Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/26/2020 in all areas

  1. Dočekaću valjda i neku stranicu KKCZ topika gde se ne pominje Mozli kao merilo kvaliteta svakog dovedenog ili potencijalnog centra.
    17 points
  2. Prate i kod nas mnogi Zvezdu pa kažu da Vlada komanduje odbranom i raspoređuje kao libero, tako da mišljenje jednog fena nije previše relevantno. I mom ćaletu svaka skraćena mitska zver je loša u odbrani jer će svi da ga uguraju na postu, a dobar odbrambeni igrač mu je Peković.
    14 points
  3. Ali najjaci komentar koji sam procitao poslednjih meseci. Milsap je onaj crnac sto u horor filmu prvi pogine.
    12 points
  4. Gde ti vidis sad vestinu kod igraca? Sad je imaju samo Jokic, Doncic i mozda jos neki. Ostali sve siledzije. Sent from my Mi 10 using Tapatalk
    12 points
  5. Porediti Borisu sa Simonovicem je blasfemija. Simonovic je zasluzio postovanje svojim radom.
    10 points
  6. dugo ih nije bilo nidje. docekali su opet svojih 5 minuta. kad bi jokic i nugetlije uzeli jednom titulu bili bi 100 puta gori.
    8 points
  7. jokic je bolji od davisa. to je pokazao i dokazao u ovom playoffu. davis je imao dovoljno sansi u pelicansima da uradi ovako nesto kao jokic ali nije bio ni blizu. a nije da jokic ima neke bolje saigrace nego sto je davis imao.
    8 points
  8. Davis bi izgubio ovu seriju da nema Brona? Wow, kako neocekivano da izgubi seriju u kojoj bi mu drugi najbolji igrac bio Rondo protiv ekipe sa puno vecom dubinom od Lakersa. Najbitniji igrac ovih Lakersa je bez sumnje Bron jer je roster koncipiran tako da je on fakticki jedini kreator u ekipi (uz Ronda koji se ukazao u PO), a Davis kao i vecina elitnih visokih kroz historiju lige treba ipak jednog odlicnog kreatora vani. Prva ofanzivna opcija ovih Lakersa s druge strane je Anthony Davis bez ikakve sumnje, i trenutno scorerski najpotentniji igrac ekipe. Lik igra vrhunski PO, na jednom historijskom nivou i ne dobija ni priblizno dovoljno kredita za to. Po brojkama igra bolji PO od proslogodisnjeg Kawhijevog recimo, a Kawhija se nakon proslog PO proglasavalo najboljim igracem svijeta dok je za ADa izgleda upitno i da li je top 5 igrac lige.
    5 points
  9. Sudije su bas ocaj u seriji Lejkersa i Denvera, evo ovo je cist faul u napadu Mareja a ovo niko nije ni video a ni svirao, generalno sto se tice bacanja imali su ih podjednako tokom ove 4 utakmice 113:113 tako da o nekom namestanju za Lejkerse je smesno pricati... Ali dobro videcemo veceras dal se serija zavrsava ili se nastavlja kao jutros Boston i Majami
    5 points
  10. odnos slobodnih bacanja i faulova uopste ne mora da znaci da je sudjenje ravnopravno.
    5 points
  11. ...čekajući dan kada ću dostići level da pre početka sezone znam koje mesto osvajamo na kraju takmičenja u kojem nastupa 18 klubova. A u međuvremenu kao i do sada: red sikiracije - red preterane egzaltiranosti.
    4 points
  12. Pozdrav ušao sam na forum i sada mi je odjednom ljubičasta tema jel sam pritisnuo nešto pogrešno u podešavanju akaunt naloga?
    4 points
  13. igra je tako velika rec. ispravnije bi bilo reci da posmatra iz prvog reda. dal ce da izgube sad ili u finalu skroz je nebitno. bitno je da se dovuku do finala. bre, bolje, jace 💪 skroz su nemocni kad ih pritisnemo i zato im se ne treba prilagodjavati vec ih pritisnuti jos jace i prebiti. najvise ocekujem od lebrona jer u kontinuitetu moze bez problema da ih ugurava u kos.
