Kronostime Posted October 6, 2023 Share Posted October 6, 2023 22 minutes ago, Constantin said: Benzinac....? Naravno! Ne trazi posebnu vrstu benzina, fitilja, kremena... sipas mesavinu iz freze ili pumpe za vodu i krese uvek. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted October 6, 2023 Share Posted October 6, 2023 Just now, Kronostime said: Naravno! Ne trazi posebnu vrstu benzina, fitilja, kremena... sipas mesavinu iz freze ili pumpe za vodu i krese uvek. Za razliku od tebe 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas.hokenberi Posted October 7, 2023 Share Posted October 7, 2023 On 10/5/2023 at 5:22 PM, Constantin said: E, a ja sam bio druga generacija "Šuvarice"...lmao sam i ja OTP . Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока Osnove Tehnike i Proizvodnje (OTP) su se vodile kao opšteobrazovni predmet u zajedničkim osnovama srednjeg usmerenog obrazovanja i postojao je u svim srednjim školama u 1. i 2. razredu. Kao i "Odbrana i Zaštita". Tehničko crtanje u 2 razredu je verovatno bio "predmet izbornog smera" u nekim u školama (mozda masinskim, u elektrotehnickim ga 101% nije bilo u drugom razredu. Postojala je nacrtna geometrija za one koji su birali "prirodno-matematicko" usmerenje u 2. razredu). Drugi razred nije bio isti u svim skolama vec su postojala 2-3 predmeta specificna za tu skolu, ali taj izborni smer nije bio obavezujuci kod upisa "pravog usmerenja" u trecem razredu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted October 7, 2023 Share Posted October 7, 2023 10 hours ago, tomas.hokenberi said: Osnove Tehnike i Proizvodnje (OTP) su se vodile kao opšteobrazovni predmet u zajedničkim osnovama srednjeg usmerenog obrazovanja i postojao je u svim srednjim školama u 1. i 2. razredu. Kao i "Odbrana i Zaštita". Tehničko crtanje u 2 razredu je verovatno bio "predmet izbornog smera" u nekim u školama (mozda masinskim, u elektrotehnickim ga 101% nije bilo u drugom razredu. Postojala je nacrtna geometrija za one koji su birali "prirodno-matematicko" usmerenje u 2. razredu). Drugi razred nije bio isti u svim skolama vec su postojala 2-3 predmeta specificna za tu skolu, ali taj izborni smer nije bio obavezujuci kod upisa "pravog usmerenja" u trecem razredu. JA sam bio dtuštveno-ekonomski smer i za prvu godinu se sećam, ali za drugu baš nešto i ne. U drugoj godini sam dobio Logiku, Psihoplogiju, čini mi se i Marksizam i Socijalističko samoupravljanje....ali OTP.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janne240 Posted October 11, 2023 Share Posted October 11, 2023 On 10/6/2023 at 10:55 AM, Kronostime said: Мирисао на чист бенцин. On 10/7/2023 at 7:39 PM, Constantin said: JA sam bio dtuštveno-ekonomski smer i za prvu godinu se sećam, ali za drugu baš nešto i ne. U drugoj godini sam dobio Logiku, Psihoplogiju, čini mi se i Marksizam i Socijalističko samoupravljanje....ali OTP.... Основи технике и производње, наместо Општетехничког образовања из основне, у складу са програмом и Техничко цртање, писање слова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted October 11, 2023 Share Posted October 11, 2023 A najbolji benifit toga doba je bilo studiranje uz rad. Doneseš potvrdu da si zaposlen, upišeš vanredne studije, plaćaš samo ispite, nisi obavezan na predavanjima...lepota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas.hokenberi Posted October 14, 2023 Share Posted October 14, 2023 (edited) On 10/7/2023 at 7:39 PM, Constantin said: JA sam bio dtuštveno-ekonomski smer i za prvu godinu se sećam, ali za drugu baš nešto i ne. U drugoj godini sam dobio Logiku, Psihoplogiju, čini mi se i Marksizam i Socijalističko samoupravljanje....ali OTP.... Ja sam u drugom razredu bio ekonomski smer i OTP sam imao. Od "strucnih" sam dobio ekonomiju, osnove evidencije i birotehniku. "Marksizam" (zapravo se u 2 razredu izucavalo "drustveno uredjenje" SFRJ" je bio opstebrazovni predmet. Ti "strucni" predmeti nisu imali nikakav uticaj na dalje skolovanje. Ja sam u trecem razredu, kada se birala struka, presao u elektrotehnicku skolu. Edited October 14, 2023 by tomas.hokenberi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted October 18, 2023 Share Posted October 18, 2023 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted October 29, 2023 Share Posted October 29, 2023 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted November 6, 2023 Share Posted November 6, 2023 Reciklaza moje mladosti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted November 7, 2023 Share Posted November 7, 2023 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted November 8, 2023 Share Posted November 8, 2023 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted November 9, 2023 Share Posted November 9, 2023 OTO (opste tehnicko obrazovanje) onija dana. Ovo danas ni sijalicu nume da zameni. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted November 11, 2023 Share Posted November 11, 2023 On 11/8/2023 at 8:17 AM, Kronostime said: Ruku na srce, sve se više vraća staklena ambalaža u modu, bar ovde u Nemačkoj. Ja kupujem isključivo coca colu u staklu, baš zato što me podseća na detinjstvo. A i ukus je neuporediv. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted November 11, 2023 Share Posted November 11, 2023 18 minutes ago, Eddard said: Ruku na srce, sve se više vraća staklena ambalaža u modu, bar ovde u Nemačkoj. Ja kupujem isključivo coca colu u staklu, baš zato što me podseća na detinjstvo. A i ukus je neuporediv. A i za odbranu je bolja debela staklena litarska flasa od plasticne litroipovace. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted November 12, 2023 Share Posted November 12, 2023 22 hours ago, Eddard said: Ruku na srce, sve se više vraća staklena ambalaža u modu, bar ovde u Nemačkoj. Ja kupujem isključivo coca colu u staklu, baš zato što me podseća na detinjstvo. A i ukus je neuporediv. Problem moze nastati kada povratno mesto za ambalazu nije u blizini. :) Bogovi mora da su ludi - Coca Cola 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted November 14, 2023 Share Posted November 14, 2023 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted November 16, 2023 Share Posted November 16, 2023 1 hour ago, Constantin said: Ja sam počeo sa Pinom, ali sam ubrzo dobio za rodjendan Maskulin i nisam se raskačio od njega dugo. Brion i Pitralon...samo u slučaju rata. Mada su Pitralon redizajnirali i poprilično opravili. Brion je ostao istorija. P.S. Ralona se ne sećam, ali mi deluje kao ime za neki insekticid Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока Ima dosta toga i danas da se kupi. Ja sam počeo da se brijem Palmirom u tubi, a sećam se i ostalih proizvoda koji su bili dostupni. Znam da je bio i Peer, a evo kako je izgledao Ralon: Ralon ima veoma jak i karakterističan miris i ne znam kako da ga opišem, Podseća malo na aceton za skidanje laka sa noktiju, premda mi se čini da aceton zapravo ima miomiris u odnosu na Ralon. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted November 17, 2023 Share Posted November 17, 2023 9 hours ago, DJ_Vasa said: Ima dosta toga i danas da se kupi. Ja sam počeo da se brijem Palmirom u tubi, a sećam se i ostalih proizvoda koji su bili dostupni. Znam da je bio i Peer, a evo kako je izgledao Ralon: Ralon ima veoma jak i karakterističan miris i ne znam kako da ga opišem, Podseća malo na aceton za skidanje laka sa noktiju, premda mi se čini da aceton zapravo ima miomiris u odnosu na Ralon. Ja sam počeo, relativno rano, vwzano za posao da putujem preko...a to znači dostupnost Duty free shopovima, a to opet znači "ćao" Brionima i ostalim Pino-Ralonima...sećam se, prvi pazar mi je bio na Evzoniju i to "Kuros" (Couros) a kao after shave, kao i dan danas koristim običan alkohol..... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted November 17, 2023 Share Posted November 17, 2023 Bilo nekad u Beogradu davne 1981... 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janne240 Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 Taj film je kod nas preveden kao Bogovi su pali na teme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 (edited) 19 minutes ago, Janne240 said: Taj film je kod nas preveden kao Bogovi su pali na teme. Secam se vrlo dobro da sam ga gledala u bioskopu Zvezda. On 10/29/2023 at 5:13 AM, Kronostime said: ... a kao dete se nisam skidala sa ovakvih rolsua osim kad sam bas morala. Edited November 22, 2023 by Cyber 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 29 minutes ago, Cyber said: Secam se vrlo dobro da sam ga gledala u bioskopu Zvezda. A ja u Fontani. Nekoliko godina kasnije je bio i na TV, a i danas imam VHS kasetu na koju sam je snimio. To je bio neki novogodišnji program za vreme SFRJ, a film je obradila TV Novi Sad uz prevod čuvenog Koste Carine. nerviralo me je to što su titlovi išli sa nekom crnom podlogom preko onih bioskopskih, a iz današnje perspektive imam neke sitne zamerke na pojedina rešenja legendarnog prevodioca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted November 23, 2023 Share Posted November 23, 2023 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts