il predestinato Posted May 13 Posted May 13 Važniji je prelazni rok od toga ko će nas voditi sljedeće sezone. Ako dovedemo 3 vrhunska veznjaka nećemo biti daleko od najboljih, a sa pojačanjima poput Ugartea nam ni Enrique ne bi pomogao. 2 1
Nek grmi jako Posted May 16 Posted May 16 Nisu oni bili ni blizu Enrikea, kao ni bilo koga iz elltnog razreda trenera, a nisu čak imali ni intervjue sa bilo kojim bitnim trenerskim imenom, mada jeste činjenica da bi sledeći prelazni rok obeležio karijeru u Junajtedu svakoga koga bi izabrali, jer ni Enrike ne bi uradio ništa sa ovakvim rosterom. Ovako, poveli su se linijom manjeg otpora i dali posao nekome ko je već u klubu i ko ima rezultate, iako igra i nije baš neka kada se pogledaju parametri poput poseda lopte, dodira lopte u protivničkom šesnaestercu i stvorenih prilika za gol. I ako odrade prelazni rok kako valja, onda ćemo videti ko je gde i kakva će igra biti sa boljim fudbalerima, jer sam sklon mišljenju da je sa ovakvim sastavom trenutna pozicija na tabeli mnogo bolja od kvaliteta ansambla, ako ne i maksimum. 2
Miki28 Lakers in 5 Posted May 17 Posted May 17 (edited) Jako losa igra, morace mnogo preko ljeta da se radi. Jos ovaj gol Cunhe. Nevjerovatno da nije dosudjena ruka Mbeuma Mbeumo druze???? Mbeumo i Amad posle AFCON-a su zaista sramotni Edited May 17 by Miki28 Lakers in 5 edit
Miki28 Lakers in 5 Posted May 17 Posted May 17 Igrac sezone u PL sa 20 asistencija. Bravooo Ajde po rekord
Miki28 Lakers in 5 Posted May 17 Posted May 17 Nadam se da ovog rolera necu vise gledati u zivotu. Kako odvratan fudbaler. Nek igra futsal
Nek grmi jako Posted May 17 Posted May 17 (edited) Nije samo naš dvojac u pitanju, nego se neretko igrači vrate u Evropu sa Afričkog kupa nacija unatraške, a Amad i Mbeumo su samo lakmus papir za taj fenomen. Ali, evo još nekoliko tejkova sa današnje utakmice: ubedljivo naša najlepša garnitura dresova (među najlepšim u ligi), sa brutalnom kombinacijom divne nijanse crvene majice uz beli šorts i crne štucne; Anderson je top igrač, uz njega i Rajsa centrala Engleske na SP neće nikom ustuknuti; i Gibs-Vajt je baš dobar, ne bih ni zucnuo kad bismo ga doveli, da deli obaveze sa Brunom koji u ovakvoj potrošnji neće moći da izdrži dve utakmice nedeljno kad počne LŠ; Bruno bi lagano imao 25 plus asistencija sa boljim saigračima, ona lopta za Dorgua bila je bolesna; Šo je dao gol posle tri godine, pa taj detalj može da opiše i sezonu u kojoj su se desile neočekivane stvari, poput one da Junajted ima do prošlog kola najviše osvojenih bodova u PL od Nove godine (sad ih je pretekao Siti), te da posle onog kanala sa Amorimom čvrsto i stabilno ušeta u Ligu šampiona... Dobili smo 44 miliona za Hojlunda, čekamo i lovu za Rašforda, a ostale koji su višak možemo da šaljemo samo na pozajmice, jer će teško neko da nam da onoliko koliko smo platili za, recimo, Ugartea ili Maunta. A Junajted se godinama drži poslovne politike po kojoj igrač koji je došao za top novac, ne može da ode za siću, pa su zato pozajmice neminovnost, čak i kad neki klub preuzme samo deo plate. Ali biće to dobro kad se pogode igrači na leto. Edited May 17 by Nek grmi jako 2
Nek grmi jako Posted May 20 Posted May 20 (edited) Povezuju nas sa buljukom igrača, teško mogu i da se pohvataju sve te poveznice, a ionako dve trećine tih spekulacija (verovatno i nešto više) možemo da bacimo odmah kroz prozor. Ali, ako se fokusiramo na to da je najvažniji deo sredina terena gde će se, prema osnovanim pretpostavkama, uložiti i najviše novca da bi se dovelo barem tri igrača, jer smo tu devastirani bez Kazemira i potpunim odlaskom u aut Ugartea, pa i uvek povređenog i preskupog Maunta, možemo se podsetiti na ono transfer leto Jirgena Klopa kada je potpuno rekonstruisao vezni red Liverpula dovodeći ne trojicu, nego čak i četvoricu novih igrača, pošto su klub napustili Milner, Keita i Okslejd-Čemberlen. To, dakle, nije nikakva revolucija u fudbalu i nešto je što je već viđeno, samo treba da se zna cilj i da se odreši kesa, poštujući vlastite prioritete. A prioriteti su nešto što bismo mogli da nazovemo Nivo 1 i Nivo 2 igrača sredine terena koje tražimo... U Nivou 1 bio bi, nesumnjivo, Anderson, koga smo svojim očima videli prošlog vikenda na Old Trafordu, i koji je nešto najbliže Roju Kinu što bismo mogli da dovedemo. Igra sve što neko može da zahteva od njega, i daje golove, i izvodi prekide, i asistira, i iznosi loptu u kreaciji i poseda i kontri, i igra visoki presing, i razgrađuje protivničke napada u beskompromisnim duelima... Pri tome je i Britanac, biće u paru sa Rajsom na Mundijalu, a nema još ni 25 godina, što ga čini igračem koji bi dominirao u Junajtedu u sledećih skoro deset godina... Zatim u Nivou 1 jeste i Čuameni, koji je takođe po svim parametrima World Class igrač, i u Realu, i u reprezentaciji Francuske. E sad, spekulacije oko njega i navodni kontaki sa njim pojačani su činjenicom da je nedavno razbio nos Valverdeu na treningu Reala, a postoji i verovatnoća da će kod Murinja biti u drugom planu jer on navodno želi Rodrija i Enca Fernandeza u centrali, što otvara kapiju Junajtedu da uđe u Čuamenija i započne pregovore sa njegovim agentom. A treći igrač, po mom skromnom mišljenju, koji se povezuje sa nama u pripada Nivou 1 jedan svakako je Tonali, jer svako ko ga je gledao u PL zna o kakvoj zverki je reč, mada lično preferiram prve dve opcije, ali ne bih plakao ni ako dovedemo Italijana... Naprotiv. I sad na red stiže Nivo 2... A tu meni lično prvo iskače Mateus Fernandes, koga volim da gledam i za koga smatram da je vrhunski igrač u najavi, ako izađe iz začaranog kruga nastupa u lošim timovima. Jer, ima tu auru ispadanja iz lige, a ispao je i iz portugalskog sastava za SP, ali tek su mu 22 godine i sve to može da se preokrene, jer je reč o nekome ko zaslužuje mnogo više nego što trenutno ima da pokaže u rezimeu. Zatim idu Baleba, koji ima lošu sezonu ali je i on mlad i jeste potencijal, pa onda Ederson koji jeste zanimljiv, ali igra u ligi koja je dosta iza PL, pa i Aleks Skot i Adam Vorton... Pa tako dolazimo do jednostavne logike, po kojoj ako bismo doveli jednog iz Nivoa 1, onda treba otvoriti četvore oči kad se bira iz nivoa 2, a ako bismo uspeli da dovedemo dvojicu iz Nivoa 1, onda iz Nivoa 2 može da bude čak i Baleba ili Ederson, za koije smatram da su na dnu pomenutih. Na kraju, moja idealna kombinacija glasi: Anderson-Čuameni-Fernandes. Jer, tako ja vidim vrhunski prelazni rok. A to je baš ono što nam treba. Edited May 20 by Nek grmi jako 2
Zdravko641 Posted May 20 Posted May 20 Anderson- Čuameni-Fernandes bi koštali cca 250 miliona funti, mislim da bi otprilike toliko mogao da iznosi budžet za prelazni rok, onda niwta od drugih pozicija
Nek grmi jako Posted May 21 Posted May 21 (edited) Verovatno bi koštali nešto manje, ali i Liverpul je, ono kad je Klop izokrenuo vezni red naopačke, za jedno leto dao 180 miliona za Soboslaja, Mek Alistera, Gravemberha i Enda, što kad se uporedi sa kvalitetima Čuamenija i Andersona, pa se još uzme u obzir da su cene skočile jer je Klop to učinio pre tri godine, u konačnom zbiru daje činjenicu da kad pogodiš sa generacijskim fudbalerima u sredini terena, koji će ti držati vezni red sledeću deceniju, onda to mora i da se plati. Pa Enco Fernandez je koštao 100 miliona, kao recimo i Deklan Rajs, a kad je to bilo? Pa ne mogu da skaču sve cene, a cene vrhunskih fudbalera da stoje u mestu... S tim u vezi, 100 miliona za Andersona je odlična investicija, ako se želi vrhunski ostrvski vezni igrač, kakve je Junajted imao u liku Kina ili Brajana Robsona... Pri tome, imaš trenera koji nikada nije vodio tim u Ligi šampiona, igraš na dva brutalno jaka fronta, trebaju ti igrači... A videli smo kako to izgleda kad su u startnoj postavi Zirkze i Maunt. Pa ili će klub platiti onoliko koliko treba, ili uvek može da dovodi nekog Entonija i nekog Malasiju. A treneru debitantu u Ligi šampiona trebaju igrači najvećeg kalibra, za koje mora da se oleši klupska kasa. Jer, lakše je biti debitant sa Andersonom u timu nego sa Ugarteom, kao što je lakše kada selektor debitant vodi Brazil, nego kad vodi Paragvaj. A ima tu i još nešto: Mančester Siti je u problemu jer im je otišao generacijski trenerski autoritet i kreator u vidu Gvardiole, Čelsi je promenio trenera, Liverpul takođe... I sad Junajted samo treba da bude veliki klub i da iskoristi činjenicu da su konkurentni u svojevrsnom kovitlacu, pa da izdominira u transfer prozoru, i to tako što će potpisati one za koje su sami pričali da su prioritet. A to je - Anderson, za koga su sami govorili da im je prvi pik. I šta sad, jel Anderson treba da ode u Siti, Tonali u Arsenal, a Čuameni da ostane u Realu, zato što koštaju 250 miliona?! Pa koga će onda da dovede Junajted?! Entonija? Taj film smo već gledali, i nikome se nije svideo. Edited May 21 by Nek grmi jako 1
Zdravko641 Posted May 21 Posted May 21 Apsolutno se slažem, top igrači nam trebaju, navijam da dovedu još 2 ili 3 tog nivoa i na drugim pozicijama, pa ne ide meni iz dzepa Samo nisam siguran koliko je to realno Već je rečeno da se neće ići u preplaćivanje Isto tako nije samo stvar u tome hoćemo li mi neke igrače, imamo li para, nego je i najbitnije dali bi ti igrači htjeli doći kod nas
BattleBender Posted May 21 Author Posted May 21 (edited) Pa ne jurimo Vitinju, Jamala, Olisea i kog vec ne, pa da ne zele da dodju. Sva imena koje se pominju mogu da se dovedu u United. Pitanje za koje obeštećenje i platu. I tu treba napraviti balans izmedju suludog preplacivanja i naivnog propustanja adekvatnog igrača. Kakav ce da bude transfer budzet, to verovatno niko ne zna osim glavnih likova po klubu. To moze da ide od 200 do 500 miliona. Ja tu cenim da ce da bude oko 300m. Sto mislim da je minimim minimima kojo treba da se toleriše. Mozda cak i 350m. Ako se ne isprse toliko, stvarno sam u fazonu protesti... Oslobodicemo se nekoh plata (Rashford, Sancho, Casemiro, to ne 50 miliona funti godisnje). Prodacemo Hojlunda, valjda ce da uvale negde Zirkzee-a i Ugartea, da se tu namakne 50,60 miliona. I Hojlund, skorp 100 miliona. Sa sve čišćenjem i odnpsyalih ograča, to je 40 milki dodatno na plate. Znaci prodaje + ciscenje od plata, moze da se uzme 200-250 miliona (u zavisnosti od toga sta se uradi sa Rashfordom). Na to bi trebalo da dodaju barem jos 200ak miliona. Tako dolazimo do cifre od 400 miliona. U tih 400 miliona bi trebalo i da racunamo i prvu god ugovora novih igraca. 6-8 igraca, realno, to su plate 70-100 miliona. I dolazis da bi za obestecenja trebalo da roknemo 300 miliona. Mounta bih zadrzao. Ovo je sve moja samo common sense konstrukcija. U 300 miliona treba uglaviti 3 veznjaka, levi bek, rezervni gk, rezervni napadac, i verovatno jos jedno krilo. U prevodu, jebena posla.... Zato bi mi jedan od 3 veznjaka bio neka iskusnjara, pa mozda cak i na pozajmicu. Dzaka da me ne nervira, navijao bih za njega. Slicna prica i sa napadačem. Nekakav matori Giroud, Cavani. Neko ko znas sta dobijas, nije kreten, profesionalac je itd... Pa i za drugog golmana. Trebalo bi da se suočimo sa činjenicom da ćemo verovatno ući u sezonu sa 1 i 2 uska grla. Ne gradi se Rim iznova za jedan dan... Edited May 21 by BattleBender 1
Nek grmi jako Posted May 21 Posted May 21 (edited) Kada je Liverpul prošlog leta stukao 530 miliona evra na kupovinu novih igrača, trošenje pola milijarde za samo jedan prelazni rok više nije bila naučna fantastika nego - nova realnost, budući da je prethodno i Čelsi bio negde oko tog iznosa. A zašto je baš to sada bitno? Bitno je iz nekoliko razloga, a krucijalni razlog je taj da u velikoj petorci engleskog fudbala, koju čine MUFC, Siti, Liverpul, Arsenal i Čelsi, osvajanjem aktuelne titule Arsenala sada MUFC drži fenjer kada je reč o poslednjoj osvojenoj tituli, ali i MUFC menadžment drži ubedljivo poslednje mesto kada je reč o kvalitetnim ulaganjima poslednjih godina. Stoga je najnormalnije da svi koji prate fudbal saberu dva i dva i shvate korelaciju između ta dva bitna segmenta kada je reč o relevantnosti... Drugim rečima, ne ide se bez one stvari u svatove, a upravo je Junajted danas u svatovskoj atmosferi jer em je izboren plasman u Ligu šampiona, em konkurencija grca pod teretom neispunjenih očekivanja, što je uslovilo trenersku i koncepcijsku vrtešku u tri od pet najvećih rivala. I sada svako ko ima oči gleda da li će uprava Junajteda konačno biti na visini zadatka, jer fudbal se ne igra samo na terenu, već i u kancelarijama upravljača klubom. Pa ako Anderson ode u Siti, a Tonali u Arsenal, ti klubovi već će voditi 1:0 i pre početka sezone, dokazujući da uprava Junajteda nije sposobna da opremi vlastiti sastav komponentama koje su neophodne za kompretitivni fudbal kome je cilj osvajanje titule. Shodno tome imaćemo, dakle, već u avgustu 2026. godine ozbiljne indikatore šta će se dogoditi u maju 2027... Jer klub koji ne pobedi u prelaznom roku, naročito ako je u situaciji da ostaje bez skoro cele sredine terena, ne može mnogo čemu da se nada tokom sezone... I to navijači Junajteda najbolje znaju, jer su deo činjenice da njihov klub upravo zbog menadžmenta najviše čeka na titulu od svih klubova velike petorke. Edited May 21 by Nek grmi jako 1 1
