Drug Crni Posted January 8 Posted January 8 (edited) Kasni ovaj post podosta..realno i godinu dana, ali šta da se radi ka sam lenj da sednem i otkucam ga. Radi se o tome da su prošle godine svoj 40.rođendan proslavili neki značajni albumi ex-yu scene. 1985. je bila vrlo dobra godina za jugoslovensku diskografiju. Možda i jedna od boljih. Izdvojiću nekoliko tih albuma bez ikakve namere da ih rangiram po bilo kom kriterijumu. Bajaga & Instruktori - Sa druge strane jastuka Naslednik "Pozitivne geografije". Nekome precenjen, nekome potcenjen album, tek SDSJ obiluje pesmama koje su nezaobilazni repertoar na Bajaginim koncertima evo već 40.godina. Ti se ljubiš, 220 u voltima, Šarene pilule, Dvadeseti vek, Zažmuri, Dobro jutro džezeri i na koncu naslovna pesma trasirale su put B&I ka jednom od najboljih pop-rok bendova bivše države.Haustor - Bolero Album fenomenalno prihvaćen i od publike i od kritike, Bolero obiluje fantastičnim pesmama koje Darko Rundek izvodi i dan-danas. Šal os svile, Šejn, Ena, Bolero, Sejmeni.. Bolero je uzdigao Haustor učinivši ga bendom koji je ubrzo i u Beogradu stekao kultni status.Oliver Mandić - Dođe mi da vrisnem tvoje ime Ok, ok. Imao je Oliver i bolje albume, ali još je bio u delu karijere kada su mu albumi bili velika stvar na jugoslovenskoj sceni. Zato ga izdvajam. Pored naslovne stvari izdvojile su se još Pomagajte drugovi, Kreni kroz vene i moj lični favorit - Bobane.Zabranjeno pušenje - Dok čekaš sabah sa šejtanom Nikada mi "Pušenje" nije ulazilo u uži izbor naj ili omiljenih jug.bendova, ali ovaj album se jednostavno mora spomenuti. Po meni, njihov najkvalitetniji i uopšte jedan od najboljih 10-15 albuma ex-yu roka ikada. Djevojčice kojima miriše koža, Ibro Dirka, Nedjelja kad je otišao Hase..ovaj album je jedan od vrhunaca sarajevskog novog primitivizma. Vredni (apsolutno) pomena: - EKV - Ekatarina Velika - Denis&Denis - Ja sam lažljiva - Partibrejkersi - Partibrejkers I Riblja Čorba je objavila "Istinu", koja ih je vratila u fokus. Plavi Orkestar - Soldatski bal, nešto što je bio nezaobilazni hit na tinejdž žurkama.Film, Balašević. Dragojević i niz drugih poznatih imena su te 1985.godine objavila svoje albume. Bila je to stvarno prilično plodna godina za jugoslovensku pop-rok diskografiju. Edited January 8 by Drug Crni slovo 10
SteveFrancis#3 Posted January 8 Posted January 8 Big cat 'as tall as car bonnet' filmed prowling driveway in UK town Vrlo interesantan video. Stvarno se po repu i pokretima cini da nije pas u pitanju, vec macka.
Marko Posted Thursday at 01:08 PM Posted Thursday at 01:08 PM I agree in spirit... Ali da u mom prisustvu neku ovakvu koreografiju izvedeš - Odmah bi te vodio kod oca Peranovića na shoveling treatment 2
SteveFrancis#3 Posted Saturday at 10:18 PM Posted Saturday at 10:18 PM Koliko je ovo ozbiljna stvar. Pure art. 1
SteveFrancis#3 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Liricki je bas ludilo, ali mi bit nekako nikad nije seo. Ni posle toliko godina. Ne kazem da je slab, nego prosto me ne gadja, deluje mi traka nezaokruzeno... Tesko je bas objasniti i pokazati prstom.
Recommended Posts