Jump to content
Vox92.net Forum

Darth Bane

Redovni članovi foruma
 • Content Count

  1,844
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

412 Excellent

Recent Profile Visitors

614 profile views
 1. Dobro, ali to sto je neko postao milioner jer poseduje nekretninu u Sydneyu , a "nit luk jeo - nit luk mirisao" npr bravar bio - bravar ostao , a odjednom "milioner" ! - zahvaljujuci tim investicijama koje su digle cene nekretnina u nebesa! Ne znam jesi li skoro bio u Sudney - ali tamo su sada high- rise i midium- rise buildings everywhere! Tamo danas imas high- rise suburbs , kao nekakve secondary sities poput recimo: Parramatta, Chatswood, Liverpool, Penrith, ...
 2. Onom videu bih dodao jos jednu stvar: a to su kineske investicije u australijsko trziste nekretnina. Btw "housing" je zapravo najjaca australijska privredna grana. Nisu to ni rudarstvo ni poljoprivreda ni pomenuti "education". Najvise para se obrce upravo na "housing" sektor.
 3. Ima tu jos jedna stvar: ne znam da li pratis medije, ali opasno se zaostrila retorika izmedju premijera Zapadne Australije i Kvinslenda sa jedne strane , i Novog Juznog Velsa sa druge. Naime, savezna vlada i Novi Juzni Vels zele otvaranje granica izmedju saveznih drzava, dok ovi drugi ( pre svih Zapadna Australija i Kvinslend) ne daju- pod izgovorom opasnosti od Covid19! Sve se cini da se tu igraju i neke druge igre, pod izgovorom opasnosti od prosirenja virusa! Jer, ovih dana se cela Evropa postepeno otvara, a granice izmedju saveznih drzava Australije ostaju zatvorene???!!??! Iako je Australija prosla daleko bolje od gotovo svih evropskih zemalja!
 4. Pa imace jos dugo vreme Trumpa za "baba - rogu"! Jer njenu tek pretstoji dugacka i uspesna, vrlo perspektivna karijera.
 5. @Yoyo Ovo stvarno moze biti vrlo lose za Australiju.
 6. U senci coronavirus novosti, evo jednog korisnog clanka vezanog za turizam i lifestyle uopste na Tajlandu, apropo nedavne price da je sex - turizam dominantan. U clanku su opisani svi sadrzaji i aktivnosti koji su na raspolaganju u dve poznate turisticke destinacije na Thailandu: Pattaya i Hua Hin! https://thethaiger.com/thai-life/property/tale-of-two-cities-hua-hin-vs-pattaya
 7. Mislim da je u pitanju UV zracenje. Videcemo kad zahladi i pocne sezona gripa u AU.
 8. Prvo - bravo za brata Bojkova. Drugo - ovo oko hapsenja: jos ne znamo sve detalje. Sta ako je uhapseni pruzao otpor policiji? Sumnjam da ga je policajac udarao bas iz cista mira?! Mora se priznati da vlade mnogih zemalja postaju paranoicne kada je u pitanju ovaj virus. Ima u nekim zemljama vac 10- ak dana jednocifren broj novo zarazenih dnevno , a premijeri ponavljaju da od otvaranja granica u skorije vreme nema nista!? Ako ovako nastave jos mesec dana, ovo ce imati katastrofalan uticaj na ekonomije vecine zemalja, ako ne i svih zemalja na svetu.
 9. Meni su od svih- Bugari najveca enigma?! Kako su oni uspeli da odrze tako mali broj zarazenih i umrlih od corone!? Hebo mu otac majku, Vucic, Kisicka i Kon trebaju uzeti postolj i da izvrse harakiri! Kad su dozvolili da Bugari budu bolji od nas! I pored svih tih priprema, i respiratora i kineske pomoci i ruske pomoci!? E hebem ti zivot!
 10. Sta je tu cudno - Kinezi su se do sada pokazali najuspesniji u suzbijanju virusa!?!!? Jer su , cim su videli da je vrag odneo salu,uveli totalni lockdown, koji je do sads najsigurnija mera. Dok ovde mnogi ridaju od placa i bacakanja na pod jer policijski cas traje od 5 uvece do 5 ujutro!!! Takodje u Italiji - " ladili jaja" dok nisu poceli da umiru po 300- 400 dnevno!!!! Tek onda uvideli da je vrag odneo salu?!??!!?
 11. Pa ako smo kolapsirali onda nista . Onda ce biti neizbezna katastrofa i - to je to.
 12. Pa za kompletno suzbijanje pandemije, na nacin na koji je to ucinio npr N. Zeland, sada je u Srbiji prekasno. A ne bi ni bilo bas najbolje resenje jer stanovnistvo u Srbiji ne bi steklo taj tzc "herd immunity ". Sada je jedina strategija za Srbiju - razvuci krivu, tako da broj obolelih ne skoci naglo u toj meri da zdravstveni sistem kolapsira. Ali ne treba se zanositi da nece biti jos bolesnih i umrlih...
 13. Kazu pre nekoliko dana bila su dvojica policajaca zarazeni , jedan od njih se nedavno vratio iz Turske. Pretpostavka je da su oni preneli virus kolegama.
 14. Pa zato sam i pomenuo kobasicu - kao dodatak. Inace bih napisao samo " vojnicki pasulj". Btw nama su , svojevremeno, stavljali u pasulj neko meso. Ponekad komade suvog mesa a ponekad komade slanine.
×
×
 • Create New...