Jump to content

Bliski Istok


A sad

Recommended Posts

1 hour ago, 40Wins said:

Piše Z92 da su između ostalih, Saudijska Arabija i UAE zvanično pozvani da se priključe BRIKSU.

Nemoj Amerikanci da svrgavaju Al Saude i prave Saudijsko proleće dok Mitro i Sergej ne odrade ugovore, taman su ušli u lovu.

Argentina, Ujedinjeni Arapski Emirati, Etiopija, Egipat, Iran i Saudijska Arabija su novečlanice BRIKS-a ili još to nisu ?

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Constantin said:

Argentina, Ujedinjeni Arapski Emirati, Etiopija, Egipat, Iran i Saudijska Arabija su novečlanice BRIKS-a ili još to nisu ?

 

Argentina? Zar oni ne treba da dobiju desnicarsku vladu na dolazecim izborima, koja planira da obnovi i normalizuje saradnju sa SAD pre svega na spoljnopolitickom planu?
Uopste me ne bi cudilo, s obzirom na to koliko je drzava dezintegrisana i vodjena od strane pajaca, da je odlazeca vlada potpisala pristupanje BRICS-u 😄 

Kakav "Kutuzovski potez" 😄 
Kvalitetan sou.

Edited by RatzenStadt
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Masovni napad Hamasa na Izrael, 5 hiljada raketa, infiltracija teroristickih timova... nesto nevidjeno do sada.

 

Jbg, posle ce im djavo biti kriv kad usledi odgovor. Hamas je ovo zapoceo, vreme je da Izrael zavrsi sa tim, jednom za svagda. 

  • Like 2
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Jezivo kako su Izraelske obaveštajne službe zakazale ...

Ova operacija Hamasa sigurno je spremana mesecima ...

Užasni snimci pristižu, bukvalno vojnici IDF poginuli i zarobljeni u vešu, ne znaju šta ih je snašlo ...

Nažalost,očekuju nas jako krvavi dani na BI, za sada koliko vidim sukobi se vode samo u pojasu Gaze,ali ako se požar proširi i na Zapadnu obalu,Jerusalim i Palestinska naselja u Izraelu bojim se da će predhodne dve intifade biti dečija pesmica u odnosu na ono što se sprema ...

Link to comment
Share on other sites

Ladno su upali u neku bazu i pobili i zarobili vojnike?!? 

 

Au bre, posle ovoga smejati se Rusima je glupo. Na kraju krajeva od Rusa se i ocekuje "lako cemo" i "ma nece da se desi" mentalitet jer realno Rusiji ko zemlji opasnost spolja ne preti, jer cak i da ih svi ostali zajedno napadnu tu je termonuklearno oruzje da izjednaci rezultat.

 

Izraelci znaju da im komsije rade o glavi non stop i onda ih uhvate sto mare napisa bukvalno spustenih pantalona.

 

Inace bice problem za izraelsku vojsku ako Hamas ima dosta fpv kamikaza i dronova sa bombicama. Videh mucan snimak clana posade merkava tenka koga rulja razvlaci a tenku skoro pa nista, sad citam da je tenk napadnut dronom. 

 

Merkava inace vazi za najbolje zasticen tenk na svetu (dosta oklopa jer je kamenjar pa tezina od skoro 70tona nije problem).

Edited by MeanMachine
Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Odgovor na ovo će biti brutalan. Mislim da više niko neće zamerati ništa Izraelu. I to malo podrške što su imali u Evropi Palestinci gube ovim. Neshvatljiv potez Hamasa. Ovo čak ne odgovara ni Rusiji jer oni imaju solidne odnose sa Izraelom tako da ne verejum da su oni iza ovoga.

 

Masovni zločini su već dokumentovani, na jednoj bus stanici pobijeni civili i naslagani. Otimaju se civili i odvoze u Gazu, mrtve izraelske vojnike vuku po ulici. Užas. Ne verejem da će iko trepnuti posle ovoga makar izrael poravnao Gazu u narednim danima.

 

Po ne baš pouzdanim izvorima Hamas je zauzeo sela odma uz jugoistočnu granicu. Izraelci su organizovali otpor u Serdotu i tu se vode borbe. Po nekim izvorima ima borbi čak i u Netivotu i Ofkaimu ali te informacije nisu baš pouzdane, bar ono što sam ja video. Evo mape sa označenim naseljima gde su palestinci napali :

 

F70yAx7WYAApjHp?format=jpg&name=medium

 

Trebaće tu dan-dva da se iskristališe da li Hamas drži front ili će ovo biti samo upad dok ne stignu Izraelske rezerve a onda bežanija nazad u Gazu.

 

Smejati se rusima je potpuno opravdano jer se njima katastrofalni propusti dešavaju posle godinu i po dana rata. Mi ovde gledamo prve sate operacije. Mosad je definitivno zakazao ali vojska već odgovara. Avijacija već uništava hamasovce, ima i video materijala već objavljnog od njih. Prilično sam siguran da već od sutra neće biti moguće nikakvo iznenađenje protiv Izraelaca. Jedino ako imaju FPV dronove tako mogu da ugroze Izraelce pošto od toga za sada nema odbrane.

 

Edited by Klotzen
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, Clash said:

Kakvi iskompleksirani retardi, majko mila. 

10 minutes ago, A sad said:

 

Ne sumnjam u to. A i vreme je vec da se isprave greske iz proslosti. 

Izgleda da ovi teroristi to i očekuju, čim su uzeli ovoliko taoca. 

Link to comment
Share on other sites

Baš iznenađujuće ozbiljna akcija, ozbiljnu štetu im je napravio Hamas. Sad vidim da Hezbolah najavljuje podršku u slučaju da Izraelci krenu u kopneni kontrapad, koji je izgleda upravo počeo.  Biće ovde jada velikih po svoj prilici.

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • fancy pinned this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...