alcesta Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Eh, nisam ga uhvatila na kraju a htela sam da gledam Konačno pogledah Zemlju nomada. Obično ne volim taj dokumentaristički stil, ali ovo mi je baš leglo. Podseća me na Straight Story, samo još minimalističkije. Ovo je bukvalno film koji zavisi od glumca, i Mekdormand je apsolutno zaslužila Oskara, mada bih ja njoj ionako za svaku ulogu dala Oskara Vizuelno jako lepo, pejzaži imaju baš veliku ulogu. Mada dobar deo i jeste ona vrsta lepote gde je super da prođeš i diviš se turistički, a kad pomisliš da neki ljudi tamo moraju da žive... neka, hvala. Mislim da je film jako dobro prikazao tu surovost i prirode i društva, i možda je i dobro što su izbegnuti politički komentari jer se ovako ne vezuje za određeni trenutak u vremenu. Definitivno preporuka, ali vrlo je spor i nije za svakoga. Ni ja nisam uvek raspoložena za ovako nešto, možda bih u nekom drugom raspoloženju samo promenila kanal. Edited 2 hours ago by alcesta
Klotzen Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago The Last Front (2024) Mnogo hteo malo ostvario. WW1 film ali radnja nije na frontu nego se bavi pokoljem koji su Nemci uradili 1914. u Belgiji. Glavna uloga Iain Glen koga sam upamtio iz GoT (Džora) i otada mi je ostao u dobroj uspomeni pa pratim njegove filmove. Gluma je ok, i ostali glumci su dobro odabrani. Problem je radnja koja je fiktivna samo koristi stvaran događaj kao podlogu i to što imamo deo priče o borbi protiv Nemaca, deo o odnosima među sugrađanima i deo o odnosima u porodici. Isuviše mnogo da bi na kraju bilo dobro odrađeno. Preporuka ako baš nemate ništa na spisku, nije loš film ali čisto sumnjam da ću ga se sećati za par meseci.
Recommended Posts