Angelia Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 1 hour ago, berti said: Rekli su? Rekao je i onaj ludak iz Koreje da ce unistiti Juznu Koreju. Rekao je i moze to da učini. Nista manje nije lud od ovih u Iranu. Iranski politicar je rekao za nuklerno oruzje. Pakistan demantovao to, ali osudio politiku Izraela. Dakle, još jedna zemlja koja je protiv Izraela. Ali i probali koristeci svoje proxy teroriste. Osuditi politiku, I reci cilj nam je da unistimo zemlju, nije ista izjava. Iranski rezim zove Izrael "one bomb state", sto je jasno. Decenijama finansiraju i prave terorizam u regionu, sa jednim ciljem, unistenje jevreja i Izraela. To i otvoreno govore. Sad qqll kad im je Izrael pokazao da mogu da poljuljaju islamisticki rezim. Bukvalno kao I Hamas I Hezbollah, naprave stetu a onda vicu "cease fire". Izrael ih nije naterao da gadjaju civilne ciljeve. Gde je sada osecaj za gradjane Izraela koji ginu? Potrosila se empatija na Gazu, Liban I Siriju.... iako nisam videla neku veliku empatiju za Liban I Siriju. 1
MilošVB Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago (edited) Slagali se mi sa njim ili ne, moram priznati da @robespierre pošteno nastupa, bez nekog uvijanja i lažnih opravdanja/izgovora. Edited 20 hours ago by MilošVB 1
berti Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 29 minutes ago, Angelia said: Ali i probali koristeci svoje proxy teroriste. Osuditi politiku, I reci cilj nam je da unistimo zemlju, nije ista izjava. Iranski rezim zove Izrael "one bomb state", sto je jasno. Decenijama finansiraju i prave terorizam u regionu, sa jednim ciljem, unistenje jevreja i Izraela. To i otvoreno govore. Sad qqll kad im je Izrael pokazao da mogu da poljuljaju islamisticki rezim. Bukvalno kao I Hamas I Hezbollah, naprave stetu a onda vicu "cease fire". Izrael ih nije naterao da gadjaju civilne ciljeve. Gde je sada osecaj za gradjane Izraela koji ginu? Potrosila se empatija na Gazu, Liban I Siriju.... iako nisam videla neku veliku empatiju za Liban I Siriju. Dakle, sem pretpostavke nema dokaza da bi bacili nuklearne bombe. A sto se tice empatije... Ti si vise puta bas pokazala veliki stepen empatije prema civilnim zrtvama u Gazi. Ogroman broj ljudi osuđuje ovo sto Izrael radi u Gazi, ogroman broj onih koji niti su antisemiti, niti su islamisti. Zašto? Podlegli lažima? Nego, sta ti mislis, hoce li se Netanjahu i drustvo odazvati pozivu medjunarodnog suda. Da li , po tebi, treba da se odazove?
Eddard Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 30 minutes ago, berti said: Dakle, sem pretpostavke nema dokaza da bi bacili nuklearne bombe. Kako zamišljaš to dokazivanje da bi neko nešto uradio? Imaju je, prete da će je baciti, a generalno su islamski fundamentalisti koji mrze Izrael. If it looks like a duck, walks like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck. Ili da se sačeka da polete u vazduh (bombe, ne patke) i onda da reaguju? 8 3
Angelia Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 1 hour ago, berti said: Dakle, sem pretpostavke nema dokaza da bi bacili nuklearne bombe. A sto se tice empatije... Ti si vise puta bas pokazala veliki stepen empatije prema civilnim zrtvama u Gazi. Ogroman broj ljudi osuđuje ovo sto Izrael radi u Gazi, ogroman broj onih koji niti su antisemiti, niti su islamisti. Zašto? Podlegli lažima? Nego, sta ti mislis, hoce li se Netanjahu i drustvo odazvati pozivu medjunarodnog suda. Da li , po tebi, treba da se odazove? Samo pitam da li se drzi isti standard empatije, to je to. Neki su podlegli ideoloskoj indoktrinaciji, nekima nista ne valja kod Izraela, neki uopste ne razumeju situaciju...imas raznih razloga. I ne, ne mislim da ce se ikad ijedan izraelac odazvati pozivu "medjunarodnog suda" I ne mislim da treba, jer nikad nece dobiti fer sudjenje, I sa druge strane imaju dobar legalni sistem koji funkcionise. Vidimo I ko poteze optuzbe, I druge institucije, koje nikad ne osudjuju nikoga kao Izrael. To je svakom razumnom jasno.
berti Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 1 hour ago, Angelia said: Samo pitam da li se drzi isti standard empatije, to je to. Neki su podlegli ideoloskoj indoktrinaciji, nekima nista ne valja kod Izraela, neki uopste ne razumeju situaciju...imas raznih razloga. I ne, ne mislim da ce se ikad ijedan izraelac odazvati pozivu "medjunarodnog suda" I ne mislim da treba, jer nikad nece dobiti fer sudjenje, I sa druge strane imaju dobar legalni sistem koji funkcionise. Vidimo I ko poteze optuzbe, I druge institucije, koje nikad ne osudjuju nikoga kao Izrael. To je svakom razumnom jasno. Čekaj, da li ti drzis isti nivo empatije? Ne treba da se odazovu, znaci sami sebi ce da sude. A zasto nece da imaju fer suđenje? Svi su antisemiti, svi su islamisti... Bice da se boje da ce na videlo izaci svi njihovi zločini. Onda niko ne treba da se odazove pozivu tog suda. Svako da radi šta hoce i boli ga uvo. 2 hours ago, Eddard said: Kako zamišljaš to dokazivanje da bi neko nešto uradio? Imaju je, prete da će je baciti, a generalno su islamski fundamentalisti koji mrze Izrael. If it looks like a duck, walks like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck. Ili da se sačeka da polete u vazduh (bombe, ne patke) i onda da reaguju? Vrlo je opasno na osnovu pretpostavki zakljucivati. Sutra ce da procene da je ovaj neprijatelj, preksutra neko drugi...
Eddard Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 4 minutes ago, berti said: Vrlo je opasno na osnovu pretpostavki zakljucivati. Sutra ce da procene da je ovaj neprijatelj, preksutra neko drugi... Pa ti to vidiš kao pretpostavku, Izrael kao realnu pretnju. Iliti obaveštajnu informaciju. Kako hoćeš. Nije sigurno 'digo im se jutros na nedužni Iran'.
berti Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 7 minutes ago, Eddard said: Pa ti to vidiš kao pretpostavku, Izrael kao realnu pretnju. Iliti obaveštajnu informaciju. Kako hoćeš. Nije sigurno 'digo im se jutros na nedužni Iran'. Kako god, bezuslovno podrzavanje Izraela i apsolutno opravdanje za sve sto radi je meni nešto odvratno. 2
djura.net Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago bbc Before Israel began its attacks, Iran had what the US described as the "largest ballistic missile arsenal" in the Middle East. Estimates vary from between 2,000 to 3,000. Some of those, and the factories in which they were produced, have already been hit by Israel. The IDF also says it has destroyed a third of Iran's surface-to-surface launchers. Nevertheless, Tehran has still been able to fire wave after wave of missiles into Israel, and some have penetrated its sophisticated air defences. And despite Israel's attacks, Iran still has many short range air defence missiles. Justin Bronk, of the defence think tank Rusi, said that while Israel may now be able to claim air superiority over Tehran, it has still not achieved air dominance and the threat of short range missiles remain. --- Iran has the ability to strike western interests in the region. Iranian-backed militant groups in Iraq have targeted western military bases in the region. The US and the UK have been preparing for the worst. There are still around 100 UK personnel based in Baghdad alongside the US military. Their safety is one reason why Kier Starmer, the British prime minister, recently ordered additional RAF Typhoon jets to Cyprus. US and UK military naval personnel and ships are also stationed in Bahrain. The longer this war goes on the greater the risk for western forces in the region. Iran still has the ability to disrupt or choke one of the world's main shipping lanes in the Straight of Hormuz. It may not currently seem wise for Tehran to widen the conflict, but it could do so if it chooses.
Angelia Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 1 hour ago, berti said: Čekaj, da li ti drzis isti nivo empatije? Nivo? Naravno da ne to zavisi od raznih faktora, ja te nisam pitala o nivou, nego o standardu. 1 hour ago, berti said: Ne treba da se odazovu, znaci sami sebi ce da sude. A zasto nece da imaju fer suđenje? Svi su antisemiti, svi su islamisti... Bice da se boje da ce na videlo izaci svi njihovi zločini. Hmm ne, nego dovoljno primera da postoje dvostruki standardi I svim medjunarodnim institucijama prema Izraelu. Da li je zbog antisemitizma ili politike, ili pojedinaca, je potpuno nebitno. 1 hour ago, berti said: Onda niko ne treba da se odazove pozivu tog suda. Svako da radi šta hoce i boli ga uvo. 🤔 gde sam to rekla? Imas zemlje koje prihvataju jurisdikciju suda.
Angelia Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Sad su poslali 10 raketa, sirene u Izraelu se ukljucile, I iskljucile. Nisu ni stigli do granice. Sad vec pocinje da biva besmisleno, za to vreme im Izrael cisti skladista. Ako iranci ne iskoriste priliku da preuzmu zemlju od mula sada, ne znam dal ce ikada. 1
fancy Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Sjebavanje islamističke propagandne TV live on air, moj izabrani snimak za ovaj mesec: Preljepota Dođite, nećete se vr..u jebote ...bježmo Grunfe... 1
suptil Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago @fancy Sta mislis daliIran moze daodgovori reciprocno i da pogodi u live-u Izraelsku televiziju?
033zero330 Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Mule su najavile tako nešto. Postoji neka evakuacija za kanal 12 i 14, ili koje su već televizije u izraelu. Večerašnje slike sa automobilima koji izlaze iz teherana, koje ne moraju biti istinite, samo da daju kontekst, najava ovog tereta i trump: 2
fancy Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 7 minutes ago, suptil said: @fancy Sta mislis daliIran moze daodgovori reciprocno i da pogodi u live-u Izraelsku televiziju? Otkud znam.
