Jump to content

PDF Politika - kritike, žalbe, predlozi, pohvale, pitanja


A sad

Recommended Posts

Da bi se neko nepristojno drustvo upristojilo, tu ne vredi nikakav argument, sve dok to drustvo ne stekne pravilnu predstavu o sebi.

Predstavu o sebi ne mozes da dobijes ako posmatras druge, zato nije nikakav lek pravdanje svojih zlocina tudjim.

Zato je potpuno nejasna zelja da se insistira na pisanju o srpskim zrtvama ako nemas prestavu o sebi...jos ispada da to neko brani, eto vidim da niko ne brani jedino je malo cudna ta prica o privilegovanim clanovima foruma i o starom forumu...ovde jedva da uopste ima nekoga sa starog foruma politike i opet nije dosta...opet postoji zelja za pravdanjem i objasnjavanjem da je taj neko ko potencira strahote koje su se desila i srbima - nepozeljan. Nije nepozeljan, vec samo zvuci kao nacionalista - kao sloba milosevic koji je srbiju svojim nacionalizmom i doveo do toga da dalje od nacionalizma ne moze da se pomeri...

 

Kada neko negira genocid u srebrenici, koje pravo ima da podvlaci srpske zrtve?

 

Pisao Srdja Popovic (advokat) koliko malo predstave o sebi imaju ljudi kada i dalje ne znaju odgovore na neka pitanja tipa:

Je li Kosovo “nase”? Jesu li nam granice na Drini? Je li Srbija bila u ratu? Da li je Karic uspešni biznismen ili ratni profiter? A vlasnik “Pinka”? Je li Mladic heroj ili masovni ubica? Je li NATO zlocinacka organizacija ili naša zeljena buducnost? Da li je 5. oktobar bio revolucija ili vojni puc? Jesu li “crvene beretke” elitna specijalna jedinica ili banda ratnih zločinaca? Zasto je ubijen Djindjic?

 

...koga zanima to sto pita S.P. vazno je samo biti deo kolektiva koji se identifikuje sa sopstvenim zrtvama umesto stidom zbog tudjih...

 

ili ovo:

Kako se možemo ponositi pobedom naše npr. košarkaške reprezentacije, za koju kao obični gledaoci nismo zaslužni, ako se ne stidimo onoga što je činila naša vojska, makar njom nismo komandovali?

 

Hajde da se jos kao razume da srbija vecinski ne pada na srdju popovica, biserko, cede, latinke, dimitrijevice, ni djindjic toj srbiji `nije bio bas nesto` itd. Ali toj vecini pripada i Vucic, sta cemo s tim? Pa on bi takodje da je na ovom forumu predsednik foruma, takodje insistirao na srpskim zrtvama i banovao ove koji smatraju da nije pristojno biti nacionalista jer upravo nacionalizam je nacinio zrtve. Prvo taj predsednik neka prizna genocid i ostale grozote koje su cinile vojske i paravojske milosevica i prestane da velica srbiju koju su oni svi zajedno upropastili i raspaljuje nove podele u regionu i unutar srb - i to kako on to radi? Pa upravo insistiranjem da su srbi zrtve svega sto je bilo i sto ce biti...

 

Nemoj da se neko ne slaze sa recenim, bar sa poslednjih par recenica - mogao bi da se smatra neozbiljnim ili fatalno neobavestenim.

 

...kazem `mogao bi`, ali ne mora da znaci, dakle sasvim neobavezno ..

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Clash said:

Ne treba ovo da pises brate, za svaki zločin u regiji se u bespucima interneta moze naci da je kontroverzan. Ne doprinosi nikakvoj smislenoj raspravi, samo raspiruje sukob koristeci nesrecne zrtve i tugu njihovih najbližih.

 

Stari forum je pukao i pre tehničkog gašenje. Napravljeno je privatno igralište sa internim pravilima gde si bio privilegovan ako si mejnstrim.

Zato je i napravljen originalni Vox populi od strane dresadžija, grejlija, svrbova itd.

Porodjajne muke ovog foruma su odradjene ali se sa prljavom vodom izgleda izbacilo i dete.

Dosta forumaša koji su pisali na starom Voxu i u početku i ovde na politici su prestali da pišu, čak i da čitaju politiku. 

Forumaša koji su imali i ja mislim da još uvek imaju šta da kažu. I znaju kako da to kažu i napišu.

Po meni je bolje da ih je ovde sto više sa različitim stavovima nego da se deset forumaša vrti na svim političkim temama.

Nemojmo da se ponovi istorija sa B92, nadam se da moderacija (a i forumaši) mogu da prevazidju mod uvredjene mlade. 

Pošto je mač kod moderacije na njima je veća odgovrnost. 

Inače će forum postati kao viber grupe bumera istomišljenika gde razmenjujemo mimove i klipove koji su samo našoj grupi smešni.

 

 


Kleše, brate, boldovano je napisano upravo zato što je cenjeni perkos taj zločin i upotrebio za raspirivanje sukoba, zato je taj deo njegovog posta i obrisan.

 

Što se ostatka piše, u pravu si, potpuno. Ali, ti koji više ne pišu su imali par drugačijih ideja o tome kako treba da teku rasprave - skoro svaka kritika opozicije u Srbiji je bila tumačena kao botovanje za AV, svaka misao koja se razlikovala od njihove ideje o tome kako se vodi anti-sns borba u Srbiji, a to je “svi u zajednički front protiv vučića, pa makar i sa ovom govnjivom opozicijom” nije bila dobrodošla, a svi oni koji su smatrali da to nije način na koji će u Srbiji biti nakon AV-a bolje su automatski bili botovi, iako niko, sa nečasnim izuzecima Vrednog mrava i njegovih klonova, pa ni osporavani Kinik, to nisu bili. Znači, traženo je upravo ono što se nama sada spočitava - jednoumlje i lokalna birtija u kojem ćemo se rukovoditi onom “ja tebi vojvodo, ti meni serdare”. S druge strane imaš one koji se sa tim nisu slagali i čije mišljenje nije pogrešno i koji takođe jesu da se av skloni, ali ne stihijski sa planom za posle “o tome ću da mislim sutra”, već da je ovom društvu potrebna suštinska promena, a ne samo av promena. I onda kad Milenko ili Kinik izvrnu ruglu i podsmehu takve ideje, onda su botovi… well, nisu. Jednostavno, jedni u klin, drugi u ploču, a i jedni i drugi suštinski u pravu, samo bez volje i ideje da se nađu na sredini. I kako to onda moderisati? Bilo je ideja da se ovaj forum deklariše kao opozicioni, sa idejom vodiljom “srušiti vučića”, ali to nismo hteli jer je i to bio put u jednoumlje i lokalno dečije igralište bez ozbiljne razmene argumenata. Nema je ni ovako, slažem se. Dopustili smo upravo ono što se želi, razmenu različitih mišljenja (od kojih nijedno nije anticivilizacijsko) - i… jedno se povuklo pred drugim. Da li je trebalo drugačije? 

 

Ista stvar je i kada su događaji 90ih i sukobi u regionu u pitanju - jedna ekipa (pričam o viđenijim forumašima koji su s početka pokušali da diskutuju na Politici) koja je jbg bila u fazonu koga to bre više interesuje, ancient history, nikoga ne zanima više bilo kakvo suočavanje, istine i pomirenje sa prošlošću, već samo aktuelni društveno-politički problemi; i druga koja (s pravom) smatra da srpsko društvo neće krenuti napred dok god ne raščisti da sobom i svojom prošlošću i na tome insistira i ovde. Dakle, i ovde sukob različitih filozofija i mišljenja od kojih nijedno nije suštinski pogrešno - i… jedno se povuklo pred drugim. 
 

Treći hot-spot je tema o USA - ista priča. Osim ako nećemo opet da se vraćamo na raspravu u kojoj su svi koji su podržavali trumpovu administraciju automatski fašisti, a oni nasuprot libtardi (ovde smo zasrali što takve kvalifikacije nismo sekli u startu, već tek kasnije kad je sve otišlo u 3pm, to priznajem)… itd.
 

Neki će reći, povukli su se zato što druga strana vređa, agresivna je i ima zaštitu moderacije. Drugi će reći, zato što su naišli na igralište na kojem nisu važila isključivo njihova pravila. 
 

U svakom slučaju, tu smo gde smo, onih prvih nema, tj. ima ih, ali neće više da se igraju, što je ogroman gubitak i nije nikad bila ideja da se tako nešto i dogodi, ali je u najboljoj nameri tako ispalo. 
 

Kako bi ti, sad sa naknadnom pameću, postavio stvari od početka? Na takav način da dobiješ argumentovanu i kvalitetnu raspravu između obe strane? 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Opet se baviš podmetanjem i svoje stavove namećeš kao jedinu istinu. Dakle da ponovimo,moj komentar si bez ikakvog upozorenja ili prepiske  korigovao na tebi prihvatljivo. A izbrisao si deo koji je govorio o počiniocima tog zločina. Zanimljivo je da sam pre nekih mesec dana postavio info na istoj temi o zlocinu u selu Staro Gradsko gde se isto kaze ko je počinio zločin i niko to nije prepravio. A takođe zvanično nisu pronađene ubice. Dakle nametnuo si svoj stav,mozes to da radis,puška je u tvojim rukama.  Međutim malo te zezaju činjenice ali ko još mari u Srbiji za to. Kako bi rekli ovi vlastodršci" pa šta" No jedno iskreno izvinjenje bi mnogo toga pokrenulo. Niej tesko samo moraš u sebi da prelomiš.

Edited by Perkos2
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Div said:

...da si za šešelja i miloševića...

Samo u vezi ovoga, definisati nekoga kao "seseljevca i slobistu" je vise civilizacijska odrednica, nije nesto politicki. Npr, isto sam rekao nekim mojim rođacima koji su uzeli psa, pa ih mrzi da ga šetaju, nego ga puštaju da lunja ulicama, pa ako se vrati, vratio se, a garantujem da potajno priželjkuju da se ne vrati. A i oni su isli na sve proteste devedesetih, glasali uvek protiv milosevica, itd. E, između takvih, koji u 21 veku pustaju psa na ulicu zato sto ih mrzi da ga setaju, i onih originalnih slobista i seseljevaca ne postoji sustinska razlika, osim sto su ovi sa psom gori, jer su kao skolovani i tako to. A nisu se ni vakcinisali. Tako da, u ovim konkretnim slucajevima, "slobista i seseljevac" nije uvreda, nego konstatovanje cinjenica.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Eddard said:

Kleše, brate, boldovano je napisano upravo zato što je cenjeni perkos taj zločin i upotrebio za raspirivanje sukoba, zato je taj deo njegovog posta i obrisan.

Što se ostatka piše, u pravu si, potpuno. Ali, ti koji više ne pišu su imali par drugačijih ideja o tome kako treba da teku rasprave ..............

 

Uzimam ovaj post kao slagvort, a hteo bih da odgovorim na nekoliko poslednjih stranica.

 

Previse se ovde pise o Milosevicu i Seselju i Tudjmanu i Izetbegovicu, a premalo o tome kako da unapredimo stvari.

 

Imao sam srecu da iselim iz SFRJ, Tito se nije ni ohladio. Nisam proteran, otisao sam legalno sa vizom i svojom voljom.

Razumem da je @Perkos2 proteran i/ili isteran i razumljivo je da nosi u sebi vise tuge ili gorcine nego ja.

No, mozemo li to prevazici?

 

Nekako mislim da mi neki zameraju pominjane sranja od valjda'89. a oni pamte od '95. A to nije izjednacavanje ili opravdavanje zlocina, samo je analiza onoga sta pamtim. Jasenovac, A-U aneksiju Bosne ili kosovsku bitku 1389. ne pamtim, samo sam citao.

Sigurno mi je neki predak tamo poginuo, preveliki je % stanovnika i boraca da bude neverovatno. No, mozda imam i nege pretke/gene pobednika, mada ni za njih ne znam.

 

I, sta sad?

Da se mrzimo jer na srpskoj strani Amfilohije laje jedno, a na hrvatskoj strani biskup Bozanic laje drugo?

 

Prosao sam nekadasnju SFRJ uzduz i popreko. Doziveo sam i neke incidente i nacionalisticke ispade, ali sam doziveo puno vise lepih situacija i slozio se sa dobrim ljudima.

Voleo bih da i na forumu bude tako. Da odjebemo ekstremisticke budale, pa da pricamo o lepim stvarima i boljitku.

 

Sasvim slucajno, zavrsio sam u USA. I svaki forumas je dobrodosao da me poseti - neka se snadje za put, a ovde ima gde da prespava i sta da jede. I nije to zbog foruma, koji je vec jedan zastareo oblik komunikacije, nego zato sto sam filantrop i omatoreli hippie i mene su mnogi nepoznati ugostili i prihvatili, tokom putesestvija. Tako cu i ja njih, ako su imalo pristojni.

 

Jebali vas ratni zlocini i osvete i neisteriva pravda.

  • Like 2
  • Thanks 5
Link to comment
Share on other sites

Sta sve moze da se procita... Budalastine o katarzama, suocavanju, a kao vrh svega da Srbi ne mogu da pominju svoje zrtve jer se, zaboga, nisu suocili sa svojim zlocinima. Ko se to uopste suocio, koga to zanima, ko ima volje da se tima bavi... Eno ga Tadic, izvinjavao se svima pa ga po Srbiji gore psovali nego da je javno rekao da je gej. Isao u Potocare kreten Vucic. Em iritirao ljude, em doveo svoje krimose da isceniraju incident. Otišao Čeda, ako on uopste zna sta tamo radi, zasto je dosao. Umesto da puste te porodice i rodbinu da oplaču svoje zrtve tamo svako godine, oni se trpaju tamo. Ostavite te jadne ljude, ne iritirajte ih vise.

Kada se onaj rošavi pojavi u Jasenovcu, one kosti se uznemire, prevrcu po svim onim grobnicama. Jos kada odvali da su stradali jer su pruzili otpor... Eno i Kosorka se suocila. Od srpskih cokoladica do tviterisanja da kada vidi decu Avganistana, odmah se seti dece Vukovara i Srebrenice. A kada izadje na terasu svog doma da popije kavu, vidi Jastrebarsko. Cudo se nije setila te dece, silno se suocavajuci.

Vili Brant kleknuo. Dobro, i? A ko je kleknuo u Nišu, Kraljevu, Kragujevcu. To nema veze, jbg. Jos neko nemacko diplomatsko mudo se usudi da pomene groblje nemackih vojnika u Kragujevcu. Idi, bajo, u Ausvic pa tamo probaj to.

Kada se pominju srpske zrtve, odmah se trazi milon izgovora. Pocne se od uzroka rata iako je ovde rec o civilnim zrtvama. Pa se onda udari da su Srbi sami otisli.iz Krajine. Pa kad im.kazes da su dede i babe zatecene tamo pobijeni, onda se krene da su to pojedinacni slucajevi. Usput uleti neka budalastina tipa Drezden

U Bosni, a i na forumu, se desavala sprdnja na racun Bratunca. Zabranjeno je pominjati to iako je tu bilo stradalih civila. O tome je pjevao akademik Sase Popovica iz Bosne.

Niko iz federacije nema nameru da poseti to stratiste, mislim da nikada nije bio predstavnik.

Na kraju se dodje do situacije da svako svoje zrtve moze da pominju i da ga pritom savrseno ne zanimaju srpske zrtve. Prakticno o srpskim zrtvama niko i ne treba da prica. Srbi, kako biseri smatraju, nemaju pravo. Hrvatsku, bih federaciju i Kosovo to ne zanima uopste, taman posla da kazu nesto o tome. Dakle, treba ih zaboraviti. 

Da zvanicna Srbija prizna sve zivo, da se katarzise maksimalno, sta god to znacilo, Oric ce u Bosni biti Heroj, Gotovina u Hrvatskoj, Ramus na Kosovu. Srpske zrtve se tek tada ne bi ni stidljivo pominjale, jer se sotona sam izjasnio da je sotona.

Zbog svega treba bataliti zamajavanje svim tim glupostima. Nikog na ovom prostoru ne zanima istinska katarza, nikoga nece zanimati. Sa tim region mora ziveti i to je to.  Ostalo je mlacenje prazne slame.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

43 minutes ago, berti said:

Sta sve moze da se procita... Budalastine o katarzama, suocavanju, a kao vrh svega da Srbi ne mogu da pominju svoje zrtve jer se, zaboga, nisu suocili sa svojim zlocinima. Ko se to uopste suocio, koga to zanima, ko ima volje da se tima bavi... Eno ga Tadic, izvinjavao se svima pa ga po Srbiji gore psovali nego da je javno rekao da je gej. Isao u Potocare kreten Vucic. Em iritirao ljude, em doveo svoje krimose da isceniraju incident. Otišao Čeda, ako on uopste zna sta tamo radi, zasto je dosao. Umesto da puste te porodice i rodbinu da oplaču svoje zrtve tamo svako godine, oni se trpaju tamo. Ostavite te jadne ljude, ne iritirajte ih vise.

Kada se onaj rošavi pojavi u Jasenovcu, one kosti se uznemire, prevrcu po svim onim grobnicama. Jos kada odvali da su stradali jer su pruzili otpor... Eno i Kosorka se suocila. Od srpskih cokoladica do tviterisanja da kada vidi decu Avganistana, odmah se seti dece Vukovara i Srebrenice. A kada izadje na terasu svog doma da popije kavu, vidi Jastrebarsko. Cudo se nije setila te dece, silno se suocavajuci.

Vili Brant kleknuo. Dobro, i? A ko je kleknuo u Nišu, Kraljevu, Kragujevcu. To nema veze, jbg. Jos neko nemacko diplomatsko mudo se usudi da pomene groblje nemackih vojnika u Kragujevcu. Idi, bajo, u Ausvic pa tamo probaj to.

Kada se pominju srpske zrtve, odmah se trazi milon izgovora. Pocne se od uzroka rata iako je ovde rec o civilnim zrtvama. Pa se onda udari da su Srbi sami otisli.iz Krajine. Pa kad im.kazes da su dede i babe zatecene tamo pobijeni, onda se krene da su to pojedinacni slucajevi. Usput uleti neka budalastina tipa Drezden

U Bosni, a i na forumu, se desavala sprdnja na racun Bratunca. Zabranjeno je pominjati to iako je tu bilo stradalih civila. O tome je pjevao akademik Sase Popovica iz Bosne.

Niko iz federacije nema nameru da poseti to stratiste, mislim da nikada nije bio predstavnik.

Na kraju se dodje do situacije da svako svoje zrtve moze da pominju i da ga pritom savrseno ne zanimaju srpske zrtve. Prakticno o srpskim zrtvama niko i ne treba da prica. Srbi, kako biseri smatraju, nemaju pravo. Hrvatsku, bih federaciju i Kosovo to ne zanima uopste, taman posla da kazu nesto o tome. Dakle, treba ih zaboraviti. 

Da zvanicna Srbija prizna sve zivo, da se katarzise maksimalno, sta god to znacilo, Oric ce u Bosni biti Heroj, Gotovina u Hrvatskoj, Ramus na Kosovu. Srpske zrtve se tek tada ne bi ni stidljivo pominjale, jer se sotona sam izjasnio da je sotona.

Zbog svega treba bataliti zamajavanje svim tim glupostima. Nikog na ovom prostoru ne zanima istinska katarza, nikoga nece zanimati. Sa tim region mora ziveti i to je to.  Ostalo je mlacenje prazne slame.

Zaboravio si spomenuti Mila u CG.

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

 

 

Sa tim region mora ziveti i to je to. 

 

Dan kada budem počeo tako da razmišljam biće dan kad sam pljunuo na sebe kao ljudsko biće i odlučio da svesno postanem deo amorfne mase kojoj zakon krda diktira ponašanje.

 

Imam svoje moralne principe, odgovaram samo za svoje postupke i moje "ja" nikad neće biti kako "oni" tako ni "mi".

 

 

 

Sent from my phone using their app

 

  • Like 8
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, fancy said:

 

 

 

 

 

Dan kada budem počeo tako da razmišljam biće dan kad sam pljunuo na sebe kao ljudsko biće i odlučio da svesno postanem deo amorfne mase kojoj zakon krda diktira ponašanje.

 

Imam svoje moralne principe, odgovaram samo za svoje postupke i moje "ja" nikad neće biti kako "oni" tako ni "mi".

 

 

 

Sent from my phone using their app

 

Slazem se. Da su se normalni pojedinci pitali, ratova ne bi bilo ni ovde, a ni bilo gde u svetu. Nesreca je sto nije tako i konstatacija takvog stanja ne ex yu prostorijama je samo cinjenica.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

MIslim da nije moralno da ljudi koji su otisli da zive i rade u inostranstvo bez namjere da se vracaju budu moderatori na politici, kao sto je nemoralno da se glasa na izborima, a ne zivis tamo gdje glasas, koliko god mislio da si u pravu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, Amigo said:

MIslim da nije moralno da ljudi koji su otisli da zive i rade u inostranstvo bez namjere da se vracaju budu moderatori na politici, kao sto je nemoralno da se glasa na izborima, a ne zivis tamo gdje glasas, koliko god mislio da si u pravu.

Da li je ovo moguce, ovako nesto 

bljutavo, bezobrazno i besmisleno 

odavno nije napisano na forumu.

Bolje da moderira neko domaci makar i nemoralan nego neko ko je moralan, al eto odlucio da se ne vraca.

U nekom kulturnom tonu na ovako nesto je tesko odgovoriti, a da se covek bas puno ne suzdrzava, tako da kulturan odgovor ostavljam ovima sto se zalazu za kulturu dijaloga.

  • Like 3
  • Thanks 3
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, Foster said:

Da li je ovo moguce, ovako nesto 

bljutavo, bezobrazno i besmisleno 

odavno nije napisano na forumu.

Bolje da moderira neko domaci makar i nemoralan nego neko ko je moralan, al eto odlucio da se ne vraca.

U nekom kulturnom tonu na ovako nesto je tesko odgovoriti, a da se covek bas puno ne suzdrzava, tako da kulturan odgovor ostavljam ovima sto se zalazu za kulturu dijaloga.

 

Zasto ucitavas nesto sto ja nisam rekao?

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Kronostime said:

Dobrom coeku i divljac dolazi u dom.

Seti se onog srndaca  pred ogradom i tvoje misli o njemu - dovoljno je!

 

Pokusacu da pojasnim. Ja sam nekada zivio u zabludi da sam samo privremeno otisao, kao nekada sto se govorilo nasi radnici na privremenom radu u inostranstvu :classic_biggrin:, mislio sam de ce mi djeca studirati u EU, tamo negdje oko 2000-te, taman dok stasaju za faks. Bio sam takoreci ubijedjen da ce se to desiti za 15-tak godina, medjutim znamo da od toga nije bilo nista, djeca su porasla, ovo je sada njihova drzava, njihov zavicaj. Od mog vracanja nema nista, mozda provedem koji mjesec kao penzioner, ako uopste dozivim peMziju, tako da mislim da ljudi koji su otisli zauvek, ne bi trebali da presudjuju onima koji su ostali.

Dati svoje misljenje je ok, jer nekada se bolje vide stvari iz daleka, kao i da su tu nova iskustva u drustvima u kojima zivimo. Kanadsko drustvo je jako toleratno, agresivnost je rijetka, zivi se u multi nacionalno religijskoj harmoniji i misim da je to uticalo pozitivno i na mene. Tu i tamose desi po koji incident, ali ako se i desi, reakcija drustva je snazna da se te pojave ne ponove. Licno bih volio i da su nasa drustva takva.

Duboko vjerujem da ima jako mnogo kvalitetnih ljudi koji zive i rade na podrucju ex-SFRJ.

Nije problem ako se neko ne slaze sa ovim stavom, mozda se ne slaze niko ovde i ako sam nekoga uvredio time, ja se iskreno izvinjavam!

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Amigo said:

MIslim da nije moralno da ljudi koji su otisli da zive i rade u inostranstvo bez namjere da se vracaju budu moderatori na politici, kao sto je nemoralno da se glasa na izborima, a ne zivis tamo gdje glasas, koliko god mislio da si u pravu.

Dobro, ima tu nečega. Misliš, možda su se "oddomaćili" pa ne mogu da znaju kako je onima u "starom kraju" ? Pa upravo ih to kvalifikuje da budu  moderatori, zato što na celu tu papazjaniju gledaju sa strane, što implicira da bi trebalo da budu objektivni. Kako bi moderisao bilo šta onaj ko ima emotivni odnos prema tome što treba da moderiše? Ono upravo zbog toga ona statua pravde ima povez preko očiju. Zato što taj povez znači da je pravda slepa i za babu i za stričeve, i za prijateljstva, i rodbinske veze, i za ljubav i za mržnju, nego samo ima onu vagu i mač pa meri i reži. Pa stvarno.

Edited by Milenko Puzigaca
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Amigo said:

 

Pokusacu da pojasnim. Ja sam nekada zivio u zabludi da sam samo privremeno otisao, kao nekada sto se govorilo nasi radnici na privremenom radu u inostranstvu :classic_biggrin:, mislio sam de ce mi djeca studirati u EU, tamo negdje oko 2000-te, taman dok stasaju za faks. Bio sam takoreci ubijedjen da ce se to desiti za 15-tak godina, medjutim znamo da od toga nije bilo nista, djeca su porasla, ovo je sada njihova drzava, njihov zavicaj. Od mog vracanja nema nista, mozda provedem koji mjesec kao penzioner, ako uopste dozivim peMziju, tako da mislim da ljudi koji su otisli zauvek, ne bi trebali da presudjuju onima koji su ostali.

Dati svoje misljenje je ok, jer nekada se bolje vide stvari iz daleka, kao i da su tu nova iskustva u drustvima u kojima zivimo. Kanadsko drustvo je jako toleratno, agresivnost je rijetka, zivi se u multi nacionalno religijskoj harmoniji i misim da je to uticalo pozitivno i na mene. Tu i tamose desi po koji incident, ali ako se i desi, reakcija drustva je snazna da se te pojave ne ponove. Licno bih volio i da su nasa drustva takva.

Duboko vjerujem da ima jako mnogo kvalitetnih ljudi koji zive i rade na podrucju ex-SFRJ.

Nije problem ako se neko ne slaze sa ovim stavom, mozda se ne slaze niko ovde i ako sam nekoga uvredio time, ja se iskreno izvinjavam!

Pa to i kazem iznad. Eto, ako je neko dugo ziveo u drustvu koje opisujes, u društvu gde građani samoinicijativno snazno reaguju na negativne pojave, bas to ga  kvalifikuje da bude moderator, i da onda tako pozitivno utice na drustvo iz koga je dosao, a gde su pojave koje se u progresivnom svetu shvataju kao nešto negativno, jos uvek drustveno prihvatljive, i cak po nekima nešto što treba negovati kao "posebno i samo naše".

Edited by Milenko Puzigaca
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Amigo said:

MIslim da nije moralno da ljudi koji su otisli da zive i rade u inostranstvo bez namjere da se vracaju budu moderatori na politici, kao sto je nemoralno da se glasa na izborima, a ne zivis tamo gdje glasas, koliko god mislio da si u pravu.

 

manje vise za moderisanje na politici.. Ali zaista smatram da nije moralno glasati na izborima, referendumima u drzavi u kojoj vise ne zivis. niti imas neku jasnu nameru da se vratis...

 

   Na zalost ima dosta onih koji su otisli a i dalje glasaju za one zbog kojih su i morali otici...

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, Doc Holiday said:

 

manje vise za moderisanje na politici.. Ali zaista smatram da nije moralno glasati na izborima, referendumima u drzavi u kojoj vise ne zivis. niti imas neku jasnu nameru da se vratis...

 

   Na zalost ima dosta onih koji su otisli a i dalje glasaju za one zbog kojih su i morali otici...

 

zamisli situaciju gde se clanovi foruma uopste ne izjasnjavaju gde zive vec samo komentarisu ono sto ih zanima,

kako bi tada bilo ko mogao da pise o MORALU - licno mi uopste nije jasno sta je tacno nemoralno u tome da se misljenje izrazava

 sa svih strana sveta iz raznih boravista bez upozorenja i moralisanja oko toga...

 

a ovo sto kazes poslednje da je dosta njih otislo a i dalje glasaju za one zbog kojih su morali da odu - to zvuci kao istina na prvi pogled, ali zapravo to je smesno i ne desava se...mislim onaj ko je otisao nije bas toliko lud da usred nekog posla

u zemlji u koju se iselio, dotrcava na izbore u srb da glasa za onog koga zbog koga se iselio...ili mislis da to rade u inat onima koji su ostali pa da ih kazne?

No way. Ali jeste smesno za zamisliti i kao sto rekoh, moglo bi da lici na stvarnost, jer sto je gluplje to istinskije zvuci :lol_2:

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Mama_mia said:

 

zamisli situaciju gde se clanovi foruma uopste ne izjasnjavaju gde zive vec samo komentarisu ono sto ih zanima,

kako bi tada bilo ko mogao da pise o MORALU - licno mi uopste nije jasno sta je tacno nemoralno u tome da se misljenje izrazava

 sa svih strana sveta iz raznih boravista bez upozorenja i moralisanja oko toga...

 

Ko je to rekao?

 

Quote

a ovo sto kazes poslednje da je dosta njih otislo a i dalje glasaju za one zbog kojih su morali da odu - to zvuci kao istina na prvi pogled, ali zapravo to je smesno i ne desava se...mislim onaj ko je otisao nije bas toliko lud da usred nekog posla u zemlji u koju se iselio, dotrcava na izbore u srb da glasa za onog koga zbog koga se iselio...ili mislis da to rade u inat onima koji su ostali pa da ih kazne?

No way. Ali jeste smesno za zamisliti i kao sto rekoh, moglo bi da lici na stvarnost, jer sto je gluplje to istinskije zvuci :lol_2:

 

Pa ima glasanje postom, ne mora da se trci :smiley2:

Link to comment
Share on other sites

Just now, Kronostime said:

 

Odes u Kunzulat ili Ambasadu Reoublike Srbije sa vazecim dokumenom iste, i  glasas. :default_coffee:

Aha, znaci platis dobrane pare da dodjes do konzulata :classic_biggrin: Mozda to rade oni sto zive blizu konzulata, ali Amigo rece postom.

Link to comment
Share on other sites

  • fancy locked this topic
  • fancy unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...