Jump to content

O serijama

dali_man

Recommended Posts

Ja završio From ekspresno, za vikend.

Primio se, nema šta. Zbog ljudi koij su tek počeli, neke impresije u spojlerčinu... 

Spoiler

Glavna zamerka ide često nepotrebnim ili suvim dijalozima, kao u igrici gde si već sprcao 30+ sati i znaš šta će se desiti u dijalogu kada uđeš na vrata, pa samo skipuješ. 

Ovde sam jednostavan čovek, najbolji aspekt serije mi je uloga "čudovišta", tj. način na koji se ponašaju, a počinje da mi se sviđa i njihova pozadadina. Oživljeni batica je najjači lik u seriji, od prve scene gde se pojavio sam rekao dragoj da se nadam da će biti protagonista na njihovoj strani. Vidim da su ga mnogi zgotivili, ja odslušao nekoliko klipova gde priča o seriji i ulozi, deluje povučeni dobrica. Odličan smešak ima.

Teorije, povezanosti, isečci iz šica i prve sezone... odgledao sam nekoliko klipova, ali ovo je Dark all over again. Držim stvari jednostavnim, zanimljivo mi je kako ljudi udaraju glavom i generalno nemam pojma šta se dešava. Neke teorije su mi top, neke meh, a najbolja mi je da je Randall zapravo čovek u žutom. I ona bucka da je drukara iz Community House-a.

Ko voli, udrite. Serija mi baš vuče na neku fuziju Losta i Walking Dead. 

• Like 1

Dobar From, bas dobar. Na kodiju 7 epozoda trece sezone, morao stari dobri torent da se aktivira za preostale tri.

Samo, kako im ne pade na pamet da probaju ona čudovišta da spaljuju. Molotovljevim koktelima udri...

18 minutes ago, berti said:

Dobar From, bas dobar. Na kodiju 7 epozoda trece sezone, morao stari dobri torent da se aktivira za preostale tri.

Samo, kako im ne pade na pamet da probaju ona čudovišta da spaljuju. Molotovljevim koktelima udri...

Pretpostavljam da koristiš real debrid. U tim trenucima je RD malko promenio svoje protokole nako pretnji francuske države. Već su izašli fixevi.

22 hours ago, berti said:

Pa zadnja epizoda je i objasnila da je izlišno ih ubijati jer će biti ponovo rodjeni, zbog obećanja večnog života koje su dobili od zla koje kontroliše Fromvill.

Meni je više apsurdnije što niko ne komunicira izmedju sebe, i šta god da se desi to ostave za sebe. I što se ponašaju kao da žive u normalnom gradu pa kad Sara i Fatima ubiju nekoga, onda im je to kao da vidimo mi ubistvo, iako znaju da čudovišta mogu uticati na mještane, ulaziti im u glavu. 

• Like 1

6 minutes ago, Henry Chinaski said:

Pa zadnja epizoda je i objasnila da je izlišno ih ubijati jer će biti ponovo rodjeni, zbog obećanja večnog života koje su dobili od zla koje kontroliše Fromvill.

Pa dobro, to se nije znalo do sada. Ali kontam da je neko već pokušao sve što se može pokušati, pa videli da ne vredi. A i treba izaći napolje ili otvoriti vrata da baciš koktel, a oni brzi... 

33 minutes ago, Henry Chinaski said:

Meni je više apsurdnije što niko ne komunicira izmedju sebe, i šta god da se desi to ostave za sebe. I što se ponašaju kao da žive u normalnom gradu pa kad Sara i Fatima ubiju nekoga, onda im je to kao da vidimo mi ubistvo, iako znaju da čudovišta mogu uticati na mještane, ulaziti im u glavu. 

Nema sanse da su znali da se ponovo radjaju. Serif rizikovao da onog glavnog zubu recne po vratu i tutne mu svoju krv sa sve crvima, a nije mogai da ga poprska benzinom iz daljine i baci nesto zapaljeno na njega. Mogli su i neke rovove da iskopaju, prekriju ih i navuku da upadnu u rupe. Uvek me zivcirali ti zombiji sto ne trce, idu polako i ne moze niko da im pobegne.

Nego, kad krenem ka Suvoj planini... bas zent da se ne nabasa na oboreno stablo...

8 minutes ago, berti said:

Nema sanse da su znali da se ponovo radjaju. Serif rizikovao da onog glavnog zubu recne po vratu i tutne mu svoju krv sa sve crvima, a nije mogai da ga poprska benzinom iz daljine i baci nesto zapaljeno na njega. Mogli su i neke rovove da iskopaju, prekriju ih i navuku da upadnu u rupe. Uvek me zivcirali ti zombiji sto ne trce, idu polako i ne moze niko da im pobegne.

Nego, kad krenem ka Suvoj planini... bas zent da se ne nabasa na oboreno stablo...

Ne može im metak ništa, što bi vatra bila bolja. Ali slažem se da su trebali probati da ih uhvate recimo( da je Kristi npr rekla da je slomila nogu na zamku za medvjede, kojih vjerovatno ima više u onom malom selu), i da ih ostave do jutra. Možda ih dan ili svjetlo ubija.

Sve u svemu, odlična serija, najavili su 5 sezona.

On 12/2/2024 at 10:40 PM, Maharaja said:

Pretpostavljam da koristiš real debrid. U tim trenucima je RD malko promenio svoje protokole nako pretnji francuske države. Već su izašli fixevi.

Ja nešto čuo da će da ga gase, ljudi krenuli da se opraštaju od RD... da li to znači da nastavlja sa radom?

13 hours ago, Henry Chinaski said:

Pa zadnja epizoda je i objasnila (...)

Pa nije u redu da ne stavljaš takve stvari u spojler ako si odgledao sve...  ja npr. imam da odgledam još zadnje 2 epizode i baš si mi sjebo koncept na 1.

Pogledah konačno Handmaid's Tale

Sezona 1: (koja je i rađnea uglavnom po knjizi): fantastično, 9/10. Sve, aaa. Atmosfera jeziva, nemam šta da dodam. Usput lepo pokazuje kako se kreiraju totalitarna društva (prvo polako sa klečavcima da se kreira narativ, pa onda doktrina šoka i op eto nas na vlasti). Posebno interesantno u kontekstu ponovnog Trampovog dolaska na vlast. Ali i sve većeg broja eko-desničara (čak i u Srbiji).

Što se mene tiče, ovo bi trebalo da bude lektira (ne mora u bukvalno smislu, ionako knjigu nisam čitao mada verujem da je podjednako dobra). 

Sezone 2-5:  'nako. Otvaraju dosta interesantnih pitanja: posledice traume, obaveza borba ili ne, politička legitimacija Gileada itd itd. Ali u isto vreme dosta nekih nelogičnosti ili neadekvatno ispričanih priča. 

• Like 1

2 hours ago, fancy said:

Ja nešto čuo da će da ga gase, ljudi krenuli da se opraštaju od RD... da li to znači da nastavlja sa radom?

Pa nije u redu da ne stavljaš takve stvari u spojler ako si odgledao sve...  ja npr. imam da odgledam još zadnje 2 epizode i baš si mi sjebo koncept na 1.

oprosti 🙂

4 hours ago, fancy said:

Bila je panika nekih 12 sati ali RD radi i dalje. Brzo su ljudi vični kodu provalili rešenje. Seren je izbacio fix, a i Umbrella. Verovatno i još neki drugi. Koji ti koristiš? Pogledaj na reditu, verovatno već ima rešenje.

• Like 1

On 12/2/2024 at 10:40 PM, Maharaja said:

Bas se i ne razumem najbolje u sve to. Gledam preko HD box aplikacije ili Kodija. A torent sajtove koristim iste vec duze vreme, tu sam From nasao.

Edited by berti

Kaos (2024) 8.5/10

Ukratko: Grčka mitologija kada bi se dešavala 2024. 

Rečima KG: jedno ludilo od bezbroj ludila, sastavljenih na jednom mestu

Zaista, serija je luda, bezobrazna, kreativna, inteligentna. Bogovi su sitničavi, egoisti, kičasti, napaljeni (uostalom sve kao i ljudi).

Produkcija odlična, priče taman malo modernizovane ali svakako aktuelne. 

Apsolutna preporuka. 

• Like 1
  • Thanks 1

Bodies(2023)

konacno nasao malo vremena da izbindzujem ovo nakon sto je dugo stajalo u backlogu

vrlo dobro do odlicno

iako ideja deluje kao rip-off nemacke serije Dark, ovo je nastalo po DC graphic novelu iz 2014-e

odlicna egzekucija, kao i vecina glumackih performansa

ne lici na genericki Netflix sf/horror/mistery

isto nije tako komplikovano kao Dark, i lakse ispratiti za prosecnog gledaoca

od mene jakih 8,5 ili cak 9/10

Edited by NikadProtivKaline
  • Like 4
  • Thanks 1

Gledao Bodies, dobra je.

Ne znam kako je s ostalima koji gledaju Silo drugu sezonu al mene baš počela da smara...

Gledam epizodu, pa prekinem jer gledam nešto na telefonu, pa nastavim, pa zaboravim ko je ko i šta je šta, i na kraju zašto sve to, pa počnem epizodu od početka pa zadremam jer je već 2 ujutru, odem u krevet i ujutru nastavim kad ono Stremio odvrteo još 2 epizode koje sam prespavao...pa se vraćam tamo gde mislim da sam stao i shvatim da sam to već odgledao... Sve u svemu ne drži mi pažnju uopšte. Da nije glavne glumice batalio bih je.

A i ona se sve ređe pojavljuje :thumbdown:

A tek sam negde na 3. epizodi...

Sa druge strane, My Brilliant Friend, 4. sezona se pretvorila (mada je, realno, posle 1. sezone lagano klizila ka očaju) u neopisivu glupost. Ono kad želiš da isprazniš šaržer u ekran kad god se glavna glumica pojavi u sceni...a na žalost pojavljuje se često :ajme: 

Prekinuo posle 2. epizode, baš je psihičko mučenje.

• Like 1

12 hours ago, fancy said:

Gledao Bodies, dobra je.

Ne znam kako je s ostalima koji gledaju Silo drugu sezonu al mene baš počela da smara...

Povlačim ono iznad, 4. epizoda je dobra, napokon se nešto dešava. 

On 12/8/2024 at 10:43 PM, Eddard said:

Povlačim ono iznad, 4. epizoda je dobra, napokon se nešto dešava. 

Dok 5. počinjem 4. put :ajme:  Smaraju me njihovi dijalozi (pogotovo ovaj deo radnje oko Tima Robbinsa)... potpuno su nasumični a s nekom G6 dubinom i značenjem.

Baš je razvlače ko žvaku.  Ne nisam stigao dalje od 10. minuta 5. ep.