alcesta Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 A nisam ni ukapirala da o Kirgiosu pričate Link to comment Share on other sites More sharing options...
Old 666 Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 Ja sam mislio na Federera, Zbog opaske o Srkiju. 😀 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxy Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 Hahaha, ja sam mislila na Kirijosa, zbog naslova Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 1 minute ago, We lose every week said: Ja sam mislio na Federera, Zbog opaske o Srkiju. 😀 Pa tako sam i shvatila, zašto bi Boxy urgirala da dođe Kirgios Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxy Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 Just now, alcesta said: Pa tako sam i shvatila, zašto bi Boxy urgirala da dođe Kirgios Pa ne znam ni kako da urgiram da dodje Fed, al aj sad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicklord Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 Ne dirajte 250/500. Svake godine dođe na Vienna Open pola top 20, vrhunska zabava bude Link to comment Share on other sites More sharing options...
CheshireCat Posted February 24, 2021 Share Posted February 24, 2021 5 hours ago, Pantelija jr said: To je šala? Samo slemovi, i još najmanje jedan WTF (čisto da ne bude zbunjujuće to što neko ima više od njega), te po 1 oimpijada i YE no. 1... Ovde sam zamislio Novaka u kelnerskom odelu kako pita - Je li to sve? Želite li još nešto? 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wwww Posted February 27, 2021 Author Share Posted February 27, 2021 (edited) Sad sam nesto trazila da proverim listu tenisera po osvojenim titulama, pa sam naletela na 3 klasifikacije: ATP tour titule: Open Era titule: i sve titule (singl i dubl/mix): Edited February 27, 2021 by wwww Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciao Posted February 28, 2021 Share Posted February 28, 2021 Nisu u pitanju poeni nego pare - ja se svaki put iznenadim priznajem kad procitam da je Novak igrac koji je u istoriji osvojio najvise para od turnira (ukupno), i ove godine je number 1 sa 147 751 252$, drugi je Feki sa 129 946 683$ i treci Rafa sa 123 843 596 dolara prvi put je na spisku top ten i Thiem - deseti je sa 28 532 061 dolara. https://www.welovetennis.fr/atp/thiem-entre-dans-le-top-10-de-ce-classement-prestigieux Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxy Posted February 28, 2021 Share Posted February 28, 2021 A sto je to cudno kad su sad ubedljivo najveci fondovi u istoriji, tj. bili su pre nego sto se desila korona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciao Posted February 28, 2021 Share Posted February 28, 2021 Meni je logicno da je Rafa najvise zaradio jer je on u poslednjoj deceniji kad su fondovi bitno veci uspesan otprilike kao Novak a poceo je ranije tako da je meni ocekivano da on ima najvise osvojenih para, on "tek" treci Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted February 28, 2021 Share Posted February 28, 2021 Ja ne znam zašto je uopšte teniski bitno koliko je ko zaradio da se po tome pravi neka lista. Fondovi se menjaju, a ionako još na poreze treba odbiti ko zna koliko. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милица Posted February 28, 2021 Share Posted February 28, 2021 Bilo je jako bitno do pre neku godinu isto kao sto sad broj nedelja i broj slemova polako gube znacaj... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciao Posted February 28, 2021 Share Posted February 28, 2021 (edited) Meni se cini da to ima neki znacaj, nema znacaj koliko je ko ukupno zaradio racunajuci i appearance fee i sponzore, ustvari i to je interesantno znati ali to cemo tesko saznati precizno, to nije javno, ove pare zaradjene od plasmana na turniru su zvanicne i zavise samo od tenisa, ne od marketinga Edited February 28, 2021 by ciao Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted February 28, 2021 Share Posted February 28, 2021 Šta znam, meni je potpuno svejedno ko je zaradio milion gore ili dole. Da hoće deo sa mnom da podele, tangiralo bi me više 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxy Posted February 28, 2021 Share Posted February 28, 2021 Kakav znacaj to ima? Osim teniserima i njihovim porodicama i timovima... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милица Posted February 28, 2021 Share Posted February 28, 2021 Ako nema znacaj sto se onda uporedjuju vrednosti ugovora koji raznim igracima daje neki sponzor? Recimo koliko Uniqlo daje Keiju, a koliko je davao Novaku ili sad Federeru.. Zar to nisu stvari koje se ticu njih i njihovih porodica? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keira Posted February 28, 2021 Share Posted February 28, 2021 Ne znam da li je ovo već bilo .Svakako impresivna statistika, vredna pažnje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxy Posted February 28, 2021 Share Posted February 28, 2021 6 minutes ago, Milica said: Ako nema znacaj sto se onda uporedjuju vrednosti ugovora koji raznim igracima daje neki sponzor? Recimo koliko Uniqlo daje Keiju, a koliko je davao Novaku ili sad Federeru.. Zar to nisu stvari koje se ticu njih i njihovih porodica? Iako je i to meni licno totalno nebitno, taj primer nema veze sa nagradnim fondom sa turnira od cega je i krenula prica, to je samo koliko je neki igrac marketinski isplatljiviji, tj. koji igrac je popularniji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keira Posted February 28, 2021 Share Posted February 28, 2021 36 minutes ago, alcesta said: Šta znam, meni je potpuno svejedno ko je zaradio milion gore ili dole. Da hoće deo sa mnom da podele, tangiralo bi me više Pa ne ide nikome u džep ni iz, ali ATP iz nekog razloga beleži i objavljuje brojke. Ne vidim problem da se komentariše Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciao Posted February 28, 2021 Share Posted February 28, 2021 Sa teniske strane ipak vise vaznosti ima novac sa turnira jer tu su svi igraci iz istog perioda u istoj situaciji, fond i nagrade su iste bez obzira na sponzore. Naravno da nije mnogo bitno, ali neki pokazatelj jeste. Bilo bi interesantno uporediti tabelu koliko je ko zaradio para od turnira u jednoj godini naprimer sa brojem osvojenih atp poena, pretpostavljam da bi rang lista trebala da bude vrlo slicna, bilo bi logicno. Ne znam da li je to nekad neko pravio Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted February 28, 2021 Share Posted February 28, 2021 3 minutes ago, Keira said: Pa ne ide nikome u džep ni iz, ali ATP iz nekog razloga beleži i objavljuje brojke. Ne vidim problem da se komentariše Naravno da nije problem, eto moj komentar je bio da je to meni nebitno Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciao Posted February 28, 2021 Share Posted February 28, 2021 3 minutes ago, alcesta said: Naravno da nije problem, eto moj komentar je bio da je to meni nebitno Nije ni meni nesto mnogo bitno ali mi je interesantno kao sto mi je interesantnan broj ATP poena. Jel tebi interesantno koliko ko ima ATP poena? Trebalo bi da je kriterijum isti - sto je turnir vazniji i ti ga bolje odradis - dobijes vise poena tj para. Sto se para tice interesantno je da se pare posle sabiraju iz godine u godinu sto nemamo obicaj sa ATP poenima, mozda bi i to bilo interesantno a mozda neko i radi ali ja ne znam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boxy Posted February 28, 2021 Share Posted February 28, 2021 Sampras zaradio nekih 40 miliona $, ranije su zaradjivali 10$ i kisobran, a sad treba pricati o ovim multimilionerima i loziti se ciji je favorit vise zaradio Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted February 28, 2021 Share Posted February 28, 2021 9 minutes ago, ciao said: Nije ni meni nesto mnogo bitno ali mi je interesantno kao sto mi je interesantnan broj ATP poena. Jel tebi interesantno koliko ko ima ATP poena? Trebalo bi da je kriterijum isti - sto je turnir vazniji i ti ga bolje odradis - dobijes vise poena tj para. Sto se para tice interesantno je da se pare posle sabiraju iz godine u godinu sto nemamo obicaj sa ATP poenima, mozda bi i to bilo interesantno a mozda neko i radi ali ja ne znam Pa upravo tako, meni je tu pravo merilo broj ATP poena i mislim da je to sasvim dovoljno, a i mnogo objektivnije nego nagradni fond koji se stalno menja. (Za WTA je doduše možda lakše gledati uspeh po nagradnom fondu nego po bodovanju koje ne možeš uhvatiti ni za glavu ni za rep). Ali naravno to je moje lično mišljenje, nikom ne branim da se time bavi u sitna crevca ako ga zanima Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts