gggggggg Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 21 minutes ago, Malkolm Brogdon said: TS je egzaktan, to je cist podatak. Interpretacija TS-a moze da bude shit, pa da neko odatle izvuce da je Kapela mnogo bolji skorer od nekog guarda koji sam sebi kreira sut. sta podrazumes da je cist podatak, ostali nisu? pa mozes i druge statisticke parametre da interpretujes lose. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkolm Brogdon Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Just now, gggggggg said: sta podrazumes da je cist podatak, ostali nisu? pa mozes i druge statisticke parametre da interpretujes lose. Da, malo sam lose napisao, mislio sam da je samo podatak, i da sam po sebi ne govori nista. Ne govore ni drugi, ali imaju dosta sire znacenje nego TS. TS je formula, RPM je model pa je i pitanje koliko dobar model, dok ne vidim da bilo ko ima problema sa formulom izracunavanja TS. RPM bi trebalo da govori o tome koliki je uticaj igraca na igru, a to je mnogo teze odrediti nego efikasnost skoringa. Naravno da svaki podatak moze da se interpretira lose, zato i mora da postoji kontekst kada se isti koriste. Sam TS po sebi je odlican alat, ali ako se koristi lose onda ne znaci mnogo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenkins Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Eh 2k11, zlatni dani Niksa, sta sam radio ortacima u igraonici, bruka... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guru Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 1 hour ago, Malkolm Brogdon said: Ako si ovo kupio sa stats.nba, oni imaju mnogo cudan nacin odredjivanja sta je kakav posed, dosta cesto sam nasao ogromne razlike izmedju njihovih podataka i podataka sa nekih drugih sajtova. Evo kazu da Kawhi u ovom plejofu izoluje 14% poseda a imam solidan problem da poverujem u to. Sto se tice two-way playera, nikad mi nije bilo jasno sta to znaci, i sta je dovoljno da budes kvalifikovan za debatu za najboljeg two-way playera u ligi. Sa Sinerdzija su podaci, od toga teško da može pouzdanije. Sto se tiče two-way igrača, već je uini odgovorio: onaj koji značajno doprinosi i u odbrani i u napadu. Kawhi je jedan od boljih napadača u ligi, a uz to je jedan od najboljih defanzivaca - znači elitni two-way igrač. I naravno da to ima ogromnu vrednost, kao što i generalno ima odbrana u košarci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkolm Brogdon Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Just now, Guru said: Sa Sinerdzija su podaci, od toga teško da može pouzdanije. Sto se tiče two-way igrača, već je uini odgovorio: onaj koji značajno doprinosi i u odbrani i u napadu. Kawhi je jedan od boljih napadača u ligi, a uz to je jedan od najboljih defanzivaca - znači elitni two-way igrač. I naravno da to ima ogromnu vrednost, kao što i generalno ima odbrana u košarci. Ne kazem da nisu pouzdani podaci, samo kazem da zavisi od toga na sta gledaju kao na izolaciju. Recimo, Kavaj pozove blok, Fili switchuje i on ostane da izoluje protiv igraca koji ga je preuzeo, udari par driblinga i potegne midrange. Oni ce to da racunaju verovatno kao pnr. Za ovo drugo se nismo razumeli izgleda. Ne kazem ja da odbrana nema vrednost, kazem da sam taj pojam meni nema vrednost. Ako Harden u odbrani + napadu doprinosi vise nego Butler (mislim da se ovde slazemo), a Butler se spominje kao two-way player, kakvu vrednost onda ima taj pojam? Ako "one-way player" moze da bude bolji od two-way playera onda mi nije jasno cemu koriscenje tog termina. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkolm Brogdon Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Monty u Sunsima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stex Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Koliko se Lowry raspada, sramota...mada ocekivao sam to od njega i ove godine, nista cudno nego sve ono kazem sebi aj mozda ce da bude bolji kad dodje PO kad ono jok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guru Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Just now, Malkolm Brogdon said: Ne kazem da nisu pouzdani podaci, samo kazem da zavisi od toga na sta gledaju kao na izolaciju. Recimo, Kavaj pozove blok, Fili switchuje i on ostane da izoluje protiv igraca koji ga je preuzeo, udari par driblinga i potegne midrange. Oni ce to da racunaju verovatno kao pnr. Za ovo drugo se nismo razumeli izgleda. Ne kazem ja da odbrana nema vrednost, kazem da sam taj pojam meni nema vrednost. Ako Harden u odbrani + napadu doprinosi vise nego Butler (mislim da se ovde slazemo), a Butler se spominje kao two-way player, kakvu vrednost onda ima taj pojam? Ako "one-way player" moze da bude bolji od two-way playera onda mi nije jasno cemu koriscenje tog termina. Ne, to Sinerdzi isto računa u izolaciju, samo posle ako hoćeš da gledaš tipove izolacija ide pod "From P&R Defensive Switch". Naravno da vrhunski napadač može da doprinosi više od two-way igrača, al' ako je neko na elitnom nivou na obe strane terena to mu svakako daje prednost u odnosu na nekoga ko je samo na jednoj... A takve zverke su izuzuetno retke i Kawhi je upravo jedna od njih. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobby Shurda Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Meni je TS relevantan samo kada mi zapadne pečenje između zuba 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkolm Brogdon Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 30 minutes ago, Guru said: Naravno da vrhunski napadač može da doprinosi više od two-way igrača, al' ako je neko na elitnom nivou na obe strane terena to mu svakako daje prednost u odnosu na nekoga ko je samo na jednoj... A takve zverke su izuzuetno retke i Kawhi je upravo jedna od njih. Ali kako da izmerimo da li je razlika izmedju Hardena i Kavaja veca u napadu u korist Hardena ili u odbrani u korist Kavaja? Nije dovoljno samo reci da je neko elitan, postoji razlika u impaktu na nekoj strani terena i izmedju elitnih igraca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
