Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

Volela bih da vidim kako matira Trampa. 

17 hours ago, ras kass said:

Bajden je napustio trku iako je osvojio rekordan broj mandata. Trump je ne bi napustio i da ima 3% rejting. Takav ti je slucaj kod svih populista, jednom kad zasednu ne mozes da ih oteras. A vecina magovaca, prema istrazivanjima, bi ostala uz Trampa makar bio prvi predsednik koji mandat odradjuje u zatvoru. Za demse je tako nesto nezamislivo.

Upravo ovo. Koliko god me Bajden nervira (mada je on samo reprezent politike State departmenta, nevezano ko je predsednik), stavio je neke druge ciljeve ispred svog ega i odstupio. 

Trampa neće oterati ni vilama i usranim motkama... 

• Like 3

1 minute ago, DameTime said:

Volela bih da vidim kako matira Trampa. 

Voleo bih da vidim da bilo ko matira Trampa argumentima, samo i se ne cini da je Demokratama stalo do do toga ili do neke jasne vizije gde ce US da ide u narednih 50 godina.

Ako idu sa Obamom, Kamalom i slicnima samo zbog trenutno popularne woke agende - to nije pravac koji ce im doneti neki uspeh sem trenutnog.

Od ove US verzije Ane Brnabic bi i Stormy Daniels donela vise koristi.

:default_coffee:

17 hours ago, ras kass said:

Bajden je napustio trku iako je osvojio rekordan broj mandata. Trump je ne bi napustio i da ima 3% rejting. Takav ti je slucaj kod svih populista, jednom kad zasednu ne mozes da ih oteras. A vecina magovaca, prema istrazivanjima, bi ostala uz Trampa makar bio prvi predsednik koji mandat odradjuje u zatvoru. Za demse je tako nesto nezamislivo.

Kao neko ko na kraju dana mora da bude protiv republikanskih nazadnih narativa, mislim da je zaista naivno i glupo praviti od ovih demokrata ono što nisu. 
Biden nije sposoban da odluči da l ce levo ili desno (ne politicki i figurativno, nego prostorno), kamoli da sam ima nekakvu ozbiljniji odluku.

Tramp bi bio prolazni gimik, meme, ludilo koje je potrajalo god, 2 da nije ovih demokrata. Prvo su išli sa Hilari, pa onda sa Bajdenom. Retardi i moroni.

Uspeli su da dovedu so toga da klovn  popit Trumpa ne bude samo predsednik, nego da i povrati predsednicku poziciju.

Ja sve ovo doživljavam kao Palma vs Čeda Jovanovic cirkus…

• Like 8
  • Thanks 1

Ono sto bi svi US glasaci, bez obzira na preferencije, trebali da se pitaju je Da li je ovo najbolje sto US moze da ponudi sebi, a nakon toga, i ostatku sveta?

Prilicno mrsav izbor zato sto nijedan kandidat ne donosi bilo sta po cemu bi sledeci POTUS bio GameChanger - nema tu kapaciteta za neko kvalitativno vodjstvo

Da li je pool iz koga se biraju sposobni politicari  da predvode US i ostatak sveta zavrsio sa izumiranjem istih ili je ovo neka nova stvarnost....

Samo, u tu stvarnost, woke potvrdjenu, nemam poverenje da ce ista bolje doneti covecastvu...

Xi, Putin, Kim.... - won!

Zahvaljujuci Bajdenu i Trampu - nikome drugom.

• Ha-ha 1

10 hours ago, Darko said:

Ako ga ti ne izbaksuziraš, niko neće :classic_biggrin:

dosao sam da kazem da je Trump apsolutno prerano dostigao vrhunac svog rejtinga, da je bilo bolje da mozda nije izlazio na debatu sa Bajdenom ovako rano jer bi kasnija debata i ogoljavanje njegovog mentalnog stanja ostavila daleko manji prostor za Demokrate da deluju i da Kamala ima dobre sanse da ovo okrene

i onda ugledam ovo... e pa sad je stvarno gotovo

4 minutes ago, djole said:

i onda ugledam ovo... e pa sad je stvarno gotovo

Ako mađija funkcioniše i van domena sporta to je odlična vest, pošto mi se čini da je Mek predvideo ireverzibilnu propas' Srbije.

Ako Haris nekako pobedi, stvarno ima da postanem optimista. :classic_smile:

5 hours ago, Kronostime said:

Peva debela zena ali pevanje nije strano i drugima...

a ni podrska afroamericke zajednice nije bas nesto velika.