Angelia Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 8 minutes ago, fancy said: Otkud znam. Nemaju kad, pokusavaju da ubiju civile. Reciprocno...mislim sto volim taj izraz. 20 minutes ago, suptil said: @fancy Sta mislis daliIran moze daodgovori reciprocno i da pogodi u live-u Izraelsku televiziju? Nije tebi jasno da oni namerno bacaju rakete na najnaseljenije delove Izraela. Kad bi mogli gadjali bi ne televiziju nego skole I obdanista. Sinagogu su vec pogodili.
berti Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 7 hours ago, Angelia said: Nivo? Naravno da ne to zavisi od raznih faktora, ja te nisam pitala o nivou, nego o standardu. Hmm ne, nego dovoljno primera da postoje dvostruki standardi I svim medjunarodnim institucijama prema Izraelu. Da li je zbog antisemitizma ili politike, ili pojedinaca, je potpuno nebitno. 🤔 gde sam to rekla? Imas zemlje koje prihvataju jurisdikciju suda. Kakvi crni faktori kada se govori o civilnim ztrvama. Dvostruki standardi.... Da je tako, Izrael bi popio najtvrđe moguce sankcije od svih mogucih institucija , za pocetak. Sve zemlje onda da prestanu da priznaju jurisdikciju i da rade sta požele.
fancy Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 7 hours ago, Angelia said: Nemaju kad, pokusavaju da ubiju civile. Jedina ideologija islamskih fanatika - što više mrtvih. Ako ne možeš da pobiješ dovoljno neprijatelja, sakrij se iza i podmetni svoje civile, regrutuj stalno nove "mučenike" i šalji ih da ginu u što većem broju. Ideologija smrti.
HAMMER Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 21 hours ago, fancy said: Ovako napisano kao da sugeriše da onda i nije zgoreg da se taj rast potkreše? Btw. šta je 100kk i šta uopšte znači "planiraju"? Neke farme za pravljenje i rađanje? Fond treće dete? Planirali i kod nas svašta na tu temu, no mi evidentno ne jebemo nikog i ništa Da vidimo šta AI kaže na temu ortodoksnih Jevreja: Kako će da dignu to na 75, opet nekom magijom? 🤔 projekcije ortodoksnih jevreja je da ce do 2050 biti 100 miliona (kk) jevreja. ima smisla s obzirom na cinjenicu da su najbrze rastuca zajednica na svetu. ovde gde sam radio nema porodice bez 5+ dece. sa navrsenih 16 godina (kad zavrse srednju skolu) gotovo niko se dalje ne obrazuje vec idu na isivu (njihovu bogosloviju) ili u vojsku (za to moraju da imaju mislim 17 godina). govorimo o londonu. kako oni odgajaju 5-6-7-10oro dece a ja se borim sa jednom meni uopste nije jasno. ono sto znam da je izraelska zajednica ortodoksnih jevreja toliko jaka da je nas fond trece dete smejurija. druga strana medalje je kako ti ljudi zive i zasto je grozno raditi sa njima. dve godine zatucanosti, zaglupljenosti i nevera cemu sam prisustvovao a radio sam do sada na 3 kontinenta i 5 drzava. ljudi zive nekim zivotom amisa u 21om veku u londonu. a da zaboravih da napomenem da posle isive koja moze da traje od dve to 7-8 godina obavenzna zenidba i nastavak reprodukcije. ono sto je zaista specificno za njih je da zive u matrijalhalnom drustvu gde se pravo, identitet a i sama pripadnost prebacuje sa majke na dete a ne sa oca sto je manje vise svuda u svetu. kome god je majka jevrejka njihov je brat (ili sestra). 21 hours ago, DameTime said: @fancy, mislim da je HAMMER vrlo očigledno ciničan u svom postu. ne, nisam bio cinican, vec je ovo neka moja refleksija na jevreje. pogotovu ono tvrdo krilo super religioznih jevreja koje sam upoznao a koji ce uskoro da budu vecina. 1
DameTime Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 30 minutes ago, HAMMER said: ne, nisam bio cinican, vec je ovo neka moja refleksija na jevreje. pogotovu ono tvrdo krilo super religioznih jevreja koje sam upoznao a koji ce uskoro da budu vecina. Znači ja sam se zeznula 1
fancy Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 47 minutes ago, HAMMER said: 100 miliona (kk) Da znaš da sam ovo prvo pomislio al mi izgledalo nerealno velika brojka. Zanimljiv je ceo tekst, ali i pored svega što su napisao nekako sumnjam da su procene ortodoksnih imalo realne. Tj. 51 minutes ago, HAMMER said: koji ce uskoro da budu vecina. Sumnjam u ovo. Ima da se fura do te većine. A opet, manje me plaši ta većina nego islamska većina. Jevreji su ortodoksni za sebe, nisam čuo da im je nametanje "ortodoksnosti" drugima (hrišćanima...) cilj, dok s druge strane... Well, jedan je džihad ljubi ga majka 1
Recommended Posts