Filmovi koje nestrpljivo ocekujemo - Page 26 - Filmovi i serije - VOX92 Jump to content

Recommended Posts

Posted

Prva fotka i odmah materijal za puriste. Vreme je da se skoci sa pricom kako je skandal da se koristi slem korintskog tipa u filmu smestenom u bronzano doba. Sledece su trireme, borba u hoplitskoj formaciji i imamo dovoljno materijala da zapalimo i Nolana i filmsku traku sa njim.

• Like 2
Posted

Naravno da su već krenule baš takve prozivke.

Malo sam iznenađen da je baš Dejmon odabran za vodeću ulogu. Prešao je put od redova Rajana do Odiseja. Kudos za njega

Inače,set se nalazi u Maroku gde je izgrađen grad koji predstavlja Troju. 

Posted

Hah, nisam ispratio to, ali potpuno ocekivano. Neverovatno mi je da se ljudi toliko trigeruju na takve detalje koji imaju mizeran znacaj za sam film. Ne kazem, naravno da bi ubilo potpuno immersion, osecaj i poentu svega kada bi Odisej pod Trojom pucao iz kalasnjikova, ali ovo su devijacije koje apsolutno nisu narocito problematicne i nemaju kapacitet da na bilo koji nacin objektivno nastete filmu. 

Pored toga, pitao sam se isto ovo (samo nisam napisao tada) i za Troy i kritike na tu temu:  po trenutnim saznanjima, autor Ilijade i Odiseje je Homer, negde u 8. veku p.n.e. i sve sto znamo o samom ratu i dogadjajima posle znamo kroz njegovu interpretaciju. Stoga je svako ekranizovanje nekog od ova dva epa zapravo reinterpretiranje njegovog dela (koje je opet nekakvo prisecanje i zapravo zapis kolektivnog secanja, siguran sam, poput narodnih epskih pesama kod nas). Dakle, on pise/prica jezikom svog vremena, sa slikama i opisima sveta kakvog poznaje - on sasvim sigurno nije mogao znati kako je tacno izgledala borbena formacija 300 ili 400 godina pre nego sto se rodio. Stoga je zapravo daleko logicnije ako se zaista ekranizuju Ilijada i Odiseja, a ne sami dogadjaji na kojima su zasnovani, da se koristi estetika upravo Homerovog perioda koji je vec poprimio obrise klasicnog grckog kada su epovi nastali, odnosno zabelezeni bolje reci. Dakle prikaz ratnika i vojevanja koje vidimo na antickim vazama.

• Like 5
Posted (edited)

Ćao drugari.
Meni ne smeta šlem.
...
Ali
giphy.gif

Kao Odisej :classic_blink:

...

Ne shvatam ovaj film ozbiljno.
Samo moje mišljenje.

Edited by Besni lala
  • Like 1
Posted

Pa,bolje Damon neho Holland za koga je prvobitno rečeno da će ga on igrati. Mada mislim da je to izvučeno iz konteksta 'jedne od vodećih uloga'. Ostajem pri mišljenju da će on biti verovatno Odisejev sin,Telemah.

• Like 1
Posted

Sve je to ok.
Umetničkom izrazu i interpretaciji ne treba stajati na put.
Samo kažem da to nije "moj" Odisej. Verujem da neće biti ni moja Odiseja.
...
Samo da dodam da je recimo Bekim to mogao, Dejmon - ne.
Teško je glumiti nešto veće od života.Maltene ideju.
To je to.

:heart:

25 minutes ago, Drug Crni said:

Lupita Nyong'o kao boginja Atina. Biće veselih komentara.

Zašto?
Jako lepa žena.
Principijelna. Ljudi je vole.
Liči joj. Ne verujem da će biti većih problema oko toga.
Ne znam što bi.

• Like 1
Posted

Jasno je da kvote moraju da se zadovolje. Tesko da ijedan reditelj ili scenarista danas moze da dobije novac od velike produkcije za film zamisljen sa nekom etnicki cistom glumackom postavom. Smesno i apsurdno jeste, ali je tako. Svakako da je daleko lakse pravdati i objasnjavati zasto jedno bozanstvo izgleda drugacije od obicnih smrtnika.

