ćušpajz Posted February 1, 2022 Share Posted February 1, 2022 11 minutes ago, SteveFrancis#3 said: Ma odavno smo mi zreli za jednu kometu... igre asocijacije (te neke) 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Old 666 Posted February 1, 2022 Share Posted February 1, 2022 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dekssy Posted February 1, 2022 Share Posted February 1, 2022 (edited) 🎼🎶 Kako postaviti youtube video, pomoć 😄 Edited February 1, 2022 by dekssy Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveFrancis#3 Posted February 1, 2022 Share Posted February 1, 2022 19 minutes ago, uini said: igre asocijacije (te neke) Nastavljamo sa asocijacijama 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
neko me sabotira Posted February 1, 2022 Share Posted February 1, 2022 19 minutes ago, dekssy said: https://www.youtube.com/watch?v=gzlHucbD76U&ab_channel=KhaledMusicVEVO 🎼🎶 Kako postaviti youtube video, pomoć 😄 Samo kopiraš yt link i pejstaš ga ovdje. Ako eventualno neće iz prvog pokušaja embedat, vrati se stranicu unazad pa opet napravi isto i uspjet ćeš. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dekssy Posted February 1, 2022 Share Posted February 1, 2022 36 minutes ago, kriv i dužan said: Samo kopiraš yt link i pejstaš ga ovdje. Ako eventualno neće iz prvog pokušaja embedat, vrati se stranicu unazad pa opet napravi isto i uspjet ćeš. Zahvaljujem! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted February 1, 2022 Share Posted February 1, 2022 1 hour ago, SteveFrancis#3 said: Nastavljamo sa asocijacijama https://youtu.be/1OHKysOelxw The link could not be embedded because youtu.be does not allow embedding of that video. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shunsuke Nakamura Posted February 1, 2022 Share Posted February 1, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted February 1, 2022 Share Posted February 1, 2022 (edited) James Tissot (1836-1902) je bio Francuski slikar. Rođen kao Jacques Joseph Tissot u Nantu, bio je sin trgovca tkaninama, te je verovatno odatle potekla određena sklonost slikanju sa velikom pažnjom u modnim detaljima. Anglizirano ime je usvojio oko 18-te. Sa 20-ak god odlazi u Pariz da studira, da bi već posle nekoliko godina izlagao u Salonu. Nakon Francusko-Pruskog Rata odlazi u London, gde postiže velik uspeh i priznanja: Bogatoj klijenteli je imponovao njegov stil i tematika, Engleski umetnici su ga brzo primili u svoje klubove, a redovan je na izložbama koje je organizovala Royal Academy (Crtao je i karikature za "Vanity Fair"). Mada je tokom zrele karijere bio i ostao u prijateljskim odnosima sa istaknutim Impresionistima, nije izlagao sa njima niti se stilski približio narastajućem pravcu, ostajući veran svom realističnom a uglađenom izrazu. Njegove slike su na svoj način dokumenti svakodnevnog života Belle Époque-a i Viktorijanske Engleske, pogotovo imućnijih slojeva Pariza i Londona. Vrhunac stvaralaštva se poklopio sa periodom života sa ljubavnicom Kathleen Newton, a nakon njene smrti 1882, vraća se u Pariz gde nastavlja da slika u svom stilu, da bi se poslednjih 10-ak godina posvetio Biblijskim temama radeći u gvašu. Danas se njegova dela nalaze kako po velikim muzejima, tako i u privatnim kolekcijama, a one najčuvenije među njima su čest predmet reprodukcija, i mogu se naći na raznoraznoj robi, printovima i sl. Spoiler Autoportrait 1865 Spoiler "Pendant l’office" 1860 Spoiler "Faust et Marguerite au jardin" 1861 Spoiler "Marguerite à l'eglise" 1861 Spoiler "Portrait du marquis et de la marquise de Miramon et de leurs enfants" 1865 Spoiler " Le rendez-vous" 1867 Spoiler "Le Cercle de la rue Royale" 1868 Spoiler "Un Dejeuner" 1868 Spoiler "Jeunes femmes regardant des objets japonais" 1869 Spoiler "La cheminée" 1869 Spoiler "Au champ de tir" 1869 Spoiler "La Partie carrée" 1870 Spoiler "Jeune Femme en bateau" 1870 Spoiler "Autumn on the Thames" 1871 Spoiler "Bad News" 1872 Spoiler "The Tedious Story" 1872 Spoiler "Gentleman in a Railway Carriage" 1872 Spoiler "Waiting (in the shallows)" 1873 Spoiler "The return from the boating trip" 1873 Spoiler "The Captain's Daughter" 1873 Spoiler "The Last Evening" 1873 Spoiler "Boarding the Yacht" 1873 Spoiler "Still on Top" 1873 Spoiler "Waiting for the Ferry at the Falcon Tavern" 1874 Spoiler "Ball on Shipboard" 1874 Spoiler "London Visitors" 1874 Spoiler "A Fete Day at Brighton" 1875 Spoiler "The Latin Patriarch of Jerusalem" 1875 Spoiler "Chrysanthemums" 1875 Spoiler "Lilacs" 1875 Spoiler "Hush!" 1875 Spoiler "A Passing Storm" 1876 Spoiler "The Widower" 1876 Spoiler "The Thames" 1876 Spoiler "Holyday" 1876 Spoiler "The Gallery of HMS 'Calcutta (Portsmouth)" 1876 Spoiler "On the Thames, A Heron" 1876 Spoiler "A Convalescent" 1876 Spoiler "The dreamer" 1876 Spoiler "Hide and Seek" 1877 Spoiler "October" 1877 Spoiler "Seaside" 1878 Spoiler "Kathleen Newton In An Armchair" 1878 Spoiler "The Warrior's Daughter" 1878 Spoiler "The Letter" 1878 Spoiler "In the conservatory" 1879 Spoiler "The Hammock" 1879 Spoiler "Quiet" 1881 Spoiler "On the Thames" 1882 Spoiler "The Garden Bench" 1882 Spoiler "The Prodigal Son in Modern Life: The Fatted Calf" 1882 Spoiler "La Femme à Paris: amoureuse du cirque" 1883 Spoiler "Ces Dames des chars" 1884 Spoiler "La Demoiselle d'honneur" 1884 Spoiler "La Plus Jolie Femme de Paris" 1884 Spoiler "La Demoiselle de magasin" 1885 Spoiler "L'Ambitieuse" 1885 Spoiler "Les Femmes d'artistes" 1885 Spoiler "Ce que voyait Notre-Seigneur sur la Croix" Spoiler "Saint Joseph cherche un gîte à Bethléem" Spoiler "La Récolte de la manne" Spoiler "L'Arche d'alliance traversant le Jourdain" Edited February 2, 2022 by Marko 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted February 2, 2022 Share Posted February 2, 2022 poslednja slajba je inspirisana filmom raiders of the lost ark Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted February 2, 2022 Share Posted February 2, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted February 2, 2022 Share Posted February 2, 2022 4 hours ago, uini said: poslednja slajba je inspirisana filmom raiders of the lost ark Medjutim,odlican film,zaista. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveFrancis#3 Posted February 2, 2022 Share Posted February 2, 2022 Evo kurioziteta - ja sam history & archaeology junky, ali nikad, bas nikad nisam kliknuo sa Indianom, apsolutno me ne rade filmovi. Ni kada sam bio djetic, a ni sada se nista nije promenilo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted February 2, 2022 Share Posted February 2, 2022 9 minutes ago, Drug Crni said: Medjutim,odlican film,zaista. kada sam negde početkom druge polovine 80ih dobio VCR, prva dva filma koja sam narezao iz videokluba su bili raiders of the lost ark & empire strikes back. međutim, neke stvari sam shvatao zdravo za gotovo, tj nisam razumeo do kraja grejtnes i značaj tog filma, pa koga zanima, može da posluša ovde: https://www.theringer.com/2021/6/8/22523718/raiders-of-the-lost-ark-with-bill-simmons-chris-ryan-sean-fennessey 2 minutes ago, SteveFrancis#3 said: Evo kurioziteta - ja sam history & archaeology junky, ali nikad, bas nikad nisam kliknuo sa Indianom, apsolutno me ne rade filmovi. Ni kada sam bio djetic, a ni sada se nista nije promenilo. sram te bilo danilo. mada je razumljivo, indijana džons nije triologija o istoriji & arheologiji, već su one samo oruđa za neke druge težnje da ne kenjam, tu je strava podcast na temu, iznad 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shunsuke Nakamura Posted February 2, 2022 Share Posted February 2, 2022 Ja sam obožavao Indijanu kao klinac. Baš ne znam kakav bi mi sad bio osjećaj da odgledam tu trilogiju. Sigurno je prošlo nekih 15 godina otkad sam to gledao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted February 2, 2022 Share Posted February 2, 2022 8 minutes ago, SteveFrancis#3 said: apsolutno me ne rade filmovi. Ni kada sam bio djetic, a ni sada se nista nije promenilo. Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark mi je odlican film..spada mi u onu (moju) kategoriju "Filmovi koji prevazilaze granice svog zanra"..ovaj konkretno ih debelo prevazilazi jer se radi o zaista odlicnom filmu..totalna preporuka.. Indiana Jones and the Temple of Doom mi je bio..ne bas fijsako,ali prilican pad..kojeg su na kraju pokusali (i donekle uspeli) ublaziti sa The Last Crusade..solidan film.. Poslednji,Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull mi je tu negde u rangu drugog..dakle,los.. Peti deo je u pripremi valjda..ili je pocelo snimanje..? Nemam sad vremena da apdejtujem podatke,iskreno.. 16 minutes ago, SteveFrancis#3 said: ja sam history & archaeology junky, ali nikad, bas nikad nisam kliknuo sa Indianom Ako je vec tako,onda mozda i ne znas ko je bio inspiracija Lukasu i Spilbergu za ovog junaka sa filmskog platna? Hiram Bingham,arheolog i diplomac Yalea..koji je najpoznatiji po "otrkicu" drevnog grada Inka - Machu Picchua - 1911.godine.. Evo linka..https://www.wired.com/2008/07/july-24-1911-hiram-bingham-discovers-machu-picchu-2/ 7 minutes ago, Betolingar Misdongard said: Baš ne znam kakav bi mi sad bio osjećaj da odgledam tu trilogiju Ja odgledao tokom proslog leta..i dalje me "rade"..prvi deo nije izgubio bas nista od svoje potentnosti.. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted February 2, 2022 Share Posted February 2, 2022 5 minutes ago, Drug Crni said: Peti deo je u pripremi valjda..ili je pocelo snimanje..? Nemam sad vremena da apdejtujem podatke,iskreno.. Peti deo je već snimljen, sad se radi postprodukcija, u bioskopima kreće 29. jula. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted February 2, 2022 Share Posted February 2, 2022 9 minutes ago, Drug Crni said: .. Poslednji,Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull mi je tu negde u rangu drugog..dakle,los.. taj film je sramota za franšizu i svakog od key playera pojedinačno; znao sam da je sranje pa sam izbegavao da uprljam sve što je najsvetije ali sam poklekao tokom lockdowna jer sam naleteo na netflixu valjda užas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted February 2, 2022 Share Posted February 2, 2022 (edited) 7 minutes ago, Stiletto said: Peti deo je već snimljen, sad se radi postprodukcija, u bioskopima kreće 29. jula. Jesi siguran da je ove godine? Meni ostalo u secanju da je 2023..znam da je prvi kojeg nece rezirati Spilberg,niti ce Lukas pisati scenario.. Edit: i nacisti su opet u igri 3 minutes ago, uini said: taj film je sramota za franšizu i svakog od key playera pojedinačno; znao sam da je sranje pa sam izbegavao da uprljam sve što je najsvetije ali sam poklekao tokom lockdowna jer sam naleteo na netflixu valjda užas. U pravu si..losiji je od drugog dela..mada ja drugi deo bas tesko varim takodje.. Edited February 2, 2022 by Drug Crni Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted February 2, 2022 Share Posted February 2, 2022 (edited) 7 minutes ago, Drug Crni said: niti ce Lukas pisati scenario.. nije lukas pisao scenario uopšte za indijanu (bilo koji deo), bio je producent ili tako neki idejni saradnik, jebemliga. i za njegovo životno delo star wars je smislio ceo univerzum ali se nije bavio scenariom, bar mi se čini edit evo sa imdba Writers Lawrence Kasdan(screenplay by) George Lucas(story by) Philip Kaufman(story by) deda uvek ima ideju koju neko posle razradi da bude scenario. ali naravno, te njegove ideje su i najvažnije Edited February 2, 2022 by uini 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted February 2, 2022 Share Posted February 2, 2022 3 minutes ago, uini said: nije lukas pisao scenario uopšte za indijanu (bilo koji deo), bio je producent ili tako neki idejni saradnik, jebemliga. Da,u pravu si..nije pisao scenario vec pricu..(story) + je valjda producirao Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted February 2, 2022 Share Posted February 2, 2022 (edited) odmah se setim ovoga Edited February 2, 2022 by realno *w 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted February 2, 2022 Share Posted February 2, 2022 Moji postovi su svakako otisli predaleko za ovaj topik..zapravo sam samo hteo da ukazem Frensou na Hirama Binghama..stvarnog arheologa koji je Lukasu i Spilbergu bio inspiracija da kreiraju lik Indiane Jonesa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uvrnuto Posted February 2, 2022 Share Posted February 2, 2022 On 2/1/2022 at 12:03 PM, uncletima said: Kako se, bese, zovu... Nisu, Bjesovi... Nije, Bajaga... aHa! I’d rather make you happy I’ll never make you cry I’d rather sing your song, song I’d rather sing you chanson 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted February 2, 2022 Share Posted February 2, 2022 Sta smo rekli, gde bi bilo ono basket okupljanje? Ako ce biti na Adi, da krenem da se mirim sa Marinom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts