Jump to content

oldie but goodie


ćušpajz

Recommended Posts

Argentinci jedini dobili (kakvu takvu, neiskusnu pre svega )NBA ekipu na Olimpijadi 2004. Naredne dve OI, Spanci bili daleko najblizi, (tj doziveli najmanje poraze), ali dzabe kad je Colangelo uradio domaci (da obezbedi ucesce najboljih igraca).Ta generacija spanaca bi uzela zlato sigurno da ameri nisu dosli sa "Redeem Teamom". Mislim nije da nisu osvojili SP&EP, ali nisu imali srece kao gaucosi.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, mr clutch said:

Tekma na mom danasnjem meniju. 

 

Basketball - USA vs Spain - Men's Gold Final | London 2012 Olympic Games

 

https://www.youtube.com/watch?v=l9wUr-CK1Y4

Izuzetna utakmica, mada za nijansu slabija od one njihove iz finala Pekinga koja je za mene najbolja utakmica koju sam gledao u zivotu. Mnogi stariji su isto rekli da to je najbolja kosarkaska utakmica svih vremena.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, MrTripleDouble said:

Izuzetna utakmica, mada za nijansu slabija od one njihove iz finala Pekinga koja je za mene najbolja utakmica koju sam gledao u zivotu. Mnogi stariji su isto rekli da to je najbolja kosarkaska utakmica svih vremena.

Slazem se. Rudy je tada odigrao kultnu tekmu. U doba corone se odlucujem za tekme sa oficijlnih akonta.

 

I ovu tekmu imam u planu

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 3/26/2020 at 7:30 AM, mr clutch said:

Tekma na mom danasnjem meniju. 

 

Basketball - USA vs Spain - Men's Gold Final | London 2012 Olympic Games

 

https://www.youtube.com/watch?v=l9wUr-CK1Y4

Odgledah, hvala. Sibaj jos.

 

Spanija se odlicno drzala. Inace, obje ekipe fantastican igracki kvalitet. Ovo je najjaca Spanija ikad i vjerovatno u samom vrhu najjacih evropskih ekipa ikad. Raspon od nekih 10 generacija pretocen u jedan tim.

Link to comment
Share on other sites

Finala OI 2008 i 2012 su fantastične utakmice, ali ja bih ipak prednost dao finalu iz 2008-e, tu su Španci igrali na gornjem maksimumu mogućnosti i naterali USA da igra na apsolutno punom broju obrtaja. Da Kobe nije clutchovao na kraju ko zna šta bi bilo. Ovo finale iz 2012 je duel dva teškaša, već su Ameri mnogo ozbiljnije shvatali Špance koji su bez ikakve dileme bili već godinama najbolji tim van USA, pa nije bilo nikakvog faktora iznenađenja a i utakmica je bila manje atraktivna od one 4 godine ranije.

 

Imho je utakmica polufinala SP 2006 između Grčke i USA (strašan tim Amera al ipak većina igrača još ne u primeu) bila takođe za anale, bukvalno sukob dva univerzuma košarke, kolektivni IQ Grka neverovatan, sve same iskusnjare i majstori pikenrola plus Sofo koji je verovatno odigrao utakmicu karijere, nisu znali Ameri šta ih je snašlo.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja gledao sinoć nas i Francuze 2014e, prvo poluvreme poezija od igre, predvođeni maestralnim Teom, a i Pefi je ubijao, Radulja u prajmu, Bjelica sve radnje radi. Odbrana što se kaže "kao po špagi", Kalina sa 22 god defanzivni monstrum, još smo imali 4 maltene neupotrebljiva lika (Raško, Birč, Štimbe, Simon - mada je on dao bacanja na kraju i za matematičku pobedu). Francuze prokenjao šut u četvrtoj nerealno, mislim da su dali 40 poena u toj četvrtini, al pretekosmo, bili smo bolji većim delom meča. Tu se već videlo i koji su Bogdanovi dometi.

Edited by Chaos Is Me
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nisam jos uvek odgledao Franke i nas '14. Secam se da je Batum odigrao bruka tekmu, u drugom pol se razgoropadio. Bio je bas opaka zverka u Fiba kosarci. Ima samo 31 godinu, a vec jedno 3 godine se solidno raspada, umesto da je u prajmu. Verovatno ima i do toga sto je cesce povredjen, nego zdrav.

Link to comment
Share on other sites

Odgledah i 95-u.

 

Najjace je kako je FIBA isjekla one dijelove kad se Litvanci povlace.

Sabonis  je takva placipicka da nemam rijeci. Jeste ponistio nase centre redom, ali za onako dominantnog igraca dozvoljavalo ku se laktanje kao malo kome, a svirao mu se svaki kontakt. Doduse nepravedno je dobio peti faul.

 

Ostalo se sve zna, Djordjevic herojska partija, a u njenoj sjeni su prosle dobre utakmice Danilovica i Bodiroge, koji je vec tada bio mozda uzasno bitan za nasu ekipu posto je Paspalj bio u velikom autu.

 

Na drugoj strani briljantni Marculjonis i i sto tako u sjeni odlicna utakmica Karnisovasa.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Marculjonis je stvarno bio brutalan igrac. Mene on izgleda kao neki Dragic na steroidima. Iznadprosjecne fizikalije za beka iz Evrope, brz prvi korak, sut iz driblinga odlican, a na ulazu jak kao mazga, odbijaju se cuvari od njega. Jos je ljevoruk pa me dodatno asocira na Gorana. 

Edited by Shunsuke Nakamura
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Marculjonis je stvarno bio brutalan igrac. Mene on izgleda kao neki Dragic na steroidima.

 

 

svaka čast za komparaciju

 

meni je poređenje vazda bio dražen back in the days. mislim da nije bio ni za pedalj lošiji igrač

Link to comment
Share on other sites

Meni je interesantno koliko je manja rotacija bila u obje ekipe. Da li je razlika izmedju igraca klupe i startera bila toliko velika ili je to bio stil ne znam. Jedan Sasa Obradovic maltene ni u defanzivi se ne  koristi. A o Tomasevicu, Bericu da i ne govorim.

 

Kad uporedim sa 2014. drugi univerzumi. Jbt, pa jedan Bircevic, Stimac, Katic (bez omalovazavanja) ne bi mogli ni vodu da donose tadasnjoj ekipi.

Link to comment
Share on other sites

38 minutes ago, laki pepe said:

Kakva je prica Hjustona i Ralf Sampsona? Jesu li njegove povrede sprijecile Hjuston da postane sampion ili cak dinastija mnogo ranije? Djeluje mi da su on i Hakim garantovali nepobjedivost uz adekvatan supporting cast. Klajd bi bio bonus.

 

 

https://www.thedreamshake.com/2018/9/14/17855500/top-10-houston-rockets-could-have-beens-1-ralph-sampson

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

The Ringer’s Bill Simmons is joined by Ryen Russillo to revisit the 1996 NBA draft, discuss the mid-’90s NBA subplots and some of the legends of the ’96 draft class (4:00) before redrafting the top-14 lottery picks (44:30). Finally, Bill and Ryen answer some mailbag questions, make quarantine entertainment recommendations, and more (1:50:38).

Subscribe: Spotify / Apple Podcasts / Art19 / Stitcher / RSS

 

 

 

1 1 Allen Iverson^ G 23px-Flag_of_the_United_States.svg.png United States Philadelphia 76ers Georgetown (So.)
1 2 Marcus Camby C 23px-Flag_of_the_United_States.svg.png United States Toronto Raptors Massachusetts (Jr.)
1 3 Shareef Abdur-Rahim+ F 23px-Flag_of_the_United_States.svg.png United States Vancouver Grizzlies California (Fr.)
1 4 Stephon Marbury* G 23px-Flag_of_the_United_States.svg.png United States Milwaukee Bucks (traded to Minnesota)[3] Georgia Tech (Fr.)
1 5 Ray Allen^ G 23px-Flag_of_the_United_States.svg.png United States Minnesota Timberwolves (traded to Milwaukee)[3] Connecticut (Jr.)
1 6 Antoine Walker+ F 23px-Flag_of_the_United_States.svg.png United States Boston Celtics (from Dallas)[4] Kentucky (So.)
1 7 Lorenzen Wright C 23px-Flag_of_the_United_States.svg.png United States Los Angeles Clippers Memphis (So.)
1 8 Kerry Kittles G 23px-Flag_of_the_United_States.svg.png United States New Jersey Nets Villanova (Sr.)
1 9 Samaki Walker F 23px-Flag_of_the_United_States.svg.png United States Dallas Mavericks (from Boston)[4] Louisville (So.)
1 10 Erick Dampier C 23px-Flag_of_the_United_States.svg.png United States Indiana Pacers (from Denver)[5] Mississippi State (Jr.)
1 11 Todd Fuller C 23px-Flag_of_the_United_States.svg.png United States Golden State Warriors (from Golden State via Orlando[6] and Washington)[7] NC State (Sr.)
1 12 Vitaly Potapenko C 23px-Flag_of_Ukraine.svg.png Ukraine Cleveland Cavaliers (from Washington)[8] Wright State (So.)
1 13 Kobe Bryant* G 23px-Flag_of_the_United_States.svg.png United States Charlotte Hornets (traded to L.A. Lakers)[9] Lower Merion HS (Lower Merion, Pennsylvania)
1 14 Peja Stojaković* F 23px-Flag_of_Yugoslavia_%281992%E2%80%93 FR Yugoslavia
23px-Flag_of_Greece.svg.png Greece
Sacramento Kings PAOK (Greece)
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...