aleksa7 Posted Friday at 12:31 AM Posted Friday at 12:31 AM 9 hours ago, BattleBender said: levi bek Лук Шо, Доргу и Леон су већ у конкуренцији за ту позицију и у збиру примају преко 200 хиљада недељно... Ја не волим Шоа (мада је вероватно порастао у очима оних који доносе одлуке спремношћу/доступношћу ове сезоне) и видим сценарио у којем бар један од друге двојице иде на неку позајмицу, али и да остану само двојица у клубу, како углавити трећег који би објективно морао бити уједно и најквалитетнији? 9 hours ago, BattleBender said: rezervni napadac Постоји ли свет у којем су два нападача Манчестера следеће сезоне Шешко и Куња, а да се потражи стартно лево крило? Нисам сигуран да је та крилна позиција она која Куњи највише одговара и са које може највише да пружи. Није вероватно ни позиција шпица, али на CAM/SS тешко може пре Бруна. За њега је вероватно Аморимова формација била идеална, али то није опција код Керика, па ће можда морати да прихвати да ће да га сељакају свуда по терену. 9 hours ago, BattleBender said: 3 veznjaka Како видиш да би изгледала та хијерархија везњака кад се у рачуницу убаце Бруно, Мејну и Маунт којег кажеш да би задржао? Претпостављам Бруно стартер и Маунт његова измена чиме би та офанзивнија позиција била покривена? Дакле тројица да са Мејнуом попуне два места позади? Да ли су онда двојица стартери или је један резерва Мејнуу а један стартер са трећим који би крпио рупе иза њега (и осталих)? On 5/20/2026 at 8:51 PM, Nek grmi jako said: Zatim u Nivou 1 jeste i Čuameni, koji je takođe po svim parametrima World Class igrač, i u Realu, i u reprezentaciji Francuske. E sad, spekulacije oko njega i navodni kontaki sa njim pojačani su činjenicom da je nedavno razbio nos Valverdeu na treningu Reala, a postoji i verovatnoća da će kod Murinja biti u drugom planu jer on navodno želi Rodrija i Enca Fernandeza u centrali, što otvara kapiju Junajtedu da uđe u Čuamenija i započne pregovore sa njegovim agentom. Поздрављам ову идеју, али ја не видим сценарио у којем Мурињо пушта Чуаменија из Реала. Очекујем да одатле запале природно Себаљос и на силу Камавинга, а да кроз стабилност средине терена са 1-2 појачања (Родри-Хјулманд?) Мурињо покуша да постави темеље за другу сезону можда и користећи неки ромб пре него 4-3-3 или 4-2-3-1. Предобар је Чуамени играч да би га се одрекли пре него га Мурињо упозна, а упознаће га тек током јесени јер је извесно да Француска остаје на Светском првенству до краја јула и да ће Чуамени пропустити добар део припрема. Мислим да је неозбиљно да на слепо човек попут Муриња себи дозволи да тако лако пристане на продају тако моћног играча.
McLeod Posted Friday at 07:43 AM Posted Friday at 07:43 AM Dovescete one igrace koji ne budu target drugih klubova. Niste vise u poziciji da vas biraju ispred drugih, do pre par godina ste uspevali da privucete igrace platom, iako ne prvi tir, sada je i to proslost. Anderson je target Mancester Sitija, ali ako Gvardiola ode, to se mozda moze promeniti. Niko drugi trenutno nije zainteresovan tako da potencijalno mozete da dodjete do njega. On bi verovatno bio pun pogodak za Junajted. Cuameni ako bude odlazio iz Reala, u sta sumnjam, morali bi da mu date vecu platu da bi dosao kod vas. Taj transfer mi je potpuno sulud i ne verujem da postoji ozbiljno interesovanje. Realniji transferi, koji se trenutno dosta pominju, su Ederson iz Atalante, Mateus Fernandes iz Vest Hema i Baleba iz Brajtona. Tonali takodje verovatno ostaje u Njukaslu, bar su takve poslednje vesti. On je tezak za procenu, da nije bilo onog skandala zbog kog ga malo top klubovi zaobilaze, bio bi potpuno nedostupan Junajtedu. Ovako, mislim da ima sanse da dodje ako posaljete dobru ponudu, sto bi bio rang 200k funti nedeljno sigurno. 1