• Like 1
Posted
1 hour ago, Kronostime said:

Pored zivog Sona Bina mecu tunjavog Met Dejmona za Odiseja?

Jos da stave Radasina Bajica za Prijama i taman kasting po meri.

:default_coffee:

Prijam se ne pojavljuje u Odiseji, osim što ga pomenu par puta.

Ali jedan od važnijih likova, Eumej, čuvar svinja, dušu dalo 😁

• Ha-ha 1
Posted
3 minutes ago, Stiletto said:

Prijam se ne pojavljuje u Odiseji, osim što ga pomenu par puta.

Ali jedan od važnijih likova, Eumej, čuvar svinja, dušu dalo 😁

Ne otimaj Lazaru Ristovskom `leb iz usta.

:classic_biggrin:

• Ha-ha 1
  • uvrnuto locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic
  • 2 weeks later...
Posted

Disney i Pixar objavili da će izuzetno dobro prihvaćeni (od strane kritike i publike) animirani film Coco dobiti nastavak.
Film je u najranijoj fazi razvoja, a očekuje se u bioskopima 2029.godine.

Nisam oduševljen, iako mi je Coco omiljeni animirani film ikada.

image_57ecff16.jpeg?region=0,0,640,480

Coco je, po mom mišljenju, imao tu jednu priču da ispriča. Mislim i da ju je ispričao na fantastičan način. Takođe, film je ponudio savršeni završetak. Ne znam kakav povratak u Zemlju mrtvih mogu da izmisle, a da to bude opet onako uverljivo, emotivno i lepo?

Veoma sam skeptičan, ali prvi deo mi se toliko dopao da ću svakako dati priliku i nastavku.

• Like 2
Posted

Potvrđen deo uloga u novom fimlu Kristofera Nolana - Odiseja.
Lupita Nyong'o ipak neće igrati Atinu, već Klitemnestru, ženu mikenskog kralja Agamnenona. Kao što sam naslutio, Tom Holland će biti Odisejev sin, Telemah.

Evo do sada potvrđenih uloga:

Matt Damon - Odisej
Tom Holland - Telemah
Zendaya - Atina
Charlize Theron - Kirka
Anne Hathaway - Penelopa
Benny Safdie - Agamnenon
Lupita Nyong'o - Klitemnestra
John Bernthal - Menelej

Očito da fale neka imena..otprilike se veruje da će Robert Pattinson igrati Posejdona. Za ostale ćemo morati sačekati potvrde.

Anne Hathaway mi je isto vrlo logičan izbor za lik Penelope.

Posted
15 hours ago, Drug Crni said:

Evo do sada potvrđenih uloga:

Matt Damon - Odisej
Tom Holland - Telemah
Zendaya - Atina
Charlize Theron - Kirka
Anne Hathaway - Penelopa
Benny Safdie - Agamnenon
Lupita Nyong'o - Klitemnestra
John Bernthal - Menelej

Kakav ziheraš... Mada, očekivano. 

• Tuzno 1
Posted
4 hours ago, Besni lala said:

Da, spram Odiseja i Penelopa.

Matt Damon, čiji naročiti fan nisam, je u ovoj fazi karijere zaslužio da dobije ovakvu ulogu i priliku. Pa da vidimo može li da je iznese i kako.

Anne je odličan izbor, nevezano za partnera, jer lik Penelope zahteva miks nežnosti i čvrstine, što mislim da Anne poseduje. Dodati ovome da Nolan rado ponavlja saradnje sa glumcima/icama iz svojih prethodnih filmova i eto.

• Like 1
Posted
21 hours ago, Drug Crni said:

...
Charlize Theron - Kirka
...

Carobnica 😍 🙂

A Penelopu sam uvek zamisljao starijom i manje lepom od Hetevej. Neka Nela Mihajlovic like glumica (kad bi ovo rezirao Rados Bajic).

Posted

E Crni :classic_smile:

2 hours ago, Drug Crni said:

...Matt Damon, čiji naročiti fan nisam, je u ovoj fazi karijere zaslužio da dobije ovakvu ulogu i priliku. Pa da vidimo može li da je iznese i kako.

Kako se zasluži uloga i prilika? ... Stvarno?

Čime? :classic_mellow:

3 hours ago, Drug Crni said:

...Anne je odličan izbor, nevezano za partnera, jer lik Penelope zahteva miks nežnosti i čvrstine, što mislim da Anne poseduje. Dodati ovome da Nolan rado ponavlja saradnje sa glumcima/icama iz svojih prethodnih filmova i eto.

Vidiš - po meni je En kao i Met jedan veliki has-been, nekadašnja holivucka lepotica sa sjajnim tajmingom za humor...

Njena Selina je, takođe po meni, jedan od najslabijih segmenata trećeg Nolanovog Betmena.

Film će zaraditi kintu - ima dovoljno Nolanovih fanova - ali će realno biti propast... Tako mislim.

...

Možda je za takvo moje mišljenje kriv "Povratak"... Ne znam, Fajns i Binoševa su pokidali - ali oni uvek kidaju. :classic_happy:

... :classic_smile:

Ćaos

Posted (edited)

Hej :classic_happy: ...

Kako ja nisam ranije znao za ovo? :classic_huh:

Sve lepi i dobri glumci :heart:

Čak i priča deluje zanimljivo. :classic_happy:

...

Ostaviću predlog ovde jer je ja nestrpljivo očekujem :s_d: ... da pogledam.

Utisci - na onoj drugoj temi.

Ćaos.:classic_happy:

Edited by Besni lala
  • WOW 1
Posted
3 hours ago, Nenson said:

sta je ovo neki fajek AI trailer......

evo ti pravi ni ne lici na to film....

Wtf? 

:classic_laugh:🤨🥲

Ma...

Svejedno će se gledati - stojim pri onome što sam rekao.

• Ha-ha 1
Posted
On 3/24/2025 at 5:24 PM, Besni lala said:

Kako se zasluži uloga i prilika? ... Stvarno?

Čime? :classic_mellow:

Pa, sa više stvari. Talenat, karijera, uloge, popularnost itd. Imao je Matt već nekih zapaženih uloga, pa i glavnih, ali deluje da će mu ovo biti najveća uloga do sada.

On 3/24/2025 at 5:24 PM, Besni lala said:

Vidiš - po meni je En kao i Met jedan veliki has-been, nekadašnja holivucka lepotica

Pozdrav od nekadašnje lepotice :smiley64:

:classic_biggrin:

On 3/24/2025 at 5:08 PM, Geronimo said:

A Penelopu sam uvek zamisljao starijom i manje lepom od Hetevej. Neka Nela Mihajlovic like glumica (kad bi ovo rezirao Rados Bajic).

Aha..dosta je starije od Anne koja je 1982.

• Like 1
Posted

Pa, sa više stvari. Talenat, karijera, uloge, popularnost itd. Imao je Matt već nekih zapaženih uloga, pa i glavnih, ali deluje da će mu ovo biti najveća uloga do sada...

Eh ... talenat :classic_happy:

Karijera - ok. Imao je i dosta sreće što je često bio zamena. Pitu u Bornu... recimo.

Eh ... popularnost u poslednjoj deceniji  :classic_happy:

...Pozdrav od nekadašnje lepotice :smiley64:

Da.

O tome ne može objektivno doduše.

Moja poenta je bila, doduše, da ona osim izgleda nikad i nije imala više. :classic_happy:

Tako da -da @Drug Crni spram Odiseja i Penelopa :classic_smile:

Za utehu je da je dovoljno Nolanovih fanova - a on trenutno can do no wrong - zar ne? :classic_smile:

Ćaos.

3 hours ago, Drug Crni said:

Pozdrav od nekadašnje lepotice :smiley64:

Nemam pojma šta se dešava sa editovanjem ...

Nije ni važno.

Ovaj treći kvot je suvišan.

Pozdrav.