Svako miriše ono što mu prija, nemam ništa protiv.
Što se tiče preuranjenosti, klasičan obrazac kod onih koji su zaglavljeni u sopstvenoj petlji je, kad im pokažeš i nacrtaš da se isti modeli ponavljaju a očekuje se nešto drugačije, umesto da se zapitaju, ej, možda ima nešto u tome, oni pređu u defanzivu sa "to je preuranjeno" ili sa "bullshit", što napisa jedan ovde.
To je zapravo perfektan dokaz da sam pogodio pravo u metu.Jer, ako je neko duboko ubeđen da će se ovaj put ishod promeniti bez ikakve suštinske promene u ponašanju, mislima, akcijama i reakcijama, onda je svaka primedba na to stvarno - preuranjena.
I to ne zato što je moja malenkost u krivu, jer brojevi zaista pokazuju da sam u pravu, nego zato što je priznati suprotno previše katarzično.
Lakše je, dakle, odbaciti ono na šta ukazujem kao "preuranjeno" ili kao "bullshit", nego se suočiti sa činjenicom da su poslednjih nešto manje od 10 ubacivanja novčića u isti automat dali manje-više istu konzervu.
E sad, to što se neko na kraju razočara jer je očekivao pečeno pile iz aparata, ili pljeskavicu, a dobio konzervu kao i uvek do sada, stvarno nije problem u KKCZ. Tu se, dakle, apsolutno slažemo...
Taj problem je dublje prirode.
Jer, mi zaista možemo da dođemo u poziciju da igramo plej-of, isti onaj koji smo jednom i igrali ono kad smo ispali od Rusa, ali šta će biti ako izgubimo obe u Španiji? I to može da se desi, kao što može da se desi i da pobedimo obe...
A šta će se tek desiti ako izgubimo u derbiju? Jel onda ide ono o ćelavoj prevari, o nikakvom Kaliniću, Nvori koji nestaje kao stranac u noći kad je bitno i ne postoji u odbrani, Dobriću koji je nemač pojma, Jagu koji je Jago... Ili da ih razapnemo na krst što su nam dozvolili da pomislimo da su bolji od svih prethodnih ekipa, a ne isti u toj prosečnosti o kojoj nam svedoči samo jedan običan pogled na završne tabele u svim sezonama novog formata?
Ja ih nikada nisam napao jer sam znao njihove limite. Da su me oduševili preskačući te svoje limite kao atletičar prepone, došao bih ovde i napisao - ovo je najbolja generacija KKCZ.
Ali nije.
Nikse treba spaliti, jedva okrenuli protiv buđavih Netsa. Ne znam da li su to posledice od umora od sezone, sve većeg intenziteta/pace, ali bi liga morala da ima još neku pauzu pored ol stara da se napune baterije, pooporavljaju igrači.