fancy Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 3 minutes ago, Amigdala said: Protiv onog neprijatelja covecanstva nije bilo pogresno ni udruziti se sa djavolom. 👆 Nevezano za Bliski Istok, Iran, WWII to upravo i ja govorim na lokalnoj temi u vezi udruživanja protiv AV i njegove mafije...
Amigdala Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 14 minutes ago, Amigdala said: Zapad je uz to imao i jednog tihog ali strateskog saveznika, koji Sovjetima nije bio dostupan 😉 @fancy Znas li na kog saveznika mislim?
fancy Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Osim Enigme ništa mi ne pada na pamet?? (dovoljno je tih, ali u konačnici glasan ) 1
Amigdala Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 3 minutes ago, fancy said: Osim Enigme ništa mi ne pada na pamet?? Upravo to. ULTRA. Bravo! Sad, posto smo pomenuli decepciju, shvatas koja je prednost u realnom vremenu proveravati da li je neprijatelj zagrizao mamac i koliko to pomaze da maksimizujes rezultate svoje strategije! 2
djole Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Tramp otkazao napade na elektrane i kaze da su pregovori o okoncanju rata u toku. Da li je tacno, ili je u pitanju samo jos jedno pumpanje stock market-a pre otvaranja nakon blago receno sumornog vikenda, ostaje da se vidi. 2
Angelia Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 4 hours ago, Smrtokapa said: Naravno da ćemo uvoditi logiku. Ovakvo binarno razmišljanje često viđam - ili su razumni (što znači da rezonuju isto kao mi) ili su fanatici (što znači da ne poseduju ni trunku razuma, pa čak ni nagon za samoodržanjem). U stvarnosti je, kao i obično, sve na jednom širokom spektru. Ok, ajde da pojasnim, jer nisam mislila da ne postoji ni trunka razuma, pa cak ni nagon za samoodrzanjem. Iako pricamo o kultu gde se smrt smatra pozeljnom, cak I zeljenom. Naravno da imaju nagon za samoodrzanjem, imaju bunkere da se kriju. Ali to sve vazi do trenutka kad smatraju da su dovoljno jaki da deluju. A to znaci da su pre ili kasnije opasnost. 4 hours ago, Smrtokapa said: U svakom slučaju, ako se i druge zapadne zemlje umešaju, to će biti u pokušaju da spreče neke kritične ekonomske posledice zbog Ormuskog moreuza, a ne zato što im preti direktna opasnost od iranskog oružja. Nesto mi se cini po reakcijama, da je ipak pretnja od oruzja, ubrzala procese.
Helena Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 2 hours ago, djole said: Tramp otkazao napade na elektrane i kaze da su pregovori o okoncanju rata u toku. Da li je tacno, ili je u pitanju samo jos jedno pumpanje stock market-a pre otvaranja nakon blago receno sumornog vikenda, ostaje da se vidi. Ko će sa sve moždane ćelije poverovati u ono što kaže? Napada, ne napada, miri, otima, kupuje, spašava svet i igra golf. 2 1
djura.net Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago U Iranu kazu da nikakve pregovore ne vode sa 'Vasingtonom'. Ali je Trumpova izjava uyicala na cene nafte koje su ozbiljno krenule 'na dole'.
djole Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 9 minutes ago, djura.net said: U Iranu kazu da nikakve pregovore ne vode sa 'Vasingtonom'. Ali je Trumpova izjava uyicala na cene nafte koje su ozbiljno krenule 'na dole'. Verujem da Iran svakako ne bi priznao i da pregovori jesu u toku jer imaju i oni "imidz" da sacuvaju, ali s obzirom da Izrael nastavlja da gadja, pre ce biti da je Tramp samo prvi "trepnuo" sto se tice gadjanja energetske infrastrukture pa je prica o pregovorima samo vadjenje da ne bi ispalo da je slab i da pretnja nije urodila plodom. Plus svakako kratkotrajna pumpa za finansijska trzista i moguce kupovina vremena u pripremi za neka kopnena dejstva. 2
Bode Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 4 minutes ago, djole said: Verujem da Iran svakako ne bi priznao i da pregovori jesu u toku jer imaju i oni "imidz" da sacuvaju, ali s obzirom da Izrael nastavlja da gadja, pre ce biti da je Tramp samo prvi "trepnuo" sto se tice gadjanja energetske infrastrukture pa je prica o pregovorima samo vadjenje da ne bi ispalo da je slab i da pretnja nije urodila plodom. Plus svakako kratkotrajna pumpa za finansijska trzista i moguce kupovina vremena u pripremi za neka kopnena dejstva. Paravan za ove marince sto stizu, bas sam hteo da ti napisem.
Helena Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago ...i koja milijarda da se nabaci u ovim ping pong izjavama
MeanMachine Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 20 hours ago, Angelia said: Cemu onda njihovo iznenadjenje? Opet uvodis logiku u pricu o teroristima. Zaboravljas sta je njihov konacni cilj. Dominacija islama. 😀 ocigledno se o tome mislilo, zato su napadnuti. Tramp pogazio dogovor koji oni od prvog dana nisu postovali. Uh sto lemaju. Zaista me interesuje kako ce da rasture saudijce I emirate.par raketa to ne rade. Pa cemu si uvodio '48 u pricu o "zlostavljanju Gaze"? Ili ne znas sta se desilo '48, ili ne kontas da je Gaza bila pod upravom Egipta do '67. I ne znas da je Izrael ponudio Gazu Egiptu nazad, vise puta. Kao I WB Jordanu. I zasto je PLO nastao '63 kad Izrael nije okupirao Gazu, u Kairu. Sa ciljem da zauzme Izrael i etnicki ocisti jevreje. Onaj slogan od reke do mora, nije bas tacno preveden sa arapskog. 1. Nema nikakvog iznenadjenja ne znam odakle ti ta informacija? 2.Pa znas kad non stop radis protiv naroda Irana, npr maknes Mozadeka dovedes Rezu pa kad narod se opet desi ti pomognes Sadama u agresiji na Iran a kad Sadam krene da gubi direktno se umestas (satelitski snimci, a i direktni okrsaji sa iranskim snagama), kasnije kazes jebem mi se sta je moj prethodnik potpisao, pa onda pozoves iranskog generala da dogovor oko dalje borbe sa isisom da bi ga samo ubio, pa kasnije laziras pregovore samo da bi mogao da ubijes vrh iranske drzave, pa jbg ja bas ne vidim kako je to Iran teroristicka zemlja a vi niste 😄 Dakle da budem fer dve teroristicke zemlje se lemaju i ova jaca ne moze da pobedi daleko slabiju. Sramota. 3. Ovo uopste nije tacno. Iran ne postuje sporazum tek kad ste vi izasili iz istog, ustvari postovao je sporazum i posle toga a onda je Tramp pritegao Evropljane da se pridruze sankcijama Iranu. Dakle ne spinuj. Elem u tom periodu Iran krece da znatno vise obogacuje uranijum, pre sporazuma sa Obamom su dostigli 20%, posle sporazuma su se vratili na 5% ili 10% koliko im treba za nuklearku. 4. Lemaju tako sto su Kataru naneli stetu koja ce smanjiti proizvodnju gasa za 20% u narednih deset godina cini mi se, unistili su vas radar koji je Katar platio preko milijardu dolara. U Kuvajtu razvalili glavnu avio bazu samo tako, cak i gugl earth/maps je azurirao snimke gde se to vidi. Saudima su takodje pogodili rafineriju i terminal. Jednostavno dozirano napadaju ali salju jasnu poruku da Amerika ne moze da zastiti saveznike u zalivu. Pa vi ladno ne mozete sa svom svojoj silom da resite blokadu Hormuza o cemu dalje pricamo??? E da Tramp izgleda ladno izmisli da se malte dogovorio sa Irancima pa eto on nece da ispuni pretnju a jasno je da nece jer su Iranci u fazonu: Naravno ne misle na Ameriku vec na komsiluk. Ja inace mislim da se desavaju nekakvi pregovori ali to je tek pocetak a ne kako je Tramp izjavio da je sve malte ne dogovoreno. Iran ima sad itekako razloga da tesko pregovara jer ono sto je uradjeno prosli put je ogroman problem za pregovore sa Amerikom ne bitno koja zemlja da pregovara, plus Trampov nepostovanje dogovoreno i ranije, to moze u biznisu ali to ne sme u diplomatiji pogotovo sad kad briks tj Kina postaje prakticno tehnoloski, privredno a izgleda i vojna sila no.1 sveta Edited 3 hours ago by MeanMachine 1
