033zero330 Posted January 25 Share Posted January 25 Ode fiko. Ne vidim kako ne može biti izbora. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djura.net Posted January 26 Share Posted January 26 (edited) 8 hours ago, 033zero330 said: Ode fiko. Ne vidim kako ne može biti izbora. Ne vidim nigde potvrdu o tome da je izgubio vecinu. Svakako i nece biti zasedanja parlamenta, Fiko se 'ukopava', sprema vanredno stanje (jer mu je, navodno, drzava ugrozena) i sprema da brutalnom silom udari na one koji se ne slazu sa njegovom politikom. Otprilike Gruzijski i Beloruski scenario. Edited January 26 by djura.net Link to comment Share on other sites More sharing options...
033zero330 Posted January 26 Share Posted January 26 3 hours ago, djura.net said: Ne vidim nigde potvrdu o tome da je izgubio vecinu. Razumljivo. Bude li sada višegrad zajebavao, kao što sad politico zajebava sa ukrajinom, ide na blok. Jeste, ide na čuvene strane plaćenike i domaće izdajnike. Generalno, gubi podršku sa svih strana polako, ne verujem da ide u haos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted January 26 Share Posted January 26 Eh, ne zna taj ništa. Umesto da je lepo učio od ovih naših ovde, on odma' sjeb'o samog sebe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted January 30 Share Posted January 30 (edited) https://www.bbc.com/news/articles/cpdx2wqpg7zo U Švedskoj ubijen lik iz Iraka koji je u znak protesta zapalio Kuran 2023-e. Koji jadnici. Nadam se da će Švedska vlada da stane iza zaštite slobode misli i govora i ne dozvoliti ovim teroristima da diktiraju šta sme a šta ne sme da se kaže. Inače, lik koji je ubijen je bio na sudu za "izazivanje mržnje" i presuda je valjda trebala stići tokom nedelje. Posle tog događaja je vlada Švedske obećala da će naći pravni način da ukinu proteste gde se knjige pale, ako postoje neke posebne okolnosti: Quote The government later pledged to explore legal means of abolishing protests that involve burning texts in certain circumstances. Ajde da vidimo da li će i dalje biti pizde. Edited January 30 by Darko Link to comment Share on other sites More sharing options...
vilhelmina Posted February 1 Share Posted February 1 On 1/30/2025 at 3:30 PM, Darko said: https://www.bbc.com/news/articles/cpdx2wqpg7zo U Švedskoj ubijen lik iz Iraka koji je u znak protesta zapalio Kuran 2023-e. Koji jadnici. Nadam se da će Švedska vlada da stane iza zaštite slobode misli i govora i ne dozvoliti ovim teroristima da diktiraju šta sme a šta ne sme da se kaže. Inače, lik koji je ubijen je bio na sudu za "izazivanje mržnje" i presuda je valjda trebala stići tokom nedelje. Posle tog događaja je vlada Švedske obećala da će naći pravni način da ukinu proteste gde se knjige pale, ako postoje neke posebne okolnosti: Ajde da vidimo da li će i dalje biti pizde. Mislim da ti, bas kao i ostatak sveta, imas pogresnu sliku o ovim paljenjima Kurana u Svedskoj. To nije cin politickog protesta protiv ekstremnog islamizma, vec deo bizarnog verskog obreda, rituala hriscanskih fundamentalista. Prethodi mu dva sata urlanja o tome kako ce Jesus Krist sve to ognjem i macem cim sidje na zemlju, a samo sto nije. Ima tu i nekog transa s kolutanjem ocima i bacanjem na zemlju, pa tek na kraju ide paljenje Kurana. Veruj mi, nije nista sto bi pozeleo u svom komsiluku, a nadam se da ce uskoro nestati i iz mog. Najblaze receno, degutantno je. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted February 1 Share Posted February 1 (edited) 1 hour ago, vilhelmina said: Mislim da ti, bas kao i ostatak sveta, imas pogresnu sliku o ovim paljenjima Kurana u Svedskoj. To nije cin politickog protesta protiv ekstremnog islamizma, vec deo bizarnog verskog obreda, rituala hriscanskih fundamentalista. Prethodi mu dva sata urlanja o tome kako ce Jesus Krist sve to ognjem i macem cim sidje na zemlju, a samo sto nije. Ima tu i nekog transa s kolutanjem ocima i bacanjem na zemlju, pa tek na kraju ide paljenje Kurana. Veruj mi, nije nista sto bi pozeleo u svom komsiluku, a nadam se da ce uskoro nestati i iz mog. Najblaze receno, degutantno je. Jesi sigurna u to? Koliko znam, lik nije Hrišćanin, to jest on je bivši Hrišćanin. Nisam čitao da je radio ovo što si opisala, ako možeš da baciš link bio bih ti zahvalan. A da je degutantno - jeste, čak i da je puko spaljivanje Kurana u pitanju. Ali to ne zaslužuje jebeni metak u glavu, i što je ironično - samim tim činom osmisljuju negov potez. Bukvalno svaki put kada neko uputi uvredu Islamu (religiji), slede pretnje smrću ili ubistva. Da neko spaljuje Bibliju na primer, bilo bi malo galame i nikom ništa. Zato i Tramp i ekstremna desnica sada pobeđuju naveliko, što je žalosno. Ovakvim budalama nije mesto u demokratskom svetu. Edited February 1 by Darko Link to comment Share on other sites More sharing options...
