Eddard Posted Thursday at 07:14 PM Share Posted Thursday at 07:14 PM Ako stabilna budala ostane na čelu države ceo mandat i ne bude impeach-ovan u najkraćem mogućem roku, biće to najveći poraz američkog društva od nastanka do danas. Ni građanski rat ne može s tim da se meri. Bojim se samo da nema ko da mu se suprotstavi jer su demokrate trenutno u takvom kanalu da imam utisak da su se u trenutku pretvorili u DS (srpski). A Trusk brzinom svetlosti rade na tome da zamene ceo establishment svojim ljudima. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Thursday at 07:23 PM Share Posted Thursday at 07:23 PM Može malo odgovornosti da ode i na glasače, koji su se od demokratskih okrenuli... nekim drugim vrednostima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted Thursday at 07:30 PM Share Posted Thursday at 07:30 PM (edited) Keš Patel upravo izglasan u Senatu za šefa FBI. I on je iz serije Zaboravljeni, budući da se njegovo naimenovanje veoma malo pominjalo poslednjih dana, zbog talasa raznih novih aktivnosti. Edited Thursday at 07:30 PM by Nek grmi jako Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeanMachine Posted Thursday at 07:30 PM Share Posted Thursday at 07:30 PM 2 minutes ago, DameTime said: Može malo odgovornosti da ode i na glasače, koji su se od demokratskih okrenuli... nekim drugim vrednostima. Krivica je same stranke to i njihovi kazu oni koji se ne boje besa vladajuce elite stranke. Jednostavno od Klintona su postali nesto ala lite republikanci sto se tice ekonomije, furaju oni woke i lgbt prava ali prava radnika i standard su sjebavali zajedno sa republikancima, onda se pojavi Trump koji prica ono sto obican covek zeli da cuje i dobije izbore, evo sad drugi put. E sad zasto demokrate nisu skontale gde grese posle 2016? Pa zato sto ako krenu da se vise bave radnicima nece da bude donacija od kompanija i super bogatih, a kod demokrata imas bukvalno ekipu kojoj je to samo bitno a ne da dobiju izbore. E sad posle odlaska kod Trumpa da mu se poklone i poljube papucu super bogatih sad krece preletanje iz demokratske stranke u republikansku nekih iz ekipe kojoj su donacije jedino bitne. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted Thursday at 07:35 PM Share Posted Thursday at 07:35 PM 10 minutes ago, DameTime said: Može malo odgovornosti da ode i na glasače, koji su se od demokratskih okrenuli... nekim drugim vrednostima. Pa napisao sam poraz američkog društva, tu valjda spada i average Joe, ne? A zašto su se okrenuli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludi za Poli Posted Thursday at 07:36 PM Share Posted Thursday at 07:36 PM Bice show ako im ovo ludilo na kraju izrodi AOC kao predsjednicu Amerike. AOC vs MTG 2032, platio bih da to gledam lol 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Thursday at 07:40 PM Share Posted Thursday at 07:40 PM 2 minutes ago, MeanMachine said: Krivica je same stranke to i njihovi kazu oni koji se ne boje besa vladajuce elite stranke. Jednostavno od Klintona su postali nesto ala lite republikanci sto se tice ekonomije, furaju oni woke i lgbt prava ali prava radnika i standard su sjebavali zajedno sa republikancima, onda se pojavi Trump koji prica ono sto obican covek zeli da cuje i dobije izbore, evo sad drugi put. Pa zato je i smešna priča kojom su zaplašili MAGA, kako vlada "levica", pošto su demokrate sve sem levičari. Jer se uopšte ne bave pravima radnika nego podjednako učestvuju u boostu njihove eksploatacije. Međutim, ne mislim da bi neki bolji kandidat demokrata, koji bi se eventualno pozabavio svim tim u političkom programu, nešto značajno promenio. Ako ništa drugo ovi izbori su srušili iluziju, prosečan glasač je maltene svuda isti, odnosno glasaće za svoje dupe i bez razmišljanja o posledicama. Da ove dve budale ne ciljaju da razjebu ceo svetski poredak, ne bi me uopšte tangiralo što će da se gađaju jajima. 2 minutes ago, Eddard said: Pa napisao sam poraz američkog društva, tu valjda spada i average Joe, ne? A zašto su se okrenuli? Ja reko' mislio si na onu priču o bastionu demokratije i ljudskih sloboda... Elem, okrenuli su se jer gledaju samo svoje dupe + nisu politički pismeni ili dovoljno obavešteni da shvate kako se republikanci tek neće baviti njihovim pravima. Tako da nek sada kusaju čorbu koju su sebi zakuvali. Čisto da na isti način pišemo o svim average glasačima, ne samo ovima kod nas u Srbiji koji su glasali za sns smradikale u odnosu na DS... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted Thursday at 07:44 PM Share Posted Thursday at 07:44 PM 2 minutes ago, DameTime said: Ja reko' mislio si na onu priču o bastionu demokratije i ljudskih sloboda Američko društvo to i jeste, koliko god se ti sad naslađivala. Samo sad više ni ja nisam siguran da će to i ostati. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted Thursday at 07:49 PM Share Posted Thursday at 07:49 PM Evo predstavio sam vam grafički: Demokrate su se popele u woke zonu, ali nisu smeli da pređu crnu liniju. A većina ovoga što su izostavili u donjem delu im je pobegla udesno. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Thursday at 07:49 PM Share Posted Thursday at 07:49 PM 3 minutes ago, Eddard said: Američko društvo to i jeste, koliko god se ti sad naslađivala. Samo sad više ni ja nisam siguran da će to i ostati. Društvo je skup individua koje žive u zajednici, dele kulturalne komponente, vrednosti, uverenja i okrenutost određenom političkom autoritetu. Ako imaš većinu koja odabere ovu budaletinu za politički autoritet, da li se to društvo može smatrati bastionom slobode i demokratije? Sorry, but no. A imam utisak da sam već napisala nešto slično 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted Thursday at 07:51 PM Share Posted Thursday at 07:51 PM (edited) 22 minutes ago, MeanMachine said: Krivica je same stranke to i njihovi kazu oni koji se ne boje besa vladajuce elite stranke. Jednostavno od Klintona su postali nesto ala lite republikanci sto se tice ekonomije, furaju oni woke i lgbt prava ali prava radnika i standard su sjebavali zajedno sa republikancima, onda se pojavi Trump koji prica ono sto obican covek zeli da cuje i dobije izbore, evo sad drugi put. E sad zasto demokrate nisu skontale gde grese posle 2016? Pa zato sto ako krenu da se vise bave radnicima nece da bude donacija od kompanija i super bogatih, a kod demokrata imas bukvalno ekipu kojoj je to samo bitno a ne da dobiju izbore. E sad posle odlaska kod Trumpa da mu se poklone i poljube papucu super bogatih sad krece preletanje iz demokratske stranke u republikansku nekih iz ekipe kojoj su donacije jedino bitne. Još ima vremena za popravku uz korišćenje demokratskih, pravnih i sistemskih alata. Po Ustavu, u slučaju predsedničkih suđenja za opoziv, takozvanog impičmenta, potrebne su dve trećine glasova Senata da bi se predsednik osudio, a kazna za opozvanog predsednika nakon osude je razrešenje sa funkcije To znači da svega 20 senatora iz Republikanske stranke treba da glasa za opoziv Trampa, uz glasove svih senatora demokrata... I nema ga više... Edited Thursday at 07:52 PM by Nek grmi jako Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted Thursday at 08:07 PM Share Posted Thursday at 08:07 PM 10 minutes ago, DameTime said: . Ako imaš većinu koja odabere ovu budaletinu za politički autoritet, da li se to društvo može smatrati bastionom slobode i demokratije? U US ima 162 miliona registrovanih glasača, a ukupno oko 245 miliona punoletnih građana koji mogu da glasaju, osvojio je 77 miliona što je daleko od većine. 10 minutes ago, DameTime said: Sorry, but no. A imam utisak da sam već napisala nešto slično 😄 Sorry but yes. Koliko god puta to napisala. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperTraktorko Posted Thursday at 08:08 PM Share Posted Thursday at 08:08 PM Jedno ne isključuje drugo - da, krivi su i oni glasači koji su kao buzdovani glasali zapravo protivno svojim interesima (tu spadaju oni biseri poput zaljubljenog muža kolumbijke koji je u neverici da su mu ženu odveli ili ona gospodja čiji se porodični biznis se bazira na tome da snabdevaju federalne agencije) ali postoji i ogromna odgovornost demokrata koji se nisu primarno fokusirali na socijalne i ekonomske teme koje tangiraju glasače (kao npr. stambena pitanja). Pritom, apsolutno je nebitno što postoji značajan deo populacije koji nikada ne bi glasao za demokrate, jer pripadaju toj "zona sumraka" Americi. Demokrate su poražene jer su izgubile ljude koje su realno mogli i trebali da pridobiju za sebe, i da sa njima imaju komfornu većinu. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Thursday at 08:09 PM Share Posted Thursday at 08:09 PM 26 minutes ago, MeanMachine said: Krivica je same stranke to i njihovi kazu oni koji se ne boje besa vladajuce elite stranke. Jednostavno od Klintona su postali nesto ala lite republikanci sto se tice ekonomije, furaju oni woke i lgbt prava ali prava radnika i standard su sjebavali zajedno sa republikancima, onda se pojavi Trump koji prica ono sto obican covek zeli da cuje i dobije izbore, evo sad drugi put. E sad zasto demokrate nisu skontale gde grese posle 2016? Pa zato sto ako krenu da se vise bave radnicima nece da bude donacija od kompanija i super bogatih, a kod demokrata imas bukvalno ekipu kojoj je to samo bitno a ne da dobiju izbore. E sad posle odlaska kod Trumpa da mu se poklone i poljube papucu super bogatih sad krece preletanje iz demokratske stranke u republikansku nekih iz ekipe kojoj su donacije jedino bitne. Koja tacno radnicka prava kad imas republikance koji obstruiraju sve predloge zakona? Niti su se demokrate bavile lgtbq zakonima toliko koliko se vama cini jer dovoljan je bio jedan zakon da maga bagra pocne da krekece od vesti do socijalnih medija i da se prenosi od usta do usta kako eto vidis cime se oni bave, samo to rade... I sta se jos desavalo, da zapocnu republikanci pricu o knjigama, skolama ili nekom manjinskom pitanju i onda krece pozar budalastina, menjanje zakona po crvenim drzavama pa se dobije reakcija ljudi i kao sto Sekspir rece, mnogo buke oko nicega. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Thursday at 08:10 PM Share Posted Thursday at 08:10 PM 1 minute ago, Eddard said: U US ima 162 miliona registrovanih glasača, a ukupno oko 245 miliona punoletnih građana koji mogu da glasaju, osvojio je 77 miliona što je daleko od većine. Sorry but yes. Koliko god puta to napisala. Aha, znači nećemo da posmatramo na isti način sve prosečne glasače. Ne sećam se da si imao toliko razumevanja za prosečnog glasača u Srbiji, zar ne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted Thursday at 08:12 PM Share Posted Thursday at 08:12 PM Sve vazne stvari resava. 🙂 Will Donald Trump end daylight saving time? Here's what he's said Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludi za Poli Posted Thursday at 08:14 PM Share Posted Thursday at 08:14 PM Picka si Donalde ako kaladont i cetkicu za zube ne zabranis 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted Thursday at 08:16 PM Share Posted Thursday at 08:16 PM 1 minute ago, Ludi za Poli said: Picka si Donalde ako kaladont i cetkicu za zube ne zabranis Kupanje samo Subotom uvece. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted Thursday at 08:16 PM Share Posted Thursday at 08:16 PM Just now, DameTime said: Aha, znači nećemo da posmatramo na isti način sve prosečne glasače. Ne sećam se da si imao toliko razumevanja za prosečnog glasača u Srbiji, zar ne? Prosečni glasač u Srbiji iznova i iznova već decenijama, da ne kažem vekovima, dokazuje da je pretpolitička životinja, a ne glasač, ponavlja greške iznova i iznova i politički je glup ko kurac. Američki glasač je zglajznuo duboko sada, znao je ponekad i u prošlosti, ali se uvek vraćao na put koji je čitavo društvo vodio ka tome da bude bastion demokratije i slobodarskog sveta. Kada je demokratija u pitanju, porediti srpskog i američkog glasača je kao u košarci porediti Dream Team 92 i moju ekipu sa basketa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Thursday at 08:16 PM Share Posted Thursday at 08:16 PM 5 minutes ago, Eddard said: U US ima 162 miliona registrovanih glasača, a ukupno oko 245 miliona punoletnih građana koji mogu da glasaju, osvojio je 77 miliona što je daleko od većine. Sorry but yes. Koliko god puta to napisala. Lajkovala sam ti zato sto si u pravu za broj glasova, nije u pitanju vecina, kazu nekih 29 i nesto posto. Ali ne, Amerika vise nije ni demokratija niti ima ljudskih prava. Oba su na prodaju. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted Thursday at 08:19 PM Share Posted Thursday at 08:19 PM 6 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Koja tacno radnicka prava kad imas republikance koji obstruiraju sve predloge zakona? Niti su se demokrate bavile lgtbq zakonima toliko koliko se vama cini jer dovoljan je bio jedan zakon da maga bagra pocne da krekece od vesti do socijalnih medija i da se prenosi od usta do usta kako eto vidis cime se oni bave, samo to rade... Što je najgore čini se da su pod Bajdenom čak i krenuli u pravcu da se pozabave problemima "običnih ljudi". Ali godine nečinjenja (pod Klintonom) i nedovoljnog činjenja (pod Obamom) su sa zakašnjenjem došle da uzmu svoj danak. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Thursday at 08:20 PM Share Posted Thursday at 08:20 PM 2 minutes ago, Eddard said: Prosečni glasač u Srbiji iznova i iznova već decenijama, da ne kažem vekovima, dokazuje da je pretpolitička životinja, a ne glasač, ponavlja greške iznova i iznova i politički je glup ko kurac. Američki glasač je zglajznuo duboko sada, znao je ponekad i u prošlosti, ali se uvek vraćao na put koji je čitavo društvo vodio ka tome da bude bastion demokratije i slobodarskog sveta. Kada je demokratija u pitanju, porediti srpskog i američkog glasača je kao u košarci porediti Dream Team 92 i moju ekipu sa basketa. Ne zezaj, Eddarde. Američki glasač drugi put u 8 godina bira ovu budaletinu, ali nikako da se i na njih sruči "pravednički gnev" jer biraju to što biraju. S tom (ne tako minornom) razlikom što glupi srpski glasač unesreći samo sebe, a ovo će uticati na čitav svetski poredak. Pri čemu ja apsolutno smatram da demokrate treba da preispitaju svoju politiku, samo je pitanje koliko će to pomoći, svima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted Thursday at 08:26 PM Share Posted Thursday at 08:26 PM (edited) 6 minutes ago, DameTime said: Ne zezaj, Eddarde. Američki glasač drugi put u 8 godina bira ovu budaletinu, ali nikako da se i na njih sruči "pravednički gnev" jer biraju to što biraju. S tom (ne tako minornom) razlikom što glupi srpski glasač unesreći samo sebe, a ovo će uticati na čitav svetski poredak. Pa rekoh da je (glasač) zglajznuo, odnosi se i na prethodni mandat, mada tad još (Tramp) nije bio ovolika budala. Pa su ipak skontali da je budala i nisu ga uzastopno birali. Ovo sad je možda i najveći poraz društva do sad, bar ga ja tako vidim. Ali, u svakom slučaju, govorio sam (kad pričam o bastionu demokratije) o dužem vremenskom periodu, ne samo o prethodnih 8 godina. Edited Thursday at 08:27 PM by Eddard 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted Thursday at 08:26 PM Share Posted Thursday at 08:26 PM 6 minutes ago, Eddard said: Kada je demokratija u pitanju, porediti srpskog i američkog glasača je kao u košarci porediti Dream Team 92 i moju ekipu sa basketa. Jbg, američki drim tim je imao skoro 250 godina da trenira u najboljim uslovima, zaštićen sa dva okeana od svega što bi moglo da ga ometa. Ekipa sa basketa je možda počela da se bavi košarkom u slično vreme, ali ipak pika samo iz hobija, imaju stalni posao gde ih non stop maltretiraju klijenti iz Turske, Rusije, Nemačke i ko zna još otkuda. 😁 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Thursday at 08:28 PM Share Posted Thursday at 08:28 PM 1 minute ago, Eddard said: Pa rekoh da je (glasač) zglajznuo, odnosi se i na prethodni mandat, mada tad još (Tramp) nije bio ovolika budala. Pa su ipak skontali da je budala i nisu ga uzastopno birali. Ovo sad je možda i najveći poraz društva do sad, bar ga ja tako vidim. Ali, u svakom slučaju, govorio sam (kad pričam o bastionu demokratije) o dužem vremenskom periodu, ne samo o prethodnih 8 godina. Hm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts