Ma pozatvarati sve te fakultete i svu omladinu proterati iz države, pa nek ruše državu negde drugde. Bolje da nema mladih nego da ruše državu i ugrožavaju predsednika što gradi puteve i daje penzije i pomaže kad može!
To sam vec rekla da je pogresno promisljen zakon, I da moze lako da padne zato sto se ne odnosi na sve, ako to pise u zakonu. Nisam ga procitala, a medijima ne verujem cim procitam naslov.
Nema potrebe da se izvinjavas zato sto pises nesto normalno. Znam I religiozne I ne-religiozne jevreje, koji su savrseno normalni ljudi. Ima jedan sloj religioznih koji se nece druziti samnom. Iz religioznih razloga. Iz nekog razloga ovde vlada misljenje da su ti ultra-religiozni ustvari desnicari u Izraelu, sto nema veze sa zivotom. Oni odbijaju da sluze u vojsci. Oni su gori prema jevrejima nego palestincima.
Desnicari su podgrupa religioznih jevreja, medju kojima ima dobar broj normalnih ljudi, koji samo praktikuju religiju. Komplikovano.
Opet ... nisi razumeo. Btw Jevreji koje znam nisu uopšte religiozni.
Izvini, jednostavno mi nije važno i nemam vremena niti volje za detaljno objašnjavanje na šta sam mislio. Hvala na razumevanju.