    4 points
  14. Boaciju istice ugovor poslednjeg dana ove godine. Ima platu i od nas i od Kineza jos uvek. Nit ga iko trazi, nit se njemu zuri.
    4 points
  15. Ganferi moji imam dobar osecaj sto se tice ove ekipe,nekako su mi dirty dozen stil.Deluju kao disciplinovana banda resena da se bori.Cak i Jordan Loyd ce uklapa u cudne sudbine ostatka ekipe i put u istu.70%posto tima se dokazuje,a ostatak prekaljeni igraci koji imaju dosta meceva u rukama.Sale je trener i resen je da uspe.🏀🏀🏀
    3 points
  16. Каква је лажни Његош 3,14чкица па то је страшно. ОК измјене на почетку 2П, затим после без отаљавања али ако будем у Јерменији видио комбинације Јованчу и Вуканчу, гасим телевизор.
    3 points
  17. Falćineli ušao u više šansi za sad nego Tomane za godinu dana.
    3 points
  18. Mislim da za navijace Lejkersa treba posebna tema. I ban za nba temu.
    3 points
  19. Od nostalgije koja remeti socijalnu inteligenciju mene više fascinira apologetika moderne košarke kao najkvalitetnije i neviđene do sada. Da li je to posljedica recency bias-a ili nepoznavanja prošlosti (ovo drugo je vjerovatnije) nije toliko ni bitno. Ne sporim da se igra dobra i zanimljiva košarka, ali da je neviđena, a pogotovo zastrašujuća je, blago rečeno, pretjerivanje. Zašto je onda rejting, tj. gledanost WCF finala LAL - DEN najniža u zadnjih 15-ak godina, bez obzira na ogroman hype oko Lebrona, Lakersa i Kobe-a? Zbog zastrašujućeg kvaliteta? How yes no! Ja znam da je Jokić ''naš'' i da je zaista neke dijelove centarske igre podigao na viši nivo (skillset i assisting), ali ne zaboravimo da je njegova atletika bukvalno na nekom minimumu prihvatljivom za ovaj nivo košarke i čini ga strahovito ranjivim defanzivno, što je ogroman ograničavajući faktor da bi ušao u bilo kakve priče o all-time greats na poziciji koju igra. Njemu velike probleme pravi Dwight, čovjek koji osim sirove atletike, nema bukvalno ništa drugo. A ne zaboravimo da je Howard pet puta bio najbolji centar NBA u ovo moderno vrijeme. Sjajno, a sad uporedi njega sa centrima 90-ih. Nakon velike četvorke: Hakeem, Shaq, Robinson i Ewing, postoji čitav niz centara koji su za Supermena ''izmislili'' košarku u svakom pogledu, poput Alonzo Mourninga, sjajnih evropljana Sabonisa i Divca, brutalnih fizikalaca poput Kempa, Willisa, Mutomba... Ajde, reći ćeš, uloga centara u modernoj košarci nije više toliko bitna, ali misliš li da su 90-ih na ostalim pozicijama bili lošiji igrači? Koliko danas ima bekova poput Jordana ili Drexlera, plejeva poput Magica ili Stoctona i krila poput Birda, Malonea ili Barkleya? Ne želim ja sad da glorifikujem prošlost, naprotiv, samo tražim malo više realnosti i objektivnosti kada je u pitanju sadašnjost. Pominje se da možda AD neće igrati noćas, zaista izvrtanje zgloba nije izgledalo nimalo naivno i Lakersi vjerovatno ne žele ništa da rizikuju. Nadam se da će Nuggetsi to iskoristiti, očekujem mnogo aktivnijeg Jokaru i nastavak odlične (ne i zastrašujuće... ) serije...
    3 points
  20. Klaus Johanis, rumunski predsednik, je etnički Nemac. Boris Trajkovski, bivši predsednik Makedonije, je bio protestant. Predsednica Vlade Srbije je otvoreni gej, delimično hrvatskog porekla. Zatim, kad se odmaknemo malo od sadašnjosti i posmatramo istorijski, pre šezdesetak godina je prvi put izabran predsednik SAD koji je katolik, pre desetak jedan sa afričkim korenima, a za koju godinu će to biti i žena, gej, hispanos, pa i musliman. Sve nabrojane stvari su bile neverovatne pre 100 godina pa su se eto desile. Drugo, društvo samo odlučuje čemu će davati značaj. Građansko društvo se ne može graditi na osnovu antinacionalnog niti sekularno kao antiteističko. Ako želiš da građanske vrednosti budu usvojene ti ih moraš ponuditi i delima promovisati kao naprednije, kako bi ih društvo prepoznalo i zaista usvojilo, ne zamenom jedne dogme drugom, nekim dekretom i prisilom (posebno ne kada to promovišu oni koji su samo plaćeni lobisti i time samo upropaštavaju ono što kao zastupaju). U suprotnom, stvara se jak otpor i dolazi do lomova, jer će se svi ukopati u svojim rovovima. Države i poludržave na Balkanu su nastale na osnovu borbi raznih etnosa za nacionalno oslobođenje. Jbg, to se, zbog raznih faktora desilo istorijski relativno kasno, situacija je malo komplikovana, pa je dodatno bila ispresecana različitim tokovima i širim okolnostima, pa nije ni završeno. Tako su i entiteti nastali na prostoru SFRJ nastali kao nastavak tog procesa. 20-30 godina kasnije vidimo da to i dalje nije gotovo. Svi smo pomalo umorni od tih trvenja, ali ne možemo graditi svet sutrašnjosti tako što ćemo reći ''Ej, ajde da o tome ne pričamo i da mu ne dajemo značaj'' jer problem neće nestati. Moramo da prihvatimo da su prisutna religijska i etnička pitanja, koja možda meni nisu bitna, ali mnogima jesu, i zato moramo da nađemo način da ih uklopimo u rasprave i razvoj tog građanskog društva, a ne da ih ignorišemo ili omalovažavamo. Tako je i u SAD - Irci npr. i danas imaju svoje marševe. Ili kad se igralo SP u fudbalu, bio je pravih izliva irskog i grčkog nacionalnog ponosa, ali to nije dovelo u pitanje uređenje SAD. Tako se i sad kolektivna borba crnaca za prava ne može svesti samo na pitanja pojedinca, građanina, nego kao kolektiv žele ravnopravan status - zato što su kao kolektiv bili ugnjetavani dugo, nije to bila pojedinačna stvar. Na kraju, ni eliminisanje etnosa ili religije iz fokusa ne znači da to društvo neće biti imperijalističko i unesrećivati neke druge. Već viđeno.
    3 points
  21. S obzirom na budzet sve od poslednjeg mesta je uspeh...
    3 points
  22. nisu zasluzili. pokusace opet da nas pokradu i zato treba da ih jebemo na suvo.
    3 points
  23. jebo me pas al ste iritantni. francis sve bio u pravu.
    3 points
  24. Jeste sad su Dwight i Rondo faktori, a do prije mozda pola godine su zestoko ismijavani kao bivsi kosarkasi. Prije sezone se pricalo da Lakersi van Bron-AD dua imaju gomilu smeca, sad odjednom fina ekipa. Smijesno.
    3 points
  25. Preksinoc ubijen jos jedan policajac crnac od strane mirnih protestanata. Medijima to nije vredno pomena. Zanimljivo kako svi izgube ljudskost i solidarnost sa zrtvom i njenom porodicom ako se tragedija ne moze iskoristiti za ideoloske i politicke potrebe. Ali, black lives matter!
    3 points
  26. Nevezano za seriju Denver Lal (a na neki način i vezano 😀) argument da je dobro suđenje pošteno i dobro zato što se ekipe izvode isti broj bacanja je izuzetno glup. Suđenje je dobro ako sudije poštuju propise od lige i sude u skladu sa tim. Na primer jedan tim može da igra grublje, pa da je to uzročnik za više faulova/bacanja nad/za njihove rivale, a da su sudije svirale sve što su trebale.
    3 points
  27. Ararat je profi tim, za razliku od Shamroka koji je amaterski tim.
    3 points
  28. Razocao me je Hayward, mnoogo je pasivan..Ocekivao sam da odigra jednu dobru utakmicu.
    3 points
  29. Cek ti stvarno mislis da prolazite? Mi tek sada palimo motore. Cekali smo vas da se izmorite kao Austrougari devetsto cetrnaeste, pustili ih do Ljiga i onda onako umorne najurili u Bosnu. E tako cemo mi vas sada. Crkli ste bre, samo to jos retko ko vidi. Krece masinerija I to Marej Porse Karera i Jokic Skanija sa senzorima Mi se tek zagrevali i cekamo da se sjurimo na vas ko na vasu bracu iz Arandjelovca. Sad ce Maloun kao Zivojin Misic da vas sredi, drz gace 😉
    3 points
  30. Aranitovic kao covek je imao poprilicno tesku situaciju. Ziveo je sa roditeljima u garsonjeri na Medaku 3, bilo je problema oko novca za lecenje i rehabilitaciju, gde je gazda poprilicno ispadao lihvar kada je mogao. Sanijev otac je mnogo uložio u sinove, napravio je sebi dugove verujuci u njih, pogotovo u mladjeg. Petar je uvek bio fizicki limitiran, slabih nogu, pa se i ocekivalo da dogura najdalje do solidne EK karijere. U situaciji gde je odnos sa gazdom uzasan, gde potonji ne skriva svoje jajarske osobine i gde si svestan da ti dete nece videti teren u obliku kom mu je potreban, da li je greh sto je otac povukao rucnu i odveo dete negde gde mu je obećana bolja pozicija igracki gledano, rehabilitacija, kao i odredjeni novac na ruke, kojim bi se resio dugova? Mislim da je u ovo vreme potpuno nebitna informacija, ali da, porodica Aranitovic je do koske grobarska, pa je i sa te strane bilo očekivano. Mali nije imao srece, nazalost. Svi su bili ubedjeni da je on dugorocni reprezentativni kalibar, ali sa unistenim kolenom vise nema skoro pa nikakvu perspektivu. Neko ce reci - Bertans je imao istu situaciju, pa je sada u NBA. Stoji, samo sto Bertans nema posledice na kolenu koje Sani ima. Dva meseca nakon druge operacije hirurg uopšte nije bio optimista da ce ikada vise igrati profesionalno kosarku.
    3 points
  31. U današnjoj košarci se teži snižavanju petorki i igri sa više ball handler-a, zaista ne vidim kako se u to uklapa Simanić na poziciji 3... Jel' uopšte postoji neki igrač od 210+ cm u EL/EC da igra trojku? I kakav bi boljitak to donelo, imajući u vidu da su njegovi jedini ofanzivni kvaliteti šut za 3 i tranzicija? On svakako lakše dolazi do svojih šuteva igrajući četvorku, za sebe i druge da kreira ne ume nikako, za neko napadanje sa posta ima previsoko težište i nedovoljno snage, a uz to nije fajter, nema motor i low IQ igrač je, pa ne može da hasluje i bude zahvalan igrač iz drugog plana kao neki Klaver recimo... Meni on na SF nema baš nikakvog smisla.
    3 points
  32. 2 points
  33. Ne znam što ste toliko pesimistični kada je EL u pitanju. Evo ja mislim da ćemo biti od 7.-10. mesta na kraju regularnog dela. Činjenica je da mi osim onoga u Turskoj ekipu nismo gledali, a da smo tada videli da se nazire trenerova filozofija. Da se znaju uloge, da je ritam uvek visok, da će DeDa biti važan šraf, a Simanić...pa Simanić. Treba uzeti u obzir da je tamo nedostajao Terry i taj jedan PG/SG, što bi teoretski trebalo da podigne još više ritam i kvalitet ekipe. Ja sam malo odgledao Terry-ja u BCL i mogu reći, da je definitivno Saletov pik. Veliku je minutažu imao i ono što sam ja primetio je da posle 5 minuta pada, te će mu Saletove hokejaške izmene itekako odgovarati. U tih 5 min bilo je primetno da ga ima svuda i da mu najviše odgovara kada igra u paru sa Hummer-om (malo pismeniji Kuridža). Definitivno ima problem u odbrani sa fizički jačim centrima, ne toliko kada ga zidaju (zna dobro nogama da zadrži poziciju), koliko kod zagrađivanja koša, pa dozvoli po koji ofanzivni skok. Odlično se odmotava iz pika i moram priznati da me je iznenadilo da zna i da podeli pas, tj. svestan je pozicije saigrača, pa i u tom delu mislim da će biti bolji, jer se kod Saleta kretnje u akciji moraju ispoštovati. Najopasniji (i korisniji) je oko koša, a mislim da imamo bekove+DeDa koji će znati i moći da taj njegov upside obilato koriste. Definitivno može da isprati svakoga na preuzimanju, ali zna i da se izgubi (ne toliko često) u "saobraćaju", a u napadu (opet ne toliko često) zna da napravi glupi faul na postavljanju bloka. Sve u svemu solidan igrač sistema sa velikom energijom, što je meni sasvim ok. Znam da smo Cigani i da su nam visoki standardi, ali ja stvarno imam utisak da se stvara nešto veliko i optimističan sam po tom pitanju. Na kraju krajeva, toliko dugo nismo gledali Zvezdu u takmičarskoj utakmici, daj da više počne pa ćemo da "pljujemo" ili da "osvajamo ovo"... Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
    2 points
  34. I ovo je ok, imamo 2 all stara, pre je bio samo Jokić, sad još da se Harris ne povređuje i da se Porter razvije.
    2 points
  35. Slusam Radju sad na Ju Tjubu, da li je realno da on misli da su pre kosarkasi bili vestiji, talentovaniji. Uopste se cak ne radi ni o devedesetima, ovi sada su druga dimenzija i za kosarku pre 10- 15 godina, cak i za neku blizu eru. Iz raznoraznih razloga na zadnjem Ol Star- u nisu igrali: Durant, Kari, Irving, Pol Dzordz, Grifin, Bil, Vol + bi konkurisali Porzingis, Tompson, Oladipo itd, da ne spominjem Taunsa, Lavina, DeRozana + ultra nove mlade snage Morant, Zion itd + stare kajle Oldridz, Dramond itd. Bukvalno jedno 20 vrhunskih igraca Ol Star kalibra nije ni videlo zadnji Ol Star. Cak se ne moramo vracati ni u devedesete, dovoljno je videti "Lebronovu eru" Ol Star igrace tipa Memet Okur, Luol Deng, Roj Hibert, Joakim Noa, Binum, Dejvid Li, Vest, Brendon Roj, Nelson, Devon Heris itd, pa Dzo Dzonson bio milijardu puta Ol Star. Rendolf vise puta, Mo Vilijams, Grendzer itd. Da ne bude zabune sve su to dobri igraci ali fascinira me koliko nostalgija remeti socijalnu inteligenciju. Ono prvo poluvreme Denvera i Lejkersa je bio zastrasujuci nivo kosarke. U nekom generalnom smislu mnogo mocno je to izgledalo, pogotovo sa onolikim gromadama Jezerasa. Aj sto su veliki nego i znaju. Kad je Jokic genije prilicno nemocan bio u nekim delovima, zamisljam Memeta Okura ili Denga kakav bi masakr pretrpeli. A bili Ol Star- ovi. Nostalgija je cudo.
    2 points
  36. Serija Majami-Boston je baš prava košarkaška poslastica. Spo zonom poveo sa 2-0, onda u trećoj Kelti našli rešenje za nju i smanjili. I onda pomisliš, ok, radiće rešenje opet, međutim, Boston pogubi toliko lopti da su prosto morali da izgube tu četvrtu utakkicu. I onda sinoć odličan start i prvo poluvreme Majamija, poveli su igrajući čoveka. A onda, uz dobar defanzivni period na startu treće, Boston počinje da nadigrava Majami dok stoje u toj istoj zoni i daje 41 poen za četvrtinu. Dva maga na klupi na obe strane, odlično složeni timovi i prilagođavanje između mečeva ali i tokom meča. Obojica manipulišu tokom meča sa klupe iz poseda u posed, pravi šahovski obračun.
    2 points
  37. ? Sadik je značajno potonuo u poslednje dve-tri nedelje, da li zbog umora, sitnih povreda, promaje u glavi, činjenice da je ozbiljno skautiran i da se odbrana protiv njega posebno sprema, nečeg petog ili kombinacije svega toga, ne znam. Svakakve stvari mogu da se napišu za njega gledajući samo poslednje dve utakmice, ali ocenjivati ga na osnovu toga kao igrača nije ispravno. Sadik je bez konkurencije najbolji igrač Partizana. Po ukupnom kvalitetu, statistici, uticaju na dešavanja na terenu i rezultate, konstantnosti, ceni, potencijalu - by far naš najbolji igrač. To što ja obožavam Natha kao nekog čija igračka inteligencija prevazilazi zbir svih ostalih u timu, ne menja činjenicu da su njegove genijalnosti postale suviše retke i da njegova korisnost u napadu već odavno ne pokriva rupu koju ostavlja defanzivno. Suma je, što se tehnike tiče, igrač za lige petice, ali i on je izrazito nekonstantan, a uz to nema ni liderski ni pobednički mentalitet, plus igrački IQ vrlo nizak. I, po meni najveći problem, završni pas i realizacija su mu najslabiji segmenti igre. To su razlozi zašto je Sadik najbolji igrač Partizana. Što se njegovih vrlina i mana tiče, tačno je da je i dalje prilično sirov i da mu nedostaje finalna obrada. Međutim, i bez toga on ima mnogo kvaliteta. U stanju je da izdrži desetine duela tokom meča, da igra stalno sa igračem na leđima i da dobije većinu tih duela, i da uz to igra ozbiljan presing i odrađuje defanzivne poslove na visokom nivou. Tako da stvarno ne razumem kako je to fizički inferioran. Te njegove improvizacije nisu uvek loša stvar, koliko puta je iz situacija kada je okružen protivničkim igračima i kada je jedino logično da se oslobodi lopte, uspevao da se izvuče solo akcijom i stvori šansu sebi ili nekom drugom. Bez obzira što to generalno izgleda prilično nespretno, on ima i dribling i šut i pas, kao i prijem lopte. On je, na primer, jedan od retkih koji pokušava i često uspeva da napravi prednost iz prijema, odnosno prvog kontakta s loptom. Igra glavom mu verovatno nije jača strana, ali to je teško i oceniti kada kršten centaršut nisam video mesecima. Tako da, čak i da ima vrhunsku igru glavom, to mu u ovakvom Partizanu ne bi bilo od koristi. Jedan od njegovih većih problema je što voli da, kako se to ovde popularno kaže, izlazi iz opanaka. Bira atraktivnije i komplikovanije rešenje u situacijama koje mogu jednostavnije i efikasnije da se reše. Ali opšti utisak mi je da su sve njegove mane prilično lako ispravljive, a da onaj teži deo, koji već formiran igrač ne može da nauči, on već ima u sebi.
    2 points
  38. Brljaju sudije na sve strane, kakvi papci.
    2 points
  39. Zvezdi su se sklonili, a Metalac i Radnički su pošteno razbili. Nema oscilacija kad se pošteno igra.
    2 points
  40. 2 points
  41. Jeste bilo vatre. Dobio sam potvrdu od najblizeg moguceg izvora da jeste ;) Medjutim, sta se tu na kraju tacno desilo, ne znam. Poznajuci prezidentea, mislim da idalje nije oprostio poslednju konferenciju i jos neke druge stvari i da je sa zadovoljstvom uterao Deju kada se Sasa pojavio kao opcija. Dok Sasa nije postao realan, Dejo je bio sasvim izgledan. Medjutim, ovog puta smo bili mi potrebniji Deju nego on nama i to je Nebojsa docekao. Dejo se grdno razocarao u Minhenu i pitanje je da li ce uci nazad u EL drustvo u nekom narednom periodu i toga je svestan. Mi smo mu bili velika sansa. Sujeta je cudna stvar, a kada postoji obostrana potreba, vrlo lako zna da nestane. Ovog puta nije bilo obostrane potrebe, ali ja verujem da ce nam se putevi ponovo ukrstiti. Dejo se sprema za Spaniju, koliko sam ja cuo...
    2 points
×
×
  • Create New...