakon sto sam ja rekla da mi je srpski zardjao....sad bi da drvis kako se ja ne izrazavam pravilno 😀 pa ja sam ti to rekla Gde tu pise da ce USA profitirati od tarifa? Koliko ja vidim tu pise da ce imati korist od smanjenja tarifa... ters kaze od Izraela ce imati samo 2% koji se carini ako spuste na 0%, a ja kazem "2% ovde, 3% onde nakupice se na 70 zemalja". Sta ti tu nije jasno? Ti si prestao da citas sta pise, nego samo predpostavljas sta pise 😀 ili ucitavas. Jos uvek odbijam ideju da to radis namerno. Nece imati 2% novca od izvoza, nego nesto veci procenat novca od izvoza 2% proizvoda od kojih sam neke pomenuo - sve zajedno 11m dolara, koje ce svakako potrositi dajuci jednu raketu vise Izraelu...Kao sto ni eventualnim ukidanjem kvota za mlijecne proizvode u Kanadi, ne bi prodali ni litar mlijeka vise nego sto sada prodaju. Postigli su totalno suprotan efekat jer uglavnom nikada nisam kupovao mlijeko i sir iz Sjedinjenih Drzava, ali ga nisam izbjegavao po svaku cijenu - sada ga sigurno necu kupiti dok Sjadnici ne odluce da ponovo postanu Amerikanci i komsije... I odnosi se na sve proizvode... Edited Thursday at 10:27 PM by ters
Angelia Posted Thursday at 10:57 PM Posted Thursday at 10:57 PM 26 minutes ago, ters said: Nece imati 2% novca od izvoza, nego nesto veci procenat novca od izvoza 2% proizvoda od kojih sam neke pomenuo - sve zajedno 11m dolara, koje ce svakako potrositi dajuci jednu raketu vise Izraelu...Kao sto ni eventualnim ukidanjem kvota za mlijecne proizvode u Kanadi, ne bi prodali ni litar mlijeka vise nego sto sada prodaju. Postigli su totalno suprotan efekat jer uglavnom nikada nisam kupovao mlijeko i sir iz Sjedinjenih Drzava, ali ga nisam izbjegavao po svaku cijenu - sada ga sigurno necu kupiti dok Sjadnici ne odluce da ponovo postanu Amerikanci i komsije... I odnosi se na sve proizvode... Sta god da je benefit u spustanju tarifa, poenta nije bila u ciframa, sto sam vec vise puta ponovila. Ko kaze da ukidanjem kvota ne bi prodali vise u Kanadi? Negde (sorry nemoj sad trazis izvor bilo je pre mesec dana) sam procitala da je dosta mlecnih proizvoda u USA jeftinije nego u Kanadi. Ja ne zagledam etikete u prodavnici da vidim odakle je nesto uvezeno. Ima neki brendovi koje volim, ali vecinu stvari samo kupim sta mi treba. Ta vrsta aktivizma mi je strana. Zvucis ko ona celebrity ne secam se imena, koja je kao protest prodala Teslu, jer je, Musk jel da fasista, I kupila VW 😀 Niti vecina Amera konta koji je vas problem sa njima, politika je politika. Bukvalno bilo kom farmeru da ispricas tuznu pricu kako ste osteceni, a samo se traze isti uslovi, bi bio potpuno zbunjen koji je tvoj problem. I onda da krenes u objasnjenje kako to ustvari nisu velike pare, I dalje ce te gledati zbunjeno, ako nisu velike pare u cemu je problem? Sto vas to toliko ljuti? Ok u Izraelu ce dobiti vrednost jedne rakete. U Kanadi kazes nece nista promeniti. Ne vidim problem onda, zasto ste US proglasili za neprijatelja ako su to sve sitni novci?
Recommended Posts