Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

7 minutes ago, Laki21 said:

 

 

 

 

 

Meni se ne plače ni malo, jer mi je sav entuzijazam splasnuo onog trena kada je iz nekošarkaških razloga eliminisan igrač prve petorke, čovek kome je srednje ime borba do poslednje kapi krvi, Nikola Kalinić, a instalirano SNS govno, Suzana Vasiljević. 

 

Nakon toga ostalo je praćenje tima na osnovu autopilota jer jbg narkomani se teško oslobađaju zavisnosti, ali opet, kada dobiju lošu robu baš joj se i ne raduju.

 

Tako da stvarno nema potrebe za neko sečenje vena, ovo je, kako bi to Muta lepo primetio, sve normalno...

Kakve sad ima veze Suzi sa KSS?

Kreše se sa Danilovićem?

Ili je imenovana za predsednika stručnog saveta?

Link to comment
Share on other sites

ja sam se sve vreme cudio sto se ovde ocekuje neki svemoguci Bjelica gledajuci sta igra taj covek poslednje 2 godine, prilicno je nazadovao i zaboravio je puno kosarke, mada sam iskreno vise ocekivao od njega u sutu za 3, defanzivnom skoku, box out-u i nekoj namazanosti i boljem postavljanju u odbrani

 

Sale je nazalost truba a njegov mindset koliko je vredeo dok je bio igrac toliko ga kanali kao trenera jer on jednostavno ne uci i ne napreduje, sklepati ovako tezak, spor i mekan roster bila je prva greska, vodjenje samih utakmica je apsolvirano, a izgleda da je propo i kao lajf kouc motivator jer igraci izgledaju kao pakovanje od 12 busnih ....

 

odavno unosi losu energiju u reprezentaciju, iz takmicenja u takmicenje ulazi u neki novi sukob i neke kisele igrice u medijima, ali mi imamo i siri problem sa strukom od kada je ova ekipa iz vremena sfrj omatorela, ne izbacujemo relevantne trenere vec dugo vremena

  • Like 5
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

pre 4 dana

 

Quote

 

Kako ćete se spremiti za Španiju?

- Ja mislim dobro. Nadam se dobro - kratko je uz osmeh odgovorio naš selektor.

Kinez nije bio zadovoljan odgovorom, pa je dodao: A taktički?

- Ne, nije vreme da pričamo o taktici, a i ne verujem da bi ti to svakako razumeo, to je komplikovano, komplikovano - završio je selektor Orlova

 

 

spacer.pngspacer.png

  • Like 5
  • Ha-ha 9
Link to comment
Share on other sites

Moj zadnji post

 

Sve je to gomila pički, najbolje da nađemo život i ne zamaramo se time. Da nam je suđeno već bi osvojili zlato. Ali ovi nemaju muda za to. Neko ima muda neko nema. Odbojkašice se 2 puta vraćaju u 5. setu protiv Italijanki i Turkinja i osvajaju SP i EP. Tijana Boškovićev je veliki patriot iz istočne Hercegovine koja igra za Srbiju sa srcem, a Jokić je obična pičkica iz Sombora koja guzi konje tamo. Jebe se njemu za Srbijom, pa i ovo je igrao preko volje samo da ga ne bi napadali navijači. Dovoljno kad mu vidim onu braću debile sa tetovažama.

 

Đorđević je neznalica i sujetno govno. Kalinić, Milutinov. Svaki put kad bi stavio Bobija Tobija ubio bi nam momenat i ovi otišli na 5-10 razlike. Lik je glup ko kurac, zaostao u vremenu sa big ballom. Nije ni čudo da ga svako šutne, Panatinaikos kad je doveo Kuzmića i Pavlovića, Bayern kad je prosuo 20 razlike protiv nekoga.

 

Bjelica, dečko, slobodno slomi nogu u nba za ovo šta si odigrao.

 

Najbolji je delgado, koji se ni ne nervira oko ovih naših debila.

  • Like 1
  • Ha-ha 7
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, pavijan2 said:

Kakve sad ima veze Suzi sa KSS?

Kreše se sa Danilovićem?

Ili je imenovana za predsednika stručnog saveta?

 

Evo koga mrzi da otvara link;

 

 

Sledeće dve vesti ne mogu a da se ne pročitaju zajedno. Prva je da Nikola Kalinić, od 2013. godine stalni član košarkaške reprezentacije Srbije, ove godine nije izabran za nacionalni tim za svetsko prvenstvo. Druga je da je Suzana Vasiljević, Vučićeva savetnica za medije, postala novi član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije.

Krenimo od savetnice – Savez će objasniti da košarkaše treba uključiti u promociju zemlje, „u kampanju u koju država ulaže mnogo, a mi želimo da iskoristimo naš ugled i doprinesemo promeni imidža i promociji zemlje, naročito na Svetskom prvenstvu“. Vasiljević će na to dodati da „njene veze“ u medijima u Srbiji, regionu i svetu mogu pomoći Savezu u tom promotivnom poslu.

Naravno, sve je u ovom učlanjenju i njegovom objašnjenju postavljeno naglavce. Savez je svestan ugleda – recimo to tako ovaj put – „srpske“ košarke. Savez je takođe svestan da je imidž Srbije uopšte loš i da ga treba promeniti. Ali Savez ne kaže ništa o tome zašto je imidž Srbije loš i da li ta loša slika na bilo koji način korespondira – a korespondira – sa stvarnošću.

Da bi Savezu bilo lakše da razume, postavimo to ovako – ugled „srpske“ košarke stoji na izvanrednim rezultatima nacionalnog tima, igrača ponaosob, a delimično i domaćih klubova. Ti rezultati su merljivi i ostvaruju se prema jasno utvrđenim pravilima. Da su ti rezultati loši, nikakva promotivna kampanja ne bi pomogla da „srpska“ košarka uživa ugled koji ne korespondira sa takvim rezultatima.

Okrenimo se sad Srbiji – iako Vučić laže žitelje Srbije da njihova zemlja nikada do sada nije uživala tako veliki ugled, čak i zaposleni u Košarkaškom savezu znaju da je slika o Srbiji u svetu loša. Ta slika, baš kao i slika o nacionalnom košarkaškom timu, u tesnoj je vezi sa „rezultatima“ Srbije, koji su merljivi iako su možda pravila u toj drugoj igri nešto komplikovanija i manje jasna nego u košarci.

Nikakva kampanja Srbiji ne može tu pomoći dok tekuća vlada ili neka naredna ne počnu da prave bolje rezultate. Jadna je ta vera da mediji i reklama mogu sakriti istinu. Još je jadnije u polju konkretne politike demonstrirati magijsku svest: po principu, ako pojedeš srce lava postaćeš hrabar, sada Vučić ždere uspešni nacionalni košarkaški tim kako bi sakrio svoje epohalne neuspehe.

Nikakvi medijski magovi, pa ni Vasiljević, tu ništa ne mogu da učine i poprave. Mogu samo da pokvare. Iz tog ugla, zabavno je videti kako se Vasiljević preporučuje za taj novi posao: ni manje ni više nego svojim vezama, sa mesta Vučićeve savetnice, u medijima u Srbiji, regionu i svetu. Pustimo sad region i svet, lako je njima bez Vučića. Vasiljević bi trebalo da objasni kakve su to veze Vučićeve savetnice sa domaćim medijima.

Naravno, sasvim je idiotski, a videli smo i zašto, koristiti nacionalni košarkaški tim za promociju Srbije u svetu, ali sve i da je to namera, neobjašnjivo je da se za to koristi osoba koja se ne preporučuje svojim medijskim veštinama, nego upravo vezama i to, pre svega, u domaćim medijima. Tri stvari su tu bitne: prvo, stanje u domaćim medijima je deo loše slike o Srbiji; drugo, domaći mediji ne dobacuju do „sveta“; treće, regionalni i svetski mediji sa Vučićevom savetnicom, za razliku od domaćih, ne posluju po sistemu „veza“. (Na stranu sad što u gradaciji „srpski“, regionalni, svetski, ovo potonje baš ništa ne znači.)

Ali, sva je prilika da i Vučić i njegova savetnica i Savez ne haju za lošu sliku Srbije u svetu, kao ni za dobre razloge zbog kojih je ta slika loša. Njih u stvari zanimaju samo domaće loše prilike i domaća slika koja laže o tim lošim prilikama. Vasiljević je, ako se tako gleda, sasvim očekivano stigla u Savez posle incidenta upravo sa članom reprezentacije Kalinićem, koji je inače jedan od najzaslužnijih što „srpska“ košarka još uživa ugled.

Kalinić se, naime, pre par meseci usudio da u javnost izađe sa političkim stavovima koji odudaraju od nametnutog javnog i političkog jednoumlja. To je bio okidač da ga se provuče kroz medijskog „toplog zeca“, u aferi iz koje bi jedino moglo da se zaključi, da je ikome tu bilo do zdravog razuma, da sportista ima i zdrav seksualni život. Ali, mentalno i telesno zdravlje u Srbiji odavno (od 2012) nije na ceni.

Biće da bolesna kampanja protiv Kalinića ipak nije sasvim uspela, pa je usledila i odmazda. Iako je među najboljim igračima kod najboljeg evropskog trenera jednog od najboljih evropskih klubova (a to su sve merljive veličine, barem u košarci), Kalinić je posle šest godina stalnih nastupa ispao iz reprezentacije. Da se ne sumnja u razlog za to ispadanje, potrudio se javni servis gde se u podužem komentaru (rečitog naslova „Precrtavanje Kalinića – očekivano iznenađenje“) sugeriše da se to dogodilo zbog Kalinićevih nepodobnih istupa u javnosti, i to političkih, jer – šta košarkaš (a i bilo ko drugi, osim Vučića) ima da se bavi politikom u Srbiji.

Dakle, incident se dogodio i napravio pukotinu koju treba popuniti da se ista stvar ne ponovi. Pa je Vučić poslao komesarku Vasiljević da zavede red, a Košarkaški savez to spremno prihvatio. Sadašnji trener reprezentacije Aleksandar Đorđević, dok je bio igrač umeo je da napravi čudo. Pitanje je da li će Đorđevićeva čuda (ako je još za njih sposoban) biti dovoljna da sačuvaju njegov već okrnjeni tim od vradžbina iz Vučićevog kabineta. Jer bi zaista samo čudo moglo da spasi reprezentaciju od naopake Vučićeve magije: umesto da Srbija lažno izgleda bolje, lako bi se moglo dogoditi da i ova reprezentacija izgubi ugled.

Peščanik.net, 05.07.2019.

  • Like 12
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, Marvin said:

Ja se samo ne bih slozio da su igraci dali sve od sebe. Znam ja da je Argentina solidna ekipa, ali brate 100 poena ne sme da ti da niko.

Ajde sto su losa resenja, pada koncentracija, sve jasno. Kao navijac, ja sve to razumem. Ali ne dozvoljavam da budu agresivniji, aktivniji na skoku, cvrsci u duelima, sa boljom timskom hemijom. A to je sve i do igraca, ne samo selektora.

 

Ne da nisu dali 100 posto, nego ni 50 posto. Nebo i zemlja je pristup sa prva tri Saletova u odnosu na ovo sad i EP od pre dve godine, bez obzira na rezultat. 

 

Verujem da ima i do nekih igrackih promena, ali kad je tebi kao selektoru glavni kvalitet motivacija, a ekipa ti igra ovako, onda je u tebi iskljucivo problem. 

 

I bravo za Bogdana Bogdanovica. Rispekt veliki. 

Edited by Markoss
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, kum žoržo said:

Danilovic da podnese ostavku, posto su rezultati reprezentacije u svim kategorijama uzas. Samo zene.....a i to smo navukli na sudije. Da ne pricamo o drugim sranjima u samom savezu.

Pa kada das savez nepismenom polu krimosu to tako izgleda. Mimo politike, Djilas je taj posao obavljao besprekorno.

  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ali stvarno dokle o Kaleniću i Kosovu protiv Vučića, kad su ga sutradan na Pinku branili Sarapa i DJV i kad na svakih nedelju dana u Telegrafu, Alou ili Informeru po bar jedna javna ličnost ima intervju da dole treba uzeti šta se može i završiti tu priču oko Kosova.

 

Ko kontruiše takve nebuloze, da mi je znati.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, kum žoržo said:

Danilovic da podnese ostavku, posto su rezultati reprezentacije u svim kategorijama uzas. Samo zene.....a i to smo navukli na sudije. Da ne pricamo o drugim sranjima u samom savezu.

 

danilović da uradi nešto smisleno....hmmm

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Iskreno,ocekivao sam da ce Salo na konferenciji preuzeti svu krivicu na sebe,da kaze da je on jedini odgovoran za neuspeh kako bi bar malo skinuo pritisak sa igraca za pve preostale tekme koje bi nas odvele na OI...

On covek prica kako se u narodu stvorila takva slika da su oni vec i finalu,pritisak spolja itd i sve to posle njegovih izjava u fazonu Ameri neka vam je Bog u pomoc kad se sretnemo,donecu vam zlato peske...Bas govnarski potez.

  • Like 21
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Poodle Care said:

Ali stvarno dokle o Kaleniću i Kosovu protiv Vučića, kad su ga sutradan na Pinku branili Sarapa i DJV i kad na svakih nedelju dana u Telegrafu, Alou ili Informeru po bar jedna javna ličnost ima intervju da dole treba uzeti šta se može i završiti tu priču oko Kosova.

 

Ko kontruiše takve nebuloze, da mi je znati.

 

To je zato sto Sarapa i kompanija nisu razumeli sta je pisac hteo da kaze. 

Kalinin twitter je posle sve rekao.

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Poodle Care said:

Ali stvarno dokle o Kaleniću i Kosovu protiv Vučića, kad su ga sutradan na Pinku branili Sarapa i DJV i kad na svakih nedelju dana u Telegrafu, Alou ili Informeru po bar jedna javna ličnost ima intervju da dole treba uzeti šta se može i završiti tu priču oko Kosova.

 

Ko kontruiše takve nebuloze, da mi je znati.

sto nije pozvan kalinic?, pitam ozbiljno, po tvom misljenju. moze i za nedovica.

Edited by riviera
  • Like 6
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Obi-Wan said:

"Saletovi" branitelji malo obraza sada da nadjete ako imate i da se pokrijete ušima, za sve gluposti kojima ste nas napadali dok smo vam tokom priprema demistifikovali "stručnjaka".

 

Ovo su ljudi na-ja-vi-li da će se desiti. Jer je selektor umislio da je veliki mag i stručnjak.

 

Bogdanoviću kapa dole. Legitimno najbolji bek na SP.

 

Evo mene kao branitelja da odgovorim kad niko neće (a možda su samo ljudi iskusni pa se ne pecaju, ali hajde sad...)

 

Čovek je apsolutna legenda, malo više igračka, malo manje trenerska. Kao trener Srbije je imao tri srebrne u poslednjih pet godina. Apsolutno nije moguće da kao neznalica dođeš do takvih rezultata.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...