Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

38 minutes ago, Born Ready said:

Ja bih na mestu naših pokušao onda da napravim neki džentlmentski dogovor s Efesom da igramo bez važnijih reprezentativaca i pustimo ih da se odmore za sutrašnje mečeve. Znači oni bez Larkina, mi bez Simonovića - pa da vidimo ko je bolji.

 

Ne treba zaboraviti ni NBA klauzulu.

  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, ivan9 said:

Do kraja godine(od 20.11 do 31.12) imamo samo 3 izlaska iz BG: 

(EL) Makabi 3.12

(EL) Zenit 22.12

(ABA) Igokea 26.12

Dobar period za vise treninga i bolje sklapanje kockica.

 

Taj period može još bolje da se iskoristi. Npr da klub organizuje igračima večernju školu, imajući u vidu da su na Vi sa pameću.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, leki bg said:

Kojih 4 je zarazeno u Efesu? Plus ova 3 povredjena?

Nisu rekli da su igraci zarazeni vec da u klubu imaju jos 4 zarazena. Moguce da su iz strucnog staba ili pomocno osoblje... 

 

3 hours ago, Ridji said:

Nesto razmisljam, koliko bi jos bolji bili Lojd, Teri i Volden da ima publike

cca Lojd 23%, Teri 18%, Volden 21% - izvuceno iz napredne statistike. 🙂 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

On 11/24/2020 at 11:37 AM, Firga said:

I dan posle, najjaci utisak mi je tendenciozno sudjenje. Mislim da u zivotu nisam gledao ovakav kriterijum dosudjivanja faulova. Na jedmoj strani se sve sviralo, na drugoj skoro nista, cak i u onih 13 sviranih faulova sudije su bar 7 8 puta morale da se pravdaju Zagorcu, Tomasu i Jankovicu. 

 

Posledice ... problemi sa licnim greskama, samim tim mnogo naizgled suvisnih rotacija, zatim rani izlasci iz bonusa i neverovatnih 38 lakih poena za protivnika (zapravo 32), pa nervoza nasih igraca koji su onemoguceni da igraju odbranu kakva se igrala na njima na drugoj strani terena ...

 

Na srecu, kao posledica nije dosao poraz a prosto neverovatno kako nije posle ovakvog sudjenja. Neverovatno je to sto imamo korektno sudjenje u EL i onda dodjes "kuci" i dozivis ovo. Sta je pozadina ovoga videcemo ...

 

Evo ne stizem da pisem na forumu koliko bih hteo pa cu tek sad da se osvrnem na sve ove silne komentare u vezi utakmice i sudjenja.

 

Pre svega, da bi videli uzrok tih brojki sa faulovima trebalo bi da se vratimo na meceve sa Primorskom i Splitom. Od tih ekipa je ekipa KKCZ kombinovano jaca za 100 poena (jedno 60+40 razlike kad KKCZ igra na svom maksimumu), pa svi znamo sta je bilo.

 

Da li stvarno neko ovde, na ovoj temi, misli da je sut za pobedu Splita bio realan odnos snaga, mi se nismo snasli, njih je islo i slicno? Ako neko i misli, u zestokoj je zabludi - igrace jednostavno bas briga da li ce biti 2 ili 20 razlike u nebitnom mecu. Primeti se da i Obradovica nesto ne deprimira kakav ce rezultat da bude, a svakako necemo imati svih 26 pobeda, jer je akcenat stavljen na EL sto je jedino ispravno.

 

Vratite se u ponedeljak, pre tri dana - kad god smo poveli sa dvocifrenom razlikom, izgledalo je kao da Zadar gostuje Partizanu, a ne Crvena zvezda. Tolika kolicina mrtvila, otaljavanja posla, igranja odbrane pogledom, pa jasno je bilo da gledaju (a i Obradovic sa njima) da se sto manje trose. I vi onda napisete, pa kako tolika razlika u faulovima?

Vecina tih faulova dosla je nakon sto smo bili u bonusu i igraci su ih pravili jer je lakse tako igrati odbranu nego ispratiti igraca i trositi energiju na to. Zasto igraci Partizana nisu pravili toliko faulova? Zato sto je njima ovaj mec bio bitan, igrali su mnogo angazovanije u odbrani, sa mnogo vise koncentracije i otud mnogo manje prekrsaja.

 

Svaki trener bi poludeo sa onoliko napravljenih faulova u situaciji kad je ekipa u bonusu jer igrace mrzi da igraju odbranu. I onda vi hocete sta, da i igrace Partizana mrzi da igraju odbranu da bi se broj faulova i bacanja izjednacio? Pa zasto bi to bio slucaj? I zasto bi broj bacanja morao da bude izjednacen, otkud takva ideja? Daj da svaka ekipa nakon meca sutne po 20 bacanja, daj da ne postoji bonus, pa ne ide to tako.

 

Cak i u onoj povredi Halla, njegov sut je bio mnogo neozbiljan, ono se ne radi u kontri.

 

Crvena zvezda je mnogo kvalitetniji tim i samo zato je pobedila, a zasto je onakav odnos bio prema igri, to treba upitati trenera. Svakako je dobro sto smo dobili jer ne bih zeleo da nekom rivalu za 4. mesto dajemo prednost (bio to Mornar, Partizan, Cedevita).

 

Sto se tice meca protiv Efesa, ocekujem rutinsku pobedu, jer oni nemaju izmene. Samo treba uci u borbu iscrpljivanja, sa mnogo prekrsaja i sa dugim napadima, bez jurcanja i davanja mogucnosti da njihova sveza prva petorka sama prelomi mec.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Takeshi_Kovacs said:

predlazem da pogledas ivanov post jedno 2 strane unazad

 

Gledao sam mec, to je za mene dosta.

 

Situacije koje se mogu svirati ovako ili onako (da su sve sporne mec ne bi ni bio zavrsen) se standardno koriste kad se pokrene tema "zavera sudija koje pomazu njima/placene su da nas saplicu" i u tome zaista necu da ucestvujem.

 

Dovoljno je da sam procitao post da ni Lakersi ne bi dobili Partizan sa takvim sudjenjem i tu nema sta vise da se raspravlja.

 

Da li je bilo more glupih faulova? Ako nije, daj da vidimo kako brojni faulovi u bonusu nisu glupi i kako to nije odraz nedostatka zelje da se protivnik dobije sa 20+ razlike nego se otaljava mec. Ako jeste, pa to je glavni uzrok u ovolikoj razlici u broju slobodnih bacanja.

 

2 minutes ago, Takeshi_Kovacs said:

jel se zna sta je sa dzonijem?

 

Samo bi falilo da opet ne igra.

Link to comment
Share on other sites

  • Ridji featured and unfeatured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...