Jump to content

KK Crvena Zvezda 19/20 - "Sa Jadrana Köln se vidi"


Mairosu

Recommended Posts

 

Quote

 

Crveno-beli na testiranjima, Šakota: Sad sve iz početka

Košarkaši Crvene zvezde testirali su se u četvrtak ujutru na virus COVID-19, a od ponedeljka bi trebalo da počnu sa treninzima na otvorenom.

Dragan Šakota

"Logično je bilo da se prvo urade testiranja, kako bismo bili sigurni da je sve u redu. Ovo je neka vrsta početka, mada ne znamo kakav će nastavak biti. Ne postoje dozvole za treniranje u dvorani, ne znamo da li će se takmičenja nastaviti", rekao je trener Dragan Šakota, a preneo Tanjug.

 

"U ovom periodu trebalo je da igramo najvažnije utakmice. Sada kreće sve iz početka. Niko ne zna šta će biti, ali znam da ne postoji nijedan igrač koji ne želi da se takmičenje nastavi. Međutim, nije to u našim rukama. Čekamo odluke nadležnih, kažu da će se 24. maja konačno znati".

Šakota je dodao i da je u stalnom kontaktu sa Bilijem Beronom, Lorenzom Braunom i Kevinom Panterom.

"Na ključnim pozicijama nam igraju baš Amerikanci. Videćemo šta će biti sa njihovim povratkom, potencijalnim karantinom. Sa ovim niko nema iskustva, ali tražićemo način da što pre uđemo u formu".

Očekuje se da 24. maja konačne odluke o nastavku takmičenja donesu i Evroliga i ABA liga.

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Igor028 said:

Ako Radonjic postane trener, bice to jedna ocajna sezona, ubedjen sam sa ce samo da usere sve sto je uradio. Zivi bili pa videli.

Mislis da nece pruziti instant kvalitet? Cak i da prve sezona ne bude skroz uspesna kao sto smo navikli, svakako ce uspostaviti sistem. A to je ono sto nam je potrebno.. 😁

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Igor028 said:

Ako Radonjic postane trener, bice to jedna ocajna sezona, ubedjen sam sa ce samo da usere sve sto je uradio. Zivi bili pa videli.

 

Kako moze da "usere sve sto je uradio", hoce li da ode u vremeplov i namerno izgubi trofeje i meceve u evroligi?

 

On moze da ima eventualno losiju sezonu, ali mislim da, ako bude iole dobio igrace koje bude trazio da mozemo da se borimo i za TOP 8 u evroligi.

 

Svakako bih pojurio sve bivse igrace i domace opcije, Dangubica, Markovica, Jovica, Simonovica, Jaku ...

On 5/5/2020 at 8:53 PM, Markoss said:

I cisto da se ne zaboravi da je imao licni problem sa momkom koji je u CZ igrao za 500e mesecno po ugovoru koje nije ni dobijao, a da su ga iz KKP zvali na svakih 10 dana i nudili mu 10 puta vecu kintu samo da sedne za pregovaracki sto.

 

To je zanimljivo.

 

Za koga su navijali Katic, Vitkovac i Cvetkovic kojima nije bio problem da igraju i za Zvezdu i za Partizan?

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 5/5/2020 at 8:53 PM, Markoss said:

 

Sad ce da bude - Kari znae. Kad Kariju FC3 igra pre Nedovica onda je to plan, smisljeno, taktika, da nauci odbranu (zato je FC3 pit u odbrani) da Nemanja postane Nedovic, postoji neko metafizicko objasnjenje i slicno, al zato kad Tomicu, Sakoti ili nekom trecem igra onda je ceduljasenje.

 

Zapravo je jedina istina da je Kari imao licni problem s Nedovicem i da mu ovaj zato nije igrao i to u timu sastavljenu od pobrajnih mediokriteta, kvaliteta za sredinu aba lige.

 

Mada, cinjenica je da je Kari od onog mucenog tima izvlacio maksimum, i da smo teorijski igrali najbolje moguce, ali je sam sebi pucao u nogu time sto je najtalentovanijeg kosarkasa precrtao zbog licne netrpeljivosti. 

 

I cisto da se ne zaboravi da je imao licni problem sa momkom koji je u CZ igrao za 500e mesecno po ugovoru koje nije ni dobijao, a da su ga iz KKP zvali na svakih 10 dana i nudili mu 10 puta vecu kintu samo da sedne za pregovaracki sto.

 

Zapravo je jedina istina da Nedovic nije hteo da produzi ugovor sa Zvezdom i Kari je onda radio ono sto bi i svaki trener trener na njegovom mestu, favorizovao igrace koji bi i sledece sezone igrali za Zvezdu.

Link to comment
Share on other sites

Mislim sa nije moguce sa opet ima Bobija,Mwila,Kalinu,Jovica Milera ili bilo kog igraca da ga iznese kao sto ga je tad nosio, nemamo toliko para da on moze u ovakvoj EL da napravi tim za nesto ozbiljnije, plus sto je Aba liga mnogo jaca nego pre par godina. I u Bajernu su ispljunuli dobre pare pa se nije proslavio. Sakota ili on, obe ruke za njega svakako, ali licno mislim da i on razume da vise od onoga sto je kod nas uradio ne moze, i da bi svaki rezultat manji od toga doveo do toga da bude pljuvan od strane navijaca. (Ne kazem sa treba da se pljuje, ali mi smo takav narod i to je neminovno).

Rado cu sve ovo da pojedem ako gresim, ali mislim da nije lud da se u ovom trenutku vrati, da ne kazem nema muda.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Niko ne moze da zna unapred da li bi Radonjin povratak bio uspesan jer to zavisi od dosta faktora, ali znamo da ako neko zasluzuje da se vrati, to je gospodin Specificni, kao i da za vreme njegovog mandata nece biti toliko Gazdinog mesanja u struku kao prethodnih godina ( Vepar ce takodje ostati u Zelezniku ).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mi se baš nismo proslavili sa povratnicima, obično su bivali lošiji nego u prvom mandatu i generalno mi se ne sviđa to odsustvo inventivnosti i užasan konzervativizam pri selekciji. Radonjića bih, naravno, voleo jer mislim da on nije već potrošen stručnjak već neko ko se i dalje usavršava kao trener, svakako ne mislim da je dostigao svoj peak. Ali zato pominjanje Simonovića i sličnih mi se ne sviđa. Mi smo u svakoj varijanti rostera u vrhu Jadrana, tu nijanse odlučuju, ali u Evroligi možemo da pravimo iskorake samo ako se malo rizikuje sa selekcijom, a tamo smo ionako uvek autsajderi pa šta sad. Prosto mi je uzbudljivije da gledam neka nova lica umesto starih znanaca za koje znaš koji su im limiti bili čak u prajmu, kamo li kad su veterani. Sa druge strane, ja sam za vraćanje igrača koji još uvek mogu da napreduju poput Avramovića, Dangubića i sl.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, ZiS said:

Nek dodje Radonja pa taman da igramo i Kup Lilijane Ronketi...😁

 

Radonja i po cenu da igramo kup Zdenka Buljubase :)

1 hour ago, Chaos Is Me said:

Ali zato pominjanje Simonovića i sličnih mi se ne sviđa

 

Pa ako prihvati ulogu back up igraca, od max 15 minuta na parkeru za nekih 150k evra sezone onda je to sasvim ok. Ti iskusni igraci imaju svojih mana ali i prednosti. Ali za bilo koji veci novac, ne... ima boljih.

 

Pasce cene igraca sada, pasce i budzeti. Videcemo kako ce biti.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

Quote

 

''Bilo je smrtnih slučajeva u porodicama igrača''

 
Prvi čovek Crvene zvezde govorio je o korona virusu.
 

Košarkaška sezona je u prekidu i pitanje je kako će se nastaviti, a reči Nebojše Čovića ne daju nadu u odigravanje novih mečeva. Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana govorio je o tome kako su igrači pogođeni korona virusom.

Predsednik KK Crvena zvezda istakao je za TV Prva da su se u porodicama košarkaša crveno-belih, tokom pandemije korona virusa, dogodili i smrtni slučajevi, uzrokovani virusom.

  

Košarkaši Crvene zvezde će u ponedeljak nastaviti sa treninzima, a u sklopu priprema za nastavak sezone testirani su na korona virus.

''Krenuli smo sa testiranjima, testirani su svi igrači, treneri, zaposleni u klubu i ostali ljudi koji imaju kontakt. Kasnije će biti testirane i mlađe kategorije u klubu. Prvo je testirana krv, zatim sledi testiranje na COVID-19, a oni koji su negativni nastavljaju sa pripremama'', ističe Nebojša Čović.

Iako je po rečima ministra Udovičića od ponedeljka dozvoljeno treniranje u halama, crveno-beli će za početak raditi na otvorenom.

''Želimo da sačuvamo našu zajednicu, pa su nam treninzi u parkovima i na javnim površinama rizični. Plan je da počnemo na otvorenom, na Malom Kalemegdanu''.

Nebojša Čović je u razgovoru za televiziju otkrio da je korona virus snažno pogodila porodice nekih igrača, kao i da su dvojica košarkaša imali smrtne slučajeve u proodici.

''Kada Evroliga 24. maja donese odluku, znaćemo kako se nastavljaju i ostala takmičenja. Mi se zalažemo za završetak na terenu. Ali, trebalo bi biti realan. Svi imaju veliki broj stranaca, porodice dvojice naših košarkaša imaju velike probleme, a bilo je i smrtnih slučajev. Videćemo kako će biti'', dodao je Čović.

Crvena zvezda se u tekućoj sezoni takmičila u Evroligi, ABA ligi i trebalo je da igra KLS. Dok je sudbina domaće lige skroz neizvesna, u Evroligi je ostalo šest kola do kraja, a u ABA ligi jedna runda i plej-of koji odlučuje o šampionu.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Bilo bi super ako bi se Radnja vratio, ali bi mi (navijači ) morali da se naoružamo strpljenjem. Naime, trebalo bi prvo dovesti igrače koji odgovaraju njegovom sistemu. Znači krvava kolena i hard difens. Trenutno nema na radaru takvih tj. da su slobodni i finansijski dostupni. Eventualno mogli bi da vratimo Simona i Jaku. Ako od Kuza nema ništa, eventualno i Cirbija, koga bi Radnja možda povratio. Sa Đenkom, Dobrićem i, Dedom i Lazidem imali bi osnovu za nadgradnju. Znam da se mnogi neće složiti sa povratnici, i sam mislim da to nisu najbolja rešenja ali mislim da je to jedino finansijski dostupno.

 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

38 minutes ago, Mile1 said:

Sto se tice sledece sezone zelim samo da Lazic i Stimac budu van ekipe

 

I ja sam manje više u ovom fazonu. Lazić možda i može još uvek da prođe kao neki 11, 12 igrač sa 5-10 mpg, ali nikako više kao starter i igrač od 20 minuta po meču. Štimac je poslednje što nam treba ako ćemo već da se okrenemo mlađim opcijama olovnih nogu (Đorđević ili Ristić), a potencijalni povratak Radonjića mi uliva nadu u tako nešto jer sumnjam da bi trpeo Štimca. Opet, Štime kao opcija za 10 minuta po meču je čisti luksuz koji nam ne treba u ova teška vremena, nek si nabija statistiku na drugom mestu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...