Jump to content

Opozicija u Srbiji - istine, zablude, bojkot i trojanski konji...


Eddard

Bojkot izbora-da ili ne?  

146 members have voted

  1. 1. Da li ste za bojkot izbora koji će se održati sledeće godine?

    • Da
      73
    • Ne
      42
    • Ne znam
      14
    • Ne zanima me
      15
    • Ne želim da odgovorim
      2


Recommended Posts

Just now, Devojka Luke Razića said:

 

Ovaj deo ne razumem. Ko je sklonjen?

 

 

Tomislav Nikolic, jedini predsednik drzave koji se nije kandidovao za drugi mandat.

 

Just now, Devojka Luke Razića said:

Ukoliko ne bude izbora ove, već sledeće godine, i ukoliko uspe da animira svo članstvo, i da pridobije nove simpatizere, moj odgovor glasi- Zoran Lutovac.

 

Ne znam da li bi mogao DS sam da dobije 5% ali u koaliciji sa nekim drugim strankama mogu da pređu taj prag od 5%.

 

Tačno je da nema neku harizmu, ali nema ni jednu mrlju iz prošlosti..da ima tabloidi bi do sada reagovali milion puta. Deluje kao dobar, pametan, pošten čovek.

 

Ima i radnu biografiju, nije ceo život u politici.  Spreman je na dijalog sa opozicionim liderima. Nikada nije kolaborirao sa gospodarom.  

 

 

Lutovac ne ispunjava uslov jer ne moze kao predsednik stranke da dodje do 5%.

 

DS je proslost, ko je bitan tamo ostao? Ko zna da nabroji nekog poznatog iz DS osim Lutovca?

Link to comment
Share on other sites

Mislim da se ni Vojislav Koštunica nije dva puta kandidovao. Bio je predsednik SRJ, premijer i sam je podneo ostavku na mesto premijera.

 

U DS-u danas ima novih imena, ali jedan ex poslanik i stari član je još tu- Srđan Milivojević. 

 

On je poznat jer je bio i u Otporu, i znam da ništa nije muvao dok je bio poslanik. Mislim da nije bio umešan ni u jednu aferu.

 

Poznajem ga lično, a i njegovog brata još bolje- porodično sam povezana sa tom porodicom.

 

Inače, opozicioni birači koji kritikuju sadašnju opoziciju mogu u DS-u da vide i nova imena- Dragana Rakić, Goran Radojev..npr..    

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

21 hours ago, mare80 said:

Mali,Vesić,Trivan i Čomićka...gde su oni,nisu valjda gubavi ... 😄

 

Zezam se malo, Lutovac ako ništa,bar je počistio simpatičnu ekipicu sa Lečićem na čelu ....

Jes' da ima harizmu jedne traktorske gume,ali moram mu iskazati poštovanje zbog tog postupka ....

 

Kako da ne postujes Romaria.

 

Spoiler

 

 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Konačno i nešto pozitivno kod opozicije :

 

Quote

 

Grupa građana Saše Paunovića integrisaće se u Demokratsku stranku (DS), odlučilo je jednoglasno predsedništvo DS-a.

 

https://www.danas.rs/politika/grupa-gradjana-sase-paunovica-integrisace-se-u-ds/

 

Taman kada sam pomislio da su i bukvalno nestali sa političke mape uspeli su nešto pozitivno da urade. Ukrupnjavanje je jedina šansa da se ova diktatura jednom skine.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Juce sam slusao Tadica i Lutovca u odvojenim emisijama na N1 a danas Zelenovica i Aleksica zajedno kod Natase Miljkovic. Jedan opsti utisak je nesloga i nepoverenje koje vlada medju svima njima. Tadic je naravno iskoristio priliku da kaze kako on ima mnogo iskustva u politici, kako je ucestvovao u radu nekih medj. organizacija i tink tankova povodom krize u Mjanmaru i Zap. Sahari (kao da prosecan gradjanin pomno prati 24 sati ova desavanja) i imao je jedan krindz i kiselo grozdje momenat, kada je kazao da Vucic ima srecu i dobice ogromne pare od EU za infrastrukturu a kad je on bio predsednik, toga nije bilo. Lutovac se previse uzda u EU kao posrednika ali trebalo bi da zna bolje, odn. ne postoji mehanizam koji ce naterati Vucica da pruzi onoliko ustupaka za koje on proceni da ce mu okrnjiti vlast i moc. Jasno se videla nemoc kod njega a ne ide mu u prilog to sto je odbor DSa u Paracinu presao ili ce preci u neku drugu stranku (nisam zapamtio koja stranka, ali nije SNS). Danas Aleksic i Zelenovic pokazuju primer nesloge, pri cemu Aleksic nastupa sa dominante pozicije i ne bi trebalo da ima taj osioni momenat prema kolegi iz opozicije u javnim nastupima. Zelenovic zastupa prajmaris u opoziciji, sto po meni nije do kraja razradjena opcija. Jasno mi je da Djilas i Jeremic ne zele predizbore jer ako tu pokazu slabe rezultate, njihova karijera ce biti ili unistena ili potpuno marginalizovana. Sa druge srane, jedan od njih dvojice tu gubi i bice stigmatizovan kao gubitnik.

