Kronostime Posted May 12, 2023 Share Posted May 12, 2023 3 minutes ago, Stiletto said: Podseti me @Kronostimena susednoj temi... Je l` si se setio i batina od @Darby O'Gill zbog "igracke"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted May 12, 2023 Share Posted May 12, 2023 2 minutes ago, Kronostime said: Je l` si se setio i batina od @Darby O'Gill zbog "igracke"? Više zbog toga koliko sam mu kablova sjebo praveći raklice i municiju ortacima, kad tri metra kabla PGP 5x2,5 od trofaznog postane monofazno 😎 Bez zezanja, to je više bila kevina "dužnost", matori me je izlemao tri puta u životu, za svaki put kad pogledam sa ove vremenske distance ne da sam zaslužio... Samog sebe bih olešio triput gore. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 12, 2023 Share Posted May 12, 2023 Just now, Stiletto said: Više zbog toga koliko sam mu kablova sjebo praveći raklice i municiju ortacima, kad tri metra kabla PGP 5x2,5 od trofaznog postane monofazno 😎 Bez zezanja, to je više bila kevina "dužnost", matori me je izlemao tri puta u životu, za svaki put kad pogledam sa ove vremenske distance ne da sam zaslužio... Samog sebe bih olešio triput gore. Mene su posle takvih radova 3 nedelje zvali Zebra. Kakav sam bio - hvala Bogu da ni sinko, a i u siroj rodbini nema nikog ko se umetnuo na mene. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted May 12, 2023 Share Posted May 12, 2023 A jel pravio neko gumpuške 😎? Moje omiljeno oružje 😀 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milenko Puzigaca Posted May 12, 2023 Share Posted May 12, 2023 (edited) 10 hours ago, Stiletto said: Podseti me @Kronostimena susednoj temi... Ja ovime jednom umalo sam sebi da izbijem oko. Nekako se metak odbio od cega ne znam, ali je bilo blizu, i pogodio me direktno u oko, nego sreća pa od drugog razreda OŠ nosim naočare pa je staklo puklo ali meni nije bilo ništa 🙄 A gora ludost je bila prangija pravljena kod mašinbravara, sa pasent onime za udaranje. E time stvarno jednom umalo da jedan pogine. Kako je ono bilo pasent to je imalo trzaj, da otkine ruku. Letela je po 50m I jednom je taj stajao iza kad se prangija otrgla i proletela mu jedno 20cm pored face, i posle vise to nismo koristili. Najluđe je sto je to doneo "roditelj" da se deca igraju, zato sto smo pravili prangije od čega stignemo, pa da nam ucini i da nas iznenadi profi prangijom. E zato su ih bombardovali. Edited May 12, 2023 by Milenko Puzigaca Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted May 13, 2023 Share Posted May 13, 2023 7 hours ago, Eddard said: A jel pravio neko gumpuške 😎? Moje omiljeno oružje 😀 U moje se to vreme zvalo pasuljaca, po municiji koja se koristila. Letva, dve gumice i stipaljka, ako mislimo na istu stvar. 13 hours ago, Stiletto said: Više zbog toga koliko sam mu kablova sjebo praveći raklice i municiju ortacima, kad tri metra kabla PGP 5x2,5 od trofaznog postane monofazno 😎 Ja sam bio mastovit, kod dede u supi sam otkrio male eksere bez glave pa sam njih koristio da pravim municiju, imala reputaciju magnuma. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted May 13, 2023 Share Posted May 13, 2023 O bože, dok skontam... ja mislim kakvu to supu deda kuva 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted May 13, 2023 Share Posted May 13, 2023 De, de kao da nisi cula za klin corbu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted May 13, 2023 Share Posted May 13, 2023 Ma svašta sam ja čula, da...::)) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janne240 Posted May 13, 2023 Share Posted May 13, 2023 peckalica....izvuces iz lastisa dve tri gumice, savijes zicu i skines @kapicu@ uvuces lastis-gumice ispod kapica na zicu i dobijes peckalicu. 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 14, 2023 Share Posted May 14, 2023 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milenko Puzigaca Posted May 14, 2023 Share Posted May 14, 2023 Ko je drndao vunu, a ko ga je prošivao? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 14, 2023 Share Posted May 14, 2023 6 minutes ago, Milenko Puzigaca said: Ko je drndao vunu, a ko ga je prošivao? Al` ispod njega nema zime. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 16, 2023 Share Posted May 16, 2023 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 16, 2023 Share Posted May 16, 2023 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted May 16, 2023 Share Posted May 16, 2023 Ja nisam nosila te plave uniforme... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koca Popovic Posted May 16, 2023 Share Posted May 16, 2023 3 hours ago, Kronostime said: Koji si ti ovde? 😉 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted May 16, 2023 Share Posted May 16, 2023 Ovaj prvi u uglu sto sedi original Balasevic 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 17, 2023 Share Posted May 17, 2023 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koca Popovic Posted May 17, 2023 Share Posted May 17, 2023 27 minutes ago, Kronostime said: Gdje bi ovo moglo biti? Rijeka Neretva je do Konjica i poslije Mostara. Sve ostalo su jezera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted May 21, 2023 Share Posted May 21, 2023 Republika Gvineja uvela je novu valutu 1971. godine i nazvala je sili. Ta reč na njihovom jeziku znači - slon. Na svoju najveću novčanicu od 500 silija je 1980. godine centralna banka Republike Gvineje postavila je upravo lik Tita, maršala i doživotnog predsednika Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije .Bila je u opticaju oko pola decenije, sve do 1985. godine. Sama ova novčanica ne predstavlja nešto specijalno u numizmatičkom svetu, ali je istorijski jako zanimljivo da je su iz Gvineje odlučili da na nju stave baš Tita.Interesantno je to što su Gvinejci metnuli Malog Jožu, daleko pre nas, a mi smo odštampali prve novčanice sa njegovim likom upravo te godine, kad je kod Gvinejaca prestao da važi.Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted June 2, 2023 Share Posted June 2, 2023 (edited) Šta mislite, koji je jugoslavenski bend imao najprodavaniji album? Nećete verovati...https://banjaluka.net/jaci-od-brene-i-tine-turner-ovaj-bend-prodao-je-najvise-ploca-u-istoriji-jugoslavije/ Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока Edited June 2, 2023 by Constantin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted June 6, 2023 Share Posted June 6, 2023 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted June 8, 2023 Share Posted June 8, 2023 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted June 10, 2023 Share Posted June 10, 2023 Dobro jutro, Sabah hajrullah, Pomaze Bog.......... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts