Angelia Posted April 8 Posted April 8 3 minutes ago, Div said: Ti smatraš fada je nemoguća potpuno slobodna trgovina, da ekonomisti teoretišu uprazno, i time, obrazlažeš, mada većina vidi i da opravdavaš, uvođenje nesuvislih carina, od 10, 35, 50, 200& odokativno, jedino je rUSija izuzeta, najboljem prijatelju i idolu se ne uvode kaznene carine. Pojasni post, stvarno ne razumem
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted April 8 Posted April 8 10 minutes ago, Angelia said: Pojasni post, stvarno ne razumem Bas me cudi...
Angelia Posted April 8 Posted April 8 (edited) 14 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Bas me cudi... Pojasni ga ti, jer si ocigledno razumela...ajde da te vidim pre nego Div odgovori Edit: Div ucinimi uslugu, pusti je da odgovori, ja nisam imala nista protiv tvog posta jer ga nieam razumela. Pusti je da odgovori Edited April 8 by Angelia
Dragan Posted April 8 Posted April 8 @Angelia Sorry, mea culpa, mislio sam da znas o cemu pricamo. Rusija u USA godišnje izveze 3 milijarde dolara. Rusija nije dobila carine. Lesoto u USA godišnje izveze 250 milijuna dolara - 1/12 ruskog izvoza. Lesoto je dobio 50% carine. Dakle, kako objasnjavas to da je stabilni uveo carine celom svetu, a russiji nije ? 3
Dragan Posted April 8 Posted April 8 (edited) 2 hours ago, Angelia said: Pojasni post, stvarno ne razumem Ovo polako postaje running gag. 🤣 PS Trump: Gaza je nevjerojatno vrijedna nekretnina, bilo bi dobro da je SAD posjeduje ... PREDSJEDNIK SAD-a Donald Trump danas je ponovio da želi da Sjedinjene Američke Države preuzmu kontrolu nad Pojasom Gaze, opisujući palestinsku enklavu kao "nevjerojatno vrijednu i važnu nekretninu". ... Trump je ponovno predložio raseljavanje palestinskog stanovništva iz Gaze te izjavio da bi "mnoge zemlje" prihvatile 2,1 milijun prognanih Palestinaca. ... "Ako uzmete te ljude, Palestince, i premjestite ih u različite zemlje – i imate puno zemalja koje bi to učinile – onda zapravo imate zonu slobode. Možete to zvati zona slobode, slobodna zona, zona u kojoj ljudi neće umirati svaki dan", rekao je Trump. ... Neka se pripremi Ukrajina. Ukrajinci ionako samo smetaju da bi se rude mogle koristiti. Edited Tuesday at 07:54 AM by Dragan
Dzoni_m Posted Tuesday at 06:30 AM Posted Tuesday at 06:30 AM 1 hour ago, Angelia said: Cemu sluze tarife u EU I UK? Cemu besmislena regulativa? Imamo 30 godina firmu u UK, sad svakih nedelju dana moram da provodim par sati na telefonu sa bankom. Ja sam direktor u firmi 20 godina, ali zahtevaju da unajmim UK direktora. Dva puta su vec prlbali da nam blokiraju racun, da ne mozemo da platimo plate zaposlenima. Kad sam postala direktor zivela sam u UK, I kad sam se odselila u US nekih 10 godina je sve bilo ok. Ti nemas pojma sta su carine a sta zakon u jednoj drzavi. Naravno da su tako uradili. Bilo bi nenormalno da nisu. A to nije besmislena regulativa. Ako neko ima besmislene regulative to je upravo US. Zahebi me te price o biznisu gde svako divlja i radi sta hoce, fake it till make it fazona isl. Evropa je majka za te svari. Ne svidja ti se, super otisla si tamo i ne drzi predavanja kako Evropljani treba da zive. US ako hoce da ima trgovinski rat, dobice ga, a onda nema kukanja. Naravno da sve zemlje pokusavaju da izbegnu sve ovo, jer jedna budala ne znaci da je ostatak US krezuba banda. Ali ako se nista ne promeni, dobice. I sta ce onda da radi? Ispucao je svo oruzije u roku od 3 meseca. Krenuce izolacija lagano, bice bolno po statak sveta, ali ostatak sveta moze bez US. US sama ne moze. I to ce ukapirati vrlo brzo. 5
Dragan Posted Tuesday at 07:27 AM Posted Tuesday at 07:27 AM (edited) 8 hours ago, Helena said: Eto svim zlobniciđa i stranim plaćenicima Zaboravio je da kaze kako ce im ovo doneti ogromne ustede i smanjiti deficit, ali sam siguran da ce nasi domaci MAGArasi nadoknaditi taj propust. Sada mu je Nobel za mir siguran. PS Mozda nadju i neki milion da pomognu "svojim siromasnim gradjanima" ? I russ..., pardon Ukrajini. PPS " ono lažljivo govno Trump sada tvrdi da imaju sa EU deficit 350 miljardi ( a zapravo je 48), isti modus operandi kao i kod pomoći za Ukrajinu, multipliciraj stvarnu brojku nekoliko puta, još laže i to ne po prvi put da Njemci sada svaki tjedan otvaraju novu elektranu na ugljen, a zapravo su zadnju takvu elektranu Njemci otvorili prije deset godina" Edited Tuesday at 07:40 AM by Dragan