Suvise repova vuce za sobom.

Hmm, neka organizacija crnih zena koja ima 1000 clanova je u roku od 4 sata skocila na 40 hiljada za podrsku. Drugo, sve te ankete su radjene dok su jos svi bili u 'soku' od Bajdenove ostavke. 

Repova, uh da, naspram onog sveca...

Od strane glasaca u ovom momentu, sve njene gluposti koje ne mogu da prismrde Trampom su joj oprostene. 

Plus, ovog momenta to sto je zena prvi put ide u prilog u Americi posle svih napada na prava zena. 

I plus, od 2016 godine populacija bumera glasaca se smanjila za 22 miliona, a populazija generacije z koja je dobila pravo da glasaju se povecala za 41 milion, od toga je preko 60 posto glasaca demokrata. 

PP_2024.4.9_partisan-coalitions_4-01.png

Da, debela zena jos uvek peva. 

• Love 1

4 hours ago, DameTime said:

Trampa neće oterati ni vilama i usranim motkama... 

Ustvari je veoma jednostavno. 

Zatvor i besparica = pare i vlast, na koji tas da sedne?

Nije bas ni da ima izbora. 

Zasto bi mu iko davao pare da nije predsednicki kandidat, a njegova sudjenja kostaju. Zasto bi iko obustavio ili pauzirao njegova sudjenja da nije kandidat. Zasto bi sudije koje bi trebalo da budu odvojena grana vlasti donosile zakon o imunitetu?! Sudije koje su neravnomerno dovedene u tesko podeljenom drustvu. 

Njegove advokate placaju ljudi koji mu doniraju i republikanski komitet. Njegov posao stoji, ne razvija se, tj. ide unazad, mnoge nekretnine mu gube. 

On je znao jer se optuzbe dugo pripremaju sta mu sledi, kada su mu preorali kucu u Floridi i nasli sve one papire (avgust 2022), tu je bilo jasno da mora da objavi kandidaturu (novembra 2022), ali je svoju bazu ubedio da je to politicko proganjanje, hoce da zaustave buduceg predsednika, totalno nedemokratski, blatruc... 

Edited by 𝓑𝓪𝓫𝔂

14 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Hmm, neka organizacija crnih zena koja ima 1000 clanova je u roku od 4 sata skocila na 40 hiljada za podrsku. Drugo, sve te ankete su radjene dok su jos svi bili u 'soku' od Bajdenove ostavke. 

Repova, uh da, naspram onog sveca...

Od strane glasaca u ovom momentu, sve njene gluposti koje ne mogu da prismrde Trampom su joj oprostene. 

Plus, ovog momenta to sto je zena prvi put ide u prilog u Americi posle svih napada na prava zena. 

I plus, od 2016 godine populacija bumera glasaca se smanjila za 22 miliona, a populazija generacije z koja je dobila pravo da glasaju se povecala za 41 milion, od toga je preko 60 posto glasaca demokrata. 

PP_2024.4.9_partisan-coalitions_4-01.png

Da, debela zena jos uvek peva. 

Sve je to ok, SAMO:

- Nije svako ko se proglasi Afroamerikancem isto i koriscenje rase kao prednosti je pogresno.

- Iza Kamale stoji dugi niz godina karijere koja bas tradicionalnoj USA i nije po volji zbog nacina kako je do te karijere doslo.

- Trump sve to nikada nije krio i ne moze niko da ga zbog toga proglasi za lazova.

Demokrate su, nominacijom Kamale, sebi opalile rafal u obe noge za dugi niz godina...

Vise nego izborom Bidena, Clinton, Obama.....do sada.

Nesto mislim ako bude krenula da se smeje na pitanja, izgubice izbore pre nego je pocela. Reps samo treba da izvlace njenu istoriju. Tesko da ce joj njena retorika dobiti glasove u swing states, gde je dosta ljudi izgubilo ekonomsku stabilnost zadnjih par godina, mozda Michigen. 

Uz to, ako pokrenu 25ti amandman na Bidena, nece imati vremena da bude u kampanji. 

Ovo je sad "ko zna gde ovo ide" ali u tim drzavama average Joe zna ko je Tramp, Kamalu ne znaju. Reps salju jako ujedinjenu poruku, dok se Dems re-organizuju

1 minute ago, Kronostime said:

Sve je to ok, SAMO:

- Nije svako ko se proglasi Afroamerikancem isto i koriscenje rase kao prednosti je pogresno.

- Iza Kamale stoji dugi niz godina karijere koja bas tradicionalnoj USA i nije po volji zbog nacina kako je do te karijere doslo.

- Trump sve to nikada nije krio i ne moze niko da ga zbog toga proglasi za lazova.

Demokrate su, nominacijom Kamale, sebi opalile rafal u obe noge za dugi niz godina...

Vise nego izborom Bidena, Clinton, Obama.....do sada.

Ma sve to nije bitno - Tramp i Vance stoje sa druge strane. U normalnim uslovima niti bi Bajden bio predsednik, niti bi Kamala bila tu gde jeste, ali nisu normalni uslovi. 

Vance koji ima nevidjene performanse tipa - onemoguciti razvode jer eto, brine o deci, totalno ukidanje abortusa i sve ostale slobodarske misli. Tramp je trenutno zatvorenik te grupe, jer oni su jedini koji mogu da mu donesu pobedu. 

To da li su demokate pucale sebi u nogu, mozemo da pricamo ako ona postane predsednik, pa vidimo gde ide. Na drugu stranu (imas Trampov program pa procitaj) pitanje je da li bi demokrata uopste bilo posle Trampa, tako da bolje da sepaju, nego da se ubiju. 

Just now, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Ma sve to nije bitno - Tramp i Vance stoje sa druge strane. U normalnim uslovima niti bi Bajden bio predsednik, niti bi Kamala bila tu gde jeste, ali nisu normalni uslovi. 

Vance koji ima nevidjene performanse tipa - onemoguciti razvode jer eto, brine o deci, totalno ukidanje abortusa i sve ostale slobodarske misli. Tramp je trenutno zatvorenik te grupe, jer oni su jedini koji mogu da mu donesu pobedu. 

To da li su demokate pucale sebi u nogu, mozemo da pricamo ako ona postane predsednik, pa vidimo gde ide. Na drugu stranu (imas Trampov program pa procitaj) pitanje je da li bi demokrata uopste bilo posle Trampa, tako da bolje da sepaju, nego da se ubiju. 

Vance nema Winnie Browna kao referencu u karijeri.

7 minutes ago, Kronostime said:

Vance nema Winnie Browna kao referencu u karijeri.

Pa tek je zapoceo karijeru. Plus ima Peter Thiel vs Hillbilly Elegy, plus gomilu izjava koja nikako ne moze da se uklopi (tipa, moja mama je zrtva ilegalnih imigranata i droge koju donose preko granica, naspram istine da je bila medicinski radnik koji je krao recepte pacijenata da bi uzimala tablete pravljenje u Americi)... 

5 minutes ago, djole said:

Nego, gde je Bajden? Isključuje se i predsedničke trke preko twittera, a uključuje se u Kamalinu kampanju preko telefona, kao da su i dalje osamdesete.

Ono mislim da nije call, nego recording.

Bukvalno Kamala zamalo da se izleti, plus se solidno vidi da nije realisticno u smislu sync-a.

Ko zna sta se desava sa tim covekom. Doslo je do toga da se cela stranka vise bruka od njega, muceci coveka. Covek me 100% podseca na mog dedu u poslednjih 8,9 meseci svog zivota. Samo ovom navlace skupo odelo i teraju ga da izlazi na scenu, smeska se i prica ozbiljne stvari. Covek je da lezi negde, maks neko dvoriste...da mu neko pravi drustvo i da ga neko vodi u wc kad mu se prisere. 

Just now, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Pa tek je zapoceo karijeru. Plus ima Peter Thiel vs Hillbilly Elegy, plus gomilu izjava koja nikako ne moze da se uklopi (tipa, moja mama je zrtva ilegalnih imigranata i droge koju donose preko granica, naspram istine da je bila medicinski radnik koji je krao recepte pacijenata da bi uzimala tablete pravljenje u Americi)... 

I ima iza sebe Marine Core pedigre za razliku od Kamale?

Za koga ce pre glasati veterani od Koreje, Vijetnama na ovamo?

Za nekoga svog ili za wannabe minority?

:classic_biggrin:

Just now, BattleBender said:

Ono mislim da nije call, nego recording.

Bukvalno Kamala zamalo da se izleti, plus se solidno vidi da nije realisticno u smislu sync-a.

Ko zna sta se desava sa tim covekom. Doslo je do toga da se cela stranka vise bruka od njega, muceci coveka. Covek me 100% podseca na mog dedu u poslednjih 8,9 meseci svog zivota. Samo ovom navlace skupo odelo i teraju ga da izlazi na scenu, smeska se i prica ozbiljne stvari. Covek je da lezi negde, maks neko dvoriste...da mu neko pravi drustvo i da ga neko vodi u wc kad mu se prisere. 

Pa odustao je, ne? Mislim, on je jos uvek predsednik do 20 januara, ne mogu ga skinuti jer im se hoce... 

Just now, Kronostime said:

I ima iza sebe Marine Core pedigre za razliku od Kamale?

Za koga ce pre glasati veterani od Koreje, Vijetnama na ovamo?

Za nekoga svog ili za wannabe minority?

:classic_biggrin:

Mark Kelly ima sve to i mnogo vise. So?

2 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Pa odustao je, ne? Mislim, on je jos uvek predsednik do 20 januara, ne mogu ga skinuti jer im se hoce... 

Mark Kelly ima sve to i mnogo vise. So?

Nije on odustao, ponovo, ne znam sto se o ovome prica. 
Oni su odustali. Imali su suludu nadu da moze da ga dobije. Krenuli su trku sa Bajdenom kao kandidatom. i ako je postojalo neke sanse, sa onim pucanjem na Trampa tu je poslednja nada izgubljena.
Svet u kojem zivimo, mozda postoje samo 3 drzave u kojem kandidat koji je senilan i pogubljen moze da pobedi lika koji ustane i posle pucnja pocne da prica "Fight, Fight!". Ni USA nije jedna od te 3 drzave. Let's face it.
Toga su tamo bili svesni i onda izvlaci plan B. Plan B je zena, i verovatno ce sad da se build up-uje narativ oko toga kako je Trump sovinista itd.

Saranada, mislim da ne mozemo da imamo bolju refleksiju koliko je svet fucked up place, kad se ovo desava u USA.

• Like 1

3 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Mogu republikanci da pokrenu impičment Bajdena, na osnovu "ako nije sposoban da učestvuje u kampanji, nije sposoban ni da bude predsednik".

To će povući gomilu saslušanja pred Kongresom i Senatom i Bajdena i Kamale, koje će rebublikanci iskoristiti em za predizborno blaćenje Kamale em će Kamala umesto predizborne kampanje morati da se bavi odgovaranjem na kamaru pitanja republikanskih kongresmena i senatora.

Verujem da pravni timovi i republikanaca i demokrata žestoko razmatraju sve to, jedni isplati li se da napadnu, drugi kako da se sa što manje štete odbrane.

Mogu, naravno demokrate će reći da se nije povukao zbog nesposobnosti.

Što u neku ruku i jeste tačno, da je Bajden imao bolji rejting od Trampa ili tendenciju rasta, držali bi ga kao kandidata makar bio bukvalno mumificiran.

2 minutes ago, BattleBender said:

Nije on odustao, ponovo, ne znam sto se o ovome prica. 
Oni su odustali. Imali su suludu nadu da moze da ga dobije. Krenuli su trku sa Bajdenom kao kandidatom. i ako je postojalo neke sanse, sa onim pucanjem na Trampa tu je poslednja nada izgubljena.
Svet u kojem zivimo, mozda postoje samo 3 drzave u kojem kandidat koji je senilan i pogubljen moze da pobedi lika koji ustane i posle pucnja pocne da prica "Fight, Fight!". Ni USA nije jedna od te 3 drzave. Let's face it.
Toga su tamo bili svesni i onda izvlaci plan B. Plan B je zena, i verovatno ce sad da se build up-uje narativ oko toga kako je Trump sovinista itd.

Saranada, mislim da ne mozemo da imamo bolju refleksiju koliko je svet fucked up place, kad se ovo desava u USA.

Iskreno mislim da on uopste nije imao ni nameru da ide dalje. Do pre par dana je govorio javno kako ide dalje, da bi sada objavio da ne ide. Napisala sam u onom postu, mozda nije bilo jasno, ispalili su republikance sve u 16. 

Koji god narativ se sada koristi protiv Trampa, pa jel, sam je to trazio, niko ga nije terao da prica onakve nebuloze. Za svaku sitnicu imaju snimljen rekord bilo da su u pitanju kriminal, zlostavljanje zena, veterana, ljudi sa invaliditetom... 

Republikanci jedino mogu da se drze granica i ilegalnih imigranata i to im je jedina sansa i ako su to vec donekle isto upropastili kada su hteli da im to bude narativ, pa odbili njihov predlog zakona da usvoje, da bi im to bio narativ. 

Inace, sada je trenutno Tramp najsenilniji i najmatoriji kandidat u istoriji 😄 

btw da ne mislis da ja mislim da su demokrate nesto mnogo bolje politicki od republikanaca, ali jednostavno klima je takva kakva je... nisu ni jedni ni drugi ucinili previse dobrog, daju na kasicicu, a nude kamiline i avione. 

9 minutes ago, Stiletto said:

Mogu republikanci da pokrenu impičment Bajdena, na osnovu "ako nije sposoban da učestvuje u kampanji, nije sposoban ni da bude predsednik".

To će povući gomilu saslušanja pred Kongresom i Senatom i Bajdena i Kamale, koje će rebublikanci iskoristiti em za predizborno blaćenje Kamale em će Kamala umesto predizborne kampanje morati da se bavi odgovaranjem na kamaru pitanja republikanskih kongresmena i senatora.

Verujem da pravni timovi i republikanaca i demokrata žestoko razmatraju sve to, jedni isplati li se da napadnu, drugi kako da se sa što manje štete odbrane.

Mogu, to su pokusavali dve i po godine i nisu nasli ni jednog jedinog svedoka da potvrdi razlog impicmenta i na kraju morali da odustanu... Sta da mu nadju sada? Senilan je?

Kamala je ozbiljno razmatrana za kandidata među demokratama i pre četiri godine, ali je izračunato da ne može da pobedi Trampa tada, pa je izvučen Bajden kao matori političar koji će moći da pobedi Trampa, što se i obistinilo. Kamala je postavljena za podpredsednicu uz nadu da će Bajden, zbog godina i zdravlja ili da ode sa ovoga sveta prirodnom smrću ili će sam da se povuče za godinu-dve i tako postave Kamalu za predsednicu dve-tri godine, što bi joj pomoglo da izgradi neki legacy na čijem bi osnovu dobila drugi mandat ove godine, bez obzira koga kandidovali republikanci. Međutim, Bajden niti je bacio kašiku niti se povukao i demokrate su morale da ponove isti gimmick, Bajden predsednik Kamala podpredsednica, uz nadu da će ovaj put priroda obaviti svoje. Ali ispitivanja javnog mnjenja pokazuju da ovaj put Bajden nema šanse protiv Trampa i sad Kamala mora da bude front runner jer bukvalno nema ko drugi. Da li će uspeti, videćemo.

• Like 2

5 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Iskreno mislim da on uopste nije imao ni nameru da ide dalje. Do pre par dana je govorio javno kako ide dalje, da bi sada objavio da ne ide. Napisala sam u onom postu, mozda nije bilo jasno, ispalili su republikance sve u 16. 

Koji god narativ se sada koristi protiv Trampa, pa jel, sam je to trazio, niko ga nije terao da prica onakve nebuloze. Za svaku sitnicu imaju snimljen rekord bilo da su u pitanju kriminal, zlostavljanje zena, veterana, ljudi sa invaliditetom... 

Republikanci jedino mogu da se drze granica i ilegalnih imigranata i to im je jedina sansa i ako su to vec donekle isto upropastili kada su hteli da im to bude narativ, pa odbili njihov predlog zakona da usvoje, da bi im to bio narativ. 

Inace, sada je trenutno Tramp najsenilniji i najmatoriji kandidat u istoriji 😄 

btw da ne mislis da ja mislim da su demokrate nesto mnogo bolje politicki od republikanaca, ali jednostavno klima je takva kakva je... nisu ni jedni ni drugi ucinili previse dobrog, daju na kasicicu, a nude kamiline i avione. 

Realno je da za demokate glasaju iole pismeniji i osvesceniji ljudi. 
A medju takvima nece 100% idealno da prodje cinjenica da su pokusavali sa senilnim kandidatom, u fazonu "Neka je i senilan, ali ga dozivljavaju ljudi kao gospodina". Gospodin -> Muskarac.
I onda kao pored visegodisne i ocigledne senilnost i mentalne nesposobonosti, onda tek tad guraju u plan pricu sa zenom. Zasto to nismo od pocetka?
Osoba sa kritickom svescu ce da se zapita "Ok, sad vam odgovara da idemo sa tom pricom, sad kada nemate druge sanse?"

Tramp i republikanci su prica za sebe. To mi se i ne komentarise. Ako se dobro secam Tramp se izjasnio da je protiv abortusa. Licno kod mene je to stvar koja bi me navela da ne glasam za rodjenog brata. Kamoli za bilo koji vid desnice i americkog republikanskog ludila.

• Like 1