Kronostime Posted May 12, 2023 Posted May 12, 2023 3 minutes ago, Stiletto said: Podseti me @Kronostimena susednoj temi... Je l` si se setio i batina od @Darby O'Gill zbog "igracke"?
Stiletto Posted May 12, 2023 Posted May 12, 2023 2 minutes ago, Kronostime said: Je l` si se setio i batina od @Darby O'Gill zbog "igracke"? Više zbog toga koliko sam mu kablova sjebo praveći raklice i municiju ortacima, kad tri metra kabla PGP 5x2,5 od trofaznog postane monofazno 😎 Bez zezanja, to je više bila kevina "dužnost", matori me je izlemao tri puta u životu, za svaki put kad pogledam sa ove vremenske distance ne da sam zaslužio... Samog sebe bih olešio triput gore. 1
Kronostime Posted May 12, 2023 Posted May 12, 2023 Just now, Stiletto said: Više zbog toga koliko sam mu kablova sjebo praveći raklice i municiju ortacima, kad tri metra kabla PGP 5x2,5 od trofaznog postane monofazno 😎 Bez zezanja, to je više bila kevina "dužnost", matori me je izlemao tri puta u životu, za svaki put kad pogledam sa ove vremenske distance ne da sam zaslužio... Samog sebe bih olešio triput gore. Mene su posle takvih radova 3 nedelje zvali Zebra. Kakav sam bio - hvala Bogu da ni sinko, a i u siroj rodbini nema nikog ko se umetnuo na mene.
Milenko Puzigaca Posted May 12, 2023 Posted May 12, 2023 (edited) 10 hours ago, Stiletto said: Podseti me @Kronostimena susednoj temi... Ja ovime jednom umalo sam sebi da izbijem oko. Nekako se metak odbio od cega ne znam, ali je bilo blizu, i pogodio me direktno u oko, nego sreća pa od drugog razreda OŠ nosim naočare pa je staklo puklo ali meni nije bilo ništa 🙄 A gora ludost je bila prangija pravljena kod mašinbravara, sa pasent onime za udaranje. E time stvarno jednom umalo da jedan pogine. Kako je ono bilo pasent to je imalo trzaj, da otkine ruku. Letela je po 50m I jednom je taj stajao iza kad se prangija otrgla i proletela mu jedno 20cm pored face, i posle vise to nismo koristili. Najluđe je sto je to doneo "roditelj" da se deca igraju, zato sto smo pravili prangije od čega stignemo, pa da nam ucini i da nas iznenadi profi prangijom. E zato su ih bombardovali. Edited May 12, 2023 by Milenko Puzigaca
DJORDJE Posted May 13, 2023 Posted May 13, 2023 7 hours ago, Eddard said: A jel pravio neko gumpuške 😎? Moje omiljeno oružje 😀 U moje se to vreme zvalo pasuljaca, po municiji koja se koristila. Letva, dve gumice i stipaljka, ako mislimo na istu stvar. 13 hours ago, Stiletto said: Više zbog toga koliko sam mu kablova sjebo praveći raklice i municiju ortacima, kad tri metra kabla PGP 5x2,5 od trofaznog postane monofazno 😎 Ja sam bio mastovit, kod dede u supi sam otkrio male eksere bez glave pa sam njih koristio da pravim municiju, imala reputaciju magnuma. 2
Helena Posted May 13, 2023 Posted May 13, 2023 O bože, dok skontam... ja mislim kakvu to supu deda kuva 5
Janne240 Posted May 13, 2023 Posted May 13, 2023 peckalica....izvuces iz lastisa dve tri gumice, savijes zicu i skines @kapicu@ uvuces lastis-gumice ispod kapica na zicu i dobijes peckalicu. 😄
Kronostime Posted May 14, 2023 Posted May 14, 2023 6 minutes ago, Milenko Puzigaca said: Ko je drndao vunu, a ko ga je prošivao? Al` ispod njega nema zime. 1
Koca Popovic Posted May 16, 2023 Posted May 16, 2023 3 hours ago, Kronostime said: Koji si ti ovde? 😉 1
Koca Popovic Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 27 minutes ago, Kronostime said: Gdje bi ovo moglo biti? Rijeka Neretva je do Konjica i poslije Mostara. Sve ostalo su jezera.
Constantin Posted May 21, 2023 Posted May 21, 2023 Republika Gvineja uvela je novu valutu 1971. godine i nazvala je sili. Ta reč na njihovom jeziku znači - slon. Na svoju najveću novčanicu od 500 silija je 1980. godine centralna banka Republike Gvineje postavila je upravo lik Tita, maršala i doživotnog predsednika Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije .Bila je u opticaju oko pola decenije, sve do 1985. godine. Sama ova novčanica ne predstavlja nešto specijalno u numizmatičkom svetu, ali je istorijski jako zanimljivo da je su iz Gvineje odlučili da na nju stave baš Tita.Interesantno je to što su Gvinejci metnuli Malog Jožu, daleko pre nas, a mi smo odštampali prve novčanice sa njegovim likom upravo te godine, kad je kod Gvinejaca prestao da važi.Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока 3 1
Constantin Posted June 2, 2023 Posted June 2, 2023 (edited) Šta mislite, koji je jugoslavenski bend imao najprodavaniji album? Nećete verovati...https://banjaluka.net/jaci-od-brene-i-tine-turner-ovaj-bend-prodao-je-najvise-ploca-u-istoriji-jugoslavije/ Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока Edited June 2, 2023 by Constantin 1
Kronostime Posted June 10, 2023 Posted June 10, 2023 Dobro jutro, Sabah hajrullah, Pomaze Bog.......... 1
Recommended Posts