Angelia Posted yesterday at 01:05 AM Share Posted yesterday at 01:05 AM 14 hours ago, Ludi za Poli said: Nije posrednik izmedju dva druga koja su se malo posaketala poslije 3 pive pa da ih privodi pomirenju tako sto blati malo jednog pa malo drugog. Ako stvarno misli to onda je 3 puta veci kreten nego sto iko pretpostavlja. On otvoreno siri genocidnu propagandu bolesnika iz Kremlja i bukvalno svi njegovi botovi na drustvenim mrezama pocevsi od juznoafrickog autiste ponavljaju tu istu gomilu otvorenih lazi i dezinformacija. Nit je Amerika dala Ukrajini vise sredstava od Europe nit su nekakve pare nestale nego prosto nisu dosle iako ih je Kongres izglasao iz raznih razloga. Plus vecina tih sredstava je otisla amerckim firmama u namjenskog industriji i vecina oruzja koje su im poslali je svakako izlazilo iz upotrebe i sama Amerika bi morala platiti da se to odlozi. Povrh svega i on i Vance mu otvoreno prijete osvetom i gubitkom drzave jer se, pazi sad, odlucio usprotiviti bolesnim lazima. Sve zapravo ima savrsenog smisla kad znas da je stavio Tulsi za direktoricu obavjestajnih sluzbi, istu onu koja se krism sastajala sa koljacem Assadom i poslije sirila KGB lazi o biolaboratorijama i cemu sve ne u Ukrajini. Povladjivanje bolesnim diktatorima i otvoreno pokazivanje slabosti te izdaje vlastitih saveznika nikad ne funkcionisu kod takvih ljudi. Koliko god da je Biden pogrijesio sto nije poslao ni priblizno dovoljno oruzja Ukrajini da istjera genocidase iz drzave, njemu i njegovoj administracji ni u jednom trenutku nije palo na pamet da sire KGB propagandu i da otvoreno pisaju po svojim saveznicima. Kako se Europa, daleko najjaci i nabitniji saveznik USA na svijetu, sad treba postaviti prema toj istoj Americi? Sta ako Francuskoj, Njemackoj, Britaniji i ostalim razvijenim europskim drzavama prosto dopizdi da gledaju manijaka i njegovu grupicu idiota kako se ponasaju ko retardirana derista i kazu idemo u savez s Kinom, dacemo im svoj know-how pa nek narandzasti sisa Putinovo spolovilo do prekosutra? Onaj know-how koji je rang americkog u apsolutno svim naprednim tehnologijama i koji Kinezima fali? Ili Tajvan kad vidi sta je ovaj napravio Ukrajini i odluci dati TSMC Kini jer ne vidi smisao suradnje sa drzavom koja ce ga sutra prodati iz hira jednog kompleksasa? On ce ovakvim ponasanjem bukvalno unistiti Ameriku i otjerati joj sve saveznike (osim Izraela, ekstremistima u Bibijevoj vladi ide voda na usta od same pomisli etnickog ciscenja 2 miliona Palestinaca) pa onda kad dodje neka normalna administracija pocet ce cesanje po glavi zbog ludosti koje su sebi dopustili. Vidi, prvo cenim da si napisao ovako dugacak post. I cenim tvoje misljenje. Cak I da uzmem da si sve u pravu, a mislim da u nekim stvarima nisi, realnost je trenutna situacija. Recimo, dajem samo primer gde mislim da nisi u pravu, da Biden nije dao "zeleno svetlo" Putinu, uz to da nije radio sve da uspori pomoc, ko zna gde bi bili. Ali sad smo 3 godine kasnije, I da ko zna koju pomoc daju Ukrajini, ne deluje da mogu mnogo da promene. Jedan narcisoidni predsednik, mozda zna kako da prica sa narcisoidnim diktatorom. Kazem mozda, ne tvrdim da je njegova taktika dobra. Nemam pojma dal je, I koliko god je nepopularna, ako bude dala rezultat ja cu biti zadovoljna. Ja samo pitam, za sve poznavaoce situacije, koja je druga opcija? Mislim stvarno da li je to pitanje ega I PRa, ili da nastavljaju da se dave? Jel bilo jedno od prvih pitanja ovde na forumu, rekao je da ce da zavrsi rat u jednom danu, gde je kraj rata? Da li je iko mislio da nece biti pregovora? Sad se zalite na taktiku. Pa jbga... Mislim slazem se, nije lepa taktika. Ali ja nemam bolji predlog, jer bi moja strategija vodila u ww3. A mislim da to nije poenta. Samo, ako cemo biti konstruktivni, a ne samo da kritikujemo tesku poziciju, nemoj da okrecemo pricu samo na "ali niko nije napadao Zelenskog", niko mu stvarno nije ni ponudio izlaz. Nije to lepa, dzentlemenska borba, toga nema sa Putinom. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted yesterday at 01:27 AM Share Posted yesterday at 01:27 AM 6 hours ago, Eddard said: Ako stabilna budala ostane na čelu države ceo mandat i ne bude impeach-ovan u najkraćem mogućem roku, biće to najveći poraz američkog društva od nastanka do danas. Ni građanski rat ne može s tim da se meri. Bojim se samo da nema ko da mu se suprotstavi jer su demokrate trenutno u takvom kanalu da imam utisak da su se u trenutku pretvorili u DS (srpski). A Trusk brzinom svetlosti rade na tome da zamene ceo establishment svojim ljudima. Cisto sumnjam Eddarde, nemoj da se pridruzujes panicenju. Dajte bre, mesec dana I vec vidite katastrofu? Tako je bilo 2016te I nista se nije desilo. Potpuno si u pravu da glasaci koriguju sami sebe. Ovaj put ide mnogo agresivnije, ali za sada ne vidim nista specijalno strasno. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted yesterday at 02:43 AM Share Posted yesterday at 02:43 AM Ovo je odgovor bele kuce sto su ponudili gradonacelniku da sklone tuzbe protiv njega i ucenili sudstvo zbog kog su svi dali otkaz jer nisu hteli da budu deo ovog. Mnogi od njih su republikanci i konzervativci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonick Posted yesterday at 04:32 AM Share Posted yesterday at 04:32 AM 3:2 Najebali smo sada 🙂 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted yesterday at 05:07 AM Share Posted yesterday at 05:07 AM 34 minutes ago, nonick said: 3:2 Najebali smo sada 🙂 Nismo ukida letenje vreme. 🤣 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted yesterday at 06:56 AM Share Posted yesterday at 06:56 AM 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djura.net Posted yesterday at 07:03 AM Share Posted yesterday at 07:03 AM Jos jedan republikanski senator pokazao da ima kicmu i progovorio ono sto zaista misli o Putinu i Rusiji https://edition.cnn.com/2025/02/20/politics/video/gop-senator-tillis-trump-putin-cancer-speech-senate-floor-digvid 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted yesterday at 07:37 AM Share Posted yesterday at 07:37 AM Evo, vec se spremaju... Puste buvu koja se nije desila i onda je to razlog da rasteruju ljude. Sada ce krenuti na strane studente. Inace cuh, vize i este jedva odobravaju, a cepaju i zelene karte na aerodromima. Radnicima na zelene karte firme proporucuju da ne izlaze iz Amerike jer su velike sanse da ih ne puste nazad. Totalna izolacija... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted yesterday at 09:13 AM Share Posted yesterday at 09:13 AM "stabilna" politika 🙂 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted yesterday at 09:44 AM Share Posted yesterday at 09:44 AM (edited) 8 hours ago, Angelia said: Recimo, dajem samo primer gde mislim da nisi u pravu, da Biden nije dao "zeleno svetlo" Putinu, uz to da nije radio sve da uspori pomoc, ko zna gde bi bili. Ali sad smo 3 godine kasnije, I da ko zna koju pomoc daju Ukrajini, ne deluje da mogu mnogo da promene. Ovo je cista glupost. Biden nije dao zeleno svetlo zlom gnomu za napad na Ukrajinu. Naravno da odgovarajuca pomoc moze da puno pomogne. russija je i vojno i ekonomski iscrpljena, a stabilna budala joj je pruzila zadnju slamku spasa. Pogledaj samo kako slave u Kremlju. Sledece je ukidanje sankcija od USA (koje "ne deluju", ali oni stalno traze da ih skinu) 8 hours ago, Angelia said: Jedan narcisoidni predsednik, mozda zna kako da prica sa narcisoidnim diktatorom. Kazem mozda, ne tvrdim da je njegova taktika dobra. Nemam pojma dal je, I koliko god je nepopularna, ako bude dala rezultat ja cu biti zadovoljna. Ja samo pitam, za sve poznavaoce situacije, koja je druga opcija? Mislim stvarno da li je to pitanje ega I PRa, ili da nastavljaju da se dave? Steta je vec sada ucinjena i ta "taktika" (nema tu ni t od taktike) je nesto najgore sto se moglo uraditi - predati sve adute pre samih pregovora, odaljiti se i napadati sve saveznike, ucenjivati i vrsiti pritisak na zrtvu napada. Koliko neko mora biti zaslepljen da ne vidi sta ta "taktika" znaci ? Cak i ako si sasvim neobavesten. 