vilhelmina Posted February 1 Share Posted February 1 Taj tip je bio jako mutan i ne sumnjam da je nakupio neprijatelja na svim stranama. Ocigledno zeljan slave, bio je i u hriscanskim i u muslimanskim milicijama po Iraku i Siriji. U Svedsku je dosao 2021 i vise puta dobio odbijenicu za azil, ali se primakao ekstremnim desnicarima u SD i verovatno uz njihovu pomoc raznim pravnim sredstvima godinama odlagao proterivanje. U medjuvremenu se zabavljao paljenjem Kurana i slicnim performansima. Koje je opet video od onih koje sam gore pomenula. Ipak, one verske fanatike niko ne ubija. Ovaj je ubijen ko zna zbog cega, ali svakako nije zato sto je bio borac za demokratiju i slobodu govora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted February 1 Share Posted February 1 4 minutes ago, vilhelmina said: Ovaj je ubijen ko zna zbog cega, ali svakako nije zato sto je bio borac za demokratiju i slobodu govora. Uh, ovo je baš nespretno rečeno. Kao prvo, zna se zbog čega. Drugo, ismejavanje religije jeste sloboda govora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vilhelmina Posted February 1 Share Posted February 1 12 minutes ago, Darko said: Uh, ovo je baš nespretno rečeno. Kao prvo, zna se zbog čega. Drugo, ismejavanje religije jeste sloboda govora. Zasto onda svi ostali koji pale Kuran setaju okolo i niko ih ne dira? Uz to, Hovsjö u Södertälje gde se ovo dogodilo je stambeno naselje nadaleko poznato po kriminalu. Tip je tu ziveo i te 2023 kad je zadnji put palio Kuran, zasto bi cekali do sada? Tako da ja ne bih nista tu iskljucila, a ti veruj u sta hoces. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted February 1 Share Posted February 1 (edited) 4 hours ago, vilhelmina said: Zasto onda svi ostali koji pale Kuran setaju okolo i niko ih ne dira? Ko su ti? Znamo kako su prošli oni iz Charlie Hebdo, pa onaj učitelj u Francuskoj kome je namešteno, itd itd. 4 hours ago, vilhelmina said: Tako da ja ne bih nista tu iskljucila, a ti veruj u sta hoces. Verovatnoća je negde 99%. Ali ajde, ostavljam 1% mogućnost da je zbog nekog drugog razloga. Edited February 1 by Darko Link to comment Share on other sites More sharing options...
djura.net Posted February 1 Share Posted February 1 (edited) bbc The European Union's member states need to increase defence spending to keep pace with the threats facing the continent, its foreign policy chief has warned. Kaja Kallas, who served as prime minister of Estonia until July 2024, said "every euro spent on school, healthcare and welfare [was] vulnerable" if the bloc didn't maintain strong defences. She also pointed to Russia spending 9% of its gross domestic product (GDP) on defence and said Europe's expenditure was "clearly not enough" in light of the war in Ukraine. Edited February 1 by djura.net 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted February 1 Share Posted February 1 Zdravstveno u Nemackoj mi sa 14.5 otislo na 17.05 %, plata mi sad manja nego prosle godine. Nema veze, povecavajte poreze, namete, troskove....valja puniti budzete za neradnike, za ratove, za odbrane, za skupu energiju,...necemo se buniti, samo uzimajte! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maharaja Posted February 2 Share Posted February 2 Ma tragedija 😄 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted February 2 Share Posted February 2 2 hours ago, Maharaja said: Ma tragedija 😄 Za nekoga koji je valjda doktorirao u Yale-u, valjda bi mogao nešto pametnije da kažeš. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted February 2 Share Posted February 2 (edited) 10 hours ago, Sunshine State said: Zdravstveno u Nemackoj mi sa 14.5 otislo na 17.05 %, plata mi sad manja nego prosle godine. Nema veze, povecavajte poreze, namete, troskove....valja puniti budzete za neradnike, za ratove, za odbrane, za skupu energiju,...necemo se buniti, samo uzimajte! Iz tih doprinosa, ili kako se to u DE zove, između ostalog i primaš platu, radiš u farmaceutskoj industriji, opravdavaš veće cene lekova, moraju se od negde platiti. A, u Srbiji plate i penzije nikad veće. Eeeej, povećanje 11% i to u evrima, nigde u svetu nisu toliko povećane plate. Ni 1975 mi penzija nije bila veća. Edited February 2 by Div 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted February 2 Share Posted February 2 6 minutes ago, Div said: Iz tih doprinosa, ili kako se to u Dezove, između ostalog i primaš platu, radiš u farmaceutskoj industriji, opravdavaš veće cene lekova, moraju se od negde platiti. A, u Srbiji plate i penzije nikad veće. Eeeej, povećanje 11% i to u evrima, nigde u svetu nisu toliko povećane plate. Ni 1975 mi penzija nije bila veća. Dive ti po mojoj proceni imas 116 godina 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted February 2 Share Posted February 2 2 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Dive ti po mojoj proceni imas 116 godina 😄 😄Bliže sam 116 nego 25. Karikiram. Nisi, veerujem , videla skup na kojem Vučić preslišava nekog penzionera, pa ga pita kad si dobi veće povećanje od 11%, pa nabraja 75, 85, 95,.... a ovaj mu kaže :" Tad nisam ni bio u penzijU".😁 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted February 2 Share Posted February 2 30 minutes ago, Div said: 😄Bliže sam 116 nego 25. Karikiram. Nisi, veerujem , videla skup na kojem Vučić preslišava nekog penzionera, pa ga pita kad si dobi veće povećanje od 11%, pa nabraja 75, 85, 95,.... a ovaj mu kaže :" Tad nisam ni bio u penzijU".😁 Da, nisam videla to sa Vucicem, ja reko tvoja penzija '75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 2 Share Posted February 2 1 hour ago, Div said: 😄Bliže sam 116 nego 25. Karikiram. Nisi, veerujem , videla skup na kojem Vučić preslišava nekog penzionera, pa ga pita kad si dobi veće povećanje od 11%, pa nabraja 75, 85, 95,.... a ovaj mu kaže :" Tad nisam ni bio u penzijU".😁 Sto bi se reklo: Blize sam opelu nego da me neka podoji. Cim predjes 50 - to ti je sto ti je... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted February 2 Share Posted February 2 12 hours ago, Sunshine State said: Zdravstveno u Nemackoj mi sa 14.5 otislo na 17.05 %, plata mi sad manja nego prosle godine. Nema veze, povecavajte poreze, namete, troskove....valja puniti budzete za neradnike, za ratove, za odbrane, za skupu energiju,...necemo se buniti, samo uzimajte! Dakle, 2.55% više, od toga ti poslodavac plaća pola, što znači da ti je plata manja za tih 1.275%. Toliko strašno baš i nije. A kakve veze ima drugi pasus sa prvim? To povećanje ide isključivo za tvoje zdravstveno osiguranje (dobro, i svih ostalih trenutno osiguranih u tvom osiguranju), ne i za stavke koje si navela. Pri čemu, slažem se da plaćamo mnogo za zdravstveno, ali to nema veze sa tvojim rantom. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzoni_m Posted February 2 Share Posted February 2 Htedoh da pitam ako je toliko problem za tih 1,25% gde treba da se donira? 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted February 2 Share Posted February 2 (edited) 1 hour ago, Eddard said: Dakle, 2.55% više, od toga ti poslodavac plaća pola, što znači da ti je plata manja za tih 1.275%. Toliko strašno baš i nije. A kakve veze ima drugi pasus sa prvim? To povećanje ide isključivo za tvoje zdravstveno osiguranje (dobro, i svih ostalih trenutno osiguranih u tvom osiguranju), ne i za stavke koje si navela. Pri čemu, slažem se da plaćamo mnogo za zdravstveno, ali to nema veze sa tvojim rantom. To ti jedino povecanje u ovoj godini? Allianz povecao osuguranje skoro 300 e godisnje. Ides u Edeku, normalno da je kg jabuka 3.5 eura? Kad sam pre 10 god "presla" u NL, NL je bila prilicno skuplja od DE - to vise nije slucaj. Ne rantujem zbog 1.25-2.5, rantujem jer nijedne godine do sad plata nije bila manja nego prethodne. Rantujem, jer sad za istu brtuto platu koju imam u DE, u NL bih imala ca. 700 e neto mesecno vise. Ne znam kad si dosao u DE, ali ja sam u DE od 2006. i to vise ni po cemu nije drzava u kojoj bih zelela da zivim, nazalost....ove godine pokrecem transfer s firmom u NL, prodajem stan u DE i zavrsavam sto mogu s nemackom administracijom do penzije. Naravno, ovo je moje licno iskustvo, ti se ne moras sloziti - ali, nisi ziveo u NL, ne mozes uporedjivati - ja sad imam s cim da uporedim DE Edit: ne uporedjujem samo finansijski, da ne bude zabune, vec overall experience! 1 hour ago, Dzoni_m said: Htedoh da pitam ako je toliko problem za tih 1,25% gde treba da se donira? Vrlo bezobrazno, ne moras ti da doniras, ja doniram na razne strane. 10 hours ago, Maharaja said: Ma tragedija 😄 Vickasto, ha, ha ha @Div zasto u pricu uvodis Srbiju? Topik je EU, pricam o mom iskustvu u dve EU drzave. Para imam, hvala Bogu, sva poskupljenja koja pominjem nisu samo poskupljenja za mene!! Nekom mozda mnogo vise uticu na zivot Edited February 2 by Sunshine State Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted February 2 Share Posted February 2 37 minutes ago, Sunshine State said: To ti jedino povecanje u ovoj godini? Allianz povecao osuguranje skoro 300 e godisnje. Ides u Edeku, normalno da je kg jabuka 3.5 eura? Meni je 450e godišnje više 😁. Da li je sve skupo - jeste jebiga. Ja ne pamtim kad sam zadnji put otišao u REWE i da mi je kupovina bila ispod 100e. 2018/19 je prosek bio nekih 60/70e, sad sam na duplo toliko. Samo po tome vidim drastičnu razliku. Čak ni nas dvoje sa dve lekarske plate ne možemo više da kažemo da živimo lagodan život, ono u fazonu boli me dupe koliko šta košta, već sam počeo i ja kao pravi Nemac da gledam koliko šta košta. Samo, ja ne znam da li je to posledica samo politike, kao što ga ti vidiš. Nešto sigurno jeste. Ali uzmi samo na primer te cene namirnica, bilo je prvo reči korona, pa rat u Ukrajini, pa poskupelo gorivo, struja, gas, pa zato cene otišle gore. Gorivo trenutno košta možda 30% više nego pre rata, struja je na istom nivou kao pre, a gas je duplo skuplji. A bilo je još bar duplo gore, u proleće 2022 je gorivo bilo 2.25e (sad je 1.6 dizel), struja je bila oko 60c/kw (sad je 25), a gas je bio oko 17c (sad je oko 9), znači ipak je pojeftinilo posle početnog skoka, a cene su nastavile da rastu. Zašto? Ja razumem tvoj rant protiv nemačke socijalne politike i izdavanja za nju, to je nešto što u velikoj meri i gura AfD napred i sa čim se i ja uglavnom slažem (ne sa rastom AfD-a, već sa tvojim rantom). Ali ja i dalje imam samo Srbiju da uporedim sa De, ne i Holandiju, pa mogu da kažem da sam i dalje tamo gde želim da budem. Daleko je od idealnog, ali u poređenju sa Srbijom je meni ovde odlično. Ako ti misliš da je tebi u Holandiji bolje, well go for it, razumem. Samo sam odreagovao na tvoj rant u kome si pomešala babe i žabe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzoni_m Posted February 2 Share Posted February 2 1 hour ago, Sunshine State said: Vrlo bezobrazno, ne moras ti da doniras, ja doniram na razne strane. Super sto doniras, ali lepo ti je vec receno, ne mesaj babe i zabe. 1.25% povecanje za tvoje zdr osiguranje nije vredno pomena. To sto kritikujes povecanje troskova zivota nema veze za tih 1.25%. Lepo kritikuj nemacku socijlanu politiku, jasno reci sta je problem. A cim si pomenula "za ratove, za odbranu" jasno mi je sta ti smeta. A ne trigger da bude 1.25%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts