Kronostime Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 12 minutes ago, mrd said: Ne zabranjuj ono što nećeš isterati! Ja sam sa mojom gazdaricom imao slične rasprave. Zabrani im nešto da rade i posle kao ne vidi da to rade. Nikad nisam branio, niti tražio nešto, što neću da poštujem. Sent from my LM-G710VM using Tapatalk Ovde mora detaljno ispovedanje da padne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 Sofijinoj majci je bilo bitnije da se sprda i snima histericnu reakciju cerke (jb, bice to doosta lajkova na internetu), umesto da Sofiji, bez snimaka, objasni na samom pocetku da to ne sme da radi i da time ne postize nista. Jebo roditelje kojima treba internet publika i odobravanje iste za vaspitanje dece.Svako može da napravi dete, treba ih naučiti. Tu mnogi padaju!Sent from my LM-G710VM using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 5 minutes ago, mrd said: Svako može da napravi dete, treba ih naučiti. Tu mnogi padaju! Sent from my LM-G710VM using Tapatalk O tome i pricam - treba ih uvoditi u svet putem sistema obaveza i nagrade za ispunjavanje istih, a kazne za suprotno. Mogao bi neki dobrocudni moderator da splituje ovo u Vaspitanje dece - svoje i tudje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 22 hours ago, Constantin said: Moj pokojni ćale nikad nije slušao muziku. Ja sam odraso uz Cepeline, Parpl, AC-DC....i sam sam se bavio muzikom, imao bend i sve je bilo u znaku hard roka. Naravno, tokom godina se nešto ticalo i bluza, džez roka, a nije mi bila strana ni klasika.... Najstariji sin je istog muzičkog afiniteta i najžešći fan muzike u mojoj porodici. Vidim i da je devojka sa kojom živi već peta godina, na istoj liniji. Imali smo mi i zajedničke koncerte po Nišu, Galiju, Kerbe,r a Boga mi, ne tako davno smo išli i na AC-DC...onako porodično.... Drugi sin....razmišljao sam, da li sam negde pogrešio, slušao je neki sladunjavi pop, inostrani, i nešto malo domaće.... Blizanci...stariji, a za to krivim njegovu suprugu, sluša ove domaće limunadice, nazovi pop, ne znam ni ja šta je... Blizanac...mlađi....isteruje me iz takta....voli najviše da pusti neke "crkvene pesme"....volim i ja horove da poslušam, ali ovo... Eto...četiri različita čoveka, ali na istom mestu rasli, pod istim uticajem...a opet toliko različiti. Razlika u godinama, najstariji je 89. drugi 92. a blizanci 98. I kako mogu da razumem ove starije, ove blizance ne mogu nikako, i ne mogu da shvatim koliko je razlike među njima, a samo pet minuta razlike. Znači, ista porodica, ista osnovna, srednja škola (fakulteti različiti doduše), isto društvo....a toliko različiti... Cetvoro dece nije sala. Svaka cast majstore Lako cemo za muziku. I mojih dvoje slusaju potpuno razlicit repertoar, ja sam im poturao ono sto ja slusam, ali sa djelimicnim uspjehom. Isli smo i na neke koncerte nasih grupa i kaze meni kcerka na koncertu Bajage u Torontu, ne mogu da vjerujem da gledam uzivo Bajagu. Moj sin bi isao samo da gleda Vlatka Stefanovskog, ali njega nema pa nema. Dodji Vlatko cim korona prodje 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 5 minutes ago, Amigo said: Cetvoro dece nije sala. Svaka cast majstore Lako cemo za muziku. I mojih dvoje slusaju potpuno razlicit repertoar, ja sam im poturao ono sto ja slusam, ali sa djelimicnim uspjehom. Isli smo i na neke koncerte nasih grupa i kaze meni kcerka na koncertu Bajage u Torontu, ne mogu da vjerujem da gledam uzivo Bajagu. Moj sin bi isao samo da gleda Vlatka Stefanovskog, ali njega nema pa nema. Dodji Vlatko cim korona prodje Vodis dete da gleda Bajagu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 2 hours ago, mrd said: Ja sam mislio ti govoriš o mladima, a ti o našoj generaciji. Tu se slažemo, svako ima ogledalo. To je bar jasno. 🙂 Propalo to i sve upropastilo nekim PC-em To se odnosi na generacija iz Ex-Yu koje jesu propale. Tu i tamo neko je mozda isplivao, ali generalno su to propale generacije. Just now, Kronostime said: Vodis dete da gleda Bajagu? Sta fali Bajagi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomiprunet Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 (edited) 1 hour ago, mrd said: Jedno dete nisam ošamario. Interesantno je da su bili prilično set. Jednom je stariji napravio pičvajz u školi poslali ga kod direktora, a on molio da ne zovu kuću i da će sam da snosi posledice. Čovek me posle pitao šta to mi radimo sa decom da su tako odgovorni. Ja čudom samo odgovorio da oni znaju šta je u redu, a šta ne. Da ponovim nikad ih niko nije udario. Što se tiče tih dečijih histerija, nekad moraš to i da preživiš. Svaki put kad su nam babe bile u poseti klinci bi navikli da kukaju na kasi u prodavnici za slatkišima na polici. Posle baba 2 puta i prestaju. :)@Kronostime Kakav despot zla kob! Sent from my LM-G710VM using Tapatalk To se ja malo zezam. Ni nas roditelji nisu tukli. Ok jednom jeste ali onako rukom po turu jer smo ja i sestra pobegli na obliznje jezero iako je mama rekla da ne moze. Imali smo oko 6-7godina. mama dosla po nas na biciklu a mi vicemo, vidi sta znam i skok na glavu u jezero. Zamisli sad da neko dete ode samo na jezero da se kupa? sad deca ne idu sama ni do skole. Ne fali ni meni a ni sestri nista. Edited February 7, 2021 by Slavisa iz Tavankuta Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 1 hour ago, Amigo said: To se odnosi na generacija iz Ex-Yu koje jesu propale. Tu i tamo neko je mozda isplivao, ali generalno su to propale generacije. Zbunjujes, prvo si pisao o mladima i tome kako ne znaju nista, a sad o generacijama exYU. Nije ni cudo sto se ne razumemo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 15 minutes ago, mrd said: Zbunjujes, prvo si pisao o mladima i tome kako ne znaju nista, a sad o generacijama exYU. Nije ni cudo sto se ne razumemo. Znam, nije cudo, zato me nemoj vise gnjaviti glupostima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted February 7, 2021 Share Posted February 7, 2021 55 minutes ago, Amigo said: Znam, nije cudo, zato me nemoj vise gnjaviti glupostima. Niko tebe ne gnjavi glupostima, ti ne shvatas pa ti je zao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted February 12, 2021 Share Posted February 12, 2021 Kakvi su ljudi danas, slika govori vise od rijeci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted February 13, 2021 Share Posted February 13, 2021 On 2/7/2021 at 10:06 PM, Amigo said: Sta fali Bajagi? Ma od Silvane do Nirvane... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted February 13, 2021 Share Posted February 13, 2021 Quote Jergović: Vedrana Rudan jedini je hrvatski intelektualac i umjetnik cijepljen protiv covida. Hrvatski zlovoljnici zamjerili su joj što se išla cijepiti u Srbiju. Srpski zlovoljnici zamjerili su joj jer je nekoga u Srbiji ostavila bez cjepiva. Primjedbe su s obje strane jednako budalaste. ..... https://www.24sata.hr/news/jergovic-vedrana-rudan-jedini-je-hrvatski-intelektualac-i-umjetnik-cijepljen-protiv-covida-745284 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted February 17, 2021 Share Posted February 17, 2021 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milenko Puzigaca Posted February 18, 2021 Share Posted February 18, 2021 Meni ovaj snimak nije naročito inspirativan, naprotiv, možda je čak malo patetičan. Zbg čega, pa očigledno i jedan i drugi sa ovog snimka sebe vide kao žrtve, a ko sebe vidi kao žrtvu, taj je već poražen. Da budem i ja malo patetičan "ko hoće da pobedi svoje neprijatelje, u srcu treba da mu tinjaju mržnja i bes, a ne samosažaljevanje, i tako će pobediti svoje neprijatelje; ali samo da tinjaju, jer tvoje srce je tvoj neprijatelj, što bi rekli vulkanci, ili klingonci, tako nešto, i ko hoće da pobedi svoje neprijatelje treba da postane glava, a ko postane glava, srće će morati iščupat". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts