Jump to content

Opozicija u Srbiji - istine, zablude, bojkot i trojanski konji...


Eddard

Bojkot izbora-da ili ne?  

146 members have voted

  1. 1. Da li ste za bojkot izbora koji će se održati sledeće godine?

    • Da
      73
    • Ne
      42
    • Ne znam
      14
    • Ne zanima me
      15
    • Ne želim da odgovorim
      2


Recommended Posts

2 hours ago, Mama_mia said:

 

Nisam ni `nudila` jovanovica kao opciju u 2019-oj g.

vec sam konstatovala da se srbija odlucila za vucica posle tadica, a sada kuka, dok

jovanovic nikada nije ni bio opcija za srb. osim samo za par pojedinaca...

 

 

Budimo realni, Jovanović je zaista sa razlogom bio opcija "za par pojedinaca"... 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

...

 

Zanimljiv, ali smesan.

Pun 'istocnjackog fatalizma & mudrosti', sto se ovde bas nekako i nije primilo.

 

I 'njokovic' se zestoko obrukao sa pepe_imasovom 'totalnom / radikalnom ljubavi'.

Ne ide.

:86:

Btw, mozes li, uopste, da zamislis da likovi sa ovdasnje opoziciJone scene progovore 'o ljubavi, rode, da ti pojem'!?

Pa, nacisto bi ih ismejali.

 

Btw, ja sam vise puta piskarao kako oni koji ishtu moj glas moraju malo da se potrude, pa su mi rekli da ne smaram.

Mislim, prihvatam ja to - samo ne dam glas!

 

...

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Kinik said:

Btw, mozes li, uopste, da zamislis da likovi sa ovdasnje opoziciJone scene progovore 'o ljubavi, rode, da ti pojem'!?

da li mozes da mi objasnis ovo J . Pises jako dobro i lepo (premda nekad koristis izraze koji mi nisu bas najjasniji) ali ove dodatke bas i ne razumem. 

Link to comment
Share on other sites

...

 

JV je obican budalas koji nije vredan paznje.

 

A dogadjaji u Albaniji - to je nesto drugo. Tu se, ocigledno, valja nesto ispod povrsine, zato sto je tesko zamislivo da bas tamo postoji neki 'opozicijoni demokratski potencijal'.

Tek to je crni humor.

 

A sad, zasto Ramu svi besomucno pritiskaju - od EU, preko ovog provizorijuma, pa do opozicije - djavo ce ga znati.

To nisu cista posla, a zvrndov Veselinovic je tu najmanje pozvan da bilo sta drobi. 

Bolje je da brine o svom % biraca.

 

3 hours ago, DownUnder said:

... da li mozes da mi objasnis ovo J . Pises jako dobro i lepo (premda nekad koristis izraze koji mi nisu bas najjasniji) ali ove dodatke bas i ne razumem ... 

 

Hm ... koje 'dodatke'?

 

...

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Kinik said:

Hm ... koje 'dodatke'?

 

3 hours ago, DownUnder said:

opoziciJone 

 

52 minutes ago, Stondisha said:

objasniće ti opoziciJoni lider Janko

NIje mi jasno objsnjenje. Nemam utisak da Kinik gresi slucajno, cak sta vise bas se potrudi da pokaze da nije greska. A opozici(J)oni lider Janko ili ne zna ili je pogresio .I sad otkud to J opet vrlo smisljeno i zasto ili sta to znaci ? Koja je poruka ?

Link to comment
Share on other sites

...

 

Koja je poruka?

Posprdno ismejavanje budalasa.

 

Ovde malo-malo pa neko pozove na 'dostojanstovo / pijetet'. 

Kada pomislim koliko nesretnika su ti budalasi zavili u crno, sto direktno, sto indirektno - tu ne moze biti ni pijeteta, ni postovanja. To je propala politicka bagra koju tako i treba nazivati. 

Uostalom, postoji o onaj EU zakon koji kaze da javne licnosti nisu nedodirljive.

 

Ako svako moze da izlije dusu kad je u pitanju AV (sto mi je svejedno) zasto se odjednom trazi 'pijetet / dostojanstvo' prema jednoj propaloj shljemari, apsolutno tuznoj kreaturi?

 

...

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, CLASH said:

Kako se divno Sergej i Teodorovic napusavaju na twiteru, verovatno vezbaju za borbu protiv SNS-a.

Ako, nista bez dobrog treninga i dobrog sparing partnera. 


Sergej je godinama don kihotio i mutio neku vodu... nego gde li nam je bio godinam dobri Teodorović Dušan i šta li ga je sprečavalo da se upusti u valjanje u blatu sa svoje pozicije akademika & shit?

da napomenem da nema twiter i da nemam pojma o čemu je napušavanje i da istaknem zastavu #team_Sergej!

 

Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, CLASH said:

Standardno serbišen prepucavanje, ti si ovo, a ti si ono. 

 

https://twitter.com/WhistlerDick?lang=en


nemam ja ništa protiv ovog prozivanja: ti si julovac i ti podržavaš kancer zvani rektor medicine u KG... a ti druže akademiče ako ima šta da odgovoriš reci, a ne ko najgori da ćutiš godinama, pa kao pravi spavač, da se ubaciš sad  i da drviš neku akademsku patku...

Čanak jest to što jest i svašta nešto najgore, ali ne može mu se zaboraviti preimenovanje SANU-a, kao retko ispravan potez.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Auu, al se polivijau vec svi znamo cim. Trebace 5-8 godina samo da se obozicija ocisti, pa tek cemoonda pricati o rusenju AV. Neverovatno, videli da AV ne mogu da sjebu, pa ajde bar da se izborimo za sunce pod opozicionom nebu. Mislim nista bitno,ali ce to iskoristiti pozicija da ih dokusuri , ako je nesto i ostalo za to...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

...

 

>> ... Opozicija pod lupom, na prvi pogled
Vesna Pešić - 03/07/2019

 

     Priča o Vučićevom režimu nema kraja. Čini mi se da više ništa suštinsko nije ostalo da se o tome kaže: sve je rečeno u brojnim kritičkim osvrtima. Do poslednjeg daha se komentarišu Vučić i njegova kamarila, ali gotovo nema analize opozicionog delovanja. Pitanje za opoziciju „sučim ćemo pred Miloša“ nije definisano. Leto će da prođe, a redovni izbori se približavaju. Biće održani početkom iduće godine.

     Ako su pred vratima parlamentarni i lokalni izbori vredi se zapitati šta i čemu se možemo nadati. Utisak je da je opozicija zakucana i zatvorena sa svih strana (spolja i iznutra), ali i od same sebe, jer se stranke nisu profilisale i dobro organizovale. Pošto mi se čini da tu ima dosta problema, smatram da je vreme da se pažnja od Vučića okrene ka opoziciji. Za to se interesuju i građani koji bi glasali za nju, koji se pitaju da li se možemo izvući iz režimskog pakla Aleksandra Vučića.

     Za analizu opozicije velika je smetnja nedostatak podataka; istraživanja su oskudna i retka. To po definiciji opoziciju stavlja u loš položaj, jer Vučić podatke dobija na dnevnoj bazi. Da bih bar površno ocenila stanje opozicije koristila sam podatke istraživanja NSPM-a iz aprila ove godine, koje je objavljeno u nedeljniku Vreme 16. maja. Na pitanje da li podržavate sadašnju vlast, 44,4% je odgovorilo da je podržava, a 37% da je ne podržava. Na prvi pogled, razlika nije mnogo velika, tek desetak posto, s time što istraživač Đorđe Vukadinović s pravom upozorava da ovaj relativno optimističan podatak u praksi nije takav. Svi Vučićevi glasovi će se ostvariti u maksimalnom broju, što za opozicione ne važi, jer njeni podržavaoci ne izlaze na izbore u maksimalnom broju; naprotiv, mnogima glasanje nije prva i najvažnija stvar, ili nemaju za koga da glasaju.

     Percepcija mnogih opozicionih građana da nemaju za koga da glasaju prilično je realna. To je prvi i veliki problem koji signalizira problematičnosti same opozicije. Dok Vučićeva stranka stabilno drži većinu, opozicija ne napreduje. Na pitanje za koju stranku biste glasali da su sutra izbori, za SNS bi glasalo 44,4 posto, plus 9,1 posto onih koji bi glasali za SPS, što potvrđuje da sadašnji režim ima preko 50 posto glasova. S druge strane političkog spektra, pokazuje se da je stanje u opoziciji haotično. Glavna nada i glavna ponuda za predstojeće izbore (ili njihov bojkot) je Savez za Srbiju. Međutim, podaci pokazuju da Savez ne napreduje, odnosno ne uspeva da uzdrma režimske glasove. Za njega se opredelilo svega 14,5 posto građana! Očigledno je da protesti Savezu nisu pomogli, što potvrđuje i podatak da se najveći broj opozicionih građana, odnosno 19,2 posto, opredeljuje naprosto za opoziciju kao uopštenu kategoriju, bez specifikacije ko bi to mogao da bude. Opredeljenja za ostale stranke su u malim procentima: samo PSG ima 4 posto, radikali 2, dok ostale skoro ne postoje. Najviše glasova je dobila „opozicija“ koja se tek čeka i koja nije na vidiku. Može se pretpostaviti da su tih 19,2 posto za opoziciju viđeni za apstinenciju, pa i pomenuti i optimističan procenat od 37 posto protiv režima postaje neubedljiv.

     Vredi pomenuti još jedno istraživanje koje je uradio Secons (samostalna istraživačka grupa profesora sa Odeljenja za sociologiju Filozofskog fakulteta), koje je ispitivalo protestante u Beogradu. Pokazalo se da 55 posto šetača ne bi glasalo za Savez za Srbiju, što ukazuje da Savez ne stoji dobro ni među njima. Rekla bih da se opozicija zapravo nije oformila ni organizaciono ni politički. Ona nije uspela da definiše alternativu režimu, da se izjasni o ključnim problemima zemlje, izađe iz starih šema dotrajalih još od doba Miloševića, niti da svoju politiku približi građanima koji su antirežimski orijentisani. I pored velikog broja opozicionih lidera ne zna se ko predvodi opoziciju. A bez vodećih i prihvaćenih interpretara stranačkih programa i orijentacija konfuzija je kompletna. To se najviše vidi u Savezu za Srbiju, čija tanka podrška dolazi otuda što on predstavlja konglomerat različitih stranaka i različitih orijentacija. Okuplja ih jedino ideja o slobodnim izborima, ali to nije dovoljno i ne stiže do većine građana. Stanje bi verovatno bilo bolje da su mediji slobodni, ali ta borba je najteža, jer se ovaj režim održava na blokadi medija.

     Savez i neke stranke van njega jasni su samo po pitanju poštenih i slobodnih izbora i sada se čeka odgovor Vučića. Od toga da li će režim prihvatiti demokratske izbore zavisi da li će Savez (a i neke druge opozicione stranke) izaći na izbore. Čekaće se do jeseni da se vlast odluči, a ukoliko do dogovora ne dođe, Savez će bojkotovati izbore sledeće godine i pokrenuti kampanju za njihov bojkot.

     Za sada Vučić nije reagovao na zahteve opozicije. On ničim ne pokazuje da će na slobodne izbore pristati. Odnos između opozicije i vlasti ni za jotu se nije promenio. Tabloidi rade punom parom, RTS je zatvoren za opoziciju, Vučićeve trupe i sam Vučić i dalje iz sve snage napadaju „prethodnu vlast“ (i nekoliko slobodnih medija i sve lidere opozicije), toliko konzistentno i snažno da je posle sedam godina dostignut jedan zanimljiv preokret. Zapravo, ta kampanja je dovela do toga da se sada Vučić percipira kao „manje zlo”, a nekadašnji vlast (na čelu sa DS-om) kao „veliko zlo“. Profesor Ognjen Radonjić je u pravu kada kaže da ne postoji „manje zao“ nego samo manje loš izbor, za koji po pravilu glasa većina (što baš i nije slučaj otkad je zavladao neoliberalni populizam).

     Ako Vučić ne popusti, a opozicija donese odluku o bojkotu, korisno je pogledati iskustvo tek završenih lokalnih izbora u Albaniji, kao i reakcije zapadnih faktora na bojkot izbora koji je savršeno uspeo. Stranka Edija Rame je pobedila u 57 od 61 opštine (podaci i komentari su preuzeti iz lista Danas, 2. jul 2019), a izlaznost je bila 21,6 posto (opozicija tvrdi da je izlaznost bila svega 15 posto). Edi Rama je rekao da su izbori pokazali „pobedu evropske Albanije“, dok je vođa opozicije rekao „da je izborna farsa odbačena uz prezir epskih razmera“. Uspešan bojkot je pokazao da mora postojati visoka svest da se na nedemokratske izbore ne bi izašlo. Doduše, i njihove demonstracije su bile masovnije i oštrije od naših, a i opoziciona Demokratska stranka je veoma popularna, što je sve ukupno suprotno našoj situaciji. Više je nego očigledno da ovakav „uzorni bojkot“ nije moguće ostvariti u Srbiji.

     Međutim, veoma su zanimljive reakcije zapadnih zemalja, koje su apsolutno zapanjujuće i neprihvatljive. One su ove izbore ocenile pozitivno! Podržale su mafijaša Edija Ramu i nakon uspešnog bojkota nedemokratskih izbora. Pogledajmo te izjave, koje bi verovatno i za nas bile iste, to jest naša mafija na čelu sa Vučićem bi dobila podršku.

     Portparolka visoke poverenice EU za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančić rekla je da su lokalni izbori u Albaniji održani u atmosferi političke podele, ali na miran i regularan način (podvlačenje moje). Uputila je poziv političkim strankama da se hitno angažuju u prevazilaženju krize, dodajući da novoizabrani organi treba da budu u stanju da rade u skladu sa ustavnim ovlašćenjima u interesu građana. Zatim je zauzela poziciju pedagoga i balkanske učiteljice, rekavši da vlast i opozicija moraju da pokažu „političku zrelost i uključe se u konstruktivan dijalog i prevazilaženje aktuelne političke situacije“. Šefica posmatračke misije OEBS-a, kao da se ništa nije desilo, rutinski je pozvala političke aktere da rade u interesu svih građana, a ne samo u interesu onih koji ih podržavaju. Američki komentar je najveći bezobrazluk. Ambasadorka u Tirani pozdravila je ocenu OEBS-a, ocenivši da su izbori generalno bili mirni i sprovedeni na regularan način. Ona je bojkotovane izbore nazvala „političkim grčem i polarizacijom“ i pozvala sve aktere da se založe za vladavinu prava, rad institucija i otvaranje puta u demokratiju.

     I kada bi se naša opozicija sredila i dobro organizovala, što je pod velikim znakom pitanja, i izvela ubedljiv bojkot (što je skoro nemoguće kad je vladajuća stranka najpopularnija), treba znati da bi na kraju dobila šamarčinu koju je dobila albanska opozicija: mafijaški režim u Srbiji dobio bi podršku. Tako da je ovo tek početak razmišljanja o tome šta je sve potrebno da bi se sredila i ojačala opozicija u Srbiji, koja je iz svojih razloga, a i zbog ubitačne propagande režima, prilično slaba i nije dostigla nivo ubedljive alternative postojećem režimu, koji je još jedan nastavak Miloševićeve politike zbog koje Srbija propada već trideset godina. Možemo se osloboditi sopstvenim snagama, ali samo pod jednim uslovom: da opozicija pokaže čvrstu nameru da Srbija postane članica EU. Tu temu je opozicija zaturila i kaska iza vlasti, koja bar glumi da joj je stalo do Evrope.

 

Peščanik.net, 03.07.2019. ... <<

...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Spoiler

HandmadeCarefreeKakapo-small.gif

 

Dve stvari me tu čude. Prva se tiče toga da one sada govore da se na vanredne izbore mora izaći i glasati protiv Vučića, to jest za DS, jer se samo tako ovaj može zauzdati. Koliko se ja sećam, platforma „belih listića“ sastojala se u tome da su sve stranke iste, da se više ne može glasati za manje zlo i da se DS mora kazniti zato što je izneverio očekivanja svojih glasača. Ono što bih voleo da mi dotične gospođe objasne jeste gde se sada zagubila priča o glasanju za manje zlo? Ili misle da je DS sada postao dobro, pa se može mirne savesti glasati za njega? Mislim da nije tako, pre svega zato što i one naglašavaju da se sada mora glasati protiv vučićevske platforme, a DS je tu samo najprihvatljiviji izbor, dakle opet manje zlo. A zatim i zbog toga što je vrlo jasno da se DS nakon poraza nije transformisao, nego je dodatno propao, možda zahvaljujući i tome što prvi put na čelu nema intelektualca, već tehnokratu konzervativnih shvatanja.

 

Druga stvar koja me čudi jeste što od dotičnih ne dobijamo nikakvo objašnjenje kako je to moguće da smo ponovo dovedeni u situaciju da glasamo protiv. Dakle, u situaciju u kojoj smo bili do 2000. godine, kada su mnogi među nama, prvo ceo dan sedeli na ruci, a onda ipak otišli da glasaju za Koštunicu. Kako je moguće da smo ponovo na početku i kako smo došli u situaciju da glasamo za nekog novog „Koštunicu“. I da li pomenute gospođe osećaju makar mrvicu lične odgovornosti za to što smo u takvu situaciju ponovo dovedeni? Na osnovu njihovih izjava rekao bih da ne osećaju, budući da one skidaju odgovornost sa „belih listića“ i da za dovođenje ovih sadašnjih na vlast optužuju isključivo Tadića i njegov DS. No, ja bih rekao da takve izjave ne stoje.

 

Bez obzira na to koliko je Tadićev DS kriv svima nama koji smo od njega imali velika očekivanja, podsetiću na to da je na svim izborima od 2003. godine naovamo pobeđivala SRS, osim na onim iz 2008, kada je osvojila drugo mesto, opet sa zavidnim brojem mandata. A zašto ta stranka nikada nije uspevala da sastavi vladu? Naprosto nije bila prihvatljiva u, da tako kažemo, civilizacijskom smislu. Ako se neko u ovoj zemlji sa kratkim pamćenjem seća, koalicija između SRS-a, SPS-a i DSS-a već je bila dogovorena u Beogradu, kad je Dačić pogazio dogovor i napravio koaliciju sa DS-om i na republičkom i na gradskom nivou. Tu je reč bila samo o tome da je SRS bila prokažena stranka, neprihvatljiva, pre svega, međunarodnoj zajednici.

 

I tako smo došli do famoznih izbora 2012. Neki radikali su u međuvremenu postali naprednjaci i osvojili su onoliko mandata koliko su uglavnom osvajali i ranije. Ali su se tu pojavili „beli listići“, koji su, jašući na priči o borbi protiv „diktatora Tadića“, takvu ideologiju i platformu učinili ne samo prihvatljivom nego je Vesna Pešić pozvala da se u drugom krugu predsedničkih izbora glasa za Nikolića. Dakle, „beli listići“ su najpre onu, nekada neprihvatljivu opciju, učinili prihvatljivom, a zatim su, omogućivši tesnu pobedu Tomislavu Nikoliću, doprineli stvaranju koalicije koja je sada na vlasti. A onda se na to nadovezala i međunarodna zajednica, koja je procenila da će problem Kosova lakše rešiti sa onima koji su taj problem i napravili, i da će oni, iz raznih, a ponajviše iz finansijskih razloga, biti mnogo kooperativniji od prethodne vlasti, koja se na tom terenu neprestano susretala sa neviđenom opstrukcijom (pre svega od istih onih koji taj problem sada vode ka kakvom-takvom rešenju).

Meni je i bez Vesne Pešić jasno šta mi je činiti na predstojećim izborima, ali naprosto me kao građanina i misleće biće vređa odsustvo svesti o ličnoj odgovornosti u ovdašnjoj „intelektualnoj eliti“.

 

https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/odsustvo-odgovornosti/

Edited by freethrow
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Opozicija treba da napravi koncenzus u izboru jakog, harizmaticnog lidera. To po meni bi jedini mogao biti Dragan Djilas! I onda da svi stanu iza njega i rade za njega, kao SNS- ovci za Vucica! 

Narod je zbunjen jer se oni (Djilas, Jeremic i Obradovic) pojavljuju kao neka trojka!? Ne! Treba izabrati najsposobnijeg, a to je Dragan Djilas, za vodju i onda krenuti dalje sa te tacke!!! 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Darth Bane said:

Opozicija treba da napravi koncenzus u izboru jakog, harizmaticnog lidera. To po meni bi jedini mogao biti Dragan Djilas! I onda da svi stanu iza njega i rade za njega, kao SNS- ovci za Vucica! 

Narod je zbunjen jer se oni (Djilas, Jeremic i Obradovic) pojavljuju kao neka trojka!? Ne! Treba izabrati najsposobnijeg, a to je Dragan Djilas, za vodju i onda krenuti dalje sa te tacke!!! 

 

Ne, nipošto; samo ne karizmatici i 'jaki vodje'. Ne poznam srpsku političku scenu i tamošnje dramatis personæ, ali, poučen teškim iskustvom, znam da su karizmatici uvijek najgora opcija (u HR Tudjman, u SRB SM, u MAK čak 2 karizmatika, Grčka, Turska, Albanija, Madjarska, Poljska, eno i Zeman), a kako sam obavezan glasati na predsjedničkim izborima u HR, bojim se da bi mogao pobijediti pjevač cum PhD Škoro ili manijak Pernar. U Belgiji, gdje glasam na općinskim i gradskim izborima, čak ne znam tko je načelnik. Očito nije karizmatik

A niti 'jak lider'. Evropa se tih 'jakih lidera' u novijoj povijesti već dovoljno nasitila i istima se debelo usrećila.

  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, ironside said:

 

Ne, nipošto; samo ne karizmatici i 'jaki vodje'. Ne poznam srpsku političku scenu i tamošnje dramatis personæ, ali, poučen teškim iskustvom, znam da su karizmatici uvijek najgora opcija (u HR Tudjman, u SRB SM, u MAK čak 2 karizmatika, Grčka, Turska, Albanija, Madjarska, Poljska, eno i Zeman), a kako sam obavezan glasati na predsjedničkim izborima u HR, bojim se da bi mogao pobijediti pjevač cum PhD Škoro ili manijak Pernar. U Belgiji, gdje glasam na općinskim i gradskim izborima, čak ne znam tko je načelnik. Očito nije karizmatik

A niti 'jak lider'. Evropa se tih 'jakih lidera' u novijoj povijesti već dovoljno nasitila i istima se debelo usrećila.



brate naš napaćeni sa pasošem EU (nadam se),  mi ovde biramo Harizmatike 30 godina i nikako da izaberemo pravog i nastavićemo da biramo još 30 godina dok u potpunosti ne nestanemo, jer pusti srbi ne kontaju da postoji nešto što se zove sistem i da to ne funkcioniše i da nema te harizme i tog lidera koji će da natera mrtvog konja da trči Kentucky Derby, zato smo ti i gde smo, gledamo čežljivo u vodju i nadamo se da je on to nadljudsko biće koje je visoko moralno, sa osećajem za pravo i pravdu, mitsko biće sa štapićem u rukama koje onako mahne ćiri-bu ćiri-ba  i eto prosečne plate od 500 evra 😄


Evo ti ga bane veseli, ubi se da dokaže da on nešto prati politiku te zna teoriju, te stranke/partije/pokrete diljem kugle zemaljske, pa zna to na sitna crevca da ti objasni šta su to naci levičarske stranke i koji su hipi fašistički pokreti zastupljeni u parlamentu Indije... al ne može od vodje da se odvoji ko dete od majke pa to ti je...

Edited by Stondisha
  • Like 2
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Sa jakim liderom dobija se efekat sinergije! Tako je i Slobo pao: svi se fokusirali na Kostunjavog te je izbor pao na "ili-ili"!. Znam je sta bi neki od vas hteli, ali Srbija nije Svedska i nece jos dugo biti. Ako se vec ide na AV-a onda je to jedini recept jer se "klin sa klinom izbija"! 

Dakle : Dragana Djilasa za vodju opozicije i da se artikulisu cvrsti i jasni stavovi i napravi solidan program. 

 

Link to comment
Share on other sites

@Darth Bane ne razumem ovo Ako se vec ide na AV-a onda je to jedini recept jer se "klin sa klinom izbija"! 

 

Ti porediš Dragana Đilasa sa Vučićem? On jednostavno ne može da se poredi sa Vučićem.

 

Inicijator ideje da se napravi Savez za Srbiju je upravo Dragan Đilas..i mislim da je to dovoljan odgovor na tvoj predlog.

 

Program postoji. Čvrsti i jasni stavovi vezani za izlazak na izbore i pod kojim uslovima postoje. 

 

Birači-građani se oslobađaju straha, bar kad je Beograd u pitanju. 

 

Ne mogu da pišem o unutrašnjosti kad ne živim tamo..jedino za Novi Sad u kome imam brojne rođake znam da je opoziciono vrlo nastrojen. 

 

Link to comment
Share on other sites

A sta znaci opoziciono vrlo nastrojen?Ko je citao ovaj tekst sto je Klinik postavio mogao je procitati to istrazivanje gde kazu da cak 55% onih koji izlaze na proteste nece glasati za SZS...i sta vredi onda ta opoziciona nastrojenost kada od tih nastrojenih 1/3 nece izaci na izbore,1/3 ce glasati za nekog tipa Belog a mozda tek 1/3 za SZS...SZS nije uspeo u prvoj stvari koja je potrebna da bi se pobedio AV a to je da ujedini te opoziciono nastrojene a to je tek prvi korak do koga jos nisu ni blizu

Link to comment
Share on other sites

Opoziciono nastrojeni moji rođaci glasaju za DS i glasaće za SZS. 

 

Ne sporim da postoje greške SZS. Ako žele jednu kolonu protiv AV to znači da treba da razgovaraju i sa sada nezavisnim poslanicima, i sa DSS, i sa građanskom opcijom i da u SZS uđe i Živkovićeva Nova stranka...i da dozvole tom čoveku da im savetima pomogne jer, koliko mi se čini, jedini je opozicioni političar koji je aktivno učestvovao u svim protestima od 90-tih godina.

 

Istraživanja..ne bih nijedno uzela za merilo nečijeg rejtinga. Ne znam ni jednu organizaciju koja se bavi istraživanjem koja je potpuno objektivna. I nepristrasna. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Lobotomija changed the title to Opozicija u Srbiji - istine, zablude, bojkot i trojanski konji...
  • 40Wins featured and unfeatured this topic
  • 40Wins pinned and unpinned this topic
  • 40Wins locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...