Barkley#34 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 12 hours ago, fancy said: To će se pre ili kasnije desiti, u vazduhu je još od 9/11... povlačenje pored silama zla nikad ništa dobrog nije donelo. Čemberlen probao onomad da se pravi lud, pa jbgica... Evropa neće još dugo moći da se pravi luda dok joj kuća lagano gori...a ni da očekuje da je opet neko drugi vadi iz govana kao 6/6/44. Uf, ala ti je paralela. Istina je da postoji pretnja ekstremnog islamizma i antisemitizma u Evropi, koju pojedini sumanuti kvaziliberalni krugovi negiraju ili čak podstiču dok pojedine vlasti zabijaju glavu u pesak. Međutim, taj problem se ne rešava sipanjem benzina (hehe) na vatru. Najlakše je finansiranje ekstremizma, uključujući terorizam svaliti na Iran iako svi znamo da ni drugi igrači, tipa Katar ili KSA imaju svoje prste u tome. Ali, jbg, oni su drugari i poslovni partneri pa ćemo im gledati kroz prste. Tu dolazimo na tvoj vapaj da se Evropa pridruži jednom nepripremljenom ratu, koji se pretvara u konfuziju iako se zna da će ona pretrpeti (već sada trpi) glavni udar posledica dok će Ameri da se opušteno povuku preko bare kada im to bude odgovaralo. Znam da je danas popularno ponašati se sumanuto i da se sve više klizi u ekstremizme raznih fela ali se iskreno nadam da je preostalo dovoljno razuma na ovom našem kontinentu, kao i sposobnosti da se najpre utiče na smirivanje i rešavanje ove situacije a posle i bavljenje gore navedenim problemima. 5
MeanMachine Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 12 hours ago, fancy said: To će se pre ili kasnije desiti, u vazduhu je još od 9/11... povlačenje pored silama zla nikad ništa dobrog nije donelo. Čemberlen probao onomad da se pravi lud, pa jbgica... Evropa neće još dugo moći da se pravi luda dok joj kuća lagano gori...a ni da očekuje da je opet neko drugi vadi iz govana kao 6/6/44. Ajde sad realno, ako Amerika ne moze da resi Iran a ne moze sta pomoc Evrope tu moze da uradi? Nista spec. Zrtve Iranaca jesu velike ali za zemlje ko sto je Srbija. Za jedan Iran nista spec. Da stvar bude gora Iran ima keca u rukavu a to je geostrateska pozicija. Ne moze biti bolja ako hoces ceo svet da uzrdmas. Nego gledam snimke iz Teherane intervijuse ljude i vidim da ima zena koje uopste ne nose marame? Jel to neko novo pravilo? @A sad verovatno zna nesto vise o tome. Da nije mulama dosli znate odakle u glavu da se malo civilizuju i da malo popuste obruc? Edited 3 hours ago by MeanMachine
Helena Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Nova vrsta ratovanja - udri na ego ovog što se smatra novim mesijom.
MeanMachine Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 12 hours ago, Amigdala said: Bez 2.2.1943 , bez 23.8 1943 i bez 22.6.1944 ne bi nikad doslo ni do 6.6.1944. Ja bih samo napisao 5 decembar 1941 i 19 novembar 1942 sve posle toga je samo bilo dovrsavanje posla. Ta dva datuma su bili game over za treci rajh, prvi datum je zaustavio najvecu do tad a verovatno i u buducnosti invaziju na neku zemlju. Drugi datum je zavrsetak zadnje velike nemacke ofanzive na istoku. Posle toga su imali samo uspeha na zapadnom frontu zime 1944 u Ardenima, gde su to n-ti put obnovili gradivo (uleteli u Francusku iz pravca Belgije 😄 ) i opet su uhvatili protivnika spustenih gadja ali nisu imali goriva da su imali bila bi to bezanija ozbiljna. 1
Amigdala Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, MeanMachine said: Ja bih samo napisao 5 decembar 1941 i 19 novembar 1942 sve posle toga je samo bilo dovrsavanje posla. Ta dva datuma su bili game over za treci rajh, prvi datum je zaustavio najvecu do tad a verovatno i u buducnosti invaziju na neku zemlju. Drugi datum je zavrsetak zadnje velike nemacke ofanzive na istoku. Posle toga su imali samo uspeha na zapadnom frontu zime 1944 u Ardenima, gde su to n-ti put obnovili gradivo (uleteli u Francusku iz pravca Belgije 😄 ) i opet su uhvatili protivnika spustenih gadja ali nisu imali goriva da su imali bila bi to bezanija ozbiljna. Ma sve je to u redu i tacno,ali dok ,posle Kurska i posle slamanja nemacke armade kod Staljingrada vise niko nije imao dilemu da je strateska inicijativa definitivno na strani Saveznika, posle moskve i u jeku bitke za staljingrad u to jos niko nije verovao - ili smeo da poveruje (visestruko nadmocni saveznici su se, posle El Alamejna jos 6 mececi mucili sa Romelom u Africi. Uspeo je cak da ih vrlo neprijatno iznenadi kod Kaserine). Moje misljenje je da su Nemci takticki bili superiorniji od Saveznika, posebno zapadnih, do samog kraja rata. Ali, logistika, arogancija, nedoatatak vitalnih sirovina i pre svega jedan opsesivni ludak i diletant za vojnu doktrinu na njihovom celu. I to bi bilo to.
Angelia Posted 5 minutes ago Posted 5 minutes ago 3 hours ago, MeanMachine said: 1. Nema nikakvog iznenadjenja ne znam odakle ti ta informacija? Iz njihovih medija 3 hours ago, MeanMachine said: 3. Ovo uopste nije tacno. Iran ne postuje sporazum tek kad ste vi izasili iz istog, ustvari postovao je sporazum i posle toga a onda je Tramp pritegao Evropljane da se pridruze sankcijama Iranu. Dakle ne spinuj. Elem u tom periodu Iran krece da znatno vise obogacuje uranijum, pre sporazuma sa Obamom su dostigli 20%, posle sporazuma su se vratili na 5% ili 10% koliko im treba za nuklearku. Aha, samo sto je ta agencija koja je trebalo to da proveri rekla da su ih stalno zamajavali. 3 hours ago, MeanMachine said: 4. Lemaju tako sto su Kataru naneli stetu koja ce smanjiti proizvodnju gasa za 20% u narednih deset godina cini mi se, unistili su vas radar koji je Katar platio preko milijardu dolara. U Kuvajtu razvalili glavnu avio bazu samo tako, cak i gugl earth/maps je azurirao snimke gde se to vidi. Saudima su takodje pogodili rafineriju i terminal. Znas kako se odlucuje koje projektile da obaraju? Da li je lakse da se opravi i zameni, ili je cilj vredan zastititi. 2 hours ago, MeanMachine said: Ajde sad realno, ako Amerika ne moze da resi Iran a ne moze sta pomoc Evrope tu moze da uradi? Nista spec. Razumem zasto iranski rezim treba da se tesi pricama o pobedi, I kako lemaju, sve su unistili...njima bukvalno zivoti zavise od toga. Medjutim ne razumem zasto to treba ljudima u SR? Svo vodjstvo im je ubijeno (ukljucujuci I naslednike), mornarica potopljena, avijacija unistena, PVO unisten, 70% lansirni rampi unisteno, postrojenja za proizvodnju raketa kao I skladista, I jos ih ubijaju jednog po jednog, u sklonistima I bunkerima. Meni ovo njihovo raketiranje deluje kao samrtni ropac, a ne da US ne moze da ih resi. A iranci jos nisu ni izasli na ulice. Pomoc evrope je bila limitirana na moreuz da se brze obezbedi protok brodova.
Recommended Posts