Zbog čeka to kažeš?
Inače, čestitke klincima. Očekivano, mada sam mislio sa ćemo lakše na kraj sa Litvancima. Simjanovskom malo zakazao šut i odmah smo u problemu jer nemamo drugih dobrih trojkaša. Da pohvalim i Pavlovića pošto sam se pošteno iskenjao po njemu (doduše sa razlogom), dobro je odigrao finale, pogotovo za njegove standarde. Inače nisam video toliko sudijsko navlačenje za Litvance u prvom poluvremenu, sem:
- Ona blokčina Kusturice je bila čista. Baš šteta, bio bi jedan od poteza turnira.
- Ne znam da li su pravila drugačija u FIBA košarci ali svaka tied ball je otišla na stranu Litvanije (valjda treba biti jump ball?)
U četvrtoj su malo sudije gurali Litvance da se vrate po meni.
Naravno, MVP bez premca je Kusturica. Ne sećam kada smo zadnji put imali ovakvog talenta koji dominira u oba pravca. Bjelica takođe sjajan, meka ruka i pametan/vredan dečko. Možda nema vrhunsku perspektivu zbog dužine i fizikalija ali ima i high floor, imaće bar solidnu karijeru. Inteligentan je igrač. Simjanovski kompletira našu veliku trojku, brz je i dobar sa loptom + sjajan šuter, jedino je u finalu šut zakazao. Nadam se da će poraste bar do 195, može biti baš opak combo guard. Lukić ima potencijala ali je trenutno nedorečen kao što neko reče (niti dobro završava na obruču niti je šuter), ali ima visinu, dužinu, brzinu, i dobro vođenje lopte. Miladinović je ogroman i dugačak ali mi izgleda kao klasični centar i akcelerant, njega je teško oceniti trenutno. Ostali solidni, sviđa mi se što imamo poprilično brz tim za naše standarde. Želim im sve najbolje u karijeri, izgledaju kao simpa momci.
Kad smo kod 07 da li mladi Nicolas Mitrovic iz Amerike ima nas pasos? Vidim probija se medju rangove u Americi. Steta takodje sto smo mozda izgubili Bundala.
Greska Mitrovic je 08.