Zdravko641 Posted Friday at 11:08 AM Posted Friday at 11:08 AM U EPL širina rostera je od presudne važnosti, i u drugim ligama je, ali kod Engleza, gdje imas 2 liga kupa, pa igraš Evropu i izuzetno zajebanu ligu, gdje te jedan Leeds, Everton ili Bretford doslovno pojedu ako nisi ušao 100% Vidimo kako su prošli Njuka, Totenham, Forest Velika stvar će biti ako uspijemo ući ponovno u ligu prvaka Naravno da bi radije birao Andersona nego Edersona, Čuamenija ili Tonalija nego Balebu, ali imamo samo info iz medija, a oni sugeriraju da bi Anderson radije u City, Tonali vjv Arsenal Imali smo mi i pojačanja od preko 100 milja ili oko tog iznosa, koji su bili top imena Pogba, Casemiro i opet znamo kako je to prošlo Moja tri idealna, iako mislim da će biti samo 2, eventualno neki talent ispod radara, kao ovaj Charls koji se sad spominje, bi bila Anderson, Tonali i Scot A realno Baleba ili Ederson, Fernandes i možda Stiler 1
il predestinato Posted Friday at 12:06 PM Posted Friday at 12:06 PM Izgleda da će Ederson iz Atalante biti prvo pojačanje. Da li ga je neko gledao, dostojna opcija za rezervnog veznjaka ili promašaj kao Ugarte? 1
Miki28 Lakers in 5 Posted Friday at 01:51 PM Posted Friday at 01:51 PM 1 hour ago, il predestinato said: Izgleda da će Ederson iz Atalante biti prvo pojačanje. Da li ga je neko gledao, dostojna opcija za rezervnog veznjaka ili promašaj kao Ugarte? Ne svidja mi se da on bude prvo pojacanje i to za cca 50 miliona koliko se spominje. Nisam ga nesto previse gledao ali u najavi Ugarte prica. Moraju da se dovedu 2 provjerena veznjaka i tu da se pukne 200 miliona ako treba ali da imas vezni red za 5+ godina. Za mene Anderson je no1 meta. 1
Nek grmi jako Posted Friday at 01:53 PM Posted Friday at 01:53 PM Gledao sam ga protiv Juventusa i verovatno u LŠ, ali ga se ne sećam iz tih utakmica Atalante u LŠ. Dobra stvar je što su kod Gasparinija svi zategnuti kao violine, a on je bio dobar u Italiji, samo što je to mnogo manje zahtevno takmičenje u odnosu na PL. A loša stvar je što ima 27 godina, što niko od velikih pre Junajteda nije zagrizao za njega i što (čini mi se, ali nisam siguran) nije igrao za reprezentaciju Brazila. On mi je, uz Balebu, bio na dnu Nivoa 2, a da se ne lažemo, ako ga MUFC potpiše, nikoga od konkurencije neće zaboleti glava od toga, Jer, to je tipičan meh potpis, a još ako je istina da sa bonusima izlazi na nešto više od 50 miliona, onda je još i precenjen. I to sve tako liči na menadžment Junajteda, da više ne treba ni trošiti reči o tome. 2
Miki28 Lakers in 5 Posted Friday at 02:24 PM Posted Friday at 02:24 PM 24 minutes ago, Nek grmi jako said: Gledao sam ga protiv Juventusa i verovatno u LŠ, ali ga se ne sećam iz tih utakmica Atalante u LŠ. Dobra stvar je što su kod Gasparinija svi zategnuti kao violine, a on je bio dobar u Italiji, samo što je to mnogo manje zahtevno takmičenje u odnosu na PL. A loša stvar je što ima 27 godina, što niko od velikih pre Junajteda nije zagrizao za njega i što (čini mi se, ali nisam siguran) nije igrao za reprezentaciju Brazila. On mi je, uz Balebu, bio na dnu Nivoa 2, a da se ne lažemo, ako ga MUFC potpiše, nikoga od konkurencije neće zaboleti glava od toga, Jer, to je tipičan meh potpis, a još ako je istina da sa bonusima izlazi na nešto više od 50 miliona, onda je još i precenjen. I to sve tako liči na menadžment Junajteda, da više ne treba ni trošiti reči o tome. Pa bolje onda Balebu da dovedu, koji je mlad i ima PL iskustvo. Anderson, Wharton, Tonali i Guimaraes. Od te 4 bih doveo 2 pa koliko god da kostaju a uzeo bih Fernandesa iz WH, kontam da nece orevise kostati. Prosle godine smo imali odlican prelazni rok, ti igraci ce biti jos bolji sledece sezone i ne smijemo ovo ljeto da promasimo sa igracima ako mislim da napravimo iskorak i da budemo konkurentni za PL pa i u LS. Pored veznjaka, trebaju nam rezervni napadac, bek i golman. Za Hojlunda je aktivirana otkupna klauzula, za Rashforda moramo uzeti 30 miliona od Barse. Imamo onog nesrecnika od Onane, njega prodati pa makar i za 5 miliona, kakve pozajmice. Za Zirkzea i Ugartea barem 30 miliona nakupiti. Zirkzee je odlican za Seriju A ali ne znam koji tim bi imao da iskrca 20-30 miliona za njega. Dakle mora se nekako nakupit 100 mil za ovaj skart
BattleBender Posted Friday at 09:20 PM Author Posted Friday at 09:20 PM Maj mesec je ljudi. Nece pre sredine juna da bude ozbiljnih koraka sa pojacanjima. Sve su ovo rumors
Nek grmi jako Posted Friday at 10:52 PM Posted Friday at 10:52 PM (edited) Navodno su nedavno dojavili klupskim insajderima da će biti završeno jedno veliko pojačanje pre Mundijala, samo je pitanje šta oni podrazumevaju pod pojmom "veliko pojačanje". Jer, razlika u onome što danas jesu Bajern ili PSŽ nije samo u igračkom i trenerskom kvalitetu, nego i u viziji kluba. Primera za to ima na sve strane, a ja ću sada pomenuti samo dva, a prvi se tiče upravo Bajerna. Jer, INEOS je razmatrao mogućnost da, u slučaju neuspeha prilikom dovođenja Šeška, druga opcija za startnog napadača bude i Nikolas Džekson, da bi Džekson na kraju završio na poziciji rezervnog napadača u Bajernu, i to kao pozajmljeni igrač a ne plaćen Čelsiju. I tu vidimo razliku u viziji, jer Retklif i Vilkoks su imali ideju da se uhvate za Džeksona kao za pojas za spasavanje u slučaju da im propadne Šeško, dok su u Minhenu na istog tog Džeksona gledali kao na alternativu s klupe (i tu ulogu je on okej obavio), i to na pozajmici, a ne putem transfera. I to je krucijalna razlika između dva kluba, od kojih je jedan velikan, a drugi je bio velikan jer ga sada vode nevelikani... Drugi primer tiče se pominjanog Edersona, koga su godinama pratili ali ga nisu tražili od Atalante čak ni zimus, kad je za dlaku otišao u Atletiko Madrid, jer su navodno, kako je Vilkoks tada govorio, štedeli novac za letnji transfer prozor. Ali ne samo da zimus nisu doveli Edersona, nego nisu doveli nikoga, što je neobično ako se uzme u obzir to da bi se svako pojačao kako bi dohvatio plasman u Ligu šampiona,jer bi u protivnom bio izgubljen ogroman novac i renome kluba pao bi još niže ako se ne bi plasirali u LŠ... Dakle, u toj poziciji bi se svako pojačao, ali ne i oni. A zašto? Pa zato što nisu ni sami verovali da je proboj ka vrhu tabele uopšte moguć, pa tako ni plasman u LŠ tokom golgote sa Amorimom, jer da su verovali u tu mogućnost, najlogičnije bi se pojačali i ne bi dozvolili sebi da ostanu sa samo dva funkcionalna igrača sredine terena, Kazemirom i Mejnuom. Toliko o fudbalskoj viziji. Edited Friday at 10:57 PM by Nek grmi jako
McLeod Posted Saturday at 04:55 PM Posted Saturday at 04:55 PM Potencijalno bi mogli da pojurite Haknija iz Boroa. On je profil igraca kakav vam treba, mislim da ce moci da prenese igru na PL nivo.
Recommended Posts