Beonegro Posted Tuesday at 07:43 AM Posted Tuesday at 07:43 AM 1 hour ago, Dragan said: Ovo polako postaje running gag. 🤣 PS Trump: Gaza je nevjerojatno vrijedna nekretnina, bilo bi dobro da je SAD posjeduje ... PREDSJEDNIK SAD-a Donald Trump danas je ponovio da želi da Sjedinjene Američke Države preuzmu kontrolu nad Pojasom Gaze, opisujući palestinsku enklavu kao "nevjerojatno vrijednu i važnu nekretninu". ... Trump je ponovno predložio raseljavanje palestinskog stanovništva iz Gaze te izjavio da bi "mnoge zemlje" prihvatile 2,1 milijun prognanih Palestinaca. ... "Ako uzmete te ljude, Palestince, i premjestite ih u različite zemlje – i imate puno zemalja koje bi to učinile – onda zapravo imate zonu slobode. Možete to zvati zona slobode, slobodna zona, zona u kojoj ljudi neće umirati svaki dan", rekao je Trump. ... Neka se pripremi Ukrajina. Ukrajinci ionako samo smetaju da bi se rude mogle koristiti. Dnevna doza je porazio sistem reakcija na ovom forumu, treba mi emotikon koji istovremeno plače i smije se kad pročitam neku njegovu umotvorinu. 5
Beonegro Posted Tuesday at 07:51 AM Posted Tuesday at 07:51 AM 8 hours ago, Helena said: Eto svim zlobniciđa i stranim plaćenicima Takozvane Šrodingerove kamate, koje su istovremeno niske, ali i Fed neće da ih obori (dovoljno brzo). Intelektualni kalibar za rešavanje svjeCkih problema ispred draKstora u pauzi natezanja mlakog piva iz plastične krmače koga su nasleđene milijarde dovele do toga da nam se svima userava u živote. 7
Dzoni_m Posted Tuesday at 07:56 AM Posted Tuesday at 07:56 AM Nazalost dokaz da nasledstva treba jos vise oporezovati. 4
Dragan Posted Tuesday at 08:02 AM Posted Tuesday at 08:02 AM (edited) 3 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Zato sto je neko onog koji kaze, 'groceries are a bag with different things in it' ubedio da je tako nekad bilo i da je bilo fenomenalno... i jos mu verovatno rekli da ce pokoriti ceo svet time posto svi vole free trade i sve ce uraditi samo da ga zadrze... Evo, ovaj kroji svetsku ekonomiju: Hide contents Kako neko ko vidi ovaj klip moze i za trenutak pomisliti da ovaj covek nije glup kao noc ? Takvih izjava i govora ima bukvalno na hiljade, a uz to je jos lazov, lopov, narcis, prevarant i siledzija. Sta to govori o US drustvu i onima koji su glasali za njega ? Edited Tuesday at 08:04 AM by Dragan 4
Beonegro Posted Tuesday at 10:35 AM Posted Tuesday at 10:35 AM President Donald Trump personally selected a widely criticized formula that his administration used to impose sweeping tariffs on 185 countries this week, The Washington Post reported Friday, citing two sources who requested anonymity to discuss internal deliberations. Kakav nadčovjek - pola lopov, pola seksualni predator, pola nepismen. 4 2 2
Dragan Posted Tuesday at 11:15 AM Posted Tuesday at 11:15 AM (edited) 5 hours ago, Dragan said: @Angelia Sorry, mea culpa, mislio sam da znas o cemu pricamo. Rusija u USA godišnje izveze 3 milijarde dolara. Rusija nije dobila carine. Lesoto u USA godišnje izveze 250 milijuna dolara - 1/12 ruskog izvoza. Lesoto je dobio 50% carine. Dakle, kako objasnjavas to da je stabilni uveo carine celom svetu, a russiji nije ? Dok cekamo odgovor, mala pomoc sa izvora (teska dilema, kome verovati ?). Proizvodnja se konacno vraca u US. Edited Tuesday at 11:30 AM by Dragan 4 1
Beonegro Posted Tuesday at 12:21 PM Posted Tuesday at 12:21 PM Trump plans to fine migrants $998 a day for failing to leave after deportation order 998x365x5= 1.821.350 Trump Card = 5.000.000 3
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Tuesday at 12:36 PM Posted Tuesday at 12:36 PM 13 minutes ago, Beonegro said: Trump plans to fine migrants $998 a day for failing to leave after deportation order 998x365x5= 1.821.350 Trump Card = 5.000.000 A ako nemaju da plate, sta ce da im radi, stavice ih u zatvor, mozda u El Salvador?
Beonegro Posted Tuesday at 12:37 PM Posted Tuesday at 12:37 PM Desničarski think thank New Civil Liberties Alliance, blizak Charles Koch-u (jedan od najvećih donatora Republikanske stranke u poslednjih praktično pola vijeka), je podnio tužbu protiv maloumnih mjera dnevne doze. 2 1 1
Mina D. Harker Posted Tuesday at 12:43 PM Posted Tuesday at 12:43 PM Pa da, mislim da sad i "njegovi" gledaju kako da ga suspregnu i da ga se riješe. Nikome ne odgovara nestabilnost, rulet, sulude mjere, show i trolovanje kao biznis, i još važnije - model vođenja države. 5
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Tuesday at 12:51 PM Posted Tuesday at 12:51 PM 6 minutes ago, Mina D. Harker said: Pa da, mislim da sad i "njegovi" gledaju kako da ga suspregnu i da ga se riješe. Nikome ne odgovara nestabilnost, rulet, sulude mjere, show i trolovanje kao biznis, i još važnije - model vođenja države. Kad nema sta drugo da ponudi nego praznu pricu o cuvanju americkih vrednosti i onda cirkus da kao pokaze kako nesto radi... Frlja se imaginarnim ciframa koje ce napuniti kasicu prasicu 2
Beonegro Posted Tuesday at 01:18 PM Posted Tuesday at 01:18 PM 20 minutes ago, Mina D. Harker said: Pa da, mislim da sad i "njegovi" gledaju kako da ga suspregnu i da ga se riješe. Nikome ne odgovara nestabilnost, rulet, sulude mjere, show i trolovanje kao biznis, i još važnije - model vođenja države. A i Koch zna nešto malo o biznisu (google: Koch Industries), za razliku od dnevnog dozoa. 2
Angelia Posted Tuesday at 01:34 PM Posted Tuesday at 01:34 PM 6 hours ago, Dzoni_m said: Ti nemas pojma sta su carine a sta zakon u jednoj drzavi. 😳 6 hours ago, Dzoni_m said: Naravno da su tako uradili. Bilo bi nenormalno da nisu. A to nije besmislena regulativa. Ako neko ima besmislene regulative to je upravo US. Zahebi me te price o biznisu gde svako divlja i radi sta hoce, fake it till make it fazona isl. Evropa je majka za te svari. Ne svidja ti se, super otisla si tamo i ne drzi predavanja kako Evropljani treba da zive. US ako hoce da ima trgovinski rat, dobice ga, a onda nema kukanja. Naravno da sve zemlje pokusavaju da izbegnu sve ovo, jer jedna budala ne znaci da je ostatak US krezuba banda. Ali ako se nista ne promeni, dobice. I sta ce onda da radi? Ispucao je svo oruzije u roku od 3 meseca. Krenuce izolacija lagano, bice bolno po statak sveta, ali ostatak sveta moze bez US. US sama ne moze. I to ce ukapirati vrlo brzo. Cekaj, pogledala sam na kojoj smo temi, ipak je o US. Gde vidis temu EU I uticaj na svetska kretanja? Pa nigde.Nigde nisi ni video da se specijalno ja u US bavim time sta vi odlucujete u EU. Ni kako se glasa. Cak i da ima tako nesto ja se time ne bi bavila. Tako da je stvarno besmisleno da mi popujes kako ne treba da komentarisem evropu jer sam orisla, dok sedis na topiku o US i kritikujes sve moguce u US.