8 hours ago, Angelia said: Jel bilo jedno od prvih pitanja ovde na forumu, rekao je da ce da zavrsi rat u jednom danu, gde je kraj rata? Da li je iko mislio da nece biti pregovora? Sad se zalite na taktiku. Pa jbga... Mislim slazem se, nije lepa taktika. Ali ja nemam bolji predlog, jer bi moja strategija vodila u ww3. A mislim da to nije poenta. Samo, ako cemo biti konstruktivni, a ne samo da kritikujemo tesku poziciju, nemoj da okrecemo pricu samo na "ali niko nije napadao Zelenskog", niko mu stvarno nije ni ponudio izlaz. "Pitanje" je postavljeno jer je svima odavno bilo jasno da nema nikakve sanse da se ovaj rat zavrsi za jedan dan i da su to samo predizborna bulaznjenja stabilnog, u koja su sledbenici kultisti doslovno verovali. Sada se samo podsecamo tog bezveznog obecanja, koje naravno nije mogao i nece ispuniti - ovo sto sada pokusava je ogavni pokusaj da svom pajtasu gnomu preda Ukrajinu, a po mogucnosti i Evropu, na srebrnoj tacni. I to sto je brze moguce. "Strategija koja vodi u ww3" je dobro poznata russka propaganda od pocetka rata (sa svim crvenim linijama koje su navodno imali - slanje tenkova, HIMARsa...), a koja je sluzila smanjivanju pomoci ukrajini, plasenjem vec od samih sebe preplasenih politicara Zapada (tu je i Biden zakazao). Sve te pretnje i crvene linije su se pokazale kao blef. Konstruktivni izlaz: poslati odmah sto je vise moguce oruzja Ukrajini (pre svega rakete dalekog dometa i protivvazdusnu odbranu), pojacati sankcije protiv russije i to nastaviti jos dve godine. To bi konacno slomilo russiju, a ne pisljivi "pregovori". Trump's Job Approval Rating at 45%; Trump’s Rating Better Than First Term, Worse Than All Presidents Since 1953 Edited yesterday at 09:50 AM by Dragan 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted yesterday at 10:00 AM Share Posted yesterday at 10:00 AM 5 hours ago, nonick said: 3:2 Najebali smo sada 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted yesterday at 10:00 AM Share Posted yesterday at 10:00 AM Lm, kad vec pricamo o postenju i casti - zasto Freklin Delano Ruzvelt ponisti onomad "zlatnu garanciju za dolar" , provede skoro 3 mandata u Beloj Kuci, pregovarao sa Staljinom i zajebao Cercila za mnogo sta.... i kukate na Trampa sada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted yesterday at 10:10 AM Share Posted yesterday at 10:10 AM 4 minutes ago, Kronostime said: zasto Freklin Delano Ruzvelt ponisti onomad "zlatnu garanciju za dolar" Da bi mu bilo lakše da izvuče SAD iz Velike ekonomske krize? 5 minutes ago, Kronostime said: provede skoro 3 mandata u Beloj Kuci Četiri, dobio je čovek četiri puta izbore po ustavu i zakonu, nije postojalo ograničenje tad. 6 minutes ago, Kronostime said: pregovarao sa Staljinom Imali su zajedničkog neprijatelja, jedan dosta gadan tip, možda je to razlog? 7 minutes ago, Kronostime said: zajebao Cercila za mnogo sta Zar to nije plus? 7 minutes ago, Kronostime said: i kukate na Trampa sada? Zato što je štetočina ogromnih razmera, a FDR je bio jedan od najuspešnijih američkih predsednika u njihovoj istoriji. Mislim alal ti ćufte na poređenju. 😄 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted yesterday at 10:14 AM Share Posted yesterday at 10:14 AM 2 minutes ago, Smrtokapa said: Da bi mu bilo lakše da izvuče SAD iz Velike ekonomske krize? Četiri, dobio je čovek četiri puta izbore po ustavu i zakonu, nije postojalo ograničenje tad. Imali su zajedničkog neprijatelja, jedan dosta gadan tip, možda je to razlog? Zar to nije plus? Zato što je štetočina ogromnih razmera, a FDR je bio jedan od najuspešnijih američkih predsednika u njihovoj istoriji. Mislim alal ti ćufte na poređenju. 😄 Lm, on je verovao Staljinu vise nego Cercilu - i? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted yesterday at 10:24 AM Share Posted yesterday at 10:24 AM Ko kaze da je vise verovao njemu?Imali su zajednickog neprijatelja po imenu Adolfo a prezimeni Hitler. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted yesterday at 11:29 AM Share Posted yesterday at 11:29 AM "Jedan važan podatak za razumijevanje kretanja u SAD u posljednjih 40-ak godina. Na prvoj objavljenoj Forbes listi 400 najbogatijih Amerikanaca, godine 1982., petorica najbogatijih imali su ukupno 11 milijardi dolara. To je 36 milijardi prema vrijednosti dolara iz 2024.. Godine 2019., petorica najbogatijih posjedovali su 435,4 milijardi USD, što je bilo više od 2% američkog BDP.https://www.businessinsider.com/forb...trends-2019-11 Na listi za 2024.: Elon Musk 244 Jeff Bezos 197 Mark Zuckenberg 181 Larry Ellison 175 Warren buffett 150 Ukupno: 947 milijardi dolara. Dvostruko više nego pet godina ranije. 26 puta više nego petorica najbogatijih 42 godine ranije. Najbogatiji iz 1982. ne bi bio među prvih sto. Posljednjih pet godina donijelo je veliko povećanje bogatstva najbogatijih. Njih 400 godine 2024. posjeduju ukupno 5.400 milijardi dolara, što je za 1.000 milijardi više nego godinu dana ranije. Posljednji na listi posjeduje 3,3 milijarde.https://www.forbes.com/forbes-400/ I sad su ti bogataši uspjeli uvjeriti radničku klasu da su za njihove nevolje kriva prevelika izdvajanja za zdravstvo, socijalnu pomoć itd.. Pa onda ukidanjem tih programa najviše stradaju oni koji su glasali za republikance. " 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted yesterday at 11:34 AM Share Posted yesterday at 11:34 AM 3 minutes ago, Dragan said: Godine 2019., petorica najbogatijih posjedovali su 435,4 milijardi USD, što je bilo više od 2% američkog BDP. I onda im Bajden ne valja pa moraju na inauguraciju kod Trampa. Zato se i bojim da se nesto drugo valja iza brda... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted yesterday at 11:40 AM Share Posted yesterday at 11:40 AM 14 hours ago, Dragan said: Cenim da ce do kraja godine porasti inflacija i nezaposlenost. Za 2-3 meseca ce sigurno startovati napad da preuzmu FED. To bi bila konacna katastrofa za US, a i sire. Ovo ce ici i brze nego sto sam mislio. Musk swings chainsaw: also US Federal Reserve Fed in sight The US billionaire and government representative Elon Musk is considering looking at the independent central bank Federal Reserve more. Spoiler Elon Musk heads the so-called Department of State Efficiency (Doge), which US President Donald Trump has commissioned to streamline the US government apparatus. Musk commented on Thursday at a conference in Maryland without going into detail. In the past, he had demanded several times to take a closer look at the central bank. The statements also make you take notice because US President Trump had asked politicians to have an immediate interest in interest after taking office. But instead, the Fed took a break to the displeasure of the boss in the White House. In his view, Musk has announced the struggle. He entered the stage at the appearance at the Conservative Political Action Conference (CPAC) in National Harbor with a gift from the Libertische Argentinian President Javier Milei - a chainsaw: "This is the chainsaw for bureaucracy," said Musk and held up the tool. It remains unclear whether he also wants to start with the central bank. Already in the first term of trump (2017 to 2021), the US President had repeatedly attacked the central bank verbally because of its supposedly too tight monetary-political line. In addition to the headwind from the White House, the Fed was also confronted with pressure from the congress to ensure more transparency. A group around the Republican Senator Randa Paul from Kentucky criticized the behavior of the Fed as an inadmissible interference in the free play of the market forces and spoke out to look more on their fingers. Well -known keyword: "Audit the Fed" Fed boss Jerome Powell had rejected the efforts under the keyword "Audit the Fed", since they ultimately ran out of the congress into monetary policy. However, Powell reacted to the accusation of lack of transparency and introduced press conferences after every regular interest session. The FED leader recently explained that Musk employees had not turned to the Fed in order to gain access to their systems. The FED leader said before a congress committee that he would inform the congress if Musk employees would have access to it. Powell has emphasized several times that he could not be fired by Trump because this is not right. Commerzbank expert Ulrich Leuchtmann, however, points out that Trump has already released bosses from independent authorities: Hampton Dellinger from the Office of Special Council. It has the order to protect employees of the US government who indicate grievances within the government. In the Dellinger case, the discharge was reversed by a court. However, the Trump government asked the Supreme Court to deal with the case. In the event of a decision, the choice of words will be very important, says Leuchtmann: "However, there is a risk that the Supreme Court sees the discharge as right, which would open the door for it to also dismiss the Fed boss." 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted yesterday at 11:56 AM Share Posted yesterday at 11:56 AM Ruzvelt jeste uradio jednu stvar protivno našim interesima a to je da je odbio Čerčilov predlog da se iskrcaju u Jugoslaviji. Po SAD mišljenju to ne bi uticalo na brži završetak rata a nisu verovali da će se Evropa podeliti posle rata što je Čerčil mnogo bolje razumeo. Tako da ima crnila na svim stranama. Što se tiče saradnje sa Staljinom on je bio u ratu protiv zajedničkog protivnika i nije bilo logike da mu se ne pomogne. Rusija danas je pre Nemačka nego ono što je bio SSSR u ww2. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted yesterday at 12:21 PM Share Posted yesterday at 12:21 PM 2 hours ago, Dragan said: "Strategija koja vodi u ww3" je dobro poznata russka propaganda od pocetka rata (sa svim crvenim linijama koje su navodno imali - slanje tenkova, HIMARsa...), a koja je sluzila smanjivanju pomoci ukrajini, plasenjem vec od samih sebe preplasenih politicara Zapada (tu je i Biden zakazao). Sve te pretnje i crvene linije su se pokazale kao blef. Ja sam pricala o mojoj strategiji koja vodi u ww3. A ne o nekim ruskim crvenim linijama. Uopste ne pricam o oruzju, jer je realno sa ljudstvom rusija nadmocnija, I ima nuklearke. Moja strategija bi bila od prvog dana, NATO udje I brani, jer ne smes da dozvolis da ludak divlja, ali kao sto rekoh, to bi verovatno vodilo u ww3. 2 hours ago, Dragan said: Konstruktivni izlaz: poslati odmah sto je vise moguce oruzja Ukrajini (pre svega rakete dalekog dometa i protivvazdusnu odbranu), pojacati sankcije protiv russije i to nastaviti jos dve godine. To bi konacno slomilo russiju, a ne pisljivi "pregovori". Znaci nastaviti rat barem jos dve godine, sa idejom da ce slomiti Rusiju? Ja nisam sigurna da bi to slomilo Putina, mislim da on to ne sme da dozvoli I da ce se boriti do zadnjeg Rusa. Zato sto ako izgubi rat, on je mrtav covek. To sam vec rekla, covek je psihopata sateran u cosak. I pazi, pisljivi pregovori, ako stvarno necemo da branimo Ukrajinu, onda ide ono lako je gloginje mlatiti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted yesterday at 12:30 PM Share Posted yesterday at 12:30 PM Ne bi trebalo olako preći preko izjave da je Biden dao "zeleno svetlo" Putinu za napad na Ukrajinu. Relativizacija koja je previše čak i za MAGA propagandu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted yesterday at 01:01 PM Share Posted yesterday at 01:01 PM 29 minutes ago, DameTime said: Ne bi trebalo olako preći preko izjave da je Biden dao "zeleno svetlo" Putinu za napad na Ukrajinu. Relativizacija koja je previše čak i za MAGA propagandu. https://www.cnn.com/2022/01/19/politics/russia-ukraine-joe-biden-news-conference/index.html Ja bi ovo gledala sa Putinove strane "ok je ako ne preteras" 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ras kass Posted yesterday at 01:28 PM Share Posted yesterday at 01:28 PM 3 hours ago, Dragan said: Hvala ti Konore !!! 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago 4 hours ago, Dragan said: Ovo je cista glupost. Biden nije dao zeleno svetlo zlom gnomu za napad na Ukrajinu. Grešiš, pre nego je Putin ušao u Ukrajinu, Buden je izjavio da se USA neće mešati, ako Putin napadne Ukrajinu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted 23 hours ago Share Posted 23 hours ago 1 minute ago, mrd said: Grešiš, pre nego je Putin ušao u Ukrajinu, Buden je izjavio da se USA neće mešati, ako Putin napadne Ukrajinu. Jel ima negde ta izjava? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts