Jump to content

Recommended Posts

Posted
10 minutes ago, AgroLaki said:

Kako ocenjujete Mikrija iz Prtija? Iz nekih intervjua i gostovanja kod Labuda deluje mi da je ok momak ali malo istripovan da je odrastao na ulicama LA predgradja a ne negde po BGu. 

Meni je Mikri u top 3 naših repera ikad. Moja top lista je sledeća:

Mos

Mikri

Juice

Škabo

Marlon

Posted
Kako ocenjujete Mikrija iz Prtija? Iz nekih intervjua i gostovanja kod Labuda deluje mi da je ok momak ali malo istripovan da je odrastao na ulicama LA predgradja a ne negde po BGu. 
Biggy Smalls je odrastao u NY kod uinija, a Cigi Smalls na Medaku - nema tu west coasta niđe
  • Ha-ha 3
Posted

Jbga, zamka za mnoge umetnike je kada im stvaralastvo ugrozavaju dnevno-politicka desavanja, kada ti je okolina takva koja ti uglavnom otupi mozak i te neke jedne te iste teme koje se ponavljaju. Na taj nacin ti limitira prostor za kreativnost. Ima i do toga sto znas sta ce da se primi na osnovu tih prica koje kruze i krenes da furas taj fazon iako mozda u startu nisi za tako nesto. Ubacivanje politike u tekstove je ipak nesto sto je na dohvat ruke i nije bas veliki izazov. Postoji resenje i za to, predjes na visi nivo i izbegavas ali to povlaci sa sobom rizike a i vrlo verovatno gubitke. Nema puno takvih primera. Ne trebaju sada svi da rade to, mora da dodje do bolje podele uloga i da tekstovi ne odskacu puno od karaktera osobe i njenog kapaciteta. Ako je povrsan tekst, znas kakav profil muzicara to treba da isporuci i koja publika se gadja. Dolazi se do prevelikog mesanja, zato sto neko radi ''tudji'' posao. Cim si ''glasnogovornik'', jeste da tekstovi odzvanjaju i stices popularnost ali na taj nacin i sebi spustas plafon.

Daleko od toga da sam protiv toga sto takve pesme dolaze do odredjene publike i da odredjeni muzicari treba da imaju tu funkciju da podizu svest, ali se previse to radi. Sa druge strane, mislim da cak i kada bi neki muzicari izostavili iz svojih tekstova politiku, da bi krenula da se poteze prica da su njihovi.

P.S. Mnogo sam se smejao kada sam slusao Drzavnu Kombinu i Roditelje, oni tekstovi su zabranjena magija.😄

Posted

Kakav Marlon, deco draga, budimo ozbiljni. Timbe i Moskri su tier1, a i svi ostali iz te djolodjolo predstavlja ekipe imaju dosta svojih momenata. Sam Mikri ima bas brutalnih upada, cak i na slabije znanim pesmam, recimo na Izvinite onih nekoliko linija na pocetku versa su goat materijal.

• Thanks 1
Posted

Mikri je baš kidao kad su njih dvojica ostali sami, ali već neko vreme stagnira, mada mi je i dalje gotivan. Eufrat je baš napredovao, možda na 5+1 čak i kolje Mikrija a do pre par godina nije mu bio ni do kolena. U svakom slučaju od Prtija nema bolje na ovim prostorima.

Posted
1 hour ago, Manilla said:

Ma meni deluje kao podilaženje ne bi li se očešao za malo dalmatinskog sunca i par ćevapa na Baščaršiji. 

kao, kad cuju da tvrdi kako je jugosloven, dace mu cevape i da se kupa, ima smisla 

• Ha-ha 4
Posted

Poslušao sam pjesmu još nekoliko puta i Chaos je djelomično u pravu, mada i dalje stoji da je stvar odlična. S druge strane, guglao sam (kad vi nećete da me edukujete) Prtija i svaka stvar na koju sam naletio se vrti oko gudre, ovako ili onako. Flow je ok al nije to za mene.

Posted

Ili je fragmentarni san ili ga se fragmentarno sjećam, uglavnom

Spoiler

Više forumaša je na okupu, kaže ja Uiniju koji je za šparetom - ajde pojačaj taj duveč. Malo kasnije me Chaos pita - kakvi su to zeleni njoki koje si napravio? 

Spoiler

mišo quit livin on dreams

• Like 1
Posted (edited)
12 hours ago, Mile1 said:

mikri in d haus

6 hours ago, uini said:

@Mile1, gde nađe baš tu stvar, bukvalno ne mogu da se setim neke prtija koja je tako nemotivisana i besmislena

Naravno da je nemotivisana kad je cela plagijat. Najjace mi je kad se neko tu ispod potpise da je radio bit, a usporio ga i spustio za oktavu, bravo.

Edited by fillam