Opsti zakljucak je da niko od njih nije ponudio sta posle Vucica i kako ce pokrenuti pravnu drzavu da profunkcionise i osloboditi institucije. Nije vise dovoljno samo ukazivati na lopovluk, organizovani kriminal, korupciju ove vlasti.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Đilas i Jeremić ni ne misle da ikad budu kandidati. Đilas radi na rejtingu Marinike dok Jeremić je jedno vreme gurao Aleksića ali nešto su se utišali ove godine. I dalje je Aleksić najprisutniji u medijima ali mislim da im nije pametan izbor. Bolje nekog od onih javnih ličnosti da uzmu, bar su poznatiji običnoj raji.

Link to comment
Share on other sites

Znamo da je u ovakvoj konstelaciji snaga Vucic veliki favorit. Partiji koja ima 800k clanova (puta tri clana po porodici, uz kapilarne glasove, silu dzipova i kriminalaca) preostaje da ubedi neodlucne gradjane i privoli ih na svoju stranu. Koronavirus krizu kao dogadjaj koji je istorijski changing turn of events, cije posledice ce se videti u doglednoj buducnosti, rezim je za sada dobro ishendlovao, samo oni koji nisu zeleli vakcinu nisu je dobili i dodatno je stvoren imidz dobre vladavine u citavom regionu mogucnoscu da se i stranci vakcinisu. Jos ako uspe da uvede obavezni vojni rok, kreirace jos jedan stub svoje politicke moci, jer je vojska po svojoj prirodi uvek uz vlast. Ne samo to, stvorice se novi, prosireni i jaci nego sada drustveno-vojnicki sloj koji ce postati solidan politicki akter i koji ce naravno biti uz rezim.

46 minutes ago, Klotzen said:

Đilas i Jeremić ni ne misle da ikad budu kandidati.

Marinika je dobar izbor, posto ce Djilasu za proces destigmatizacije biti potrebno puno vremena a vreme je nesto sto mu ne ide na ruku. Pretpostavljam da ce je u poslednjem trenutku izbaciti kao kandidata kako se ne bi obrusili na nju Vucicevi psi. Ukoliko se njen duel sa Palmom zavrsi pravicno (ja ne sumnjam u Palminu krivicu, s obzirom na price koje postoje jos od vladavine DS-a) bice tu puno politickih poena koje ce morati da kapitalizuju na konkretan nacin.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Marinika neće biti kandidat za predsednika. Po meni to će biti neko izvan partija da bi se oko njega mogla skrojiti što šira koalicija. Verovatno neko od profesora ili akademika iz one alternativne skupštine. Marinika je kandidat za ne daj bože ako dođe do kolapsa opozicije pa moraju sami da izađu na izbore.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

....u borbi za 3%
 

Opozicija je veoma uzdrmama iznutra, Jeremic i Obradovic su glavni klipovi. 
 

Njih dvojica ce se iz petnih zila boriti da ostvare tih 3% i udju u skupstinu. 
Obradovic je potpuno neodgovoran lik, spreman u svakom trenutku da deluje samostalno, pod pritiskom Noga, Tadica, 

koga god nebitnog. 


Jeremic je resio da kesira bojkot, pa koliki god da je njegov deo, 0.001 bojkot coin, nema problema. 
 

opet ce biti prica o specificnosti predsednickih izbora, kako ce kao u drugom krugu svi oni da podrze jedno druge. 
 

tugA

Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, Devojka Luke Razića said:

Da li je neko od vas sinoć gledao emisiju "Dobar, loš, zao" na TV Nova S?  Gost je bio Boško Obradović.

 

Ako ste gledali, zanima me vaš utisak..

 

ko jos gleda/slusa boskica?

 

no,malopre sam nabola tog istog boska obradovica na n1, to je kazu repriza iz jutarnjeg programa kod voditeljke kojoj ne znam ime,

ali znam da ju je kinik opisivao kao konjastu, ok to nije lepo s njegove strane pa rekoh odmah da se ogradim,

ipak ne mogu svi da budu lepotice ....kakogod, ta konjasta ga je dobro ispreskakala, a on se ne obazire prica o porodicnim vrednostima kojima ce skinuti ovu vlast ali i bivsu - kaze ne moze bivsa vlast tadic-jeremic-djilas da se ponovo aktiviraju

 

nisam sasvim u toku, tek sam se aktivirala ali ne primecujem da se nesto promenilo....u srb vlast, opozicija, politika i zivot uopste - stoji postojano, to se nece promeniti.

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Devojka Luke Razića said:

Da li je neko od vas sinoć gledao emisiju "Dobar, loš, zao" na TV Nova S?  Gost je bio Boško Obradović.

 

Ako ste gledali, zanima me vaš utisak..

Tu emisiju treba prebaciti na Hepi TV , jer realno po konceptu tamo i pripada. Bosko je ponudio da se Vucic zameni novim Vucicem, samo sto bi taj novi Vucic bio kandidat opozicije. U praksi to znaci da  normalan covek ne bi glasao na tim izborima, jer je korisnije provesti to vreme gledajuci Zadrugu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Devojka Luke Razića said:

Da li je neko od vas sinoć gledao emisiju "Dobar, loš, zao" na TV Nova S?  Gost je bio Boško Obradović.

 

Ako ste gledali, zanima me vaš utisak..

Mislim da je dao autogol što je otišao ba pregovore sa "konstruktivnom opozicijom" ili što bar nije napustio istu. Nema dobar odgovor kad ga za to pitaju. Inače se dobro nosio obzirom da to baš i nije ozbiljna emisija. Mislim da sam ga tu prvi put video da se smeje.

Link to comment
Share on other sites

Očekivala sam ovakve odgovore, možda i oštrije :classic_smile:

 

Danas sam odgledala DLZ i slažem se  sa@DJORDJE da ovoj emisiji nije mesto na Novoj S. Inače, ovo je prvi put da gledam tu emisiju.

 

Nisam razočarana, jer nisam bila ni očarana, samo sam neprijatno iznenađena.

 

Marinika Tepić je prva progovorila o orgijama koje se dešavaju u Jagodini.

 

Boško Obradović, umesto da je podrži i da apeluje da se žene i devojke u Jagodini oslobode straha i javno progovore o svemu, on u celoj toj velikoj aferi vidi samo Marinikinu ličnu predsedničku kampanju. 

 

Zašto nije osudio Palmino ponašanje? 

 

Takođe mi se ne dopada stil a la Boris Tadić- " Ja sam najbolji". 

 

Bezveze je kada ljudi sami sebe preporučuju i hvale. Mnogo je bolje da te drugi hvale. 

 

I..imala bih još da pišem, za sada toliko...

 

 

 

Edited by Devojka Luke Razića
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Kronostime said:

Na njegovom mestu, ne bih ispustio zicer i pozvao bih Premijerku, njenu bracnu saputnicu i njihovo dete u "porodicnu setnju".

Izbio bih time gomilu izgovora vladajuoj kamarili.:default_coffee:

 

Posle sinoćnje emisije i današnjih gostovanja na TV-u ništa me više neće iznenaditi.:girl:

 

 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Devojka Luke Razića said:

Boško Obradović, umesto da je podrži i da apeluje da se žene i devojke u Jagodini oslobode straha i javno progovore o svemu, on u celoj toj velikoj aferi vidi samo Marinikinu ličnu predsedničku kampanju. 

 

Zašto nije osudio Palmino ponašanje? 

 

Ja tu ne vidim nista cudno i iznenadjujuce. Njegova baza vidi Palmu kao uzornog domacina, eventualno mu zavide jer nisu u stanju da i sami prave takve zurke. Bosko nema iluzija da bi "pederi i feministkinje' koji podrzavaju Marinku ikada mogli da glasaju za njega, zato bi od svakog napada na Palmu mogao samo da izgubi glasove. Mislis da bi Kostunica osudio Plamu i podrzao to sto rad Marinka? Od njega bi dobila odgovor da je danas Sv. Jeremija, a za slavu se ne raspravlja o maloletnickoj prostituciji.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mislim da se tu ne radi o tome ko koga podrzava, nego o novom pravcu Obradovica - on kao zeli da se opet prikaze kao novo lice, da on nikada nije bio na vlasti, da su svi iz opozicije luzeri i bivsa vlast koja nikada nece dobiti glasove ljudi koji misle da Vucic treba da sjase sa vlasti.

 

Klasicno politicenje i demagogija - samo sto ovde nije u pitanju uzrok stanja u politickom zivotu, nego njegova posledica. Videli smo kako je to bilo u CG - izasle su tri totalno razlicite izborne liste koje su samo napadale rezim i dobile vecinu. Ovde cim cujes "mi nismo za Vucica, a jos manje za neke jos gore politicare u opoziciji" jasno ti je da je u pitanju slaganje sa SNS vladavinom i njihovih 55% i pokusaj da se nekako dobije 5% i glumi opozicija.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, DJORDJE said:

Ja tu ne vidim nista cudno i iznenadjujuce. Njegova baza vidi Palmu kao uzornog domacina, eventualno mu zavide jer nisu u stanju da i sami prave takve zurke. Bosko nema iluzija da bi "pederi i feministkinje' koji podrzavaju Marinku ikada mogli da glasaju za njega, zato bi od svakog napada na Palmu mogao samo da izgubi glasove. Mislis da bi Kostunica osudio Plamu i podrzao to sto rad Marinka? Od njega bi dobila odgovor da je danas Sv. Jeremija, a za slavu se ne raspravlja o maloletnickoj prostituciji.

 

Ja sam neprijatno iznenađena. Boško Obradović je 2016.-2017. godine bio u Koaliciji sa DJB i predizborna parola im je bila "Da ovi odu, a da se oni ne vrate".

 

"Oni" tačnije DS i tadašnji predsednik DS-a Bojan Pajtić pomogli su Koaliciji Dveri-DJB da uđu u Skupštinu Srbije ( sećam se da je Pajtić prvi reagovao u vezi Zapisnika sa biračkih mesta i naknadnim brojanjem glasačkih listića ova Koalicija je ušla u Skupštinu ).

 

Posle toga Dveri su nastupale samostalno, do formiranja SZS. Tada Bošku Obradoviću nisu smetali "oni" i iz stranke je izbačen Nogo koji se nije slagao da Dveri uđu u SZS.

 

Boško Obradović koji je bio član osnivač  SZS i današnji Boško Obradović izgledaju kao dve potpuno različite ličnosti. Ne bi me iznenadilo da se sada Nogo vrati u stranku.

 

Ja sam do sada bila pasivan član Dveri, a od sada..biću još pasivnija... Ne dopada mi se ova sadašnja politika stranke, a nisam jedina kojoj se to ne dopada..

 

Što se Koštunice tiče, čovek se povukao iz javnog života. Lično verujem da bi osudio Palmino ponašanje, a šta misli o Mariniki Tepić..to ne mogu da znam 🙂 

 

Koštunica i Obradović ne mogu da se porede, i ne mogu da se porede Dveri i DSS iz xyz razloga.  

 

  

54 minutes ago, goldberg said:

. Videli smo kako je to bilo u CG - izasle su tri totalno razlicite izborne liste koje su samo napadale rezim i dobile vecinu..

 

Crna Gora se dosta razlikuje od Srbije. Oni su mogli da idu u više kolona jer je i raspoloženje birača bilo naklonjeno opoziciji..a iza opozicije stala je i Crkva.

 

Ne znam da li u Srbiji mogu da se naprave 2-3 kolone...To je, po meni rasipanje glasova.

 

I posle ovih izjava Boška Obradovića ne znam ko bi pored Dveri činio tu 2 ili 3 kolonu..i da li bi prošli cenzus.  

Link to comment
Share on other sites

  • Lobotomija changed the title to Opozicija u Srbiji - istine, zablude, bojkot i trojanski konji...
  • 40Wins pinned and unpinned this topic
  • 40Wins locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...