Janne240 Posted April 28, 2020 Share Posted April 28, 2020 15 hours ago, Vjekoslav said: vidiš, da smo na ozbiljnom diskusionom forumu, ovo što ti radiš nazvalo bi se trolovanje. zaključiš svoje polemičko izlaganje neargumentiranim tvrdnjama, i onda ne želiš o tome diskutirati. čak štoviše, kažeš da to ne vodi ničemu. na manje ozbiljnim forumima, tipa prigradskih dvorišta u kojima ispod oraha ćaskaju susjedi promatrajući malenog Ivicu koji sjedi na noši, to se zove "oće kakit neće kakit". vazduhoplovni zavodi JNA koje tako nekritički (i posve slijepo) hvališ navodeći plaće od 1500 maraka, proizveli su: u paketu sa ostalim socijalističkim zavodima i neprofitabilnim socijalističkim gigantima jugoslavensku ekonomsku krizu u paketu sa ostalim JNA zavodima smrtonosna oružja korištena za ubijanje vlastitih građana, i to zbog očuvanja privilegija koje su ranije uživali. i ekonomskih i socijalnih privilegija. od svih silnih neprijatelja kojima smo bili okruženi (link), nitko nije napao SFRJ. kako to? uplašili se naših "vazduhoplovnih zavoda"? meni se umnjak upalio od promatranja pučine u pulskom akvatoriju na hebenoj buri, međutim, zli Talijani se nisu pojavili. che cazzo! ali sam ja završio u bolnici. kakva je to zemlja okružena BRIGAMA, a ne susjedima? vazduhoplovna? pa da ponovimo. ti si taj koji pokreće ovakve raspre, ne ja. crtice iz života o kojima se NE ŽELI raspravljati mogu biti i apolitične, mogu također biti lišene polemičkih tonova, ali i takve da ne optužuju drugoga za neko zlo. međutim tada treba uključiti mozak prilikom sastavljanja crtica iz vlastitih života. treba, u biti, razmisliti kakva će biti reakcija onih koji čitaju tvoje crtice. tebe to međutim uopće ne tangira, ti ćeš i dalje trubiti o našoj bajnoj Jugoslaviji optužujući sve žive (i nežive) za njenu propast, samo ne one koji su do te propasti actually i doveli. ... ja sam s roditeljima svako ljeto išao u drugo jadransko mjesto, a tako radim i otkad imam svoju obitelj, zašto bi se ograničavali na jednu poziciju kad ih ima toliko predivnih. sindikalnih odmarališta više nema, međutim i dalje se mladi zaljubljuju na moru, i dalje se može ići na to isto more i iz Ljubljane, i iz Beograda, i iz Osijeka, i iz Niša. doduše, trenutno ne, obzirom na pandemiju. eno ti primjer moje sestrične, Zagrepčanka si našla dečka iz Beograda na moru, vjenčali se, i danas žive u Nizozemskoj. to se nije dogodilo u SFRJ, već u RH. Boris Dvornik je bio veliki glumac, i istinska jugoslavenska zvijezda, međutim i Tuđmanov dupeuvlakač / HDZ-ov magarac. u biti, Boris Dvornik je bio lokalni primitivac, kao i njegov veliki partizanski drugar Bata Živojinović. klinci danas dobiju autogram od puno većih, dakle stvarno svjetskih zvijezda, s dva klika na Twitteru. i ljetuju na Bahamima. Dvornik je gromada, pogledati tog coveka glumca kao dete vredi dva bilijuna twiterovskih koina ako postoji ta neka elektro valuta. Kao recimo da si gledao u prvom redu snimanje- neku scenu kad Barton glumi Tita na Sutjesci. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janne240 Posted April 28, 2020 Share Posted April 28, 2020 Istorija MIG21 najupotrebljivanijeg aviona u vojsci SFRJ. https://tangosix.rs/2015/02/11/istorija-domace-upotrebe-lovca-presretaca-mig-21/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted April 28, 2020 Share Posted April 28, 2020 Kod Martinija, gore u vrhu? I sad je. Da li još drže. To je gore kod Pazinske.Sent from my LM-G710VM using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 (edited) Ima li neko inspiraciju da hejtuje.... Edited April 29, 2020 by Constantin Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 Ima li neko inspiraciju da hejtuje.... To je za one koji nisu imali bake! [emoji14]Sent from my LM-G710VM using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 7 minutes ago, mrd said: To je za one koji nisu imali bake! Sent from my LM-G710VM using Tapatalk Znao sam da ćeš da ponudiš bolju alternativu...no, toga nije bilo nikad dosta, pa i bakino je otišlo, a i ovo se trošilo. Majkina majka je pravila uglavnom od šljiva, a očeva više vrsta. Međutim, ovaj podravkin, sećam se, na kriške si mogao da ga sečeš. Izbegavao samtada pomalo od šipaka, ali sad ga obožavam i najlepši mi je.....eto. Teglu si, kad je isprazniš, morao da vratiš za sledeću turu, ali zato su ove poslužile za mnoge cvetne aražmane, limune i druge voćke i završavale po dvorištima i baštama... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 19 minutes ago, Constantin said: Znao sam da ćeš da ponudiš bolju alternativu...no, toga nije bilo nikad dosta, pa i bakino je otišlo, a i ovo se trošilo. Majkina majka je pravila uglavnom od šljiva, a očeva više vrsta. Međutim, ovaj podravkin, sećam se, na kriške si mogao da ga sečeš. Izbegavao samtada pomalo od šipaka, ali sad ga obožavam i najlepši mi je.....eto. Teglu si, kad je isprazniš, morao da vratiš za sledeću turu, ali zato su ove poslužile za mnoge cvetne aražmane, limune i druge voćke i završavale po dvorištima i baštama... O ovome mozemo do veka. Recimo ja(mi, moji) nikada nismo kupovali ni dzemove ni ajvare. Baka je provodila od Aprila do Novembra u Soko Banji i tamo nam krckala sve sto mozes da zamislis. Sad si pogodio moju setnu zicu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 2 minutes ago, mrd said: O ovome mozemo do veka. Recimo ja(mi, moji) nikada nismo kupovali ni dzemove ni ajvare. Baka je provodila od Aprila do Novembra u Soko Banji i tamo nam krckala sve sto mozes da zamislis. Sad si pogodio moju setnu zicu. Vidiš...mora da ima nešto.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 15 minutes ago, Constantin said: Vidiš...mora da ima nešto.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 13 minutes ago, mrd said: ne vidim jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 24 minutes ago, Constantin said: ne vidim jpg Kitnikes. Kako ne vidis? 😛 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 1 minute ago, mrd said: Kitnikes. Kako ne vidis? 😛 Lepo...ko Rej Čarls... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 1 minute ago, Constantin said: Lepo...ko Rej Čarls... Joj, imali smo dunju koja je radjala ko luda. Baka bi tonu kitnikesa pravila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 1 minute ago, mrd said: Joj, imali smo dunju koja je radjala ko luda. Baka bi tonu kitnikesa pravila. Ako je to ovo...nikad nisam probao... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 4 minutes ago, Constantin said: Ako je to ovo...nikad nisam probao... Eto vidis da mora da bude nesto. 😛 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 Vidim...kaže meni, moja hanuma, to je i njen otac pravio, ali se ne seća kako su kod njih to zvali (Kosovo-Priština) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 Just now, Constantin said: Vidim...kaže meni, moja hanuma, to je i njen otac pravio, ali se ne seća kako su kod njih to zvali (Kosovo-Priština) Ovo je definitivno izraz iz tvog kraja. Soko Banja je pripadala Nisu negde to 1975g. 🙂 Ja ga znam samo kao kitnikes, ali sam sad na webu video da ga neki zovu kitnikez. Mnogo je ukusno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 Poslednji put sam ga pio u Crnoj Gori, pre 20 godina....ima li ga gde u EX-Yu, Evropi, a i šire ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted April 29, 2020 Author Share Posted April 29, 2020 I ja sam to poslednji put pio u Crnoj Gori prije nekoliko godina. Odlican je. Ovde kod mene ima Schweppes, ali samo kao obican tonik. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Princeton Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 Nisam probao Bitter Orange, ali Schweppes ima agrum blend, blood orange ili citrus, ne znam da li je slicno? Meni je previse slatkasto, ali zato ginger ale mi je odlican. Ide super sa Canadian Club, sa puno leda i lime. Na suncan dan nema nista bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 11 hours ago, Princeton21 said: Nisam probao Bitter Orange, ali Schweppes ima agrum blend, blood orange ili citrus, ne znam da li je slicno? Meni je previse slatkasto, ali zato ginger ale mi je odlican. Ide super sa Canadian Club, sa puno leda i lime. Na suncan dan nema nista bolje. Nije....različiti su to ukusi. Ovo je classic narandža, ali "ošvepsano" i to mu daje poseban šmek. No, svako voli nešto drugačije, tako da...sve je ok. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted April 30, 2020 Author Share Posted April 30, 2020 Meni je ovaj bio boli glava 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 38 minutes ago, Amigo said: Meni je ovaj bio boli glava Ma ne propuštam...ni njega, ni Tonik, al' mo poseban merak na onaj, što ga pomenuh a nema ga više... Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 "Pozitivne crtice iz zivota i standarda u SFRJ" se svele na dzemove i sokove. Otprilike je to - to. Zakljucavaj. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted April 30, 2020 Share Posted April 30, 2020 "Pozitivne crtice iz zivota i standarda u SFRJ" se svele na dzemove i sokove. Otprilike je to - to. Zakljucavaj. Bakin kolač, mek, ko dekin.Sent from my LM-G710VM using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts