Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, GameChanger said:

pokazuje se vasarsko i palanacko rezovanje uprave koje ukazuje da smo mali klub nedostojan velikih imena.

Takav smo klub trenutno, to je više nego jasno, sviđalo se to nama ili ne. Nemaran prema onima koji su doprineli da klub izađe iz govana, bezobziran prema trošenju novca i alav na instant uspeh. Mada je neko lepo i konstatovao, da je Evroliga instant takmičenje pa to i nije neki greh.

• Like 1
Posted
4 minutes ago, JPM said:

Mnogi igrači dobijaju po neki ugovor u trenutku kada "to više nije to". Nije Lazić redak primer, ima ih svakodnevno. Posebno se to odnosi na igrače koji su bili lojalni i koji su svojim ili tuđim zaslugama prevashodno bili deo jednog uspešnog perioda kluba. Na kraju krajeva, "nagradni" ugovor jedino možeš i dati onda kada ima para.

Zvezdu mnogi ovde, iracionalno i navijački, što je ljudski i razumljivo, vide malo ružičastijim naočarima nego što ona stvarno jeste. Zvezda je fudbalski velikan, u košarci ima status nekog poluvelikana, člana elite, ali ne baš preterano bitnog i bez nekih značajnijih rezultata. Tako da mi je ovo "nije talentom ni blizu Zvezde" malo spotno, Haose. Kojoj Zvezdi? Onoj kojoj kanda težimo ili onoj koja de facto jeste. Ako je ovo prvo, onda ok ali on nije igrao u toj Zvezdi u svom prajmu. Igrao je u Zvezdi koja je imala 3 puta manji budžet nego sad i sa daleko košarkaški skromnijim ambicijima. Ako je ovo drugo, to je netačno. Lazić je de facto BITAN član ekipe koja je porazila Vujoševićevu dominaciju srpskom košarkom, kakva god ona bila.

Sve što hoću da kažem je da se klub možda ogrešio o mnoge, ali o Lazića svakako nije. Ko se ne seća Lazića sa početka karijere može da vrati film - u pitanju je bio fanatičan borac ali čisto košarkaškim skillom pitanje da li uopšte profesionalni košarkaš, a kamoli za Zvezdu (u bilo kojoj iteraciji jedan od 2 najbolja kluba u državi koja ima nezamislivu košarkašku tradiciju). No, to se ispostavilo kao dobar potez jer se on razvio u igrača koji je dostigao čak i neki fringe reprezentativan kvalitet, naravno ne kad je napad u pitanju. Bilo je jasno i pre nekoliko godina da to više nije to, poslednja dobra Lazina sezona bila je ona poslednja Radonjićeva. Kod njega je igrao u prajmu, što je uostalom jasno istaknuto i od samog Laze u onom oproštajnom postu. Što se lojalnosti tiče, ona postoji samo onda kad igrač zapravo može da ode u sličan ili bolji klub pa ipak ostane, nije lojalnost reč koja se upotrebljava za nekog ko može da uradi samo downgrade odlaskom iz trenutnog kluba. Lazić jeste bitan bio za poraz Vujoševićevog KKP, tada je bio u prajmu i tu fazu karijere niko ne može da mu ospori, a posebno ne ja, što sam i istakao ako se malo pažljivije čita.

Dakle, ostajem stava da je relacija KKCZ - Lazić bila na obostrano zadovoljstvo i da tu niko nikome ništa ne duguje.

Ne znam zašto se Teodosić trpa u ovu priču, on je legenda evropske košarke ali Zvezdina legenda nije, to što je on dao Zvezdi dali su i mnogi, mnogi drugi igrači nemerljivo manjih karijera.

• Like 1
  • Thanks 2
Posted
1 minute ago, Chaos Is Me said:

Sve što hoću da kažem je da se klub možda ogrešio o mnoge, ali o Lazića svakako nije.

Verovatno jeste, upravo sad. Stava sam da neko ko je 14 godina u klubu ne treba da ode ovako tiho u noć. 14 godina nešto znače, pa zaslužio ih on ili ne, to nije samo pitanje za njega. Neko je iz ovih ili onih razloga njega plaćao te sve godine.

2 minutes ago, Chaos Is Me said:

u pitanju je bio fanatičan borac ali čisto košarkaškim skillom pitanje da li uopšte profesionalni košarkaš

Malo preterano, jako dobro se sećam Lazića s početka karijere. On se kasnije ukalupio u tu ulogu krvavokolenaša, svakako je i znao da spusti loptu na parket i odigra nešto u napadu. Eto ovaj klip gde pretrčava Sašu Pavlovića je jedan, priznaću plastičan ali opet primer onoga što hoću da kažem. Veliki talenat svakako nije i verovatno je on tim ukalupljavanjem i kupio sebi ovoliki opstanak jer takvi igrači trebaju svima, nije floskula. Ali opet 14 godina. Lepo kaže čovek, drkamo na Kampaca, čovek uzeo 2.5 miliona evra za tri meseca, pozdravio se i otišao.

5 minutes ago, Chaos Is Me said:

Dakle, ostajem stava da je relacija KKCZ - Lazić bila na obostrano zadovoljstvo i da tu niko nikome ništa ne duguje.

Sa ovim se i slažem, ali to je profesionalan odnos, igrač duguje klubu da se uvek pojavi gde mu kažu i da maksimum, klub igraču duguje platu. Sve ostalo spada u domen odnosa tradicije/navijači prema igračima. Tu se klub ogrešio. Ako nije dobar, koj su ga andrak držali toliko?

Ne znam ovo za Tea, on svakako nije legenda KKCZ.

Posted

Problematicniji je stav pojedinih navijaca nego kluba sto je propustio da se oprosti od Lazica na malo ozbiljniji nacin od tviter objave. Doduse, verujem da je neka oprostajna utakmica bila u planu, ali nakon onakvog zavrsetka prosle sezone pitanje koliko je to bila dobra ideja. Ne vidim neki problem na relaciji klub-igrac iskreno, mada ni ne znamo kako su isli pregovori i da li mu je nudjena recimo neka funkcija u klubu. No da se vratimo na navijace, zamera se to sto je Lazic dobio ugovor koji ne zasluzuje jer mi sada pristajemo samo na Nba kvalitet. Jasno je da su ambicije u prethodnih par godina prevazisle Lazicev kvalitet i formu, ali i njegova uloga je postala znatno manja u skladu sa tim ambicijama. Prosle sezone epizodista, ne znam da li je jednu bitniju utakmicu ili trenutak odigrao, pretprosle jeste igrao vise nego sto treba, ali je to pre svega posledica prvo lose sklopljenog tima, a drugo brojnih povreda. Kasnije je sigurno imao veliki uticaj u svlacionici da se tim "skupi" nakon blamaze u EL i osvoji tri trofeja u cemu je on dao poprilicno solidan doprinos i na terenu. Ako je zaista problem sto je u prethodne dve godine uzeo dva puta po 500k ili koliko vec u periodu kada rasipamo drzavni novac i poslujemo neracionalno onda stvarno ne znam sta bih rekao. 

Ja licno ne bih imao nista protiv da je Lazic ostao do kraja karijere u klubu, da li je to jos godinu dana, dve ili tri, nebitno, naravno sa minutazom koja je u skladu sa ambicijama kluba. Ne znam da li mu je ponudjeno da ostane u timu i bude neka vrsta osiguraca da ce u svlacionici proteci sve kako treba i pomoc ovim mladjim momcima koji su potpisani. Mislim da se kod nas vrlo lako zaboravlja koliko je bitno u ovako specificnom klubu i okruzenju gde je pritisak veliki imati igrace koji dobro znaju kako se nositi sa tim, a Lazic svakako jeste jedan od njih. Na sve to disciplinovan i vredan radnik je uvek dobrodosao na treningu. 

Svakako sam drugacije zamisljao Lazin kraj u Zvezdi.

• Like 1