Jump to content

O serijama

dali_man

Recommended Posts

33 minutes ago, Besni lala said:

Ćao :classic_smile:

E, sad - moja sramota je što sam prestao da čitam strip poodavno ... U vreme kada sam čitao Metova majka baš i nije bila preterano prisutna ni pominjana - davno beše.

Mislim da je simpatično to što su uradili u seriji. Meni se dopada. Malo nategnuto ali mi se dopada.

Da završim sa pitanjem ... Da li je ona lik i u savremenim stripovima o DD ? Ili se pojavila u seriji?

Megi se prvi put u stripu pojavila 1985. kad je Daredevila pisao Frenk Miler. Prilično kasno ako znamo da je Nebojša krenuo još 1964. Ne sećam se da li su te epizode izlazile u Eks Almanahu, on je pokrivao 60-te i 70-te što se tiče Marvela.

https://marvel.fandom.com/wiki/Margaret_Murdock_(Earth-616)

... sećam se Milerovog Nebojše ... onih epizoda kad traži Kingpinovu Vanesu po kanalizaciji... Raskoš bato... Miler u punoj snazi - tek se vratio iz Japana. :classic_happy:

Ali zaista ne pamtim Megi :classic_sad:

Verovatno je do mene ... izvinjavam se.

Otkrio sam je u seriji... i malo mi je nategnuta ta cela priča - ali kontam otprilike zašto je tu.

E sad sam malo zbunjen ... ne mogu nigde da nađem nijednu tablu iz te epizode... a zaista sam pokušao...

Druga stvar je to što je moguće da nije još bio na doškolovavanju kod samuraja.... :classic_happy:

U tem slučaju - moram da priznam da mi se sviđao još tada - pre Japana.:classic_smile:

Kriv sam jbga... al ne mogu protiv sebe :heart:

Karen, Fogi i Paniša sa bradurinom, prvi put na ekranu Beli Tigar (da li je to Hektor Ajala iz stripova 70-tih ili sestra mu u skorašnjim stripovima ne vidi se), a tu je i Muse (novi negativac, ušao u stripove tek pre nekoliko godina, vrlo krvoločan lik iz svojih razloga, da ne spojlujem). Kao što se i očekivalo Kingpin gradonačelnik, da li će koliko-toliko da se drže neke stripske priče ili su izmislili sasvim novu, videćemo u devet epizoda prve sezone (priča se i o drugoj od isto 9 epizoda).

• Like 2

Malo sam ronzao po netu i saznao da će Beli Tigar biti njegova prva inkarnacija, Hektor Ajala. On u stripovima ima samo jednu priču sa Metom Mardokom, moguće da će nju da uglave u seriju.

Na žalost, glumcu Kamar de los Rejesu je Beli Tigar bio poslednja uloga, preminuo je od raka krajem 2023.

Po internetu se vrti kampanja da Beli Tigar nastavi svoj život u MCU isto kao u stripovima, gde je Hektorova nećaka Anhela del Toro preuzela čarobnu amajliju i moći Belog Tigra. Već postoji gomila lažnih trailera po Youtube gde u tu ulogu guraju Dženu Ortegu.

• Tuzno 1

4 hours ago, Stiletto said:

... u tu ulogu guraju Dženu Ortegu.

Kad pomenu guranje - uplašio sam se da misliš na Zendajicu... Ona je takv mix svega da me ne bi čudilo...

Šalim se malo :classic_happy:

Vrlo malo.

Ortega mi je slatka. Nju bih gledao i u El tigre blanco varijanti.

Baš mi je žao tog glumca. Zato sad face.

2 minutes ago, Besni lala said:

Kad pomenu guranje - uplašio sam se da misliš na Zendajicu... Ona je takv mix svega da me ne bi čudilo...

Pa Zendaya je već Meri Džejn kod Spajdija, ne može dve uloge odjednom :lol_2:

A Spajdermen 4 sa Tomom Holandom je već najavljen, a kolike su stripske veze njega i Nebojše, moraju da ih ukrste kad-tad.

• Like 1

On 1/13/2025 at 9:04 AM, Charles De Ketelaere said:

American Primeval (2025)

Netflix, odgledao prve dve epizode. Jako zanimljivo za sada, odlična scenografija. 

Što reče neko stranicu pre, reditelj je lik što je scenirao Revenant... recimo da baš ima smisla, za sada. 

Pogledao sam sve epizode, nije loša serija, da, ima tu Revenant atmosferu 

• Like 1

On 1/13/2025 at 9:04 AM, Charles De Ketelaere said:

American Primeval (2025)

Netflix, odgledao prve dve epizode. Jako zanimljivo za sada, odlična scenografija. 

Što reče neko stranicu pre, reditelj je lik što je scenirao Revenant... recimo da baš ima smisla, za sada. 

Navukli ste i mene.Prva epizoda obećava.Odlična kamera i režija.Sve ste već rekli-podseća na Revenant.

• Like 2

On 1/18/2025 at 3:21 PM, Skyglider said:

Pogledao sam sve epizode, nije loša serija, da, ima tu Revenant atmosferu 

23 hours ago, sasha arsenal said:

Navukli ste i mene.Prva epizoda obećava.Odlična kamera i režija.Sve ste već rekli-podseća na Revenant.

I ja sam odgledao, zanimljivi likovi, ali najbolji utisak mi je period i mesto u kojem je priča smeštena, nešto što nismo u prilici često da gledamo. Nekako je taj period stao u Civil War, Wild West i eventualno par ostvarenja vezana za ropstvo u konfederacijskim država.

Vredi odgledati, 6 epizoda, neke su kraće (35m), neke duže (1h), može da se zbudži.

• Like 1

Those Abouth to Die, 10 epizoda odgledano u cugu je mera mg ocaja ovih dana. Vec 2 meseca sam u outu jer ja nemam vise vremena da ceka bolju buducnost, potrebna mi ja sad, odmah...i nada da cu je docekati...

Elem, uvek cu odabrati neki film ili seriju iz epohe ako je pristojno uradjen posao. Kod ove serije je sve  dobro, prica, kasting, produkcija. Rim, I vek n.e. gladijatorska arena, trke cetvoroprega na rimskom hipodromu, mracne igre u borbi za vlast, cista klasika ali dobro uradjena. Ukratko, smuci vam se zivot od ljudske vrste. Jedina losa stvar je uvodna spica, momentalna asocijacija na Igru prestola tim pre sto jedan od glavnih glumaca, Iwan Rheon igra u obe. 

Necu da hvalim kostim, scenografiju, u danasnje vreme to vise nije nikakvo posebno umece, docrtas sta ti padne na pamet, u ovom slucaju u pitanju je autenticna evokacija epohe. 

Na redu je Lockerbie, na preporuku moje cerke, za generaciju koja nije bila rodjena u vreme te tragedije i afere, serija je otkrice. Jos jedna cigla izvucena iz nase pretstave o svetu u kojem zivimo i razlog da vam se ljudska vrsta smuci za sva vremena.

Kako je krenulo, moci cu da predahnem samo uz Diznijeve crtace od pre 100 godina. 

Edited by Pletilja
  • Like 2

Landman

Nisam neki fan filmova i serija sa kaubojskim sesirima, ali moram reci da mi je ova serija privukla paznju. Pre svega zbog dobre glumacke ekipe: Billy Bob Thornton (nisam ga gledo 100 godina), Jon Hamm, Demi Moore. I ostatak ekipe je vrlo dobar. Nije klasicna kaubojstina, radi se o liku koji je glavni operativac naftne kompanije. Naizgled obican full time job, osim sto - nije.

Preporuka  

• Like 3
  • Thanks 1