Jump to content

Forums

1. O Forumu

1. 2.1k

1. 89.4k

1. 165.4k

1. 12.5k

• Topics

• Pokazna vežba na temu ne postoje te pare koje ne mogu da se otmu.
    • FIS, kao organizacija koja rukovodi (između ostalog) i takmičenjem u ski skokovima, u svom pravilniku ima novčane nagrade za takmičenja i muškaraca i žena. Kvalifikacije nisu pokrivene tim pravilnikom, već domaćin takmičenja isplaćuje te nagrade novcem od sponzora takmičenja.   Od davnih vremena postoji tradicija u muškim ski skokovima da se pobedniku kvalifikacija kao nagrada od sponzora isplaćuje 3000 švajcarskih franaka. Pobedniku takmičenja je sledovalo 10000 švajcaraca, takođe pare od sponzora.   Kad je pokrenuto takmičenje Svetskog kupa za muškarce, u sezoni 1979/80, te novčane nagrade su zadržane, samo su negde dvehiljaditih pretočene u evre, pa pobednik dobija iz kase FIS 15000 evra, drugoplasirani 11500, trećeplasirani 9000 i tako dalje. Nagrada za kvalifikacije je ostala "u rukama" organizatora takmičenja da je plaća, koji to i čini po navedenoj tradiciji.   Svetski kup za žene je ustanovljen u sezoni 2011/12, a FIS isplaćuje novčane nagrade i tu, nažalost kao u većini sportova mnogo niže nego kod muškaraca. Pobednica dobija 5000 evra, drugoplasirana 4000 evra, trećeplasirana 3000 itd. Nagrada za kvalifikacije je i dalje "u rukama" organizatora, koji to koriste da frknu pare sebi u džep, a damama podele peškire i ostale tričarije.   Jedino u miks ekipnim takmičenjima, gde se takmiče u ekipi dva muškarca i dve devojke, sve četvoro dobijaju iste pare za nagradu, 8500 evra po glavi za pobedničku ekipu, 6000 za drugoplasiranu, 3500 za trećeplasiranu... Ali tu nema kvalifikacija.   Srećom krenula je i ta diskriminacija da se menja, pa recimo organizatori Novogodišnje turneje za dame najavljuju od ove godine novčane nagrade i za pobednice kvalifikacija. Mogu samo da se nadam da će i ostali organizatori takmičenja da se povedu za tim primerom.
    • Tačno jbt retrogradni merkur od 9. do 29. novembra, to nas ujeba, a mi ovde knjige ispisali da objasnimo šta se desilo.
    • Gube utakmice od raspad timova; Blazers, Bulls, Kings, Mavs. Spursi su donedavno bili jedina momčad as pozitivnim skorom od koje su izgubili, sad su to i Warriorsi. Btw, 2020-2025, Jokic je: - prvi u poenima - prvi u skokovima - prvi u asistencijama - prvi u ukradenim loptama - prvi u MVP nagradama - prvi u +/- - drugi u broju pobjeda Mislim da je jasno kome pripadaju 2020e   Pitanje. Vaše mišljenje, kome se da pojasniti.  Pogledao sam ove sezone sigurno 17-8 utakmica Denvera do sada (prošle 2 sezone po 75-80%). I gledam Jokica u obrani i jbg, lagao bi sam sebe kad bi rekao da nije smiješan. Da li stoji ispod obruča (kao da ga nema), ili "brani" pnr, ne znaš što je gore (il ne stigne dignut ruku na šutera, ili ne stiže rollera. Kad se pogleda statistika, među najgorima je u contested shots, među najgorima je u dopuštenim poenima oko obruča. Ali ako zaboravimo na pozicije, jer i All NBA timovi su bez pozicija sada, među najboljima je u obrambenim skokovima (završava posjed protivnika), među najboljima je u ukradenim loptama (završava posjed protivnika), među najboljima je u defelections (odbijene ili presječene lopte, ili što već), i među najboljima je u box outs (omogućava suigraču da ugrabi obrambeni skok).  Sad tu dolazi i eye test. Kada bek napada koš Spursa lagano se predomisli pa ili dodaje ili radi polukrug van. Kada bek napada koš Nuggetsa, napada ga kao da Jokića nema. I rezultat je kao da Jokića nema (osim ako nije clutch). I za to postoji statistika, i tu je valjda najgori. E sad, ako je tako visoko u tim statistikama (steals, deflections, def reb, box outs), kako je moguće da važi za lošeg (ja ga smatram malo iznad prosjeka ako uzmemo i playoff u obzir) obrambenog igrača? Kad ga gledaš stvarno ne izgleda dobro. Jasno mi je da su  Trae Young, Steph, Harden, Luka itd. bili prvi vrhu u ukradenim loptama, da su Sabonis, Vučević, Luka itd. bili prvi vrhu u dreb. Ali Jokic je prvi vrhu u 4 obrambene kategorije. Razumio bi skokove, ili mu puštaju, ili su slabi skakači (što nijue istina za Nuggetse), ali ovo ostalo? Razumijem da nije AD, Wemby, Chet, Kessler... i da ne može igrat iznad obruča i blokirat puno šuteva, ali da samo stane i digne ruku, nešto bi bilo od toga. Trajno je uništio zdravlje za tu franšizu (prerani povratci na teren na inzistiranje njihovih doktora koji su mu lagali) i neka uzme svaki dolar. Osobno ga ne podnosim ni kao igrača (najprljaviji u NBA godinama, veseli se tuđoj nesreći, pokušava teško ozlijedit protivnike) ni kao lika (sudeći po onome što izgovara), ali što se tiče ugovora, nek im uzme sve.
    • Jasna je ironija, ali je nama losa kondicija jedan od vecih hronicnih problema a narocito izrazeno kod Miloja poslednje dve sezone.   Blamantno je gledati nas vec godinama kad udjemo u neku utakmicu da vrsimo visoki presing, sto potraje otprilike 10 minuta nakon cega krepamo. Nije samo ove godine, i nije (samo) do godina, to nam je trademark pod Milojem. Nama su ove sezone npr. isto snage za presing imali Ivanic i Milson, Katai i Radonjic, Babika i Olajinka - nakon cega uglavnom vise nisu sposobni da daju nikakav doprinos a narocito ne ofanzivni. Jedino je Serif tu pravio razliku a on je zamenjen Arnautovicem koji to vise ne moze sve i da hoce.   Isto vazi za sve linije - nasu odbranu sa Veljkovicem i Rodrigaom i da ne pominjem, a sredinu nam sad bez problema pretrcavaju i ubijaju tempom i klinci random domacih superligaskih ekipa. Kad god ne igra Krunic mi smo najobicnija kanta na sredini, a daleko od toga da je i on opravdao ocekivanja. Handel je dosao kao jedan od igraca sa odlicnim renomeom na svojoj poziciji, ubedjen sam da je u boljoj fizickoj spremi bio kad se pojavio na slikanju nego nakon polusezone trenaznog procesa kod Miloja.    Nije slucajno ni sto nam se igraci cesto povredjuju. Ako je za razumeti KK zbog ludackog ritma koji namece EL i meceva na svaka 3-4 dana u proseku, sta opravdava nase fudbalere koji igraju ovu poluamatersku ligu niskog intenziteta igre i usporenog fudbala? Preoptereceni su?   Porazavajuce je kad vidim da Ludogorec npr. dovodi kondicionog trenera iz Premier lige, jer nisu zadovoljni domacim izborima. A svaki put kad smo igrali protiv njih pretrcavali su nas kao cunjeve, ali tako se radi ispravno - uvek stremis da sutra budes bolji nego juce. Svako ko stremi da bude sve konkurentniji u Evropi tako planira i radi, sto naravno ne vazi kod nas, gde je vecita stagnacija, status quo, mrtvo more... Mi se danas ne mozemo meriti ni sa njima po organizacionim i profesionalnim merilima, kamo li sa ekipama iz jacih evropskih liga.   Sto je nagore, kad je npr. Milijas kao jedan od nasih najnedisciplinovanijih igraca u zadnje dve decenije, covek solidnog talenta i Bogom dane levice, ali do zla Boga lenj, nedisciplinovan i slabe radne etike i covek koji je mogao mnogo vise da je radio mnogo vise umesto sto je pusio paklicu dnevno, dobio omladinsku ekipu da ih on trenira i uci, ne bi me iskreno iznenadilo ni da Katai bude irabran za kondicionog. To bi uostalom bio tako normalno za nas...
  • Popular Contributors

• Most Contributions

• Create New...