se son rose, fiorirrano Posted May 7 Posted May 7 Ne bih pogledao trejler filma kojeg nestrpljivo iščekujem ni za brdo karamela.
alcesta Posted May 7 Posted May 7 11 hours ago, se son rose, fiorirrano said: Ne bih pogledao trejler filma kojeg nestrpljivo iščekujem ni za brdo karamela. Ako te zaskoči u bioskopu, baš i nemaš izbora
se son rose, fiorirrano Posted May 7 Posted May 7 17 minutes ago, alcesta said: Ako te zaskoči u bioskopu, baš i nemaš izbora Ja skrećem pogled, ozbiljan sam. Ne bih volio ništa da mi pokvari prvo gledanje evo npr ovog filma. 1 1
Klotzen Posted May 8 Posted May 8 Project Hail Mary (2026) Odličan film. Ne znam da li može da se kandiduje za Oskara 2027 ali se ne bih uopšte iznenadio ako ga film dobije. Glavna uloga Gosling odličan, i super mu čuči uloga. Radnja je malo složenija i odmotava se paralelno u "dve brzine" pa neću mnogo o njoj. Uglavnom on se budi na svemirskom brodu i ne seća se ničega. Kako se priseća stvari tako gledamo fleš back sa zemlje iz prošlosti i gledamo šta se trenutno dešava u svemiru. Druga glavna uloga je James Ortiz (uslovno rečeno) i to je ono što me je oduševilo. Ne mogu o ovoj ulozi detaljnije jer pojava njegovog lika je ono što film uzdiže klasu više. Uglavnom cela priča je sjajno koncipirana i ispričana. Može da se gleda i familijarno, zaista film za sve uzraste. U Are the Universe (2024) Ukrajinsko-Belgijski film. Ukrajinac iz Hmeljnickog upravlja svemirskim đubretarskim brodom (prevozi nuklearni otpad na udaljene planete) se nađe u svemiru kada zemlja eksplodira. Gledamo jednog "malog" čoveka kako živi kao poslednji čovek u brodu gde mu društvo pravi kompjuter dok ne primi poziv koji sve zakomplikuje. Film ima jednu manju dozu komedije u sebi taman da razbije spori tempo filma. Nije baš na nivou Hail Mary ali definitivno zaslužuju pohvale za film. Obzirom da nije baš sve kako treba odrađeno ovo preporučujem samo ljubiteljima drame i light SF fanovima 🙂
alcesta Posted Sunday at 03:54 PM Posted Sunday at 03:54 PM Kad smo već kod nedostatka boje u današnjim filmovima, evo jednog gde bi sivilo i magla imali savršenog smisla. https://deadline.com/2026/05/guillermo-del-tor-kazuo-ishiguros-the-buried-giant-bfi-1236888463/ Nije doduše da ga nestrpljivo iščekujem, knjiga me je dovoljno ubila u pojam, ali ima nade da se kod nas u bioskopu prikaže bez sinhronizacije, s obzirom na temu. 1
40Wins Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Jel ovo neki jeftin ragebait da ce Eliot Pejdz da igra Ahila u Odiseji? Nebitno sto je trans, momcic je metar i sumska jagodica i 60 kila sa krevetom, na sta bi to licilo, sve i da ne treba da se bije sa nekim, samo da stoji i vodi dijalog pored prekaljenih boraca iz bronzanog doba.
sasha arsenal Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 13 minutes ago, 40Wins said: Jel ovo neki jeftin ragebait da ce Eliot Pejdz da igra Ahila u Odiseji? Nebitno sto je trans, momcic je metar i sumska jagodica i 60 kila sa krevetom, na sta bi to licilo, sve i da ne treba da se bije sa nekim, samo da stoji i vodi dijalog pored prekaljenih boraca iz bronzanog doba. https://www.instagram.com/p/DYSmCxrmr6z/ 2
Helena Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Hajd što ti pitaš, nego Mask pjeni od nove godine što najlepšu ženu sveta igra crnkinja, a Pejdž Ahila jer bože moj... Narkoman- rasista kombinejšn. Kaže "Izgubio je svoj integritet i juri samo nagrade" U svakom slučaju, slobode su u umetnosti dozvoljene, a on ima dovoljno novca da snimi svoju Odiseju, pa nek je gleda. 17 minutes ago, 40Wins said: Jel ovo neki jeftin ragebait da ce Eliot Pejdz da igra Ahila u Odiseji? Nebitno sto je trans, momcic je metar i sumska jagodica i 60 kila sa krevetom, na sta bi to licilo, sve i da ne treba da se bije sa nekim, samo da stoji i vodi dijalog pored prekaljenih boraca iz bronzanog doba.
DameTime Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago (edited) 8 minutes ago, sasha arsenal said: https://www.instagram.com/p/DYSmCxrmr6z/ Jebeš mi sve, ovaj je pre za ulogu Patrokla nego za Ahila. Edited 16 hours ago by DameTime
Stiletto Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 28 minutes ago, Helena said: što najlepšu ženu sveta igra crnkinja Mene ne zanima je li najlepša žena sveta bela, crna, žuta ili zelena, ali bih smatrao za neki minimum da je makar lepa. Ovo najlepša žena sveta?