threepwood Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 52 minutes ago, Guru said: Sa Sinerdzija su podaci, od toga teško da može pouzdanije. Pa sad ima nekih kolega ovde sa foruma kojima ne bih poverovao ni da ce podatke za bacanja tacno da uloguju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 3 hours ago, Guru said: U sezoni kada je Kawhi napadački eksplodirao (2016-17, 25.5 ppg) svega 5.9% poseda San Antonija su bile izolacije. Od Kawhi-evih poseda svega 12.6% su bile izolacije. Dakle, može i drugačije kada postoji trener koji će da postavi pravi sistem. Kawhi je fenomenalan igrač sa izvanrednim fizikalijama i skillsetom, verovatno najbolji two way igrač današnjice, koji može u svakom trenutku da iskreira sebi šut sa bilo koje pozicije na terenu i da isti pogodi u visokom procentu, a pritom nije neko ko puca pod pritiskom - štaviše, tada diže nivo svoje igre. Takav igrač će da se uklopi u koju god eru i koji god sistem ga staviš, jer je to elitni i šampionski igrač. To naravno ne znači da će doneti titulu ovakvom Torontu, al' će bez dileme uraditi sve što je do njega. Pinujte ovo. Svaka ti ko u Njegosa. Kawhi Bogotac!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guru Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 2 minutes ago, Malkolm Brogdon said: Ali kako da izmerimo da li je razlika izmedju Hardena i Kavaja veca u napadu u korist Hardena ili u odbrani u korist Kavaja? Nije dovoljno samo reci da je neko elitan, postoji razlika u impaktu na nekoj strani terena i izmedju elitnih igraca. Najbolji igrači u ligi su po pravilu vrhunski napadači, naravno da među njima postoje razlike u stilu igre i impaktu, ali razlike u overall napadačkom kvalitetu nisu toliko velike. Ako su pak neki od njih u stanju da odigraju i vrhunsku odbranu, to im daje prednost u odnosu na one koje su tek decent na toj strani terena, a posebno u odnosu na one koje protivnici mogu da targetiraju i eksploatišu. @threepwood Al' ne verujem da te kolege baš loguju NBA utakmice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan81888 Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 3 hours ago, uini said: mnogo mu dajemo prostora samo zato što sočno psuje ali ok, ovo je javna debata a on je najjači noću dok spavam pa mu se može Ja mislio samo meni smeta takav nacin izrazavanja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 3 minutes ago, stefan81888 said: Ja mislio samo meni smeta takav nacin izrazavanja. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveFrancis#3 Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 (edited) Ne znam koliko Montyu ovo treba nakon svega. Idiot ce ekspresno sprziti i njega. Edited May 3, 2019 by SteveFrancis#3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki28 Teoljub Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Lowry je najveca sisa od igraca u PO. Kako se lik usere kad dodje PO pa to je nevjera. @delgado Kawhi komentar? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurc Emuchelo Posted May 3, 2019 Author Share Posted May 3, 2019 14 minutes ago, SteveFrancis#3 said: Ne znam koliko Montyu ovo treba nakon svega. Idiot ce ekspresno sprziti i njega. Dobar je Monti. Ako je gledati po ostalim Popovim i Bretovim izdancima, igrace se lepa kosarka u Finiksu. E sad, trebace dosta strpljenja tu. Valjda ce ga Sarver imati, ipak je Monti domaci lik, a ne neki stranac poput kouc Koka, pa da mu je redovno glava na giljotini. U svakom slucaju, drago mi je zbog njega. Posle svega sto mu desilo, zasluzio je. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveFrancis#3 Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 7 minutes ago, ZoltanWantsToDie said: Dobar je Monti. Ako je gledati po ostalim Popovim i Bretovim izdancima, igrace se lepa kosarka u Finiksu. E sad, trebace dosta strpljenja tu. Valjda ce ga Sarver imati, ipak je Monti domaci lik, a ne neki stranac poput kouc Koka, pa da mu je redovno glava na giljotini. U svakom slucaju, drago mi je zbog njega. Posle svega sto mu desilo, zasluzio je. O tome se i radi. Nije zasluzio da se jebava sa onim retardom Bobbyem. Nemoguca je to atmosfera za rad, konstantni atak na psihu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
laki pepe Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Je li Marko exMarkov? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ta'veren Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Ako mu je ovo profil slika na fejsu, bas se potrudio da ga nadjemo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordOfTerror Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 47 minutes ago, pepe sancez said: Je li Marko exMarkov? Prakticno najjaci lik ikada, shvatio sam da nema njega nikad ne bih sam ulozio 20 sekundi truda da nadjem top 5/10 tog dana 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ta'veren Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Najjaca stvar je sto se tako zove i preziva moj drug iz NS. Vec sam na jednom prethodnih foruma imao awkward situaciju da ja i jedan drug iz razreda pisemo tamo. Nadam se da to nije Marko na kojeg ja mislim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SunZero Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 (edited) koji si ti Ta'verene ne mogu da pohvatam ovolika prekrstavanja u kratkom roku Edited May 3, 2019 by SunZero Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts