Stiletto Posted April 1 Posted April 1 5 hours ago, MeanMachine said: Nije uopšte fiksan kao judaizam. Ovde grešiš. Još u Isusovo vreme Judejci su se delili u pet glavnih grana, zavisno od toga kako praktikuju veru: Fariseji, Sadukeji, Eseni, Ziloti, Samarićani. A bilo je još manjih pobočnih grana. A danas tek ima mali milion grana judaizma. 1 1
Angelia Posted April 1 Posted April 1 On 3/31/2026 at 7:13 AM, djura.net said: Svaki zakon koji je pisan ili vazi samo za jednu grupu ljudi ili etnicku skupinu je mnogo vise od duboko sumnjivog. Znaci, da opovrgnemo tvrdnju, zakon se ne odnosi samo na Palestince. Pise "Whoever intentionally causes the death...with the aim of denying the existance of the State of Israel" i nije samo smrtna kazna, nego I dozivotni zatvor. Jedno od ta dva. Znaci ako ubije gradjanina ili resident of Israel. Nije toliko lose napisan kako su mediji tvrdili. I dalje mislim da nije dobro promisljen ali tesko da ce pasti na diskriminaciji.
djole Posted April 2 Posted April 2 Generacijama živiš na nekoj zemlji, neuporedivo si bliži srodnik originalnih Izraelita i Jevreja od nekoga iz Poljske ili SAD koji dođe tu pa ti prvo prosipa đubre ispred kuće ili pomije za stoku kako bi ih tu hranio (da, izguglajte), onda ti zapali kuću, pa ako ni to ne uspe, onda ti s puškom u ruci kaže da je to njemu obećano od Boga i da se gubiš odatle. Ako ubiješ govno, čeka te po kratkom postupku omča koju je spremila ova nakaza u svakom smislu te reči: Duboko bolesno društvo za koje se plašim da nažalost više nema povratka. 4
Big Ticket Posted April 2 Posted April 2 Нема других ријечи, да је било ко други ко се сматра дијелом западног свијета овако нешто изгласао и још се хвалио с тим, друга би се пјесма пјевала. Изузетно болесна политичка агенда
NMX Posted April 2 Posted April 2 Sigurno ima neko preneseno značenje, izvučeno je iz konteksta, nemojmo prerano izvoditi zaključke, jedina demokratija, hi-tech društvo, and so on and so forth 4
Delfinarijum Posted April 2 Posted April 2 Svako drustvo koje smatra da je izabrano ili nebesko, bolesno je. 4
fancy Posted yesterday at 06:16 AM Posted yesterday at 06:16 AM On 4/2/2026 at 11:06 AM, Delfinarijum said: Svako drustvo koje smatra da je izabrano ili nebesko, bolesno je. To sa izabranim, nebeskim, whatever, imaš u svakom društvu kao glavni talk point vladajućeg establišmenta. I svi su više manje bolesni ako tako gledaš. Čist populizam. That's the way of the post-2000 world. Ono što jeste zaista opasno (ne bolest, bolest se leči) je agresivno, pomognuto nuklearnim gorivom religije, širenje i agenda razračunavanja s nevernicima na polako zauzimanim teritorijama. To je ono što se tiho događa u Evropi već više od decenije, a sve to dok Evropa spava uljuljkana u svoj safe european home san i povremene povike new age self-righteous čirlidera "držte lopova, koji kažu da su izabrani". Well, good luck habibi. 1
DJORDJE Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Izrael u svojoj istoriji ima dve smrtne kazne, od kojih je jedan Ajhman. Kina sa druge strane svake godine pogubi po par hiljada ljudi, a srpski humanisti ni da trepnu. 4
Delfinarijum Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 1 hour ago, DJORDJE said: Izrael u svojoj istoriji ima dve smrtne kazne, od kojih je jedan Ajhman. Kina sa druge strane svake godine pogubi po par hiljada ljudi, a srpski humanisti ni da trepnu. Samo jedan mali problem. Trenutno smo na temi bliski istok. A moje protivljenje smrtnoj kazni ne zavisi od toga da li je sprovodi Izrael, Kina, Tanzanija ili Marsovska Konfederacija. 4
DJORDJE Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 1 hour ago, Delfinarijum said: Samo jedan mali problem. Trenutno smo na temi bliski istok. A moje protivljenje smrtnoj kazni ne zavisi od toga da li je sprovodi Izrael, Kina, Tanzanija ili Marsovska Konfederacija. Ma ne sumnjam, samo konstatujem da humanisti zaobilaze temu o Kini.
Helena Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Obavezno pominjanje Kine kao...msm, zašto? USA i Izrael napadaju "preventivno", Izrael je pobio 100.000 ljudi, ali Kina..🤨 Kina deluje kao oaza naspram američkog ludila.
Stiletto Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 21 minutes ago, Helena said: Obavezno pominjanje Kine kao...msm, zašto? USA i Izrael napadaju "preventivno", Izrael je pobio 100.000 ljudi, ali Kina..🤨 Kina deluje kao oaza naspram američkog ludila. Kina je tokom komunističke vladavine pobila što direktno masovnim pogubljenjima što indirektno glađu okolo osamdeset miliona ljudi. I to svojih državljana. Ne deluje baš kao oaza. 4
40Wins Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 28 minutes ago, Helena said: i🤨 🤨 Kina deluje kao oaza naspram američkog ludila. Pitaj Ujgure kako im je u koncentracionoj oazi za prevaspitavanje i obuku kako bi to Kinezi zvanicno nazvali, gde se žene prisilno sterilišu, ljudi muče i ponižavaju. 3
Helena Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 5 minutes ago, Stiletto said: Kina je tokom komunističke vladavine pobila što direktno masovnim pogubljenjima što indirektno glađu okolo osamdeset miliona ljudi. I to svojih državljana. Ne deluje baš kao oaza. Ovog momenta deluje kao oaza. Što se pak indirektnog ubijanja, tvrdi kapitalizam nije ubijao, jer konje ubijaju zar ne? Nije mi cilj zapravo bio ni upoređivati, ali ubacivati Kinu pod obavezno je Fox fazon polemike. 4 minutes ago, 40Wins said: Pitaj Ujgure kako im je u koncentracionoj oazi za prevaspitavanje i obuku kako bi to Kinezi zvanicno nazvali, gde se žene prisilno sterilišu, ljudi muče i ponižavaju. Ne, neću ih pitati. Ali neću ni pisati da im je to bilo "od nacionalnog interesa" što se uvek radi kad se opravdava američka nasilna politika. Ovde plus i izraelska.
Stiletto Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 18 minutes ago, Helena said: Ovog momenta deluje kao oaza. Što se pak indirektnog ubijanja, tvrdi kapitalizam nije ubijao, jer konje ubijaju zar ne? Nije mi cilj zapravo bio ni upoređivati, ali ubacivati Kinu pod obavezno je Fox fazon polemike. Ni jedan kapitalizam nije ubio četrdeset miliona ljudi, sopstvenih građana, glađu. Kinu si prva pomenula ti. A in my humble opinion direktno jesi poredila Kinu i SAD. 2 2
Helena Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 14 minutes ago, Stiletto said: Ni jedan kapitalizam nije ubio četrdeset miliona ljudi, sopstvenih građana, glađu. Kinu si prva pomenula ti. A in my humble opinion direktno jesi poredila Kinu i SAD. Šta želiš da kažeš, sem frljanja brojkama? Nastavila sam se na post Đorđa koji je prvi pomenuo Kinu. Tamo gde Amerikanci zaseru ko što je ova budala uradila, ubaci se Kina. Nije mi ni to bila namera, ali može da se poredi tako kako insinuiraš, Kinezi nisu nikog još napali. A evo još jednog mudre izjave mudrog predsednika 1
Barkley#34 Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Kinu pominjati u pozitivnom kontekstu u odnosu na neku drugu veliku silu kada su u pitanju gaženja ljudskih prava, masovna ubistva i slične poslastice je teška budalaština. Gazila je i tlačila naširoko i nadugačko. Uvlačenje Kine u priču kada se kritikuje sadašnje ponašanje npr. Amera i Izraela je niđe veze jer se od ovih drugih ipak očekuje neki standard u ponašanju a od Kine ne. 1 2
Helena Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 21 minutes ago, Barkley#34 said: Kinu pominjati u pozitivnom kontekstu u odnosu na neku drugu veliku silu kada su u pitanju gaženja ljudskih prava, masovna ubistva i slične poslastice je teška budalaština. Gazila je i tlačila naširoko i nadugačko. Uvlačenje Kine u priču kada se kritikuje sadašnje ponašanje npr. Amera i Izraela je niđe veze jer se od ovih drugih ipak očekuje neki standard u ponašanju a od Kine ne. Kad smo kod budalaština teških i poslastica, da li bi mogao da mi kažeš zbog čega se vodi ovaj rat i da li ga smatraš opravdanim?
Darko Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 1 hour ago, Helena said: Kina deluje kao oaza naspram američkog ludila. Kakav biser. Pročitaj malo o Great Leap Forward i Cultural Revoluton. A danas malo i o tretmanu Uyghura. 2
akisaki Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 1 hour ago, 40Wins said: Pitaj Ujgure kako im je u koncentracionoj oazi za prevaspitavanje i obuku kako bi to Kinezi zvanicno nazvali, gde se žene prisilno sterilišu, ljudi muče i ponižavaju. Da pitamo hiljade Ujgura koji su se pridruzili Islamskoj drzavi? 4 minutes ago, Darko said: Kakav biser. Pročitaj malo o Great Leap Forward i Cultural Revoluton. A danas malo i o tretmanu Uyghura. A tretman Hui muslimana?Znamo da je u Kini bilo koja religija zabranjena.Al je interesantno kako se borci za "ljudska prava" sete Ujgura boraca Islamske drzave(znamo ko ju je osnovao)😀
Barkley#34 Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 14 minutes ago, Helena said: Kad smo kod budalaština teških i poslastica, da li bi mogao da mi kažeš zbog čega se vodi ovaj rat i da li ga smatraš opravdanim? Pisao sam više puta na temu ovog rata, ima na odgovarajućoj temi pa potraži ako te zanima moje detaljno mišljenje.
Darko Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 10 minutes ago, akisaki said: A tretman Hui muslimana?Znamo da je u Kini bilo koja religija zabranjena.Al je interesantno kako se borci za "ljudska prava" sete Ujgura boraca Islamske drzave(znamo ko ju je osnovao)😀 Koja ti je poenta? Smeta ti spomen desetine miliona pobijenih ljudi, sopstvenih građana "oaze" Kine?
akisaki Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago On 3/31/2026 at 3:07 AM, Angelia said: Pa da, slazemo se, ako je samo za Palestince, mislim da ce imati backlash. Plus, ionako su samoubilacki napadi. Njih smrtna kazna ne plasi. Imali su (Izrael) politiku koja se borila protiv "pay for slay" politike Fataha. Sad se retko koristi, iako je imala neki efekat ali nije bas bila popularna. To kad neko izvrsi teroristicki napad, da odu, izvedu porodicu iz kuce, I poruse kucu. Da ne bi bilo incentive da salju samoubice u napade, jer ce porodica dobiti isplatu od Fataha. Nama to verovatno zvuci okrutno, ali je imala neki efekat. Pravda ME way. Ne mogu da kazem da imam predlog kako da umanje terorizam. Ovaj zakon mozda spreci situaciju sa Synwarom. Generalno mislim da teroriste treba eliminisati, ali ovaj zakon nije dobro promisljen. Sto me ne cudi od Ben Gvira, I njegovih saradnika. Ovo ga ne cini bolesnikom, ali ocigledno ne bas specijalno pametnim. Populisticki zakon. Na kratke staze, da, eliminises teroriste, na duze staze, ne bas pametno. Mislis na Setlere.Da vidimo koliko njih ce dobiti smrtnu kaznu.Ipak se radi o jedinoj demokratiji na BI.
akisaki Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 28 minutes ago, Darko said: Koja ti je poenta? Smeta ti spomen desetine miliona pobijenih ljudi, sopstvenih građana "oaze" Kine? Koja je poenta ubacivanje Kine ili bilo koga drugog na temi BI?Suze se rone za ubijenim u Kini a za Palestince?Pa jednog od najvecih koljaca su Izraelci postavili za predsednika Siriji, kurve iz Evrope ga docekuju sa najvecim pocastima, ali Kina.....
Darko Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 3 minutes ago, akisaki said: Koja je poenta ubacivanje Kine ili bilo koga drugog na temi BI?Suze se rone za ubijenim u Kini a za Palestince?Pa jednog od najvecih koljaca su Izraelci postavili za predsednika Siriji, kurve iz Evrope ga docekuju sa najvecim pocastima, ali Kina..... To reci Heleni koja je počela sa poređenjem. Nije mi jasna tvoja reakcija, jesmo li ti pecnuli idole?
Recommended Posts