Jump to content

FK Radnički Niš 2019/20


Constantin

Recommended Posts

13 minutes ago, goldberg said:

Toncev je ovde krivac, ali nije jedini. Ocigledno je da politicarima u upravama klubova poslednja briga da rezultatski napredak klubova.

 

Konkretno, ovaj sastav je losiji od proslogodisnjeg i to dosta.

Ja bih rekao da ima i do trenera. Dripacki je Lalat napustio Radnicki. Preko noci.

Link to comment
Share on other sites

Sve dok mafijaško-političarski krugovi kroje fudbal (a i društvo) u Srbiji, ovakve stvari će se dešavati. Zato mi je i Čukarički simpatičan, pošto teraju svoju priču, i zato imaju kakve takve rezultate. Sa likovima tipa Tončev 1 i 2, nema sreće ni za fudbal ni za Srbiju.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Bas teska katastrofa i dekadencija sinoc na Cairu. Ja ne pamtim da sam gledao onako los i zastareli, nemocan fudbal u Nisu. A gledao sam Radnicki i na Delijskom Visu, kad su igrali drugu/trecu ligu... 
Mada sve mi je jasno kad je buljas Krunic postavljen za trenera, bolje nisam ni ocekivao

Link to comment
Share on other sites

Ma sasvim realan ishod.

Flora je možda i najbolji tim u Estoniji, kakva god da je ta liga...Prvenstvo im je i punom zamahu, uigrani su...

 

S druge strane zbrda-zdola skrpljeni tim Radničkog, sa sve Necom Tomićem kao pojačanjem. Valjda se mislilo nešto na o-ruk proći prvo kolo.

 

Nema sreće u tim političkim ad hok projektima. To je sve od danas do sutra, bez ikakvog plana.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

56 minutes ago, Bejbl said:

Ma sasvim realan ishod.

Flora je možda i najbolji tim u Estoniji, kakva god da je ta liga...Prvenstvo im je i punom zamahu, uigrani su...

 

 


teške noge, prireme u toku, a nama fali par igrača...  bla bla bla bla bla bla


Sasvim realan ishod da dodje neka Flora u Niš, očukaju ih ko malce i prodju u sledeći krug kvalifikacija.... a onda će da se priča o razvijanju sportskih centara po Srbiji, Realu s Nišave, ulaganje u stadion i šta već... 

Realno tu smo, gde smo. Nemojmo se zamlaćivati da smo SFRJ jer smo tu državu u krvi ugušili.

Edited by Stondisha
nepismenos'
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Stondisha said:


teške noge, prireme u toku, a nama fali par igrača...  bla bla bla bla bla bla


Sasvim realan ishod da dodje neka Flora u Niš, očukaju ih ko malce i prodju u sledeći krug kvalifikacija.... a onda će da se priča o razvijanju sportskih centara po Srbiji, Realu s Nišave, ulaganje u stadion i šta već... 

Realno tu smo, gde smo. Nemojmo se zamlaćivati da smo SFRJ jer smo tu državu u krvi ugušili.

Kačiš previše stvari na prostu priču. Generalno u pravu si, osim za ove "sportske centre" u Srbiji. No, to je druga tema...

 

Da ne beše Hajduka iz Splita i njegovo devstarinje od strane Gzire sa Malte, koju smo mi prošle godine izbacili, bili bi senzacija u Evropi... :smiley5:

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, ZiS said:

Dobro je...ziv je 😂

Šta da ti kažem. Vozio sam više od 900 km da bih stigao na početak utakmice i video....šta ?

Evo Tončev se obratio sa svojim press savetnicima, kako je neprihavtaljivo da se linčuje preko društvenih mreža. Što bi rekli Nišlije...Pa jok, šišarke, će te vodimo na sladoled. Nema sa navijačima cile-mile, ako nešto obećaš, nema posle opravdanja. Promenio si tim 70%, pa ne može da bude ničija odgovornost do tvoje. Videćemo šta će biti dalje....

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

ŠTA JE PRETHODILO DEBAKLU NIŠLIJA Rasprodali ceo tim, a nisu uložili ni evro u “pojačanja”

Fudbalski klub Radnički je u nedelju dana uspeo da upropasti utisak posle najbolje sezone u svojoj istoriji, da razočara Nišlije i da obruka Srbiju. Izašao je “Real sa Nišave” na međunarodnu scenu, izvukao u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope nejaku Floru, a i takvi Estonci, sa samo jednim stranim igračem, bili su za Nišlije “kraljevski klub”!

 

Poraz od 2:0 u Talinu, pa remi u Nišu sa 2:2 su verovatno iznenadili fudbalsku Evropu, ali one koji su pratili kako se ovog leta radilo na Čairu, teško. Najavljivao je predsednik kluba Ivica Tončev da se pravi šampionski tim, koji će oteti tron od Crvene zvezde i koji će dogurati daleko u Evropi, ali realnost je bila sasvim drugačija.

U Nišu su aktivno radili samo na tome da rasprodaju sve igrače za koje su mogli da uzmu kakvo-takvo obeštećenje. Kao da uopšte nije bio fokus na sastavljanje konkurentnog tima. Umesto da prvo odigraju Evropu, pre početka nove sezone je otišlo 11 igrača iz prošlogodišnjeg sastava. Napustili su Čair Đorđe Crnomarković (Leh), Radovan Pankov (Crvena zvezda), Nikola Stanković (AEL), Nikola Drinčić (Vojvodina), Aleksandar Kostić (Blau Vajs), Petar Petrović (Vasteras), Borivoje Ristić (AEL), Petar Grbić (Budućnost), Aleksandar Jovanović (Dinamo Vranje), Marko Živković (Voždovac) i Slađan Nikodijević (bez kluba). Na svima njima je Radnički zaradio ukupno oko 800.000 evra.

 

Adekvatne zamene nisu dovedene, pa zato i ne čudi što je trener Nenad Lalatović odlučio da ode iz kluba u sred priprema. On je prethodno uslovio ostanak time da mu klub obezbedi dobra pojačanja, ali pošto Tončev to nije uspeo da ispuni, otišao je u Vojvodinu.

haskic-1024x748.jpg

 

Pomenimo i to da najbolji strelac Nišlija prople sezone Nermin Haskić nije uopšte igrao protiv Flore. Navodno, povređen je, ali kako se može čuti, klub ubrzano radi na tome da mu pronađe novi klub. Pominje se transfer u iranski Persopolis.

Šta je dovedeno? U Niš je stiglo 13 novih fudbalera, koji uglavnom nisu bili standardni u svojim klubovima prošle sezone. Za njih Radnički nije morao da plati obeštećenje.

 

Dvojica su došli na pozajmice, iz Crvene zvezde. Erik Jirka i Dejan Meleg. Na njih na Marakani ne računaju, nisu igrali za crveno-bele ni prošle sezone, pa su rešili da im nađu drugi klub koji će im pružiti minutažu. Jirka je zabeležio tek 206 minuta na terenu u dresu Zvezde, dok je Meleg igrao na pozajmici u Grčkoj.

 

Dalje, kao slobodni igrači su dovedeni rezervni golman Voždovca, Marko Knežević, koji je odigrao osam utakmica prošle sezone i Nikola Petrović, koji je bio standardan među stativama Napretka prošle sezone, a na pojedinim mečevima je čak nosio i kapitensku traku.

Luka Čermelj je doveden iz Teleoptika, a nikada nije igrao u Superligi, dok je Lazar Đorđević bio rezervni štoper slabog češkog prvoligaša Karvine (13. prošle sezone), a sakupio je svega osam nastupa.

starsport-Radni%C4%8Dki-Ni%C5%A1-1024x94

“Pojačanja” u napadu su za posebnu analizu. Krenimo redom. Vladimir Đilas ima 36 godina i došao je iz Jedinstva iz Surčina, prošle sezone 9. tima Srpske lige Beograd! Milan Makarić je bio standardan napadač OFK Bačke, ali ne preterano efikasan za najslabiji tim Superlige. Zabeležio je samo pet golova i šest asistencija na 32 meča. Milan Bojović je 32-godišnji napadač, koji je bio bez kluba do februara, potom prešao u Mladost i na 14 utakmica postigao tri gola. Kvartet novih centarforova je kompletirao Stefan Mihajlović, još jedan igrač koji je došao u Niš a da se prethodno nije dokazao kao golgeter. Prošle sezone je odigrao 22 meča za Rad na poziciji centarfora, a postigao je samo jedan gol (protiv Radnika), uz tri asistencije.

 

Veljko Batrović je najavljen kao bomba letnjeg prelaznog roka, a odigrao je 27 minuta u Talinu i 58 u Nišu. Prošle sezone igrao za prosečnog bugarskog prvoligaša, Etar, za koji je odigrao 33 meča i postigao sedam golova. Igra na poziciji levog krila.

 

Njegov parnjak na desnoj strani bi trebalo da bude Nemanja Tomić. Njegova karijera je u zenitu, prošle sezone je ispao iz lige sa Zemunom. Doprinos koji je nekadašnji krilni fudbaler Partizana pružio da tim iz Gornje Varoši ispadne iz lige – 20 utakmica, po četiri gola i asistencije. Interesantno, sve golove i asistencije je upisao u poslednjih pet kola.

starsport-Nemanja-Tomi%C4%87-1024x683.jp

 

I za kraj, Ivan Ostojić – štoper koji je igrao drugu polusezonu standardno za Duklu iz Praga. Odigrao je ukupno 27 utakmica u svim takmičenjima.

Teško da se za bilo koga od ovih igrača može reći da je kalibar za ozbiljnije rezultate. Ni novi trener Simo Krunić nije čovek koji uliva poverenje. Ipak mu je najveći uspeh u karijeri to što je osvojio Kup Srbije sa Jagodinom.

 

Posle svega, navijači Nišlija mogu da budu zadovoljni što Radnički neće igrati u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, gde bi na megdan morao da izađe odličnom Ajntrahtu iz Frankfurta. Verovatno bi tek protiv Nemaca pukla bruka. Da adaptiramo onu narodnu poslovicu na ove fudbalske uslove na jugu Srbije: “Bolje biti među boljima na selu, nego se blamirati u gradu”.

 

PRELAZNI ROK RADNIČKOG IZ NIŠA
Otišli:
Đorđe Crnomarković (Leh) – 500.000 evra
Radovan Pankov (Crvena zvezda) – 300.000 evra
Marko Živanović (Voždovac) – nije poznata visina obeštećenja
Nikola Stanković (AEL) – slobodan igrač
Nikola Drinčić (Vojvodina) – slobodan igrač
Aleksandar Kostić (Blau Vajs) – slobodan igrač
Petar Petrović (Vesteras) – slobodan igrač
Borivoje Ristić (AEL) – slobodan igrač
Petar Grbić (Budućnost) – slobodan igrač
Aleksandar Jovanović (Dinamo Vranje) – slobodan igrač
Slađan Nikodijević – slobodan igrač

Došli:
Erik Jirka (Crvena zvezda) – pozajmica
Dejan Meleg (Crvena zvezda) – pozajmica
Marko Knežević (Voždovac) – slobodan igrač
Luka Čermelj (Teleoptik) – slobodan igrač
Lazar Đorđević (Karvina) – slobodan igrač
Nikola Petrović (Napredak) – slobodan igrač
Vladimi Đilas (Jedinstvo) – slobodan igrač
Milan Makarić (Bačka) – slobodan igrač
Milan Bojović (Mladost) – slobodan igrač
Veljko Batrović (Etar) – slobodan igrač
Ivan Ostojić (Dukla) – slobodan igrač
Nemanja Tomić (Zemun) – slobodan igrač
Stefan Mihajlović (Rad) – slobodan igrač

Link to comment
Share on other sites

Baš sam se pitao dok sam gledao utakmicu, gde je Haskić.

Znači, on je tu...ali nije tu.

Kao Ricardo Gomez u Partizanu. Treba da se proda, pa da se ne povredi slučajno...

 

Sve u svemu, ovo ispadanje od Flore nije tragično samo po sebi, koliko Nišlije treba da zabrine politika koja se vodi u klubu.

To je sve već toliko puta vidjeno u srpskom fudbalu.

Samo je pitanje vremena kad će u ovakvom defileu igrača kao na željezničkoj stanici, neko ostati zakinut (pa će uslediti tužbe), kad će propasti neki već vidjen transfer, kad će se zavrnuti finansijska pipa...i onda kreće strmoglavi pad u ništavilo.

Samo pre 3-4 godine iz Jagodine su takodje najavljivali napad na šampionsku titulu. Danas valjda traže spas u fuziji sa FK Tabane u medjuopštinskoj ligi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Knezevic je super igrac za domacu ligu. I zapravo, uz Petrovica i Jirku je jedino krsteno pojacanje koje je Radnicki doveo ovog leta. 

 

Ali dosta narcisoidan lik, imao je u nekoliko klubova probleme sa saigracima jer stalno istice sebe. Prosto receno- ne vole ga saigraci i treneri mnogo. 

Link to comment
Share on other sites

On 7/25/2019 at 12:16 PM, nikolani80 said:

Costa jel imas pristupa licenciranim igracima tj numeraciju. Rekose da je to to sa knezevicem...

Veruješ Tončevu. Do kraja prelaznog roka ima više od mesec dana....

https://superliga.rs/sezone/2019-20/team/4-super-liga-srbije-2019-20/12-radnicki-n

22 hours ago, VLADIMIR PERIC VALTER said:

Sutra derbi, Konstantine jel Zvezdini igraci na pozajmici imaju pravo da igraju sutra, kakav je tu dogovor?.

Na sreću, ne igraju... :smiley58:

23 minutes ago, Markoss said:

Knezevic je super igrac za domacu ligu. I zapravo, uz Petrovica i Jirku je jedino krsteno pojacanje koje je Radnicki doveo ovog leta. 

 

Ali dosta narcisoidan lik, imao je u nekoliko klubova probleme sa saigracima jer stalno istice sebe. Prosto receno- ne vole ga saigraci i treneri mnogo. 

Nećeš možda verovati, ali Stefan Mihajlović je na svom debiju, na "Čairu" pokazao poprilično mnogo. Za razliku od Jirke, koji je poprilično bojažljiv i bez rešenja u situacijama "jedan na jedan" kao i neshvatljiv pad Melega, suprotno mojim očekivanjima, Stefan Mihajlović se pokazao u dobrom svetlu. Će vidimo :smiley2:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Čika Miša novi trener Radničkog :writing:


 

Quote

 

Ja sam znao da ću posle pet odigranih kola u našoj ligi imati nekoliko ponuda, a ispalo je da sam dobio najbolju moguću i veoma mi je drago zbog toga. Mislim da je bilo samo pitanje trenutka kada ću doći u Niš, s obzirom na to da sem odlaska u inostranstvo ja u Srbiji drugi izbor nisam ni imao. Kažu da ne mogu u Partizan, mada ne znam zašto, u Zvezdu više ne mogu, u Vojvodinu mi ne daju i ostao je Radnički, pošto sam sve ove ispod Radničkog manje-više već trenirao. 

https://srbijasport.net/n/55153/milorad-kosanovic-ispraticu-ambicije-nislija/f

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...