Dragan Posted Tuesday at 02:09 PM Posted Tuesday at 02:09 PM Ova administracija proizvodi toliko gluposti i sranja za ne poverovati. Ljubi ga majka pametnog i naocitog. 3 2
Nek grmi jako Posted Tuesday at 03:45 PM Posted Tuesday at 03:45 PM (edited) 2 hours ago, Angelia said: 😳 Cekaj, pogledala sam na kojoj smo temi, ipak je o US. Gde vidis temu EU I uticaj na svetska kretanja? Pa nigde.Nigde nisi ni video da se specijalno ja u US bavim time sta vi odlucujete u EU. Ni kako se glasa. Cak i da ima tako nesto ja se time ne bi bavila. Tako da je stvarno besmisleno da mi popujes kako ne treba da komentarisem evropu jer sam orisla, dok sedis na topiku o US i kritikujes sve moguce u US. Zapravo, kritika svega u SAD dosegla je zasrtrašujući unutrašnji oblik, nikada dosad viđen u nekadašnjem svetioniku demokratije, koji skoro i da nema veze sa ostatkom sveta. Istraživanje koje je sproveo Network Contagion Research Institute (NCRI) u saradnji sa Rutgers University's Social Perception Lab, objavljeno 7. aprila 2025. godine pod naslovom Kultura atentata: Kako su spaljivanje Tesli i ubijanje milijardera postali mem estetika za političko nasilje, pokazuje da čak 48 odsto onih koji se identifikuju kao protivnici Donalda Trampa kažu da bi bilo barem donekle opravdano ubiti Ilona Maska. Za Trampa je isto reklo 55 odsto ispitanih protivnika aktuelne vlasti. https://www.yahoo.com/news/bombshell-study-reveals-assassination-culture-080006498.html To pokazuje konture nečega što dobacuje mnogo dalje od obične politike krda, jer sa sobom nosi razarajuće ideje o destrukciji i oduzimanju nečijih života u formi hladnokrvnog ubistva, a da zapravo ne postoji konkretan razlog koji po samoj svojoj magnitudi objašnjava zašto bi polovina ispitanih opravdala nečiju nasilnu smrt. Jer ako takav trend opstane i ne doživi korekcije, pitanje je dana kada će se i druga strana setiti da postoji Drugi amandman i izvaditi oružje sa tavana, podmazati ga i obezbediti se sa nekoliko okvira municije. Jer, pretnje su i više nego očigledne... Recimo, pitanje je dokle će vlasnici Teslinih autosalona trpeti paljevine, pa čak i pucnjavu u pravcu svog privatnog vlasništva, dok se ne sete da mogu to svoje vlasništvo da brane kako što bi, recimo, branili upad u vlastitu kuću? Meni se inače ne dopada to kukanje konzervativaca kako su ugroženi i kako će one koji ih napadaju tužiti Pem Bondi i Kešu Patelu, umesto da napade na privatnu svojinu, vlastita tela i živote direktno razreše sa napadačima, na šta zakonski imaju pravo, što se inače zove - samoodbrana. I to bolje da učine što pre i tako pošalju poruku da ne žele da budu mete onima iz NCRI ispitivanja. Jer posle bi moglo da bude - kasno. Edited Tuesday at 04:03 PM by Nek grmi jako
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Tuesday at 04:00 PM Posted Tuesday at 04:00 PM 1 hour ago, Dragan said: Ova administracija proizvodi toliko gluposti i sranja za ne poverovati. Ljubi ga majka pametnog i naocitog. Da pomislis da je AI generizovani video
Helena Posted Tuesday at 04:17 PM Posted Tuesday at 04:17 PM 4 hours ago, Dragan said: Dok cekamo odgovor, mala pomoc sa izvora (teska dilema, kome verovati ?). Proizvodnja se konacno vraca u US. 4 hours ago, Dragan said: Hit komentari ispod prvog tvita Kaže jedan, kako tranp laže i da su uvezli đubriva za ne znak kolko para Drugi nastavlja koliko sranja prave, uopšte im ne treba uvoz đubriva
Angelia Posted Tuesday at 05:28 PM Posted Tuesday at 05:28 PM Odlican intervju za tarife, neznam ko je covek
Recommended Posts