Jump to content

Crna Gora


djole

Recommended Posts

Sigurno će odlazak mila u aps ugroziti stabilnost Crne Gore, stvarno tamošnji građani ne znaju ništa pa je potrebno da im bursač i čanak otvore oči. Crna Gora je nezavisna država članica NATO i tako će ostati i kad Milo završi u apsu i to ne što su "zabrinuti" bursač i čanak nego zato što je to realnost i potreba u regionu. Ne gradi se samostalnost mržnjom i ukidanjem prava prema najmanje 30% sopstvenih građana i to se na kraju i razbilo o glavu dps-u. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Da ne postoji predkontekst, neko bi se zapitao zašto Čanak i Bursać favorizuju osobu koja je za dlaku izbegla optuženičku klupu u Hagu zbog počinjenih zločina i komandne odgovornosti u ratu u Hrvatskoj, koja je nekoliko puta bila na meti samo italijanskog tužilaštva zbog državnog šverca i koja je iznedrila dva narko klana koja su među najjačim narko klanovma u Evropi.

 

Ali ti fenomeni povezani su u regionu po principu spojenih sudova, pa bi Đukanovič, poput prethodno Sanadera i Gruevskog, mogao da napipa randevu sa tužiocem... A taj trend ume da bude zarazan, pa da povuče i neke druge mafijaške bosove na Balkanu, možda i one kod kojih je Čanak u novčaniku i zbog kojih je redovna pojava na Pinku i Hepiju. I zato ga potpuno razumem u nastojanju da odbrani nesuđenog haškog osuđenika i par ekselans kriminalca.

 

Jer, ta njegova priča o uticaju Srbje na NATO članicu urnebesno je glupava i nikada ne bi bila ni lansrana da iza nje ne stoji egzistencionalna potreba pojedinih krugova u regionu kojima odgovara višedecenijska balkanska pljačka u sprezi mafije i balkanskih oligarha, čiji je Đukanović monumentalni eksponent.

 

Nema, dakle, promene granica na Balkanu niti otpriznavanja Kosova pa sve i da Čanak dubi na glavi ukazujući na takav scenario nakon Milatovićeve pobede, Crnoj Gori su prvi i najveći saveznik Sjedinje Države, a zatim Evropska unija, bez kojih nijedna odluka ne može da bude realizovana, a ne Tirana, Beograd ili Melmak, srpski korpus je majina u CG i ne dobacuje dalje od trećine, pa nekakav izmišljeni eksponent nekakvog izmišljenog srpskog sveta ne bi mogao da utiče čak ni na to da Zeta bude prvak u tamošnjem fudbalskom prvenstvu.

 

I svi to veoma dobro znaju, ali istina je istina, a interes - interes.

  

Edited by Nek grmi jako
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Muve govnare (novinari) u potrazi za senzacionalizmom ili nečim što ja ne znam šta je, zajahali su ovog mladog čoveka, a još nije ni zakletvu položio. Formalno pravno, još uvek nije Predsednik Crne Gore. Postavljaju mu pitanja o stavovima koje on ne kreira već crnogorski psrlament, a ne videh da su ga pitali da li su to njegovi privatni stavovi. Interesantan je i izbor pitanja, a sve su nekako direktna ili inderektna sa " drugim okom u glavi". Ukoliko crnogorski parlament izglasa neke druge stavove, što po meni nikako ne bi trebalo da se desi, moraće i Jakov da ih zastupa ili da odstupi. Tako valjda funkcioniše parlametarna demokratija.
 
Ovih muva govnara i zluradih suportera će uvek biti, što zbog para, što zbog bolesnih fobija.
 
Puna i bezrezervna podrška Jakovu, a i nama bi valjao jedan. Možda još nismo svesni njegove eventualne istorijske uloge na Zapadnom Balkanu, a ne bi valjalo da ispadne "ćorak". Ako i bude promašaj, čekamo drugog...mi ili naša deca...ili unuci...ne može dovijeka na vlasti da jašu mućkovi. 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Kada je reč o kriminalu, lokalnom ili internacionalnom, zlatno američko pravilo glasi - prati novac, a ne - prati nacionalnu pripadnost.

 

To čak i Čanak zna, zato je i nervozan zbog događaja u Crnoj Gori a ne zbog Milatovićeve krštenice, budući da je Milov novac redovno bio u igri i u Srbiji. Pa ako US službama to bude išlo u prilog, kao u slučaju Demohrišćana u Italiji ili Sanadera u Hrvatskoj, neka se niko ne iznenadi ako lisice budu počele da zveckaju okolo-naokolo na osnovu praćenja Milovog novca.

 

Sećam se kao da je bilo juče kad je na HRT glasnogovornik PU Zagreb pričao kako je tekla akcija oko Sanadera u saradnji sa jednom stranom službom koja je dostavila istražni materijal...

 

Imamo pravo samo jednom da pogađamo koja je to služba pred kojom su svi u stavu mirno :classic_laugh: I ako njima bude u interesu da Đukanović, kao i neki oko njega koji su bili u tom krimi igrokazu putuju tamo gde je odavno trebalo da budu, nema sumnje da će i otputovati.

Edited by Nek grmi jako
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 4/8/2023 at 11:01 PM, koca popovic said:

Vecina ovdasnjih clanova foruma srcano podrzava pad Djukanovica. U normalnim uslovima je to ok. Sad cu i ja sa onim cuvenim "ali" (sto mrzim). Ali gotovo svi ovdje svjesno ili nesvjesno  previdjaju da se CG cijelo vrijeme bori za svoju nezavisnost. Da podsjetim publikum da ogromna vecina naroda u Srbiji smatra da su Crnogorci Srbi onda ova situacija nije daleko od velikih problema.Milo Djukanovic kakav je god ali on je jedini koji je jak da se suprotstavi tome.Moje licno misljenje je da 95% onih koji podrzavaju Jakova su oni koji prizeljkuju vracanje CG pod upravu Srbije. Ovi sto ocrnjuju ove sto su podrzali Mila po meni upravo podrzavaju ovo sto sam upravo naveo. Ja sam procitao intervju sa N.Cankom. Moje misljenje je da ovi sta ga ocrnjuju su upravo ovi sto se nadaju povratku CG pod upravu Srbije. Jer ovdje nidje ne procitah sta je NC rekao pogresno, nego upravo onaj rijecnik koji koriste rezimski mediji o neistomisljenicima. On je ovakav ili onakav itd........Mozda sam ja naivan, ali eto ja mislim i nadam se da smo na ovom forumu u najmanju ruku normalni i da komentarisemo koliko toliko normalno. Ali ovdje poneki vide rjesenje svih problema ako Milo zavrsi u zatvoru. Za kriminal se slazem u vezi Mila, ali po nekom vidjenju zavisno od problema na neke probleme se gleda iz nekog svog ugla.Po mom misljenju veliki problem se gleda iz vecg ugla.Ko hoce da razumije razumijet ce, a ko nece nece razumijet nikad.

Milata vec psuju jer je rekao da je ratko mladic izvrsio genocid u Srebrenici i jer sigurno nece izvesti CG iz NATO-a i tako napraviti Orijentalnu Despotiju od Jadrana do Japana. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, FrediB said:

Milata vec psuju jer je rekao da je ratko mladic izvrsio genocid u Srebrenici i jer sigurno nece izvesti CG iz NATO-a i tako napraviti Orijentalnu Despotiju od Jadrana do Japana. 

Ko je verovao u te "bajke" šešelj, čanaka i ko još. Ajde valjda ste ozbiljni ljudi manite se gluposti samo zarad jeftine političke propagande

Link to comment
Share on other sites




Što se pak bezbednosti prehrane tiče, svedoci smo da zemlje članice Otvorenog Balkana i odvojeno i zajednički, ili barem i sa zajedničkom logistikom, učestvuju na sajmovima prehrambene industrije u Evropi i svetu, a poslednji takav primer je zajednički nastup na sajmu vina u Veroni.
 
Pa iako nisam siguran za standarde, što ću pogledati jer i mene baš zanima sada kada je pomenuto, logično je da pomislim da ako im je dozvoljeno da izlažu u EU i sklapaju sajamske ugovore, kao što je to slučaj sada u Italiji, da su rešili kako da se usklade sa zakonima Unije.


Samo ću podsjetiti na dozvoljenu nivo aflatoksina u mlijeku.

Vino je jedan proizvod, flaširan i trajan, ima mnogo toga.

Evo jedan tekst, mogu mislit što bi se činjelo da nema nikakvih kontrola, kad i pored kontrola šalju svašta...
de948238ffb70df816fe27b8eaa881f2.jpg

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Otvoreni Balkan i participacija Crne Gore u njemu svakako se tiču više Sjedinjenih Američkih Država nego regulacije u vezi sa prehrambenim proizvodima.

 

Vidim sad na CDM da čak i Nikolaidis, na panelu "Ko blokira liberalno građansko uređenje u Crnoj Gori, BiH, Kosovu i Makedoniji?”, priča da je Otvoreni Balkan američko čedo, a ide i korak dalje objašnjavajući da regionalne stranke na vlasti koje su protiv Otvorenog Balkana gube tu vlast, pominjući Đukanovića u CG i SDA u BiH, kao i Kurtija kome se klima pozicija iz ugla Vašingtona.

 

On na kraju uvodnika u diskusiju poručuje sledeće:

 

Nakon što Crna Gora uđe u Otvoreni Balkan, sav pritisak ide na Bosnu i Hercegovinu. To je politički projekat SAD, a političke projekte SAD je vrlo teško odbiti. Kad se njima kaže ne, to ima nemalu cijenu. Pritisak na BiH za ulazak u Otvoreni Balkan će rasti i to je neizbježno.

 

Pa iako sa zakašnjenjem u odnosu na stavove koji su se mogli pročitati na ovom mestu, budući da već duže vreme ovde pominjemo tu regionalnu opciju i Crnu Goru u njoj kao neminovnost, ne mogu da se setim da je iko u regionu jasnije i tačnije opisao kako i zašto Otvoreni Balkan.

Edited by Nek grmi jako
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, alpaka Bereta Sida said:

Zanimljiv muk oko ovog napada na dvoje atleticara iz Sarajeva u Baru istih onih koji su bili najglasniji kad su napadnuti roditelji djece iz Beograda na fudbalskom turniru u Sarajevu i ucitavali kojekakve stvari. Srecom zvanicnici CG reagovali kako dolikuje kao i Grad Sarajevo onda. 

 

Žao mi je što imaš takav stav. Ne znam zašto to ceniš kao "zanimljiv muk". Ja evo sad videh, nakon tvog posta šta se desilo. Pošto se obraćaš odredjenoj ciljnoj grupi mogao si ovo da postaviš i na nekoj temi koja opisuje dogadjaje u Srbiji.

 

Sve i da su mladi Bosanci provocirali ove "domaće" nije ljudski, ni viteški niti bilo kako prihvatljivo...njih pet na dvojicu, šipka. Kao roditelj, takodje ne mogu ništa drugo nego da osudim ovaj dogadjaj. Nadam se da će napadači biti brzo privedeni i dati širu sliku celog dogadjaja. Inače do pre par godina sam imao kuću u Šušnju i ako su deca starosedeoca, sigurno ih poznajem.

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Constantin said:

 

Žao mi je što imaš takav stav. Ne znam zašto to ceniš kao "zanimljiv muk". Ja evo sad videh, nakon tvog posta šta se desilo. Pošto se obraćaš odredjenoj ciljnoj grupi mogao si ovo da postaviš i na nekoj temi koja opisuje dogadjaje u Srbiji.

 

Sve i da su mladi Bosanci provocirali ove "domaće" nije ljudski, ni viteški niti bilo kako prihvatljivo...njih pet na dvojicu, šipka. Kao roditelj, takodje ne mogu ništa drugo nego da osudim ovaj dogadjaj. Nadam se da će napadači biti brzo privedeni i dati širu sliku celog dogadjaja. Inače do pre par godina sam imao kuću u Šušnju i ako su deca starosedeoca, sigurno ih poznajem.

 

 

 

Ne mislim uopce na tebe. Napadaci su srecom vec privedeni kao sto su bili privedeni i oni koji su napali roditelje djece koja su ucestvovala na turniru u Sarajevu. 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, alpaka Bereta Sida said:

 

Ne mislim uopce na tebe. Napadaci su srecom vec privedeni kao sto su bili privedeni i oni koji su napali roditelje djece koja su ucestvovala na turniru u Sarajevu. 

Razmišljam nešto i nadam se da napad nije imao verske i nacionalne predznake.

 

Quote

P.S. Meni više puta dešavalo, kroz Podgoricu, da mi lik iz drugog auta, otvori prozor (svoj) i dobaci "Majmune Srbijanski"....ali identično. Jednom sam samo reaogavo, zaustavio nas semafor i pitao ga što me vredja kad ja nisam Srbijanac"....izgled njegove face i pogled su vredele bar 200 €....ono majmune smo prenebregli. :smiley2:

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...