Drug Crni Posted 15 hours ago Author Posted 15 hours ago Ja koliko sam razumeo, Pejdž bi mogao biti Ahil kojeg Odisej sreće u Hadu, podzemnom svetu u kojem mrtvi obitavaju
Helena Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 20 minutes ago, Stiletto said: Mene ne zanima je li najlepša žena sveta bela, crna, žuta ili zelena, ali bih smatrao za neki minimum da je makar lepa. Ovo najlepša žena sveta? Možda je njemu najlepša, možda ima drugu ideju, razlog, film je njegov. Ti ćeš platiti kartu ili nećeš, pogledaćeš film ili nećeš i komentarišeš film kao konzument. I nemoj seći ovako postove i menjati kontekst. Želim da dodam još ovo, kad sam ja videla novog Hitklifa i Ketrin, nisam se bunila i objašnjavala. Prosto nisam gledala.
Mina D. Harker Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Pejdž može da glumi Ahilovu tetivu. Lupita je lijepa, graciozna i šarmantna - ono joj nije dobra slika. Ali iskreno, kako mi Evropljani doživljavamo Helenu, moralo bi doći do "preloma u mozak" da bi se ta predstava promijenila.
Drug Crni Posted 3 hours ago Author Posted 3 hours ago Lupita će igrati dve uloge u filmu: Menelajevu ženu, Helenu, ali i njenu sestru Klitemnestru koja je udata za Menelajevog brata, Agamnenona
alcesta Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, Mina D. Harker said: Pejdž može da glumi Ahilovu tetivu. Lupita je lijepa, graciozna i šarmantna - ono joj nije dobra slika. Ali iskreno, kako mi Evropljani doživljavamo Helenu, moralo bi doći do "preloma u mozak" da bi se ta predstava promijenila. Recimo da se Zevs pretvorio u crnog labuda u toj prilici ali stvarno, ja bih u tom slučaju što reče Stiletto očekivala da standard bude neko tipa Iman (nekadašnje, ne sadašnje ). Ako je u Hadu, Pejdž može da prođe za Ahileja, kao ilustracija "jao vidi šta ostade od onakvog junaka" ali onda bez flešbekova 2
Mina D. Harker Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Dobra ideja za crnog labuda. Da se ne lažemo, može umjetnička sloboda da se rasteže koliko hoće, ali to nije standard evropske - i grčke - ljepote, makar u periodu o kome govorimo. Mada su filmadžije i umjetnici i ranije pretjerivali u drugom smjeru, plavušan Džizus i ostale eurocentrične intervencije u fikciji.
Stiletto Posted 43 minutes ago Posted 43 minutes ago 14 hours ago, Helena said: Možda je njemu najlepša, možda ima drugu ideju, razlog, film je njegov. Ti ćeš platiti kartu ili nećeš, pogledaćeš film ili nećeš i komentarišeš film kao konzument. I nemoj seći ovako postove i menjati kontekst. Želim da dodam još ovo, kad sam ja videla novog Hitklifa i Ketrin, nisam se bunila i objašnjavala. Prosto nisam gledala. I Pikaso je slikao lepe žene po svojim umetničkim vizijama, oni koji se razumeju u slikarstvo kažu da su njegove slike nešto najbolje što je ljudska ruka ikad stvorila, pa niko na svetu kad pomisli na lepu ženu ne pomisli na neku od Pikasovih slika. 2 hours ago, Drug Crni said: Lupita će igrati dve uloge u filmu: Menelajevu ženu, Helenu, ali i njenu sestru Klitemnestru koja je udata za Menelajevog brata, Agamnenona Onda ćemo opet morati u neke flešbekove, pošto je u vreme dešavanja Odiseje Agamemnon već mrtav, ubili ga Klitemnestra i njen ljubavnik Egist, da bi odmah potom Agamemnonov i Klitemnestrin sin Orest osvetio oca i ubio majku.
SteveFrancis#3 Posted 29 minutes ago Posted 29 minutes ago Videcemo finalni proizvod, zaista ovakav Ahilej nema nikakvog smisla, osim u ovoj undead varijanti. Tesko je zamisliti da bi Nolan bas toliko obesmisljavao sve na samom pocetku i pucao sam sebi u nogu. Ovo sa Travis Scottom i Lupitom su te odluke prilikom cijeg donosenja autor zarad neke poruke, analogije, simbolike svesno zrtvuje immersion, uverljivost i koherentnost sveta u koji je storija smestena. Vec neko vreme se pitam, ukoliko je vec standard hrabrog i progresivnog postao tzv. diversity prilikom raspodele uloga, zbog cega on i u 2026. mora biti ovako simplifikovan i amerikaniziran. Ok, produkcija americka, reditelj, novac, ali zar ta hrabrost ne moze malo da branchuje i ukljuci jos neku kategoriju, narocito kad je za to setting bas odgovarajuci. Grcke kulture bronzanog doba su po pitanju izgleda delile dosta slicnosti sa populacijom Levanta recimo. Ako je ideja da se proba biti blizi onome sto je bila stvarnost i prekine sa (zapadno) evropocentricnom predstavom likova iz mitske i anticke proslosti, zasto ne vidjamo da se uloge dele libanskim, sirijskim, iranskim glumicama? Zasto Helena ne bi bila Nadine Nassib, Klitemnestra Amel Bouchucha ili Nazanin Boniadi... 1
Mina D. Harker Posted 23 minutes ago Posted 23 minutes ago Diversity! 4 minutes ago, SteveFrancis#3 said: zasto ne vidjamo da se uloge dele libanskim, sirijskim, iranskim glumicama? Zasto Helena ne bi bila Nadine Nassib, Klitemnestra Amel Bouchucha ili Nazanin Boniadi... ...No, not like that.
Recommended Posts